Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

FrancescoTotti
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 apr 2016, 19:16

reeds je napisao/la:mozda nije prava tema ali opet vezana je pc.... graficke kartice (slike u prilogu) ako je nekome potrebno neka se javi u pp, meni nepotrebne...

poklanjas? :tralala:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 27 apr 2016, 19:45

Pozdrav.

Prije par dana jednostavno nešta mi se poremetilo sa očitavanjem USB-ova ili šta već i sada mi ih uvijek očitava pod slovom F, ali ne mogu otvoriti USB jer piše da aplikacija nije pronađena.

slika

I sad skoro svaki put moram da mijenjam slovo da bih mogao otvoriti sadržaj...

slika

Može li mi neko pomoći šta da radim? :pray:
FK Pjetlovi

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 apr 2016, 19:58

http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... =windows-7

Imas tu rjesenje da promjenis Drive letter and paths... I tu promjenis slovo F u npr. G.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 27 apr 2016, 20:06, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 27 apr 2016, 20:03

reeds je napisao/la:mozda nije prava tema ali opet vezana je pc.... graficke kartice (slike u prilogu) ako je nekome potrebno neka se javi u pp, meni nepotrebne...

Cijene?

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 28 apr 2016, 22:12

Ima li gdje u Sarajevu ili okolini da se otkupljuju stari kompjuteri? Imam neki stari monitor i kućište pa hoću da ih se riješim.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 28 apr 2016, 23:20

alan_kardec je napisao/la:Ima li gdje u Sarajevu ili okolini da se otkupljuju stari kompjuteri? Imam neki stari monitor i kućište pa hoću da ih se riješim.
kakav je monitor?

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 29 apr 2016, 15:50

JoseeMourinho je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:Ima li gdje u Sarajevu ili okolini da se otkupljuju stari kompjuteri? Imam neki stari monitor i kućište pa hoću da ih se riješim.
kakav je monitor?

ma onaj stari sa guz.icom pozadi. LG.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 29 apr 2016, 16:03

POMOĆ !!! u vezi USB-a ?
Uzeo sam USB (koji je koristen na drugom laptopu) i sad hocu da prebacim slike i videa sa njega na svoj laptop. Otvorio sam jučer USB i sve je normlano radilo. Pregledavao slike, i , možda nakon 10-15 minuta, ponovo pokrenem te slike kada nista nema na USB-u, samo početni shorcut, al kad na njega uđem nema ništa, sve prazno. Ono što mi je još čudnije da sam ubacio USB na plazmu i mogu vidjeti sve slike i videa, a na laptopu NE... Pa može li mi neko reći kako da riješim ovaj problem ???
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 apr 2016, 16:05

Moguce da si pokupio virus. Skines neki antivir, npr. 360 total security, skeniras usb, nakon toga uradis reinstal pomenutog u device manageru, restart i trebao bi moc.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 29 apr 2016, 16:10

Asteriks je napisao/la:Moguce da si pokupio virus. Skines neki antivir, npr. 360 total security, skeniras usb, nakon toga uradis reinstal pomenutog u device manageru, restart i trebao bi moc.
ok. hvala To sam rješenje i na googlu nasao.. Pa pokusacu, samo me strah da ne izbrisem sve sa USB-a..
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 apr 2016, 16:13

Prvo skeniraj laptop bez usb-a, mozda tu lezi problem a ako nista ne nadje onda ovo sto sam naveo.

Druga stvar, ako i pronadje neki malaware/virus na usb-u prebacit ce ti ga u karantenu. Tamo pazljivo vidis o cemu se radi.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 29 apr 2016, 19:57

Ja sam imao par takvih slučajeva, samo se shortcut pojavi...rješavam ih pomoću Hiren's Boot-a, podignem Mini Windows XP, vidim sve datoteke uredno, spasim ih negdje drugo, formatiram USB, restartujem komp i ćao.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 02 maj 2016, 00:53

Moze li se trajno izbrisati instagram profil koji je povezan sa fb ? Odem ja na stranicu gdje se brise profil ali mi trazi da ukucam password koji nemam jer sam racun povezao sa fb-om, pokusavao ukucati pass od fb-a ali ne moze.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 02 maj 2016, 13:03

Puma je napisao/la:Moze li se trajno izbrisati instagram profil koji je povezan sa fb ? Odem ja na stranicu gdje se brise profil ali mi trazi da ukucam password koji nemam jer sam racun povezao sa fb-om, pokusavao ukucati pass od fb-a ali ne moze.
To i mene zanima, jer mi je mail sa kojim se prijavljujem na fb bio hakovan, nisam ga mogao vratiti, i tako sam tamo u opcijama od fb stavio novi mail a stari izbrisao, sad se sa njim prijavljujem na fb. Problem je što novim mailom preko fb ne mogu ući na svoj insta profil, već mi nudi novi profil a stari se vrti i nemam pristupa nikako :crazy:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 maj 2016, 13:22

Puma je napisao/la:Moze li se trajno izbrisati instagram profil koji je povezan sa fb ? Odem ja na stranicu gdje se brise profil ali mi trazi da ukucam password koji nemam jer sam racun povezao sa fb-om, pokusavao ukucati pass od fb-a ali ne moze.

Da nisi brisao Instagram sa telefona, mjenjao prije sifre i sl? Meni se to desilo kad sam brisao app sa telefona. Morao sam promjeniti sifru za pristup Instagramu, isao sam na opciju forgot password. Ja sam izbrisao Instagram profil i sad ga ne mogu vise vratiti na isti username i isti email. Javlja da ga se vec koristi :crazy:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 03 maj 2016, 18:59

Bio kuci za prvi maj i danas dodjem u sa.I ne mogu se konektovat na internett iako mi je sve radilo super dok nisam kuci otisao.Poveze se meni al lise no internet secured i ima onaj zuti uzvicnik (windows 10) :(

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 maj 2016, 19:51

MElloo je napisao/la:Bio kuci za prvi maj i danas dodjem u sa.I ne mogu se konektovat na internett iako mi je sve radilo super dok nisam kuci otisao.Poveze se meni al lise no internet secured i ima onaj zuti uzvicnik (windows 10) :(
Otvoris command prompt (desni klik, pokreni kao admin). Tu kucas ipconfig /release, pa onda
ipconfig /renew, nakon toga restart pc.

Ovako ti mora biti odmaknuta kosa crta kao sto sam napisao.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 05 maj 2016, 19:23

Jel ima jos kakav moguci problem na laptopu, naime temperatura se lako digne.
Nisam jos cistio otvarao, ali eto da vidim ima li vise sta. U pitanju je i5 serija hp probook
Vidio sam temperature su nakon sto se upali na oko 60 stepeni, kada pokrenem igricu manje vise nizerazrednu, vidio sam da se popne na 77 i onda se ugasi. Valjda je ta temperatura.
Al malo mi sumnjivo lagana igra za i5 a da ovako lako digne temp, i bas se osjeti vreo vazduh i kuler jako radi.
Mia San Mia

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 05 maj 2016, 19:36

Za desktop racunare sa i5 ne bi trebala prelaziti 65 stepeni pri max naponu, dok kod laptopa max 80.

Termalna pasta ti je kljuc svega. Ak je tvornicka, obicno se za odredjeno vrijeme skori i nema sposobnost pravilnog provodjenja toplote.

Lagano dizanje kulera na max moze imati uzrok u virusu/malaware il nekoj greski sistema. Jednostavno provjeris event viewer.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 05 maj 2016, 20:31

Počelo mi izbacivati da mi ističe Windows licenca i da trebam unijeti key. I nađem trenutačni key, s obzirom da mi je Windows 8.1 Pro original i kad unesem key, izbaci mi: "This key didn’t work, please check it and try again, or try different key”.

Jel zna neko gdje je problem?

Svake minute mi izbacuje preko čitavog ekrana pop-up za licencu...
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 33 gosta.