AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 mar 2012, 23:50

Deskpro je napisao/la:
SoloJuve26 je napisao/la:Dobro st eigrali, al bolji su prosli ;)

na laprdaj bolan bolan. ne pobijediti ovakvu ekipu milana je sramota. jos ste u regularnom vremenu izgubili. dok se zna da u Milana nije bilo , pazi sad ovo. Pato, Robinho. K.P.Boateng, Neste, Abate, M.V.Bomela, Cassana, Flaminija. Gatussa, jel treba jos nabrajat ko nije igrao? ako jeste.... cccccc mene bi bilo sramota nesto reci... vama cestitke na prolazu, a da ste zasluzili nikako.... LP
Nema mi ništa mrže kad neko počne pričati nije igrao ovaj nije igrao onaj, što ste onda uopšte igrali utakmicu? Je li vam Juve kriv što nisu ti igrači igrali? Igrali su u prvenstvu pa ste opet izgubili. Vi možete trabunjati do sutra da je ovo nevažno takmičenje za vas, ali večeras je bilo sve osim toga. Igrali ste najbolje što ste mogli u ovom trenutku i niste uopšte potcjenili ovo takmičenje kao što to večina vas želi predstaviti. A kakva god da je, pobjeda je pobjeda i istoj se ne gleda u zuube. A najjadnije mi je od svega kad neko omalovažava vlastitu ekipu samo kad ne bi nekom drugom priznao da je lošiji. Uvijek neki alibiji i izvlakuše. Mene bi bilo stid kao aktuelnog prvaka nepobjediti ekipu koja je u protekle dvije sezone bila sedma na tabeli.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Deskpro
Kontakt:

Post Postao/la Deskpro » 21 mar 2012, 00:00

Bianconeri1988 je napisao/la:
Deskpro je napisao/la:
SoloJuve26 je napisao/la:Dobro st eigrali, al bolji su prosli ;)

na laprdaj bolan bolan. ne pobijediti ovakvu ekipu milana je sramota. jos ste u regularnom vremenu izgubili. dok se zna da u Milana nije bilo , pazi sad ovo. Pato, Robinho. K.P.Boateng, Neste, Abate, M.V.Bomela, Cassana, Flaminija. Gatussa, jel treba jos nabrajat ko nije igrao? ako jeste.... cccccc mene bi bilo sramota nesto reci... vama cestitke na prolazu, a da ste zasluzili nikako.... LP
Nema mi ništa mrže kad neko počne pričati nije igrao ovaj nije igrao onaj, što ste onda uopšte igrali utakmicu? Je li vam Juve kriv što nisu ti igrači igrali? Igrali su u prvenstvu pa ste opet izgubili. Vi možete trabunjati do sutra da je ovo nevažno takmičenje za vas, ali večeras je bilo sve osim toga. Igrali ste najbolje što ste mogli u ovom trenutku i niste uopšte potcjenili ovo takmičenje kao što to večina vas želi predstaviti. A kakva god da je, pobjeda je pobjeda i istoj se ne gleda u zuube. A najjadnije mi je od svega kad neko omalovažava vlastitu ekipu samo kad ne bi nekom drugom priznao da je lošiji. Uvijek neki alibiji i izvlakuše. Mene bi bilo stid kao aktuelnog prvaka nepobjediti ekipu koja je u protekle dvije sezone bila sedma na tabeli.

Nisu igrali zato sto su povrijedjeni, odgovor je izuzetno jasan za skontati, a da neki pehovi prate jednu ekipu vise nego milan ove sezone nema je. iopet drzimo prvu poziciju u seriji A, i ne omalozavam ja Milan nikako. vec govorim niste vi toliko dobri. koliko smo mi odigrali lose. ustvari nismo ni imali igraca za nesto vise. dok je Juve imao gotovo sve igrace.... i mene bi bilo stid imati vise remija nego pobjeda. necete biti u rangu Milana jos dugo dugo... daljinski u ruke u srijedu i gledaj Milan Barca da vidis sta je utakmica. a ne zadrzavate vrijeme na kraju i valjate se po terenu ko i ne znam ti ko.... LP
Some of us only see in red and black Forza Milan

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 21 mar 2012, 00:12

Deskpro je napisao/la: Nisu igrali zato sto su povrijedjeni, odgovor je izuzetno jasan za skontati, a da neki pehovi prate jednu ekipu vise nego milan ove sezone nema je. iopet drzimo prvu poziciju u seriji A, i ne omalozavam ja Milan nikako. vec govorim niste vi toliko dobri. koliko smo mi odigrali lose. ustvari nismo ni imali igraca za nesto vise. dok je Juve imao gotovo sve igrace.... i mene bi bilo stid imati vise remija nego pobjeda. necete biti u rangu Milana jos dugo dugo... daljinski u ruke u srijedu i gledaj Milan Barca da vidis sta je utakmica. a ne zadrzavate vrijeme na kraju i valjate se po terenu ko i ne znam ti ko.... LP
Ne laži sam sebe, samo ću ti to reći, imali ste priliku u 4 navrata da nas pobjedite i niste uspjeli, večeras ste bili bolji nakon 90 minuta, ali ova utakmica je trajala 120 minuti i ta pobjeda nakon regularnog vremena je bila jalova, zaključak je da je Milan gubitnik i večeras kad se sve sabere, a Juve pobjednik. A te priče da Juve nije u rangu Milana možeš prosipati gluhonjemim ili retardiranim osobama. Malo vas napadnemo i odmah vam gol zabijemo, tako je bilo u sve 4 utakmice ove sezone. U svakoj smo vam dali po najmanje 1 gol za razliku od vas, da ne govorim o tome da su igrači Juventusa duplo fizički spremniji od igrača Milana.

Je li Juve kriv što su vam igrači povrijeđeni pa ne igraju? Krivi su vaši kondicioni treneri koji su loše pripremili igrače pa na svakoj drugoj utakmici povrijede mišić, evo čitam da je i Ibrahimović izašao zbog bola u leđima. Kad mi već pričaš o pehovima Juve je prošle sezone imao preko 50 povreda pa smo vas opet uspjeli pobjediti u Milanu.

A to o zadržavanju i krađi vremena bi radila svaka druga ekipa, današnji fudbal je takav, bit će i Milan u situaciji da brani rezultat pa ćeš se sam uvjeriti kako će se igrači Milana valjati i zadržavati.

Mislim furate se da ste neka ekipa i da Juve nije na nivou Milana, a zašto onda ne možete da nas pobjedite!? Te priče okačite mačku o rep.
Ž '21!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 mar 2012, 00:28

Dvije pobjede i dva remija ove sezone protiv Milana.

I poslije neki navijač Milana smije reći kako su bolji od nas. Patetika je čudo!
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Deskpro
Kontakt:

Post Postao/la Deskpro » 21 mar 2012, 00:30

Deskpro je napisao/la: Nisu igrali zato sto su povrijedjeni, odgovor je izuzetno jasan za skontati, a da neki pehovi prate jednu ekipu vise nego milan ove sezone nema je. iopet drzimo prvu poziciju u seriji A, i ne omalozavam ja Milan nikako. vec govorim niste vi toliko dobri. koliko smo mi odigrali lose. ustvari nismo ni imali igraca za nesto vise. dok je Juve imao gotovo sve igrace.... i mene bi bilo stid imati vise remija nego pobjeda. necete biti u rangu Milana jos dugo dugo... daljinski u ruke u srijedu i gledaj Milan Barca da vidis sta je utakmica. a ne zadrzavate vrijeme na kraju i valjate se po terenu ko i ne znam ti ko.... LP
Ne laži sam sebe, samo ću ti to reći, imali ste priliku u 4 navrata da nas pobjedite i niste uspjeli, večeras ste bili bolji nakon 90 minuta, ali ova utakmica je trajala 120 minuti i ta pobjeda nakon regularnog vremena je bila jalova, zaključak je da je Milan gubitnik i večeras kad se sve sabere, a Juve pobjednik. A te priče da Juve nije u rangu Milana možeš prosipati gluhonjemim ili retardiranim osobama. Malo vas napadnemo i odmah vam gol zabijemo, tako je bilo u sve 4 utakmice ove sezone. U svakoj smo vam dali po najmanje 1 gol za razliku od vas, da ne govorim o tome da su igrači Juventusa duplo fizički spremniji od igrača Milana.

Je li Juve kriv što su vam igrači povrijeđeni pa ne igraju? Krivi su vaši kondicioni treneri koji su loše pripremili igrače pa na svakoj drugoj utakmici povrijede mišić, evo čitam da je i Ibrahimović izašao zbog bola u leđima. Kad mi već pričaš o pehovima Juve je prošle sezone imao preko 50 povreda pa smo vas opet uspjeli pobjediti u Milanu.

A to o zadržavanju i krađi vremena bi radila svaka druga ekipa, današnji fudbal je takav, bit će i Milan u situaciji da brani rezultat pa ćeš se sam uvjeriti kako će se igrači Milana valjati i zadržavati.

Mislim furate se da ste neka ekipa i da Juve nije na nivou Milana, a zašto onda ne možete da nas pobjedite!? Te priče okačite mačku o rep.

Ma da, juve je najspremnija ekipa na cijelom svijetu. a mi vama ne dadosmo gol cim vas malo napadnemo aaaaa.... imate igrace tipa vucinic, matri, vidal koji vam nose igru. neki prosjecni igraci, nemate ni jednog igraca extra kvalitete. i dizete se s tim sto vas ove sezone nismo dobili, a prosla sezona aaaa? ajd se malo podsjeti momcino. i nije bitno ko je koga pobijedio. bitna je titula. a ja kako znam jos kup niste osvojili. a ako prodje Napoli a velike su sanse da oce. nece vam bit nimalo lako. a u ligi vec zaostajete i imate gori raspored od Milana. dok o ligi prvaka da ne pricam. tu vas nema nigdje zadnji par sezona. zahvali se Milanu sto drzi cast italije. i igra jedini za koeficient. dok ostali upropastise to.

I ne govorim da je Juve kriv zbog povreda igraca Milana samo navodim podatak s kakvom je ekipom Milan igrao. neka 3 ekipa Milana je bila na terenu sem recimo Silve i emanuelsona... a Ibrahimovic je imao prehladu i prije tekme i bio je upitan za nastup. pa je zbog toga i i zasao. informisi se malo bolje.

oces reci da je Juve u rangu Milana ove sezone i da imate igrace istog tipa varas se .... kad budete doveli nekoga poput. pata. ibre. boatenga robinja silve onda cete tek moci da se ravnopravno borite. i pazite se napolije i udinezea da vam ne otmu 2 poziciju u seriji A. eto toliko od mene. ne raspravlja mi se vise s tobom. ovo svako normalan zna. a eto reko da ti objasnim jos jendom. Lijep pozdrav i laku noc

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 21 mar 2012, 00:32

Ma baš nas boli briga, ako će vam utjeha na kraju sezone biti to što ste pobijedili Milan 3 puta onda super! (ovo večeras nije pobjeda) Drago mi je zbog vas! A mi ćemo s ponosom pronosati i na idućem dresu grb Italije :D :D :D

A ovom drugu što govori tebi da se opustiš i uživaš u Milan - Barca preporučio bih opreza u ovakvim i sličnim izjavama jer možemo dobit' po ušima i šta onda ? Faliti se da smo igrali s Barcom u četvrtinalu... Nije mi vala to neka fanša. Juvetu sretno u finalu Kupa. Milan se večeras lavovski borio i umalo da je prošao sa pola snage, sa pola drugog tima. Ja im ne zamjeram vala. Nek se pokažu u LP i nek dobiju Romu sada, ovo halal. A ja sam uvijek govorio za svih ovih godina da nema jake Serije A bez dobrog Juventusa i eto ove godine se odmah to vidi. DOduše prilično me nerviraju sa brojkom neriješenih. Sad ćete vi simpatizeri reći kako mi je vokri što nema Juve poraza. Ma jest malo, kao i svakome, ali nije to fkt glavni razlog. I iskreno, volio bih iduće godine da igrate LP sa Barcom da vas malo vidimo. Lijep pozdrav Staroj dami i normalnim navijačima !
Osim - drugo ime za Želju !

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 21 mar 2012, 00:43

Deskpro je napisao/la:
Ma da, juve je najspremnija ekipa na cijelom svijetu. a mi vama ne dadosmo gol cim vas malo napadnemo aaaaa.... imate igrace tipa vucinic, matri, vidal koji vam nose igru. neki prosjecni igraci, nemate ni jednog igraca extra kvalitete. i dizete se s tim sto vas ove sezone nismo dobili, a prosla sezona aaaa? ajd se malo podsjeti momcino. i nije bitno ko je koga pobijedio. bitna je titula. a ja kako znam jos kup niste osvojili. a ako prodje Napoli a velike su sanse da oce. nece vam bit nimalo lako. a u ligi vec zaostajete i imate gori raspored od Milana. dok o ligi prvaka da ne pricam. tu vas nema nigdje zadnji par sezona. zahvali se Milanu sto drzi cast italije. i igra jedini za koeficient. dok ostali upropastise to.

I ne govorim da je Juve kriv zbog povreda igraca Milana samo navodim podatak s kakvom je ekipom Milan igrao. neka 3 ekipa Milana je bila na terenu sem recimo Silve i emanuelsona... a Ibrahimovic je imao prehladu i prije tekme i bio je upitan za nastup. pa je zbog toga i i zasao. informisi se malo bolje.

oces reci da je Juve u rangu Milana ove sezone i da imate igrace istog tipa varas se .... kad budete doveli nekoga poput. pata. ibre. boatenga robinja silve onda cete tek moci da se ravnopravno borite. i pazite se napolije i udinezea da vam ne otmu 2 poziciju u seriji A. eto toliko od mene. ne raspravlja mi se vise s tobom. ovo svako normalan zna. a eto reko da ti objasnim jos jendom. Lijep pozdrav i laku noc
Pa u tom i jeste fazon, ti sam sebe uvaljuješ, prvo veličaš igrače Milana, a o Juventusu govoriš kao o prosječnom klubu, a taj takav Milan ne može da pobjedi prosječni Juventus? Ah da, mora da je do toga što su povrijeđeni pojedini igrači Milana. Milan ima bolji igrački kadar od Juventusa, to je svakome jasno, ali nema igru kojom će pobjediti Juventus, glavno mjerilo za rezultat je teren, a na terenu taj Milan je popušio foru od Juventusa ove sezone. Džaba Milanu svi ti igrači, kad oni ne mogu pobjediti Juventus, uostalom na kraju jedino što je bitno je rezultat, a rezultati pokazuju da je Juve bolji ove sezone. Zar je to toliko teško shvatiti? :?

Govoriš mi o trećem sastavu Milana, Silva, Mexes, Mesbah, Nocerino, Emmanuelson, Ibrahimović, Seedorf su sve igrači iz trećeg tima Milana, da svakako, kakav vam je tek prvi tim, ako su vam ovo igrači iz trećeg tima?

Za mene bi bilo poniženje nepobjediti taj Juventus kakvim ga ti predstavljaš, tim koji nema nijednog kvalitetnog igrača s timom poput Milana u kojem prema tebi igraju sve same fudbalske veličine.

Normalno da ovaj Juve nije u rangu Milana, Juve je bolji od Milana u ovoj sezoni, možeš se smijati i pričati šta hoćeš, ali rezultati tako pokazuju, to što ste ispred nas na tabeli ništa ne znači kad ne možete da nas dobijete, toliko puta navodim ovaj primjer i tebi ću, Real je ispred Barce na +8, a svako ko iole prati fudbal zna da je Barca mašina za Real.

Povredu leđa Ibrahimovića je spomenuo Allegri nakon utakmice, ako ja lažem laže i on, tako da si opet ti taj koji se mora bolje informisati, sljedeći put ispeci pa reci.
Ž '21!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 mar 2012, 00:56

Nema tu mnogo da se kaze novog.

Milan nema sredinu terena, a ni bekove, da bi bio top evropska ekipa. Nekada je sredina bila sastavljena od Pirla, Gattusa, Seedorfa i Kake i imala je najbolje igrace sveta na svojim pozicijama. Ubitacni Sheva i Inzaghi u napadu, te granitna odbrana sa Nestom, Stamom, Cafuom i Maldinijem. Na golu Dida, na klupi Rui Costa, Ambrosini, Abbiati, Serginho... WC postava i mogucnost igre sa bilo kime. Danas toga nema. Ili su ovi velikani otisli ili su postali "olupine". Na njihovo mesto su dovedeni proseci i Ibra - koji jedini pravi razliku i to se vidi u prvenstvu. A Ibra je flop u velikim utakmicama, tako da ne treba da cudi sto je Milan dosta los u derbijima.

Juventus sa druge strane, nema kvalitet kao pre C-polija, ali ima mladu i poletnu ekipu. I upravo je ta mladost i snaga donela prevagu u mecevima sa Milanom, a odnela u mecevima sa manjim ekipama. Tri-cetiri igraca im fale pa da budu extra jaka ekipa. Sa WC levim bekom, 2. stoperom i prvim spicem - Juventus ce imati najbolju ekipu u Italiji i jednu od najjacih u Evropi. Ova ekipa je mlada, samo Pirlo i Barzagli odskacu godistem, tako da je sasvim realno ocekivati da ova grupa igraca traje godinama i da u tom periodu uzme primat na domacoj sceni. I Interu i Milanu i dalje predstoje ozbiljni rebuildinzi, a Roma je jos uvek u fazi stvaranja.

Trulo je sad govoriti kako je Juventus "sretno i spretno" izbacio Milana. Nije. Bio je bolji u dva meca i to je to.

Za kraj, samo za @Sabana:

slika

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 21 mar 2012, 01:25

Ja koliko znam Milan je dobio nocas 2-1 i po tome kladionice isplacuju dobitke a to sto neki misle da je Juve dobio Milana 3 puta ove sezone nek odu u kladionicu i nek probaju isplatit tiket sa Juvetovim 1x nocas, mislim da ce se ne(prijatno) iznenadit. ;)
P.S. Svakom po jedan trofej i mirna Bosna :D

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 21 mar 2012, 03:34

ma daj ba Magica nisi realan ni sekunde i čudom se čudi što tebi treba da objašnjavam neke stvari... pa milan ima daleko najbolji tim u italiji. juve da dovede 3-4 igrača nema šanse da će imati taj kvalitet. juve ove sezone igra prije svega na trku i fanatičnost, žedni su trofeja i zato ne čudi što ovako grizu pa makar to bio i kup. milan nikad nije kup smatrao nekim prioritetom, zadnji put osvojili ga prije 10g a prije toga u sezoni 1976–77. u eri ancelottija kup utakmice je igrao 3. tim a milan bi ispadao u 1. krugu takmičenja (evo pade mi na pamet superkup iz kine protiv intera, zaboravio ga bio). a da ne govorim koliko je igrača falilo milanu večeras od van bommela, boatenga, robinha, abatea itd. pa koji to tim na svijetu može sebi priuštiti da mu igrači kalibra pato, cassano i robinho odigraju zajedno sve skupa 15 utakmica po sezoni a da su prvi u domaćoj ligi i pretenduju na polufinale lige prvaka? ne tražim sad alibi ali treba biti malo realan. milanu sad dolazi roma i barcelona i ukoliko milan tu izvuče dobar rezultat kup-a italije niko se neće ni sjetiti. zna se itekako kako je to kod milana. ako se ima dobra ekipa liga prvaka uvijek je prioritet no1, zatim scudetto a ovo ostalo manje više.
realno milanu treba top lijevi bek (armero), eventualno desni bek ali čisto sumnjam da će biti šta od toga i po jedno osvježenje u odbrani i veznom redu (montolivo-erikssen), napad je i ovako uz barcu i real najači u europi i daleko najjači u italiji. milan je držao juventus u šahu veći dio utakmice do produžetaka uz 6. i 7. izbor napadača po redu u timu i to dovoljno govori koliko je milan jak. a da ne govorim da je ovo juventusu prvi poraz ove sezone pa makar i u kupu. ne treba sad preuveličavati ovo ispadanje (ne i poraz) ali ni minimizirati plasman juventusa u finalu. bolji su bili u dvomeču kad se sve uzme u obzir, milan nije ozbiljno odigrao prvu utakmicu na san siru i teško je bilo očekivati prolaz. očekujem da napoli ipak izbaci sienu a onda će biti 50-50 sa juventusom.

a ovi što govore o tome kako je juventus nadigrao milan ove sezone. samo ću reći milanu juventus dođe ko i sampdoria, genoa ili cagliari. 3 boda se pišu a za ove jake utakmice tu je liga prvaka i tu igrači milana daju onih dodatnih 20% protiv timova poput barcelone i reala. i nikad lošiji inter zadnjih godina je tukao milana a lako se može desiti da inter dobije i 2. utakmicu a novara tukla intera kući i u gostima, šta to znači? apsolutno ništa osim -3 boda. je li novara bolji tim od intera? jasno je da u juventusu grizu jer su dugi niz godina bili zero tituli pa sad pokušavaju sve da izbjegnu takav scenarij. do scudetta će teško a kup će im doći ko melem na ranu nakon fijaska od prošle i pretprošle sezone. vidjeli smo koliko su slavili juventini i koliko im znači ovaj kup. kako je krenulo juventini će se kleti u kup italije ko što se luzerski klubovi u engleskoj tipa tottenham i arsenal tješe kad osvoje carling kup i neki drugi mickey mouse kup...
btw mislim da je milan dosta šamarao juventus zadnjih sezona od ronaldinha hattrickova, neste iz kornera i bravure gattusa ljevicom van 16m, do te mjere da mi je čak bilo i žao buffona s kakvim je retardima igrao :lol:
do neki dan pričalo se kako će juve završiti sezonu bez poraza, spominjala se i dupla kruna. a sad kako vidim na juventusovoj temi niko ni u najluđim snovima ne spominje scudetto a kako vidim kup je već zamotan?
zato tišu mišu it's not over until you win it ;)
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Deskpro
Kontakt:

Post Postao/la Deskpro » 21 mar 2012, 09:48

Deskpro je napisao/la:

Pa u tom i jeste fazon, ti sam sebe uvaljuješ, prvo veličaš igrače Milana, a o Juventusu govoriš kao o prosječnom klubu, a taj takav Milan ne može da pobjedi prosječni Juventus? Ah da, mora da je do toga što su povrijeđeni pojedini igrači Milana. Milan ima bolji igrački kadar od Juventusa, to je svakome jasno, ali nema igru kojom će pobjediti Juventus, glavno mjerilo za rezultat je teren, a na terenu taj Milan je popušio foru od Juventusa ove sezone. Džaba Milanu svi ti igrači, kad oni ne mogu pobjediti Juventus, uostalom na kraju jedino što je bitno je rezultat, a rezultati pokazuju da je Juve bolji ove sezone. Zar je to toliko teško shvatiti? :?

Govoriš mi o trećem sastavu Milana, Silva, Mexes, Mesbah, Nocerino, Emmanuelson, Ibrahimović, Seedorf su sve igrači iz trećeg tima Milana, da svakako, kakav vam je tek prvi tim, ako su vam ovo igrači iz trećeg tima?

Za mene bi bilo poniženje nepobjediti taj Juventus kakvim ga ti predstavljaš, tim koji nema nijednog kvalitetnog igrača s timom poput Milana u kojem prema tebi igraju sve same fudbalske veličine.

Normalno da ovaj Juve nije u rangu Milana, Juve je bolji od Milana u ovoj sezoni, možeš se smijati i pričati šta hoćeš, ali rezultati tako pokazuju, to što ste ispred nas na tabeli ništa ne znači kad ne možete da nas dobijete, toliko puta navodim ovaj primjer i tebi ću, Real je ispred Barce na +8, a svako ko iole prati fudbal zna da je Barca mašina za Real.

Povredu leđa Ibrahimovića je spomenuo Allegri nakon utakmice, ako ja lažem laže i on, tako da si opet ti taj koji se mora bolje informisati, sljedeći put ispeci pa reci.

pazi jarane ovo ''uostalom na kraju jedino što je bitno je rezultat, a rezultati pokazuju da je Juve bolji ove sezone'' evo citiram sta si napisao. znaci Juve je bolji samo zato sto nije Milan prosao u Kupu dalje. aaaaa i sto nisu izgubili u ligi od milana. a kao sto kazes jedino na kraju je biran rezultat, pa eto onda ako je tako rezultat u seriji A je da nam gledate u ledja sa 4 boda zaostatka.

Juve bolji od Milana? svaka cast imas m...a kad smijes reci to. i to za real barcu.... oces rec da je Real nula naspram barce... pa ove sozone Real hara primerom i ligom prvaka. dok barca kuburi za njima. i opet znaci oni ne valjaju. ccc patetican si.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 mar 2012, 09:49

OK, @baresi#6, ako ti tako velis. 8-)
Cinjenica jeste da Milan ni u jednom od 4 meceva ove sezone nije nadigrao Juventusa. Ne treba biancospammo&co. da dolaze ovde i da to govore, jer je to ocigledno.
Drugo, "srz" Juventusove ekipe je na duze staze bolja od Milanove ekipe. Uporedi i sam Buffona, Chiellinija, Lichtsteinera, Marchisia, Vidala, Matrija sa Abbiatijem, T. Silvom, Abateom, Boatengom i Ibrahimovicem. Prvi su mladji i manje potroseni, a gladni, a drugi su potroseniji, skloniji povredama, a neki i zasiceni. U Juventusu nema Metuzalema, a Milan ih je pun. Juventus ubacuje svoj podmladak u ekipu (Marchisio, De Ceglie, Sorensen, treba tu navesti i Pasquata, Immobilea...), Milan godinama "ispusta iz ruku" svoje igrace, pa oni odlaze budzasto u druge klubove (Borriello, Matri, Astori, Darmian, Antonelli...). Juventus ima svoj stadion, Milan ga nema...

Kao sto rece @Monolog, cini mi se, kad Juve bude sastavio ekipu za titulu, Milan i Inter je godinama nece ugroziti. A po mom misljenju, Juventus je na 3-4 top igraca od toga. 1 vrhunski poacher tipa G.Higuain, 1 top levi bek tipa Kolarov/Armero, 1 okretniji stoper tipa Bocchetti, zamena za Pirla u kreativnom delu ekipe i mozda 1 top krilo za igru ofanzivnih 4-3-3, kao alternativna varijanta. Na golmanima su daleko jaci od Milana, kao i na bekovima, na stoperima bi bili u egalu, neuporedivo mobilniji na sredini i opasni u napadu (sto sada nisu). To je idealan blend za ekipu koja igra "trkacki" fudbal.

Sa druge strane, Milan nema anchor-a, nema levog beka, desni je sklon kiksevima, Abbiati nije klasa Buffona i sl., Boateng nije top trequartista, a napadaci su svi sem Ibrahimovica ili stakleni ili matori ili prosecni.

Ove godine cete uzeti lo scudetto, ali vec iduce ce biti jako mnogo problema, ako ne uslede teski rezovi u ovoj ekipi. Stvarno, dokle vise sa Seedorfom, Gattusom i Ambrosinijem? J uventus nece imati tih problema. ;)

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 21 mar 2012, 10:13

I pored svih problema koji ih prate sinoć se vidjelo da je Milan moćna ekipa. Ko podcjenjuje snagu rossonera taj je ili lud ili napušen. Volio sam i ja kao zagriženi Juventini da smo sinoć maznuli rivale 3:0 al' ne ide brale...

Silva i Mexes su svetski jaki stoperi, uživo (gledao), djeluju još jači i stameniji
Vezni red je sa Urbijem sinoć, te ''istrošenim'' Seedorfom + rovitim Aquilanijem djelovao najnesigurnije - malo je to povezao Nocerino, Suljo i nikada nije bio Bog zna kakav kreator ali je odigrao dobru rolu.
Šaraf i Maxi su pružili korektnu partiju.
Kad se ekipi vrate oni što nedostaju biti će tu itekako snage za ''bitku'' protiv Blaugrane...

Dugoročno gledajući u ekipi koja puca na visoke domete ne bi smjelo biti starih matuzalema : Bommela, Ambrosinija, Inzaghija, Seedorfa... ljudi su dali svoje i vrijeme je za neke mlađe željne dokazivanja...
Kritike sam gledao prema Mesbahu ali on je sinoć po meni odigrao solidnu rolu... da je wc nije.... još ... ima mjesta za napredak slično kao i De Ceglie koji je sve bolji i bolji...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 mar 2012, 10:58

baresi#6 je napisao/la:milan je držao juventus u šahu veći dio utakmice do produžetaka uz 6. i 7. izbor napadača po redu u timu i to dovoljno govori koliko je milan jak. a da ne govorim da je ovo juventusu prvi poraz ove sezone pa makar i u kupu.

a ovi što govore o tome kako je juventus nadigrao milan ove sezone. samo ću reći milanu juventus dođe ko i sampdoria, genoa ili cagliari.

do neki dan pričalo se kako će juve završiti sezonu bez poraza, spominjala se i dupla kruna. a sad kako vidim na juventusovoj temi niko ni u najluđim snovima ne spominje scudetto a kako vidim kup je već zamotan?
zato tišu mišu it's not over until you win it ;)
Et samo zbog ovih nebuloza mi se u zadnje vrijeme ne da pisati na ovom forumu

Čuj 6 i 7 izbor napadača ... igrali vam ibra i šaravi a poslije i maxi ušao kojeg ste i doveli da bude rezerva ibriahimovicu .. gdje ti tu vidiš 6-i i 7-i izbor? Šaravi vam već nekoliko utakmica redovno igra.

Ovo da je Milanu Juve ko Cagliari neću ni da komentarišem nešto previše ... iskreno, žao mi te jer očigledno boli što nas niste uspjeli pobijediti ove sezone a pucate na titulu ... 4 utakmice - samo ste dva remija uspjeli uzeli.

Pričaće se i dalje ... i ako momci nastave da igraju ovako ubijeđen sam da ćemo je i završiti bez poraza. Tituli se takođe svaki juventino još uvijek nada jer 4 boda nisu nedostižna prednost a neće vam Ibra moći rješavati svaki meč ... niti će vam sudije suditi penal na svakoj utakmici.

Ono sinoć, zvanično, nije bio poraz ... ako ne vjeruješ provjeri pravila na lega-calcio.it ... a možeš vala i na vašu gazzettu otići, eno jutros su objavili zvaničnu informaciju da smo još uvijek neporaženi jer se produžeci računaju. Na kraju krajeva, ako će tebe i tebi slične zadovoljiti to da ste nam nanijeli prvi poraz sezone a opet ispali, slobodno ... claim it, pobijedili ste i baš mi je drago :lol:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 21 mar 2012, 11:24

Deskpro je napisao/la:
pazi jarane ovo ''uostalom na kraju jedino što je bitno je rezultat, a rezultati pokazuju da je Juve bolji ove sezone'' evo citiram sta si napisao. znaci Juve je bolji samo zato sto nije Milan prosao u Kupu dalje. aaaaa i sto nisu izgubili u ligi od milana. a kao sto kazes jedino na kraju je biran rezultat, pa eto onda ako je tako rezultat u seriji A je da nam gledate u ledja sa 4 boda zaostatka.

Juve bolji od Milana? svaka cast imas m...a kad smijes reci to. i to za real barcu.... oces rec da je Real nula naspram barce... pa ove sozone Real hara primerom i ligom prvaka. dok barca kuburi za njima. i opet znaci oni ne valjaju. ccc patetican si.
Mislio sam na rezultat u međusobnom duelu, a ako nas ne možete pobjediti u 4 utakmice u jednoj sezoni, logično je da niste bolji, a to za ligu, je očekivana stvar, ipak je Milan aktuelni prvak, a Juve ekipa sa prosječnim i limitiranim igračima koja je prošle sezone bila sedma i niko nije očekivao da će se boriti za Scudetto, čak nam je prognozirano borba za 4. mjesto i EL na početku sezone, dok ste vi bili apsolutni favoriti za titulu uz inter. Vi nas kad pobjedite onda ću reći da ste bolji, ali na to ćete najmanje morati pričekati jš 6 mjeseci i vjerovatnu utakmicu Super kupa u Kini. Ako tvrdiš da ste bolji, zašto nas ne pobjedite, zašto?

Ne, ja nigdje nisam napisao da je Real nuza za Barcu, već da je Barca mašina za Real iz prostog razloga jer ih teroriše iz godine u godinu u međusobnim duelima, a i vama slijede takve sezone kad ćete tražiti raznorazne albije zbog nemogućnosti da pobjedite Juvnetus. @Gica je to u svoja dva posta sve fino objasnio.

Trebaš samo čitati kako piše, a ne kako ti odgovara.
Ž '21!

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 21 mar 2012, 11:28

MaGiCa je napisao/la:OK, @baresi#6, ako ti tako velis. 8-)
Cinjenica jeste da Milan ni u jednom od 4 meceva ove sezone nije nadigrao Juventusa. Ne treba biancospammo&co. da dolaze ovde i da to govore, jer je to ocigledno.
Drugo, "srz" Juventusove ekipe je na duze staze bolja od Milanove ekipe. Uporedi i sam Buffona, Chiellinija, Lichtsteinera, Marchisia, Vidala, Matrija sa Abbiatijem, T. Silvom, Abateom, Boatengom i Ibrahimovicem. Prvi su mladji i manje potroseni, a gladni, a drugi su potroseniji, skloniji povredama, a neki i zasiceni. U Juventusu nema Metuzalema, a Milan ih je pun. Juventus ubacuje svoj podmladak u ekipu (Marchisio, De Ceglie, Sorensen, treba tu navesti i Pasquata, Immobilea...), Milan godinama "ispusta iz ruku" svoje igrace, pa oni odlaze budzasto u druge klubove (Borriello, Matri, Astori, Darmian, Antonelli...). Juventus ima svoj stadion, Milan ga nema...

Kao sto rece @Monolog, cini mi se, kad Juve bude sastavio ekipu za titulu, Milan i Inter je godinama nece ugroziti. A po mom misljenju, Juventus je na 3-4 top igraca od toga. 1 vrhunski poacher tipa G.Higuain, 1 top levi bek tipa Kolarov/Armero, 1 okretniji stoper tipa Bocchetti, zamena za Pirla u kreativnom delu ekipe i mozda 1 top krilo za igru ofanzivnih 4-3-3, kao alternativna varijanta. Na golmanima su daleko jaci od Milana, kao i na bekovima, na stoperima bi bili u egalu, neuporedivo mobilniji na sredini i opasni u napadu (sto sada nisu). To je idealan blend za ekipu koja igra "trkacki" fudbal.

Sa druge strane, Milan nema anchor-a, nema levog beka, desni je sklon kiksevima, Abbiati nije klasa Buffona i sl., Boateng nije top trequartista, a napadaci su svi sem Ibrahimovica ili stakleni ili matori ili prosecni.

Ove godine cete uzeti lo scudetto, ali vec iduce ce biti jako mnogo problema, ako ne uslede teski rezovi u ovoj ekipi. Stvarno, dokle vise sa Seedorfom, Gattusom i Ambrosinijem? J uventus nece imati tih problema. ;)
Poprilično sam siguran da Alegri na kraju sezone ne računa na iste ako je vjerovati medijima. A i to što ih drži( još legende kluba) na klupi dovoljno govori.
Oko situacije u Milanu se ne slažem, nije riječ o igračima sa 34 godine( boateng, casano, ibra, silva, abate....), mogu oni još nekoliko godina žariti i paliti, kao što je interova generacija, jedini problem može biti motivacijske prirode i možda povrede, to je do alegrija i laba. No o širini tima se nema šta govoriti, kuburi se čitave sezone sa 10 povrijeđenih igrača i opet su prvi. Treba novi anchor, lijevi bek, možda desni, osvježenje na sredini. Armero, Montolivo, ederson, astori itd.
Ne mora značiti da kada ibra za 2,3 godine okači kopačke da se neće ganjati zamjena, možda Balo?
Sve je do uprave i kakve će poslove zaključivati. Inter ne može biti bolji primjer, gubljenje dobrih igrača, kupovina glupih, nemaju trenera koji će raditi sa njima.....

Što se tiče Juventusa, slažem se da imaju naj temelj, počevši do stadiona. Imaju dosta mladih igrača, željnih uspjeha, no sve zavisi kako će se razvijati. Pretpostavljam da si ih gledao ove sezone, toliko se u ekipi vrti oko Pirla, lika sa 33 godine. Gledam sinoć, stoperi bezidejni daj gore loptu, vidal i kompanija što kraće pasove, iznesi nekako loptu na protivničku sredinu, brze pasove i sl. Čini mi se sem pirla niko ne zna ili ne smije uputiti duge lopte, dobro Vučko je tehničar ali nije to njegovo da radi. Treba i njima kao što si naveo 4,5 igrača, pitanje je koga će dovesti. Trka može nadomjestiti dijelom nedostatke u dr. poljima ali ipak najčešće nedovoljno za najveće domete.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 21 mar 2012, 14:15

Svi ti igraci odose na ljeto. Berlu ce donjet pare pa ce se krenut u soping.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 21 mar 2012, 14:39

MaGiCa je napisao/la:OK, @baresi#6, ako ti tako velis. 8-)

juventus je razvalio milan u prvoj ligaškoj utakmici, na san siru milan bez dosta standardnih igrača bio je bolji od juventusa bar 60min. u kupu juventus bio bolji prvu, milan drugu do produžetaka. sve sam utakmice pregledao tako da znam šta sam vidio. sigurno je da juventus ima mlađu ekipu tu nema polemike i da dobro rade sa mladima, napokon rekao bih. normalno je da takva mlada ekipa grize više nego ovi starohani. ali boateng, abate, silva, aquilani, mexes (bez obzira na godine), el shaarawy, lopez, ne zaboravi odličnog emanuelssona ;) i ostali nisu baš igrači koji su se naosvajali trofeja dok je abbiati u najboljim golmanskim godinama i može ko od šale braniti još 5 godina ako ga zdravlje bude služilo, pa nije ni buffon više momak bez obzira što je vrhunski golman i po meni i dalje najbolji, kakav cassilas bakraći ja bi mu iz slobodnjaka uvalio gol. sve su to još mladi igrači izuzev mexesa i po meni savršen spoj iskustva i mladosti. naravno valjalo bi podmladiti još više. sjeti se nazad 2 godine kakav je milan bio, ovaj je milan super mlad :D
na kraju sezone inzaghi napušta milan, gotovo sigurno, tu je i seedorf, gattuso, ambrosini, zambrotta itd. dok će van bommel ostati. sjeti se da je berlusconi nakon dugo godina predsjednik i da će mercato biti vjerovatno bolji nego prošle sezone jer je prošle godine berlu iskesao preko 500m na onu odštetu. međutim ne slažem se s tobom u jednom kad su mladi igrači. te igrače koje si naveo Borriello, Matri, Astori, Darmian, Antonelli nisu top klasa niti će ikada biti. bilo je grešaka u procjeni sigurno. borriello je puno koštao kada se iz genoe vraćao u milan ali on ni matri i ostali navedeni nikad neće biti top klasa. pato robinho cassano i ibra svemirski su brodovi naspram navedenih, uz dužno poštovanje ali tako je kako je.
juventus ima te mlađe igrače ali po meni upitan je njihov kvalitet, ne svih naravno. juve neće naći zamjenu za pirla jer takvog igrača nema. milan je dovodio kamaru igrača da ga zamjeni od vogela, gourcuffa, pa se cigarini spominjao, van bommel kasnije i ostali ali nije to to. xavi je puno mobilniji više trči ali nikad neće imati onaj pass sa pola terena ko pirlo, nikad. bolji je od xavija, to sam uvijek govorio. ja se smijem opkladiti po avatar, ban šta god hoćeš ako juve ne dovede baš top napadača, znači ne matri i bakraći nego baš top i sva ta pojačanja koja si naveo da neće imati šanse dogodine za scudetto. elan će opasti, izlizati se i na vidjelo će doći kvalitet. jednostavno 5 utakmica zaredom zaredali su remi i tu im fali taj kvalitativni iskorak kojeg nemaju ali će možda imati.
ja sam uvjeren da milan uz 2-3 pojačanja može dalje zacementirati 1. mjesto u italiji. btw boateng ne da nije top trequartista nego mu to uopće nije pozicija. allegri je prisiljen da ga tu forsira. on je više box to box midfielder. i ne zaboravi sve povrede koje je milan imao ove sezone i suspenzije ibre u važnim i odlučujućim utakmicama. milan ni u jednom momentu nije bio ni izblizu kompletan sem na početku sezone možda 1 ili 2 kola, apsolutno ni izbliza. da mi je vidjeti napoli bez cavanija hamsika i lavezzija jedno mjesec dva i dokle bi dogurali.
što se stadiona juventusa tiče, svaka čast. samo ja bih volio da se milanu vrati simbol italijanskog fubala, san siro i da italija dobije svjetsko pa da se to renovira kao što je to urađeno '90 a ne da prave novi jer teško da će se to desiti u skorije vrijeme.

@L'Avvocato ja sam mislio da si ti ozbiljniji momak tako da se neću upuštati u neku ozbiljniju diskusiju sa tobom. da te citiram, ovo je tema šampiona italije i ne prihvatam kritike onih koji su prodali etto'a doveli mrtvaca pazzinija i forlana i onih koji imaju zero tituli već duuugi niz godina ;)

slika
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 21 mar 2012, 14:40

Krpimo se cijelu sezonu sa povredama kombinuj,vracaj sa posudbe igrace pa se onda i oni povrijede,pa dovlaci na posudbu jos nekakvih igraca da se zakrpis,u jednom momentu ostanes bez skoro cijelog veznog reda i opet prvi na tabeli prosao u ligi pravak medju najboljih 8 odlican rezultat.
Sad od svih top timova imamo ubjedljivo najgore bekove katastrofa ziva,mislio sam da ce Taiwo rijesiti dok lijevog koliko toliko al i on se izgubi(ne znam sta se desi sa njim).
E sad na ljeto ide remont to je sigurno,otici ce dosta igraca isticu im ugovori,defintivno ce roster Milana izgledati dosta drugacije u septembru,Silvio se vratio na mjesto predsjednika i otisao na gostujucu utkamicu nakon 17 godina to nesto govori.Nakon ljeta Milan ce biti samo mnogo mnogo jaci nego sad to je sigurno.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 21 mar 2012, 17:45

Vjerovatno novi dres za 2013 8-)

Me gusta

slika

El-Shaarawy na reklami za najnovije Mercurialke ..

[youtube][/youtube]
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.