Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Asteriks

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Asteriks » 08 maj 2016, 14:49

Mislis nakon dizanja sistema pokrene ti tu operaciju ili kada otvaras neki pdf file?

Ako je ovo drugo, onda sam ti naveo rjesenje, a za prvo, trebas skinuti Ccleaner, pa pod Tools - Startup (onda imas na desnoj strani windows, context menu..) uslikati i postirati pa da vidimo sta trebas iskljuciti.
A smooth sea never made a skilled sailor.

High

Post Postao/la High » 08 maj 2016, 20:02

Asteriks je napisao/la:Mislis nakon dizanja sistema pokrene ti tu operaciju ili kada otvaras neki pdf file?

Ako je ovo drugo, onda sam ti naveo rjesenje, a za prvo, trebas skinuti Ccleaner, pa pod Tools - Startup (onda imas na desnoj strani windows, context menu..) uslikati i postirati pa da vidimo sta trebas iskljuciti.
Naprimjer: sad upalim laptop i hoću da otvorim neki fajl u pdf-u, ali vidim da ne mogu jer me pita kojim ću ga programom otvoriti. Ulazio sam na Adobe Reader i tu ga podesio kao zadani program za te fajlove, ali uvijek mi to poništi kad sljedeći put upalim.

Evo:
Yes Directory AVG Disk Space Explorer Shell Extension AVG Technologies CZ, s.r.o. C:\Program Files\AVG\AVG PC TuneUp\DseShExt-x86.dll
Yes Directory AVG Shredder Shell Extension AVG Technologies CZ, s.r.o. C:\Program Files\AVG\AVG PC TuneUp\SDShelEx-win32.dll
Yes Directory Dodaj na listu izvođenja VLC medijskog izvođača VideoLAN "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --started-from-file --playlist-enqueue "%1"
Yes Directory Produciraj sa VLC medijskim izvođačom VideoLAN "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --started-from-file --no-playlist-enqueue "%1"
Yes Directory SD360 C:\Program Files\360\Total Security\MenuEx.dll
Yes Drive Glary Utilities Glarysoft Ltd C:\Program Files\Glary Utilities 5\ContextHandler.dll
Yes File AVG Shredder Shell Extension AVG Technologies CZ, s.r.o. C:\Program Files\AVG\AVG PC TuneUp\SDShelEx-win32.dll
Yes File Glary Utilities Glarysoft Ltd C:\Program Files\Glary Utilities 5\ContextHandler.dll
Yes File SD360 C:\Program Files\360\Total Security\MenuEx.dll
Yes File WinRAR Alexander Roshal C:\Program Files\WinRAR\rarext.dll
Yes Folder Glary Utilities Glarysoft Ltd C:\Program Files\Glary Utilities 5\ContextHandler.dll
Yes Folder SD360 C:\Program Files\360\Total Security\MenuEx.dll
Yes Folder WinRAR Alexander Roshal C:\Program Files\WinRAR\rarext.dll
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 08 maj 2016, 20:12

Ovako ces postaviti da ti Adobe bude glavni program:

-Control Panel - Programs - Default Programs - Associate a file type or protocol with a program - sada listaj i trazi pdf*, onda klik Change program i odaberi Adobe Reader i nakon toga ok.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 10 maj 2016, 12:34

Asteriks je napisao/la:.
i ostali

Zamijenih danas pastu ( do sad je koristio na vise racunara i super se pokazala )na onom laptopu sto sam govorio,

Nije bio zaprljan unutra, nesto malo, ocistim sve, stavim to novu pastu, kad situacija ista ponovo, sve radi super samo mu temperatura konstantno visoko, odmah nakon sto se upali pocinje se dizati, i ubrzo se kuler na najjace postavi.
Imam osjecaj isto kao da nema nikakvog dodira, pa ovako reaguje.
A i stara pasta nije bila sasusena, nego onako, vise je licilo kao na plastelin :)

Nije do sada otvaran, morao sam skinuti neke naljepnice ispod baterije da bih dosao do sarafa.
slika
slika
slika
Mia San Mia

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 10 maj 2016, 12:50

Prvo, odradi cistku sistema sa advancedsystem care i provjeri da li ti je onaj 360 TS updejtovan. Tako ces eliminisati sistemske greske koje opterecuju rad latpopa.

Ako si sve uradio po ps, znaci nanjeo tanak sloj paste, onda je vjerovatno dotrajao vijek tog kulera. Ploca mora imati dodira sa procesorom u protivnom taj sistem hladjenja nema nikakvog efekta.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 10 maj 2016, 13:30

Sistem je svjez instaliran, znaci ja naknadno samo 360 instalirao, a i tamo u Task men. nema nista da jede procesor, ram i sl.. u nekoj vecoj mjeri.
A i vidis da koristi samo 30% procesora.

Pastu sam nanio bas tanak sloj, prije toga ocistio alkoholom.

Vidjet cu da nadogradim na win. 10

Zamijeniti ponovo pastu ( jer mozda ima uticaja sto je ova i stojala poprilicno, u pitanju je ona u sprici, koristena je vec pa je ostalo )

Za kuler ne znam, osjeti se da puse bas, izbacuje vreo vazduh.
Ona razhladna ploca nalegne na procesor, i pri tom ucvrstim sarafima.
Mia San Mia

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 10 maj 2016, 13:38

Jedino rjesenje u zamjeni kulera ak ne uspijes spustiti.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 10 maj 2016, 13:49

Ako ne uspije pokusat cu i to :thumbup:
Mia San Mia

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 10 maj 2016, 14:27

Ne znam da li je ovo prava tema, ali da pokusam ;) .
Zna li neko kako i da li se uopce moze skinuti patch za PS?. Konkretno za PS2?. Naidjem na patch, ali ja blage veze nemam kako to da skinem i koristim. Ako ima neko da zna, neka molim ga kaze.
Recimo, gledao sam ovo: http://www.pes-patch.com/2015/10/pes-20 ... akdad.html
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 10 maj 2016, 20:20

Ako moze neko ko se razumije da mi pomogne koji laptop da kupim. Imam ponudjenje DELL, i5 procesor, 2,67 GHz, 4 GB RAM, 512 graficka i Lenovo sa istim karakteristikama i grafickom 256 MB "+moze se dignuti u biosu da uzima od rama" (tako mi covjek rekao, nemam pojma sta to znaci). DELL je 350 KM, Lenovo 320 KM.

High

Post Postao/la High » 10 maj 2016, 20:22

Da sebi kupujem - bio bi DELL. :mrgreen:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 11 maj 2016, 10:16

Asteriks je napisao/la:.
Malo sam pogledao na netu, i viđoh da je ovaj dolazio sa 32-bitnim sistemom, a na njemu je trenutno 64-bitni..
Koliko ulogu igra to sta mislis?

Kako bi bilo da stavim 32 bitnu verziju?
Mia San Mia

BvB09
Kontakt:

Post Postao/la BvB09 » 11 maj 2016, 10:22

R32 je napisao/la:Malo sam pogledao na netu, i viđoh da je ovaj dolazio sa 32-bitnim sistemom, a na njemu je trenutno 64-bitni..
Koliko ulogu igra to sta mislis?

Kako bi bilo da stavim 32 bitnu verziju?
Sve novije igre traze 64-bitni sistem.
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 11 maj 2016, 10:23

64-bitna verzija ti uzima vise rama, al' msm da to ne bi trebao biti problem. Pa ja sam koristi tu verziju prije dvije godine na 2 GB.

Mozes osjeiti probleme sa sistemom, nekompatibilnost odredjenih programa, procesa,...

Udji u event viewer pa pogledaj da li imas kakvih errora.

Da, upravo zahtjevnije igre kao sto ovaj rece, jer brze obradjuju vece kolicine memorije.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 11 maj 2016, 10:25, ukupno mijenjano 1 put.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 11 maj 2016, 10:25

Ma jasno je meni to, ali eto bitnije je da radi normalno, jer ovako u svaku igru kad se uđe restartuje se.

Do sad sam ovaj problem rjesavao sa zamjenom paste, i ciscenjem, a na racunaru i sa novim kulerom i uredu sve.

Samo sto je za laptop teze naci kuler.

Pogledat cu i to onda detaljno, mada do sad sto sam pratio, ne jede nista procesor, 30% ga koristi, na netu i normalnom radu.

Mozda ima kakve veze i graficka, da je nesto poremeceno, jer samo u igri se automatski gasi, cim se pokrene igra, u ovom slucaju nsf u2, koja nije zahtjevna uopste,a duze izdrzi na PES-u 11 msm... Isto tako na skype se gasi poprilicno brzo.
Zadnja izmjena: R32, dana/u 11 maj 2016, 10:28, ukupno mijenjano 1 put.
Mia San Mia

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 11 maj 2016, 10:28

Restartuje se zbog toga sto je procesor podesen do odredjene temperature gdje pravi spoj, da bi se zastitio od ostecenja, dugorocno gledano.

Znaci iz svega prilozenog, osnovni problem je u nemogucnosti kulera da obavlja svoj zadatak.

Grafe na laptasima su smece po pitanju jacih igara.

Jednostavno, gamer pc ima ogroman kuler, jako napajanje, prostor za cirkulisanje vazduha i kvalitetne graficke sa posebnim hladjenjem (aktivno il pasvino).

Laptop je namjenjen za te neke igre srednje zahtjevnosti.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 11 maj 2016, 10:32, ukupno mijenjano 1 put.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 11 maj 2016, 10:30

Pa na to sve i vuce, nego nikako ne mogu pronaci kuler za ovaj laptop hp probook 6540b mislim da je.

Ma zato je i namijenjen, za srednje igre, Pes nikada nije bio zahtjevan.

Znaci nesto osnovno po netu, neke igre te i eto.
Mia San Mia

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 11 maj 2016, 10:35

Probaj preko servisa, jer kuleri u sustini nisu skupi.

Cisto sumnjam da imas neko ostecenje procesora, mada ni to ne bi trebalo iskljuciti.

Opet, nabijanje temperature moze, kao sto si i sam gore napisao biti posljedica drugih hardwer problema, pa da se manifestuje na taj nacin, jer svaka nepravilnost stvara pritisak na procesor.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 11 maj 2016, 10:42

Pokusat cu tako, a i probat cu neki dr. kuler staviti direktno odozgo, jer je pristupacno sve, samo se tastatura skine i tu je odmah,
Detaljno ponovo sve ocistiti, i pregledati moguce greske. Ako ne uspijem odnijet cu na servis i gotovo.
Hvala vama
Mia San Mia

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 11 maj 2016, 10:48

Testiraj ram sa memtest i hard disk sa tune up hd il nekim slicnim, tak da mozes iskljucit te dvije komponente. Onda ti ostaju jos grafa i sam procesor (kuler).

A u event vieweru ti sve fino zapisuje, pa bi ga trebao pogledati, pocev od nepravilnosti tokom podizanja sistema do raznih errora.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []