FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 28 okt 2014, 08:08

Citam temu i malenih i nasih,i tamo je med i milijeko,a ovde se kritikuje sve i svasta narocito nasa Uprava.Mada gledajuci je apsolutno sve suprotno,ali takvi smo mi Pitari.
Recimo maleni se fale da ce nas dobiti na derbiju, jer igraju njihova djeca,a kod nas neki placenici iz Srb i Hrv.I tu prica koju njima proturaju,oni apsolutno je podrzavaju.Opet kad pogledas recimo sastav malenih, i krenes samo sa odbranom vidis, da je to jedna od mnogih njihovil lazi.Pa da krenemo od odbrane i golmana ;Antolovic,Kosoric,Zeljkovic sve njihova djeca :mrgreen: .Ili njihovi mladi igraci, na kojima ce pare uzeti,mada smo svi svjesni da su Cimorot,Radovac,Duljevic,daleko bolji i skuplji igraci.Ili recimo lazi o vracanju dugova,mada su u jos vecoj fin.dubiozi.Neku lovu vracaju vracaju, a na drugim se zaduzuju ili iz praznog u supljeg.Da je kod nas slicna situacija mi bi Kosevo zapalili.Nama je sad frka da vrijedamo Upravu, sto se Benko nije registrovao,i sto tamo neki Kinezi nisu nisu poslali papire.Ili sto ce nam tamo neki Stevanovic iz Sevilja.Ubzo cemo se diviti kad izađu slike, sa kamp terena na Butmiru itd.itd.I svi normalani navijaci bi de divili ovim potezima nasih ljudi u klubu, mi im *bemo sve po spisku.

Ali eto bolje se vratiti tami i debiju.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 okt 2014, 08:50

mirzatele je napisao/la:Rutinski u subotu, bravo momci. Sad cekamo derbi, bit ce zanimljivo, ali mislim da smo kvalitetniji i da bi trebali pobijediti, naravno ni bod nije los.

I yebem mater onom ko je kriv sto Benko jos uvijek ne moze igrati, bilo da je to Uefa,kinezi ili ovi nasi
Zaista nema smisla. Mi dodjemo nasim pojacanjima kao neki rehabilitacijski centar, prvo odmaraju 4-5 mjeseci pa onda ganjaju formu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Dzanelemi
Kontakt:

Post Postao/la Dzanelemi » 28 okt 2014, 09:05

amypitar je napisao/la:Citam temu i malenih i nasih,i tamo je med i milijeko,a ovde se kritikuje sve i svasta narocito nasa Uprava.Mada gledajuci je apsolutno sve suprotno,ali takvi smo mi Pitari.
Recimo maleni se fale da ce nas dobiti na derbiju, jer igraju njihova djeca,a kod nas neki placenici iz Srb i Hrv.I tu prica koju njima proturaju,oni apsolutno je podrzavaju.Opet kad pogledas recimo sastav malenih, i krenes samo sa odbranom vidis, da je to jedna od mnogih njihovil lazi.Pa da krenemo od odbrane i golmana ;Antolovic,Kosoric,Zeljkovic sve njihova djeca :mrgreen: .Ili njihovi mladi igraci, na kojima ce pare uzeti,mada smo svi svjesni da su Cimorot,Radovac,Duljevic,daleko bolji i skuplji igraci.Ili recimo lazi o vracanju dugova,mada su u jos vecoj fin.dubiozi.Neku lovu vracaju vracaju, a na drugim se zaduzuju ili iz praznog u supljeg.Da je kod nas slicna situacija mi bi Kosevo zapalili.Nama je sad frka da vrijedamo Upravu, sto se Benko nije registrovao,i sto tamo neki Kinezi nisu nisu poslali papire.Ili sto ce nam tamo neki Stevanovic iz Sevilja.Ubzo cemo se diviti kad izađu slike, sa kamp terena na Butmiru itd.itd.I svi normalani navijaci bi de divili ovim potezima nasih ljudi u klubu, mi im *bemo sve po spisku.

Ali eto bolje se vratiti tami i debiju.
To je razlika imedju nas i njih sto smo uvijek bili samokriticni, vrlo cesto i previse. Ali nas je to dovelo u ovu poziciju gdje smo sad. Mogli smo i mi Mucu, ko sto su oni Osima, postaviti za vjecitog, i time napraviti privatnu prciju gazde kafane, koji tribine gleda kao secije u kafani, ali nismo. Nismo jer nismo vjerovali svemu sto nam se prica. Vrijeme ce pokazati i za njih i za nas.

Sto se tice derbije sve osim pobjede je neuspjeh. I hvala Bogu da je tako jer to pokazuje omjer snage 2 kluba. I igraci moraju biti svjesni da je remi neuspjeh. 1 igrac nam ima platu ko u zeljeznicaru pola ekipe kad sastavis. I onda realno se mora reci da smo favoriti i da moramo ici na pobjedu. Nerjeseno za zeljeznicar ce biti ravno pobjedi, vidjecete ako tako bude slavice ko sto uvijek slave X protiv nas kao pobjedu.

Mi smo Sarajevo i trebamo i moramo biti favoriti u svakoj utakmici. Nacin razmisljanja da "u derbijima se nikad ne zna" "ne pobjedjuje jaci" isl.je samo alibi za pickastu igru na 0:0

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 28 okt 2014, 09:39

slika

:mrgreen:
1946

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 28 okt 2014, 09:46

Evo naših plasmana od samostalnosti države.

sezona 94/95 -......2 mjesto - 6 pobjeda, 1 remi, 1 poraz.
sezona 95/96 -......7 mjesto - 12 pobjeda, 7 remi, 11 poraza.
sezona 96/97 -..... 2 mjesto - 16 pobjeda, 8 remi, 6 poraza.
sezona 97/98 -......2 mjesto - 16 pobjeda, 9 remi, 7 poraza.
sezona 98/99 -......1 mjesto - 21 pobjeda, 2 remi, 7 poraza.
sezona 99/2000 -....3 mjesto - 20 pobjeda, 7 remi, 9 poraza.
sezona 2000/2001 - 3 mjesto - 24 pobjeda, 9 remi, 9 poraza
sezona 2001/2002 - 4 mjesto - 13 pobjeda, 8 remi, 9 poraza.
sezona 2002/2003 - 3 mjesto - 19 pobjeda, 12 remi, 7 poraza.
sezona 2003/2004 - 3 mjesto - 17 pobjeda, 5 remi, 8 poraza.
sezona 2004/2005 - 4 mjesto - 13 pobjeda, 6 remi, 11 poraza.
sezona 2005/2006 - 2 mjesto - 18 pobjeda, 6 remi, 6 poraza.
sezona 2006/2007 - 1 mjesto - 17 pobjeda, 6 remi, 7 poraza.
sezona 2007/2008 - 5 mjesto - 14 pobjeda, 6 remi, 10 poraza.
sezona 2008/2009 - 4 mjesto - 14 pobjeda, 7 remi, 9 poraza.
sezona 2009/2010 - 5 mjesto - 14 pobjeda, 8 remi, 8 poraza.
sezona 2010/2011 - 2 mjesto - 17 pobjeda, 6 remi, 7 poraza.
sezona 2011/2012 - 4 mjesto - 16 pobjeda, 6 remi, 8 poraza.
sezona 2012/2013 - 2 mjesto - 17 pobjeda, 9 remi, 4 poraza.
sezona 2013/2014 - 3 mjesto - 16 pobjeda, 10 remi, 4 poraza.

Zanimljivo je da smo 4 sezone zaredom imali po 6 remija od sezone 2004/2005 do sezone 2007/2008. A ukupno 6 sezona smo imali po po 6 remija. Najlošije plasirani sezone 95/96, 7 mjesto :lol: i sezone 2007/2008, 2009/2010, 5 mjesto u obadvije sezone. 6 puta smo drugi završili, a 5 puta smo treći završili, a 4 puta četvrti završili. Dva puta 5 završili i 1 sedmi završili. Zanimljivo nikada 6 nisamo bili :D . Najviše pobjeda u sezonama 98/99, 99/2000, 2000/2001. Najviše poraza u sezonama 95/96, 2004/2005 po 11 poraza i sezone 2007/2008 ukupno 10 poraza. Najmanje poraza u zadnje dvije sezone 2012/ 2013, 2013/ 2014 po 4 poraza, to je znak da smo počeli dobro raditi :thumbup: , ali i da se malo suđenje poboljšalo :D . Neračunajući ovu sezonu 320 pobjeda, 138 remija, 148 poraza ukupno, kada je liga BiH u pitanju :D . Haj reko da se malo sjetimo prijašnjih sezona i ukupnoh rezultata. :P
SRETAN BROJ - 1725

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 28 okt 2014, 12:59

Da se niko ne ljuti al Bilbija mi je najdrazi igrac i pravi sportista , necete njega vidjet izmedju utakmica sa alkoholom ... nego jel kaudio stekao pravo nastupa ? znam da je neke papire dobio al sad tacno ne znam sta :)

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 28 okt 2014, 13:23

Head je napisao/la:slika

:mrgreen:
Vidjet cemo te nemanja na djelu abd ;)
04.10.2009 !!

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 28 okt 2014, 13:28

Svi vi pricate ovo ono kad dodjete na teren igrate ko picke, ja se nadam da grijesim. :)
04.10.2009 !!

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 28 okt 2014, 13:30

staragarda je napisao/la:sta vam je sa ovog Benka...hoce li on masala uskoro te papire dobit...jbt,koje procedure :oops: :oops: ...kod nas portugalac vec 3 utakmice po tribinama hoda...ne moze covjek na klupu :roll: :roll: ...al se zato kazna u roku od 7 dana mora platit..ccc
U sporu je sa Kinezima, ja ga ocekujem tek u drugom dijelu sezone, ako sta bude prije dobro je :D
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 28 okt 2014, 13:41

Burberry46 je napisao/la:
staragarda je napisao/la:sta vam je sa ovog Benka...hoce li on masala uskoro te papire dobit...jbt,koje procedure :oops: :oops: ...kod nas portugalac vec 3 utakmice po tribinama hoda...ne moze covjek na klupu :roll: :roll: ...al se zato kazna u roku od 7 dana mora platit..ccc
U sporu je sa Kinezima, ja ga ocekujem tek u drugom dijelu sezone, ako sta bude prije dobro je :D
Ma hebe se Benku trenira s ekipom održava formu, a visoka primanja redovna. Ali da je velika šteta, šteta je što ne igra, dobro bi nam došao u borbi na 2 fronta. Ali i bez njega ovaj je tim prejak (uz dobrog trenera), a ovaj tim je to dokazao posljednjim rezultatima u zadnjih 5 utakmica s ukupnom gol razlikom od 16:3.

Šta Kodro reće na jednoj od izjava nadam se da zaostatak (za prvim) neće biti veći od 6 bodova do polusezone :roll: a sada je već 4, a ko zna možda se uskoro još smanji, vidjeti ćemo.
SRETAN BROJ - 1725

Hordekatedrala
Kontakt:

Post Postao/la Hordekatedrala » 28 okt 2014, 13:46

terabajt je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Pa sto ste ga dovodili valjda se zna da nema ispisnice tako lahko. Vec mjesecima prima placu nizasta a isto je bilo i sa ovim sirijcem,pa sa bilbijom cini mi se i jos neki je je u pitanju sve je to cudno priznali to vi ili ne.
zato što nam se može.
:clap: Nastavite tako
Nemoj nas ljutiti, ako nam se digne k*rac možda ti kupimo i Šiljka i klub i sve što nam bude kurcu čejf :mrgreen:

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 28 okt 2014, 14:03

pitic je napisao/la:
Ma hebe se Benku trenira s ekipom održava formu, a visoka primanja redovna. Ali da je velika šteta, šteta je što ne igra, dobro bi nam došao u borbi na 2 fronta. Ali i bez njega ovaj je tim prejak (uz dobrog trenera), a ovaj tim je to dokazao posljednjim rezultatima u zadnjih 5 utakmica s ukupnom gol razlikom od 16:3.

Šta Kodro reće na jednoj od izjava nadam se da zaostatak (za prvim) neće biti veći od 6 bodova do polusezone :roll: a sada je već 4, a ko zna možda se uskoro još smanji, vidjeti ćemo.
nije tacno, on kad apocne da igra imat ce ta visoka primanja, niko mu ne placa treniranje ;)
naravno dobije nesto, plus onaj dio na ruke sto je vec dobio ali tek kada zaigra ide redovna i ugovorena plata

Kodro je dosta realan a i svjestan da ce na zimskoj pauzi dobiti minmalno 3 kapitalca tipa "benko", zato mu je i cilj da bude sto blizi vrhu tabele i onda da svojim radom i filzofijom u 3 mjeseca pauze promjeni ono najbitnije a to je psiha i pristup igraca

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 28 okt 2014, 14:10

Benko je napisao/la:
pitic je napisao/la:

nije tacno, on kad apocne da igra imat ce ta visoka primanja, niko mu ne placa treniranje ;)
naravno dobije nesto, plus onaj dio na ruke sto je vec dobio ali tek kada zaigra ide redovna i ugovorena plata

Kodro je dosta realan a i svjestan da ce na zimskoj pauzi dobiti minmalno 3 kapitalca tipa "benko", zato mu je i cilj da bude sto blizi vrhu tabele i onda da svojim radom i filzofijom u 3 mjeseca pauze promjeni ono najbitnije a to je psiha i pristup igraca
Uglavnom kao što kažeš dobije nešto, ali ja mislim to nešto je što bi svaki igrač u drugom klubu poželio, koji redovno igra. Ali dobro imamo može nam se, to nešto je za nas crkavica. :D
SRETAN BROJ - 1725

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 28 okt 2014, 16:31

Sta je bilo u Travniku pa smo jos 1500 KM bacili niz vodu ? "nekoretkno ponasanje + pirotehnika" ?

Hajde razumijem protiv Radnika, rodjendan kluba i to pa hajde, ali **** mu ne razumijem sta kome trebaju 2 baklje protiv Mladosti iz Obarske
1946

HzCZ
Kontakt:

Post Postao/la HzCZ » 28 okt 2014, 17:37

Mala digresija; protiv Radnika smo izgledali izuzetno moćno, najbolja utakmica otkad je Kodro na klupi, iako protivnik nije po mjeri, ali nije bilo gluposti kojih se hejbet pravilo ranije. Samo tako nastaviti. Cimirot je konačno ličio na sebe , tek sad. Radovac odličan, i puno opasniji kad igra ofanzivnije. Bilbija najbolji pojedinac, strašan zadnji pas i jako borben na sredini oduzeo 3-4 lopte.
Nas smetljari ne mogu pobjediti- to zapamtite. Mi jedino sami sebe možemo pobjediti ako ne odigramo kako znamo. Ipak mislim da je recept za uspjeh napasti od prve minute svim silama, onda su donji ;) , Kodro je naš najjači adut, strašno čita igru protivnika, naravno da treba vremena da usadi određene stvari igračima i da stvori koheziju, ali ovo je sasvim dobro i korektno za sad, jer je pomak u igri više nego vidljiv, a protok lopte brži i inteligentniji, igrači nemaju striktnu ulogu i poziciju na terenu kao kod Jarnog, ili da pojma nemaju ni šta igraju i koji su im zadaci kao kod Džene. Jednostavno sa Kodrom izgledamo mnogo organizovanije, i svaki igrač zna šta su mu zadaci na terenu. U nedjelju želim da ih ponizimo ! :pray:
FKS 1946 !

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 28 okt 2014, 17:39

Mislim da je krajnje vrijeme da neko ispred kluba izadje i objasni situaciju u vezi Benka. Ja sam iskreno zadovoljan u vezi svega sto se tice kluba, uprava je uradila najvise posla u historiji kluba i nemamo im pravo nista zamjerit, jer su oni ti koji su nas izvukli iz onog pakla kakav je bio. Samo ove stinice sto se tice ugovora bilo bi lijepo objasniti.

U nedelju aBd 0:2 Bilbija, Stojcev ( iz slobodnjaka ) :D

Karta 10 KM, mjera i nadam se da cemo grmiti kao i uvijek u zdenci :D
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 28 okt 2014, 19:04

Braco naletite sutra od 19h u red point i ispostujte ovo za derbi. Ulaz 3km.
BUDI DIO MASE

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

SinBosanski

Post Postao/la SinBosanski » 28 okt 2014, 19:18

Dobit ce te jos manji dio sjevera na stadionu za razliku od prethodnih derbija, slicno nesto kao onda kada ste bojkotovali derbi, zauzvrat pola istocne tribine bit ce u funkciji i to sve zato sto je grupa sa juga najavila da ce preci na sjevernu tribinu ... :hmmmmm:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 28 okt 2014, 19:52

Vaš stadion, vaša pravila.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 28 okt 2014, 19:59

SinBosanski je napisao/la:Dobit ce te jos manji dio sjevera na stadionu za razliku od prethodnih derbija, slicno nesto kao onda kada ste bojkotovali derbi, zauzvrat pola istocne tribine bit ce u funkciji i to sve zato sto je grupa sa juga najavila da ce preci na sjevernu tribinu ... :hmmmmm:
Bila je ta "grupa" ako mislimo na istu i na zadnjem derbiju pa nisam primjetio da su nesto pokusali,iako smo tada usli nije bilo ni prepreka i murije izmedju niti redara niti bilo koga jel je bila ta zabrana a doticni su stajali u prvom redu do nasih navijaca,sprdanje bilo neko klasicno nidze veze,kasnije tek policija razdvojila i napravila red i stala izmedju dvije strane
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], insimadop, johntravolta123, keli, nedimmmm1337, ubipara i 67 gostiju.