Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Daduli
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Daduli » 21 nov 2025, 13:28

Diadora je napisao/la:
21 nov 2025, 07:24
CAGarfia je napisao/la:
20 nov 2025, 20:22
Evo stvarno nemam ništa protiv Barbareza. Kao svakom normalnom čovjeku koji voli ovu državu, volim ga puno više od ljudskih fekalija kao Hadžibegić ili onih što su četnicima bus plaćali da navijaju za Srbiju kao Savo.

Reprezentaciju je promijenio skoro pa iz korijena. To je fantastičan posao, fantastičan. Sumnjam da bi bilo ko to uspio drugi, a da nije riječ o ekipi koja je sad na čelu reprezentacije. Jako brzo i jako uspješno. Ne samo da je ubacio mlađariju nego je dodatno poboljšao reprezentaciju skoro pa anonimusom Memićem, privolio je Katića, Šunjića i još par susjedskih otpadaka (za nas jako korisni, da se ne lažemo) da igraju za nas. To je za svaki respect, pohvalu i zaslužuje divljenje.

Ali njegovo fudbalsko znanje, kao i cijelog stručnog štaba, jakojako upitno. Pisao sam par puta, ali ću se ponoviti. On ima veće mišljenje o nekim igračima nego što to oni zaista jesu, uključujući trenutnog Džeku. Ono što je izveo protiv Rumunije u prvom poluvremenu je zločin protiv čovječnosti. Ima takvo mišljenje o Burniću da misli da taj lik može u sredini kvalitetno odigrati. Ostavlja Kerima na klupi skoro cijelu utakmicu protiv Austrije, a i laiku je jasno da je bilo hejbet prostora da ih završimo, a majstor kao Kerim bi izmislio makar jednu priliku. Džeku ne izbacuje s terena iako se vuče isto mrtvac ⅔ meča.

I onda, kriv je Hadžikadunić za gol jer smo se povukli ko zadnje picke protiv Austrije od prvog gola. Pa kako da ne primiš gol kad si u podređenom položaju 80 minuta meča i kad si i od **** Kipra napravio Španiju iz 2012. godine.

Volio bih da nas on odvede na Svjetsko prvenstvo više nego išta, ali nisam siguran da je ekipa oko njega i on kompetentni za takvo nešto. Sve u svemu i da to ne uradi, nije smak svijeta, ali ogromna sumnja se rađa da ćemo i Euro propustiti iako bi trebali imati finu ekipu.

Poslije Lige nacija ako ne budemo npr. drugi i ako ne osiguramo pot2, ja bih mu dao nogu i zahvalio mu se na fenomenalnom poslu u vidu smjene generacija, ali nek neko fudbalski pismeniji nastavi zidati kuću, a on je postavio fenomenalne temelje.

Svako ko ne misli da Spaha i Barba nisu poboljšali igrački kadar i uradili smjenu generacija je zlonamjeran lik. Ali isto tako, svako ko misli da je Barbarez taktički sposoban je običan bot koji u stilu Vučićevih sendvičara brani neodbranjivo.

Druze ja mislim da ti previse optimisticno cak I naivno gledas na kockara I njegov debilizam. Najveca nesreca je ta sto je on ovakav debilan kakav jeste upgrade na hadzibegica, savu I Ako ode doci ce puno gori npr krstajic Koji ce kao I savo planski,namjerno I kulturno sabotirati repku po politickim instrukcijama iz BIa, SANU i ostalih vlaskih organizacija.

Kazes promjenio repku iz korjena? Izvini Ali sta je on promjenio? Ja tvrdim da je napravio puno gore. Odbranu si vec imao uigranu, anel,Dennis, Adrian I tarik su vec bili u repci minimalno 2-3 godine prije njega( tarik oko godinu). Bekove si imao u gazibegu I dedicu Koji su bili tu vec 2 godine.Lijevo kola Koji je sklon povredama. Jedino sto je trebao da uradi od pocetka je da zove karica da ga uigrava I da ima spremnu zamjenu za kolu. To je bio najlogicniji I jedini smislen potez jer je karic jedini prirodni lijevi bek kojeg smo imali a da igra fudbal na ozbiljnom Nivou. Znaci tu nije morao da mijenja apsolutno nista. I sta je uradio? otjerao ahmedhodzica( nakon barbinog bahacenja zadnje 2 godine nisam 100 siguran da je anel kriv), otjerao Dennisa, ostrio kitu na adrianu, pa na jusufu.karica nikad nije ni zvao a sve to da imao prostora da gura menadzerske parmake poput katica, radeljica, mujakica,omerovica I slicnih. Ode civa dodze mujakic, ode sanicanin dodze radeljic, gdje ti tu vidis poboljsanje.

Kazes poboljsao repku sa anonimusom memicem? Ljudino taj memic je dosao u repku kad je poceo igrati za viktoriju plzen a godinu I po Dana prije toga je bio standardan u ceskoj ligi a barba nije ni znao za njega. Za tih godinu I po repci su SE vrtili sosici,omerovici, vukovic je dobio poziv I slicni amateri. Za te anonimuse je znao a za memica nije iako je Jedno od rijetkih krila koje smo imali da je igrao u iole profesionalnoj ligi.

Mladzarija koju je ubacio je 2 klase iznad onog sto smo imali prije tako da to I nije neki mega potez. Ako ista, lik je ostrio kitu na esmiru kako bi stvorio prostor za kulasine, omerovice I slicne. Na ljeto esmir nije pozvan a ova 2 parmaka Jesu. Gledaj gdje je sada esmir a gdje su oni. Da je umjesto esmira protiv rumunije bio kulasin Danas ne bi ni baraz imao.
Sunjic, katic ,radeljic I ostali komsijski otpad su bili potpuni downgrade na Ono sto smo imali vec. Hadziahmetovica sa 30+ utakmica mjenjas sa petokolonasem sunjicem Koji SE sastaviti s loptom nemoze a karijera mu ide silaznom putanjom. Denisa bundesligaskog igraca sikaniras da bi ti igrao basic I tahirovic Koji su realno za klasu ili 2 slabiji igraci. Burnica nikako nije koristio na prirodnoj poziciji. Hajradinovic godinama tapka u istom mjestu na istom Nivou, 31 godina samo bezveze uzima mjesto nekom mladzem. Hajra je svoj bogom dati talenat iskoristio da uzme pare a ne da napravi karijeru jer nije htio da mice iz turske. Neko takav ti ne moze pomoci u repci. I Ako podmladzujes repku, sta ce ti 30togodisnjaci Koji nece I ne zele bolje od prosjeka. Podmladzivanje nije pozivanje igraca po prvi put u 31,32goj godini.podmladzivanje nije forsiranje ojebina kojima je kipar i hnl vrhunac karijere.

Ono sto je debil trebao da uradi kad je preuzeo repku je: dovesti burnica, gigovica,sarica,karica uz huseinbasica,hadziahmetovica to bi bilo sasvim dovoljno za sredinu terena. Na krila memica, emana markovica ili hasica( tada uz memica jedina prava krila koje smo imali da igra profi fudbal) . Uz esmira I alajbegovica to bi bilo sasvim dovoljno I uz put popunjavati Ako neko talentovan naleti tipa mahmic, malic itd.
Sta je debil uradio umjesto toga: gurao gigovica I hajradinovica na krila koje nas je glave moglo doci protiv najlosije ekipe na svijetu.ti igraci nemaju bukvalno nijednu predispoziciju za krilnu poziciju. Niti su brzi, niti prodorni niti su to ikad igrali u karijeri. igrace poput kulasina, omerovica gurao prije bajraktarevica
Umjesto prirodnih bekova gazibegovica I karica gurao stopere malica I mujakica.
Protiv rumunije muharemovica ostavio na klupi jer je bio na klupi sasuola 3 tekme prije toga a ubacio ojebinu radeljica. I sad 6 mjeseci nakon toga, muharemovic hara serijom a a radeljic ne moze dalje od hnl jer nema kvalitet, brzinu, spor nema tehniku, ne moze iznijeti loptu jednostavno zalutao u repku. Tu smo mogli I trebali izgubit 2 razlike. To svako vidi samo celavi kockar ne.
Kipar nas je rasuo u sred zenice prvo poluvrijeme ljudi su zasluzili barem bod.
San Marino sekunda falila da bude najveca blamaza u historiji evropskog fudbala. Druga protiv njih, patnja ziva da nije bilo crvenog kartona bilo bi guravo do kraja.
Austrija kuci, amater mujakic im pokloni gol amaterskom reakcijom. Debil vadi memica 10 minuta prije kraja a beskorisnog mujakica ostavlja, umjesto da memu prebaci tu ili da je zvao karica.kasni sa izmjenama I bukvalno poklanja pobjedu austriji.
Protiv kipra, blamaza ljudi nas ubili trebalo je biti 3 razlike SA njih. Beskorisna ojebina sunjic nam zabija autogol. Ljudi poluamateri igraju viktorije SA nama cijelu tekmu.jedan njihov igrac napravi vise pasova nego sav nas vezni red zajedno.

Sta je zajednicko u svim ovim tekmama: tahirovic, katic, sunjic, I mujakic su bili na terenu u isto vrijeme. Ili 3 of 4ce. Uz jos po koju menadzersku ojebinu tipa omerovic. Falili su huseinbasic I hadziahmetovic I tu smo redovno bili izdominirani, cak je I san Marino izgledao ozbiljno. Protiv rumunije smo imali srecu da ne gubimo 3 razlike na poluvremenu, da ne dobise crveni vjerovatno ne bi ni pobjedili. Ali, ovdje smo izgledali puno pristojnije I povezanije jer sunjic I mujakic nisu bili na terenu. Da ih je kockar ima na raspolaganju obojica bi poceli pa bi imali reprizu kipra samo sto bi primili 3cu minimalno od ekipe koja je na papiru realno slabija od nas. I dodze TA austrija, I debil je uradio bukvalno sve sto nije smio da uradi. Dzeku i bajraktarevica mrtve umorne nakon rumunije stavlja od prve, znalo SE da nema sanse da mogu odigrati opet 90 minuta, bukvalno su izdahnuli. Sunjic je zauzeo svoje mjesto I ponovo pokazao koliki je amater. Sastavio SE s loptom nije. On I tahirovic u tandemu ne mogu izdominirati San marino a kamo li da pariraju na sredini Jednom seiwaldu I laimeru Koji je godinama top klasa. 70 minuta, mundijala nam je na dohvat ruke.Mujakic kad je usao, MI smo SE pozdravili sa mundijalom. Ekipa na koljenima, austrijanci nas ubijaju.Debil kasni sa ubacivanjem alajbegovica I hadziahmetovica.Od 4 najbolja igraca koja je imao na raspolaganju on nas je svojim retardiranim odlukama doveo u situaciju da: jedan nije pozvan uopste, jedan je na klupi, 2ca izdahnula I jedva hodaju. Sa njima 4com da su usli recimo u 65oj minuti mi bi im dali jos jedan gol to Sam 100 posto siguran.Kad gledas to sa strane, dobijes onaj pogani osjecaj u stomaku da je namjerno sabotirao ekipu po necijem nalogu kao I u prvoj tekmi sa njima.

Ovo ja nekontam ali Niko od ovih debilnih novinara da ga pita: zadnju pripremnu tekmu pred najbitnije utakmice u kvalama protiv malte, zoves menala, omerovica, besirevica cak su igrali u protiv kipra I dobili finu minutazu. Menalo je bio sasvim ok. Mjesec poslije, sva trojica ostaju bez poziva. menalo Koji bi puno vise bio od koristi na boku nego stoperi malic I mujakic oostaje bez poziva. Omerovica forsirao I gurao prije esmira a kad je najpotrebnije ne pada mu na pamet da GA pozove a esmira ubija doslovice u kljucnim tekmama I ocekuje da mu on Sam rjesava utakmice 2 put u 3 dana.on I njegovi botovi poput ovog hurema su to opravdavali ovdje mjesecima. Protiv kipra mrtav hladan govori dacje mujakic bolji od karica bukvalno SE sprda sa karicem. Mjesec Dana nakon toga stavlja GA kao debitanta u zadnjoj utakmici gdje ganjas svjetsko a svog ljubimca ostavlja na klupi.

Ljudi MI smo u barazu pukom srecom. Ovaj kockarski mag SE kocka sa reprezentacijom I nama svima. 2 najbolja veznjaka koja imamo ne igraju a umjesto njih igraju puno slabiji I losiji igraci. Niti je sta podmladio previse, niti je prestao sa praksom pozivanja menadzerskih propaliteta, niti imamo igru, ni sistem, niti poziva najbolje sto ima. Konstantno ponavlja jedne te iste greske, trazi I izmislja opravdanja , Toliko nelogicnosti, duplih arsina ne mislim da smo imali u historiji reprezentacije.

Kad gazibegovic I karic ne igraju I kad su klupirani onda nema poziva. A kad su tahirovic I mujakic ne na klupi nego na tribinama uredno stize poziv I minutaza. Barisic igra u bselu redovno nema poziva za zadnje 2 tekme na prvom spisku a radeljic povrijedzen 2 mjeseca I dobija poziv.Gazibegovic Koji je prirodni bek , cak I menalo, onakvi prosjecni, izjebani I limitirani su za klasu bolji I korisniji od malica I mujakica Koji nisu niti mogu biti bekovi. Pogledas ih Jednom kako izgledaju i odmah znas da nema sanse da mogu igrati beka. Ali barba hoce da prkosi zakonima prirode. On hoce sa svojim primitivnim mozgom da dokaze da je majka priroda u krivu. Niko me nemoze uvjeriti da nam gazibegovic bez utakmica ne bi bio korisniji od malica I mujakica protiv austrije.
Učini nam svima uslugu i skini se sa foruma i ne truj nas više svojim mrakanjem, negativom, nacionalizmom, trolovanjem i očajnim neznanjem. Hajde molim te
Glory Glory Man United

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 nov 2025, 13:30

Ovaj tekst ko je procitao do kraja, skidam kapu do poda. Stavi drugi put u spoiler, da ne listamo ovoliko.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 nov 2025, 13:58

bhsport je napisao/la:
21 nov 2025, 10:45
Drum je napisao/la:
21 nov 2025, 10:29
Honorar je napisao/la:
21 nov 2025, 09:55

Selektor = neko ko selektuje, bira i samim tim i poziva te ih uz to jos stavlja u prvih 11 sa taktickim odredbama po onome sto on procijeni je adekvatno u datom trenutku.
Zasto onda selektori nakon 2014 generacije nisu imali petlje pozivati, mijenjati i isprobavati nove igrace ako samo zbog toga svako moze raditi taj posao?? Gubite se.

Da su imali petlje, ne bi nas Lux i Island izuvali iz cipela zadnjih godina.

Mozete dovijeka, al Barbarez, Spahic i ostali su nam spasili reprezentaciju za narednih 10 godina. Barem da se vrtimo i trazimo svoju sansu.
O kakvih 10 godina pricas?
Igrali smo baraz 2015, igrali 2020 i igrali sa Ukrajinom 2023.
Sjecas li se Peteva mozda?
Sjecam se Peteva. Najgori skor u kvalifikacijama, a namijenjali smo ih..

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 21 nov 2025, 14:36

Ono sto je cinjenica jeste da su Barbarezu i kompaniji baraz i ovu situaciju sa Austrijom gdje smo mogli dikretno otici na SP donijeli igraci na kojima je on trenirao strogocu i bildao neki autoritet. To su Bajraktarevic i Tabakovic. Njegovi botovi su ovdje prste izlomili da opravdaju njegove postupke prema njima. I onda nesto balave da su imali pravo. Imali jesu al u khurcu.

Cinjenica je i to da je Karic barem 2x bolji lijevi bek od Mujakica, a zvao ga je tek u zadnjem prozoru jos momku nije bila ni rijesena papirologija. Znaci ranije ga nisu ni razmatrali. A sigurno da bi nam valjao u utakmicama gdje nam je falio lijevi bek.

Cinjenica je i to da je Hadzikadunica tek od skoro poceo zvati, haman zadnja dva prozora, gdje je imao dva nastupa od po 90 min. Prema podacima koje je dala reprezentacija ba treci je po otklonjemim opasnostima (21), odmah iza Nikole Katica (28) gdje je Katic odigrao znacajno vise utakmica.
Sigurno da je stoper na kojeg se trebalo racunati cijele kvalifikacije.

Mi nismo kiksali u Austriji, 1:1 je cak dobar rezultat. Mi smo kiksali protiv Kipra, a tu je Barbarez experimentisao sa Besirevicem za kojeg je vjerovatno i sira porodica zaboravila da igra fudbal.

Gledao sam Huseinbasica prosle godine dok je igrao Cvajtu i istini za volju nije bio nesto, ali je sigurno igrac koji je zasluzio vecu minutazu u reprezentaciji. Recimo vecu od Basica sigurno. I onda se opet nadje opravdanje da je Denis los karakter jer eto nije pustio da ovaj bas skroz ponizava.
Momak igra u Kolnu manje-vise standardno ali igrac Astane ima prednost.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 nov 2025, 14:39

h1a2s3o4 je napisao/la:
21 nov 2025, 14:36
Ono sto je cinjenica jeste da su Barbarezu i kompaniji baraz i ovu situaciju sa Austrijom gdje smo mogli dikretno otici na SP donijeli igraci na kojima je on trenirao strogocu i bildao neki autoritet. To su Bajraktarevic i Tabakovic. Njegovi botovi su ovdje prste izlomili da opravdaju njegove postupke prema njima. I onda nesto balave da su imali pravo. Imali jesu al u khurcu.

Cinjenica je i to da je Karic barem 2x bolji lijevi bek od Mujakica, a zvao ga je tek u zadnjem prozoru jos momku nije bila ni rijesena papirologija. Znaci ranije ga nisu ni razmatrali. A sigurno da bi nam valjao u utakmicama gdje nam je falio lijevi bek.

Cinjenica je i to da je Hadzikadunica tek od skoro poceo zvati, haman zadnja dva prozora, gdje je imao dva nastupa od po 90 min. Prema podacima koje je dala reprezentacija ba treci je po otklonjemim opasnostima (21), odmah iza Nikole Katica (28) gdje je Katic odigrao znacajno vise utakmica.

Mi nismo kiksali u Austriji, 1:1 je cak dobar rezultat. Mi smo kiksali protiv Kipra, a tu je Barbarez experimentisao sa Besirevicem za kojeg je vjerovatno i sira porodica zaboravila da igra fudbal.

Gledao sam Huseinbasica prosle godine dok je igrao Cvajtu i istini za volju nije bio nesto, ali je sigurno igrac koji je zasluzio vecu minutazu u reprezentaciji. Recimo vecu od Basica sigurno. I onda se opet nadje opravdanje da je Denis los karakter jer eto nije pustio da ovaj bas skroz ponizava.
Nismo tu kiksali jer bi i sa pobjedom tamo morali dobiti Austriju, imali smo slabiju gol razliku. Najveci kiks je upravo Austrija kuci.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 21 nov 2025, 14:49

DamirT je napisao/la:
21 nov 2025, 14:39
h1a2s3o4 je napisao/la:

Nismo tu kiksali jer bi i sa pobjedom tamo morali dobiti Austriju, imali smo slabiju gol razliku. Najveci kiks je upravo Austrija kuci.
Onda smo kiksali i protiv Kipra i protiv Austrije kuci. Ja vise to gledam iz ugla da b Austrija svakako isla kao prva, jer su strahotu jaki. Zato sam napisao da je kiks samo Kipar.

Austrija nam je otvorila oci sto se tice "preporoda" reprezentacije koje je kao Barbarez donio. I sada ce sigurno krenuti uvrede od njegovih botova, ali on za ovo mandata sto je tu nije rijesio nas najvaci problem, a to je izlazak iz protivnickog visokog presinga i prenos lopte.
To je nasa najveca boljka i tako nas je i Luxemburg dobio, tako ce nas dobiti svaka reprezentacija koja nam to odigra.

Na raspolaganju je imao sve svoje standardne igrace u veznom redu i demonstrirali su upravo 0 napretka.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 21 nov 2025, 14:55

Posebno je bilo zanimljivo izlaganje bivšeg selektora Blaža Sliškovića koji vidi veliku razliku u tome kako Sergej Barbarez danas vodi reprezentaciju, a kako ju je vodio on i ranije druge legende na klupi BiH.

“Ova ekipa mnogo igra brže nego što je bilo prije.
Da se ne uvrijedi Meša, Safet, pa i ja i svi drugi koji su bili selektori prije Sergeja.
Svi smo mi ovdje nekako živjeli od toga da smo tehnički – brazilski Balkanci. Svi smo se bazirali samo na tehniku. Kvalitetu predaje lopte i umijeće dribliga. Danas je sasvim drugačije u odnosu na 7-10-30 godina.

Sergej, njegova ekipa, skauti, stožer su moderni ljudi koji razumiju da današnji nogomet priznaje samo snagu, brzinu i disciplinu.

Treba im pružiti i dati vremena još dvije godine do idućeg Eura.
Na dobrom su putu da naprave dobar rezultat. Pokazali su kroz ove kvalifikacije, bez obzira na katastrofalan poraz od Njemačke.
To se moglo i gore desiti ekipi koja je u tom trenutku dosta nekvalitetnija od Njemačke. Sergej i momci su pokazali da znaju šta vodi ka modernom nogometu.

Kada ode Džeko, Bičakčić, Katić – Kolašinac. Imamo mi made momke koji današnji nogomet igraju.
On se bazira na mladosti, snazi, trci, eksplozivnosti i brzni.
žNema vise Sušića, Sliškovića, Pašića, Baždarevića. Nema uživanja u driblinzima da su svi zadovoljni. Nije to “pas do sebe”.

To moze Guardiola, a Sergej od ekipe traži brzinu i agresivnost. Ako uspijemo u tome, možemo očekivati velike stvari.”
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 21 nov 2025, 15:50

perun je napisao/la:
21 nov 2025, 14:55
Posebno je bilo zanimljivo izlaganje bivšeg selektora Blaža Sliškovića koji vidi veliku razliku u tome kako Sergej Barbarez danas vodi reprezentaciju, a kako ju je vodio on i ranije druge legende na klupi BiH.

Da se ne uvrijedi Meša, Safet, pa i ja i svi drugi koji su bili selektori prije Sergeja.
Svi smo mi ovdje nekako živjeli od toga da smo tehnički – brazilski Balkanci. Svi smo se bazirali samo na tehniku. Kvalitetu predaje lopte i umijeće dribliga. Danas je sasvim drugačije u odnosu na 7-10-30 godina.

Sergej, njegova ekipa, skauti, stožer su moderni ljudi koji razumiju da današnji nogomet priznaje samo snagu, brzinu i disciplinu.

Na dobrom su putu da naprave dobar rezultat. Pokazali su kroz ove kvalifikacije, bez obzira na katastrofalan poraz od Njemačke.
To se moglo i gore desiti ekipi koja je u tom trenutku dosta nekvalitetnija od Njemačke. Sergej i momci su pokazali da znaju šta vodi ka modernom nogometu.

Kada ode Džeko, Bičakčić, Katić – Kolašinac. Imamo mi made momke koji današnji nogomet igraju.
žNema vise Sušića, Sliškovića, Pašića, Baždarevića. Nema uživanja u driblinzima da su svi zadovoljni. Nije to “pas do sebe”.

To moze Guardiola, a Sergej od ekipe traži brzinu i agresivnost. Ako uspijemo u tome, možemo očekivati velike stvari.”
Toliko napisanih floskula koje nemaju bas puno smisla.

Neka pogledaju "malo moderne" trenere koji se spominjeu ili bar pogledaju balkanske moderne trenere i sve ce manje-vise tvrditi da je njihov posao da uigraju odbranu i da oni trebaju/mogu svojim znanjem dovesti ekipu na protivnicku polovinu, a da je dalje plod kreativnosti ofanzivnih igraca.

Mani se ti Gvardiole. Svaki malo ozbiljniji trener radi na tome sa svojim ekipom.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 21 nov 2025, 15:58

h1a2s3o4 je napisao/la:
21 nov 2025, 15:50
perun je napisao/la:

Neka pogledaju "malo moderne" trenere koji se spominjeu ili bar pogledaju balkanske moderne trenere i sve ce manje-vise tvrditi da je njihov posao da uigraju odbranu i da oni trebaju/mogu svojim znanjem dovesti ekipu na protivnicku polovinu, a da je dalje plod kreativnosti ofanzivnih igraca.

Mani se ti Gvardiole. Svaki malo ozbiljniji trener radi na tome sa svojim ekipom.
Nisu floskule nego izjava Sliškovića.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 21 nov 2025, 16:00

perun je napisao/la:
21 nov 2025, 15:58
h1a2s3o4 je napisao/la:
perun je napisao/la:

Na njega sam i mislio. On spada u red jugosaurusa. Hvala na savjetima ali ne hvala.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 21 nov 2025, 16:02

h1a2s3o4 je napisao/la:
21 nov 2025, 16:00
perun je napisao/la:
21 nov 2025, 15:58
h1a2s3o4 je napisao/la:

Na njega sam i mislio. On spada u red jugosaurusa. Hvala na savjetima ali ne hvala.
Pa s obzirom na igračko i trenersko iskustvo je relevantniji od nas dvojice.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 21 nov 2025, 16:07

perun je napisao/la:
21 nov 2025, 16:02

Razumijem sta hoces reci ali nije relevantniji od zdravog razuma i onoga sto moderni treneri ustvari pricaju i rade.

On je relevantan da bude sa Dzelom i Doganom u studiju i mlati praznu slamu.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 21 nov 2025, 16:22

h1a2s3o4 je napisao/la:
21 nov 2025, 16:07
perun je napisao/la:
21 nov 2025, 16:02

Razumijem sta hoces reci ali nije relevantniji od zdravog razuma i onoga sto moderni treneri ustvari pricaju i rade.

On je relevantan da bude sa Dzelom i Doganom u studiju i mlati praznu slamu.
Pa Baka i sam priznaje da je rad Barbareza i SS moderniji i relevantniji od prijašnjih selektora i njega samoga.
ne vidim ništa sporno.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 21 nov 2025, 16:27

Sergeja za predsjednika države! i vječnog selektora!
Povedi nas u vječni raj, sreću, blagostanje i minimalnu platu od 2 milje maraka.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 nov 2025, 16:34

Eto nema iskustva i opet na bod bio do svjetskog
Sta ce biti kad bude imao iskustvo?
Lucescu trener od 1979 i opet Barba ga uzeo dva puta
Koliko hvalite Ragnicka pomislio sam da cemo 5;0 izgubiti
Treba vremena za sve i moramo biti strpljivi
Baraz niko nije ni obecao, a kamoli borbu za prvo mjesto i opet postigli su to sa velikom smjenom generacija

BIH - Rumunija 3:1

Za BiH igralo 10 igraca ispod 24 godine, a za Rumuniju samo jedan 24 i svi ostali stariji od 25

Austrija - BiH 1:1

Ista situacija samo iedan igrac Austrije je mladji od 25
Evo u17 Austrija u polufinalu svjetskog prvenstva, izbacili Englesku 4:0
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 21 nov 2025, 16:43, ukupno mijenjano 4 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 21 nov 2025, 16:38

dzemil je napisao/la:
21 nov 2025, 16:27
Sergeja za predsjednika države! i vječnog selektora!
Povedi nas u vječni raj, sreću, blagostanje i minimalnu platu od 2 milje maraka.
Ti ga baš pretjera Džemo. naravno da ima grešaka i nije neki stručnjak poput recimo Mirona ali ovdje se ne radi samo o njegovoj malenkosti nego o samoizabranom stručnom štabu i spisku od 20 i kusur igrača gdje nacionalni ključ nije bitan te dugoročnom projektu podmlađivanja repke i promjeni dugogodišnjeg stila igre neprilagođenog realnim sposobnostima naših igrača što nije nimalo lagan posao.

Ako pogledaš malo unazad, nacionalni ključ i nametanje saradnika u stručnom štabu je bio jedan od glavnih razloga borbe protiv NS/FSBiH.
Zahvaljujući stavu i uslovima Barbareza vizavi preuzimanja selektorske pozicije u uslovima doslovnog raspada sistema to više nije problem.

Stvarno čovjek treba biti zloban da to ne vidi i ne cijeni.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 21 nov 2025, 16:59

Svi ste vi i u pravu i u krivu. Barba je kriv za lose stvari ali i za dobre. Ko radi tajni grijesi. Zato mislim da je njemu golem problem sto on sam sebe jos uvjek ne dozivljava kao trenera samo. On je jos uvjek fudbaler koji bi i da je trener i selektor i menadzer i skaut i video analist i ekonom i psiholog i zajeban i jaran. On bi sve to da bude a nije savladao nijedno u potpunosti. Osim fudbalera. Sto bi Frederik Veliki rekao: 'Onaj ko brani sve, ne brani nista'.
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 nov 2025, 17:04

h1a2s3o4 je napisao/la:

Kiks je Aus kuci. Nasa dva boda vise sa Kipra i remi u Becu bi i dalje znacili SP za njih.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 21 nov 2025, 17:20

Maverick je napisao/la:
21 nov 2025, 16:59
Svi ste vi i u pravu i u krivu. Barba je kriv za lose stvari ali i za dobre. Ko radi tajni grijesi. Zato mislim da je njemu golem problem sto on sam sebe jos uvjek ne dozivljava kao trenera samo. On je jos uvjek fudbaler koji bi i da je trener i selektor i menadzer i skaut i video analist i ekonom i psiholog i zajeban i jaran. On bi sve to da bude a nije savladao nijedno u potpunosti. Osim fudbalera. Sto bi Frederik Veliki rekao: 'Onaj ko brani sve, ne brani nista'.
Može biti ...ali ovdje treba da bude diskusija o planskom pristupu, projektu stvaranja jedne nove repke i vraćanju kulta što je mora se priznati, dobrim dijelom i uspio a ne ne napadom na njegov integritet, privatnost i ličnost. Narodskim riječnikom rečeno ogovaranje, pljuvanje.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Confiance, General505, MElloo, Normus90, zeljooo13 i 33 gosta.