Philadelphia 76ers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Philadelphia 76ers
vučević je sve samo ne rupa kao skakač,jer u sezoni ima skoro 11 skokova prosječno za samo 28 minuta prosječno
Mislim na to da su rupetine u odbrani poput Vucevica, Monroea i Kantera za klasu bolji skakaci od Okafora. Ne kazem da je ijedan od njih trojice los u skoku.filip13 je napisao/la:vučević je sve samo ne rupa kao skakač,jer u sezoni ima skoro 11 skokova prosječno za samo 28 minuta prosječno
Epidaurus je napisao/la:Mislim na to da su rupetine u odbrani poput Vucevica, Monroea i Kantera za klasu bolji skakaci od Okafora. Ne kazem da je ijedan od njih trojice los u skoku.filip13 je napisao/la:vučević je sve samo ne rupa kao skakač,jer u sezoni ima skoro 11 skokova prosječno za samo 28 minuta prosječno
- Slatinash_7
- Kontakt:
Pa moraju pokusati naci minute za sve igrace,pa tako i za Okafora,inace trade value mu ode u vraga..ovako cemo mozda za njega i dobiti nesto bolje od Greg Monroe kalibra igraca..desila se slicna stvar kao Bostonu,previse igraca si nagomilao,ne mozes im dati minute da se pravilno razviju a neces treci pik i takvog ''talenta'' baciti na klupu tek tako..evo sad se i Noel pobunio,daBogda da i za njega izvuku nesto..kad se vec islo all in,ides all in na Embiida,ostalo rastjeras,dovedes veterana pod kos i vozis sa onim sto imas..desi se povreda,ides sve ispocetka,ovako si dobio Embiida a za 3 i 6 pik i dobre talente neces moci izvuci nista vrijedno a ulozio si u njih dostaEpidaurus je napisao/la:Samo da pitam @Clutcha koji tacno k.u.r.a.c Brown pokusava sa Saricem na trojci ? On u Euroligi i ABA ligi nije imao brzine da igra na 3 a kamoli u NBA. Zaboravih neku noc nakon tekme s Lakersima to priupitat. Takodjer, ne nam sta tacno Brown pokusava s ovim uparivanjem Okafora i Embiida. Prvo zalosno izgleda da talenat poput Embiida na silu mora igrati konstanno na perimetru da bi toj stetocini ostavio prostora pod kosem, a drugo ta stetocina nema apsolutno nikakve koristi na parketu osim ako ga se konstantno ne pita loptama u postu. O tome kolika je rupa u odbrani su vec ispricane silne price, a kao skakac je za klasu losiji od slicnih rupa poput Kantera, Vucevica i Monroea.
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Epidaurus je napisao/la:Samo da pitam @Clutcha koji tacno k.u.r.a.c Brown pokusava sa Saricem na trojci ? On u Euroligi i ABA ligi nije imao brzine da igra na 3 a kamoli u NBA. Zaboravih neku noc nakon tekme s Lakersima to priupitat. Takodjer, ne nam sta tacno Brown pokusava s ovim uparivanjem Okafora i Embiida. Prvo zalosno izgleda da talenat poput Embiida na silu mora igrati konstanno na perimetru da bi toj stetocini ostavio prostora pod kosem, a drugo ta stetocina nema apsolutno nikakve koristi na parketu osim ako ga se konstantno ne pita loptama u postu. O tome kolika je rupa u odbrani su vec ispricane silne price, a kao skakac je za klasu losiji od slicnih rupa poput Kantera, Vucevica i Monroea.
Eksperimentišu raznim kombinacijama i petorkama. Nije loša stvar, čisto da se jasno vidi čime se raspolaže.Colangelo: "We're not only trying to win basketball games, we're also in the experimentation phase of this organization"
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Ne vidim fakat na koji ce se nacin nabildat vrijednost Okaforu ako ces ga gurat zajedno s Embiidom na parket i forsirat neku twin towers kombinaciju kad taj covjek jedinog smisla i svrhe na parketu ima kad "jede" posjede igrajuci ledjima prema kosu. Jedini nacin da igra svoju igru je da ga uvodis s klupe i pustas ga da igra tako. U svim ostalim kombinacijama i pokusajima da ga uklopis u neku vrstu timske igre ces mu samo oboriti vrijednost. Isto tako, vecina ekipa zna koja je ustvari njegova vrijednost i niko iole normalan nece dati nekog kvalitetnog igraca ili kvalitetan pick za njega.
Saric na trojci u danasnjoj kosarci nema apsolutno nikakvog smisla. Jedna stvar je eksperimentisat al ovo je apsolutna ludost. Iskreno me ne bi cudilo da Philla kad se Ben oporavi izvede na teren petorku Ben-Saric-Embiid-Okafor-Noel. Sto se trejdanja tice, mislim da bi se u ovom trenutku puno vise moglo dobit za Noela nego za Okafora, a i Philli bi bolje dosao na klupi neki igrac poput Okafora kao instant offense nego da Noela guraju u petorku sa Embiidom. Na ovom sad draftu bi trebali svojim pikom pokupiti nekog od dvojca Ball-Fultz (Ball je sa svojim nacinom igre i brzinom razmisljanja i odlucivanja mozda cak i bolja opcija uz Simmonsa i Embiida), a ovim drugim od nas neku dvojku koja je primarno off ball igrac. Za Noela bi se mislim mogao dobiti bas onako solidan pick , Knicksi recimo ne bi bili losa opcija za njega da ga se upari sa Porzingodom. Petorka Ball-Monk-Covington-Simmons-Embiid bi fakat odlicno izgledala, a s klupe imas Okafora kao instant trpaca u postu.
Saric na trojci u danasnjoj kosarci nema apsolutno nikakvog smisla. Jedna stvar je eksperimentisat al ovo je apsolutna ludost. Iskreno me ne bi cudilo da Philla kad se Ben oporavi izvede na teren petorku Ben-Saric-Embiid-Okafor-Noel. Sto se trejdanja tice, mislim da bi se u ovom trenutku puno vise moglo dobit za Noela nego za Okafora, a i Philli bi bolje dosao na klupi neki igrac poput Okafora kao instant offense nego da Noela guraju u petorku sa Embiidom. Na ovom sad draftu bi trebali svojim pikom pokupiti nekog od dvojca Ball-Fultz (Ball je sa svojim nacinom igre i brzinom razmisljanja i odlucivanja mozda cak i bolja opcija uz Simmonsa i Embiida), a ovim drugim od nas neku dvojku koja je primarno off ball igrac. Za Noela bi se mislim mogao dobiti bas onako solidan pick , Knicksi recimo ne bi bili losa opcija za njega da ga se upari sa Porzingodom. Petorka Ball-Monk-Covington-Simmons-Embiid bi fakat odlicno izgledala, a s klupe imas Okafora kao instant trpaca u postu.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Mislim da Saric kao sekundarni kreator ima vecu vrijednost uz Noela kojem ne treba lopta toliko koliko Okaforu da bi bio koristan..ne znam,najgore je sto se nakon toliko godina ne nazire neka jasna vizija,evo ja sam prvi poletio i pozdravio trade za Ilaysovu a onda skontas da kad se vrati Ben,opet moras mijenjati koncept igre,jer mijenjas sutera kreatorom..
Slatina Bog i batina
Embiid sinoć nas lijepo vratio u stvarnost, i pokazao da nije vrijedno pretjerano se nervirat zbog role igrača. Kad imaš njega. I još jednog kojeg ćemo ubrzo vidjet. Stvarno nije.
Al u svakom slučaju kad ti je problem da imaš višak nečeg, sigurno da nije najgora stvar na svijetu. Ne želim svakako ni zamarat se raznim scenarijima, jer očigledno da je i dalje apsolutno sve na stolu i da ne znamo koga će trejdat. Tako da pričekat je najbolja opcija. A ne mislim da ćemo čekat još dugo.
Eksperimentisanje je ok stvar jer utakmicama najbolje vidiš na čemu si. Šarić na 3, Embiid/Okafor petorka su bile kombinacije od početka. Loše i u teoriji vjerovatno, al opet najbolje znaš ako pokušaš, i Phila to radi. Šta imaš izgubit, osim nekoliko utakmica, što i nije neki problem ako želiš visok pick na draftu. Embiid ne ispašta previše, ako uopšte, što smo sinoć mogli vidjet.
Monk je najbolji off the ball igrač u generaciji, i bio bi savršen za Simmonsa. Mada ga vidim kao defanzivnu labilnost u NBA, ne samo u početku nego i kroz cijelu karijeru što me odmah odvraća od tog igrača za selekciju sa nekim visokim pickom. Al kad imaš Embiida to možda i nije toliko strašno (Parker u San Antoniu dugi niz godina, Curry sa Bogutom i Draymondom itd itd). Ofanzivno je svakako vrh.
Situacija oko drafta, tj. potencijalni pick(ovi) a i sami talent kojeg svakodnevno gledamo u NCAA, se zasad odvija jako lijepo i Sixersi bi 2017. mogli uveliko kompletirat roster, barem što se najbitnijih igrača tiče.
Al u svakom slučaju kad ti je problem da imaš višak nečeg, sigurno da nije najgora stvar na svijetu. Ne želim svakako ni zamarat se raznim scenarijima, jer očigledno da je i dalje apsolutno sve na stolu i da ne znamo koga će trejdat. Tako da pričekat je najbolja opcija. A ne mislim da ćemo čekat još dugo.
Eksperimentisanje je ok stvar jer utakmicama najbolje vidiš na čemu si. Šarić na 3, Embiid/Okafor petorka su bile kombinacije od početka. Loše i u teoriji vjerovatno, al opet najbolje znaš ako pokušaš, i Phila to radi. Šta imaš izgubit, osim nekoliko utakmica, što i nije neki problem ako želiš visok pick na draftu. Embiid ne ispašta previše, ako uopšte, što smo sinoć mogli vidjet.
Ne mislim da je Ball idealan fit sa Simmonsom. Obojica su pass-first igrači i nemaju scorerski mentalitet što će Sixersima svakako trebati. Simmons to možda postane, al ja lično ne bih išao u taj rizik. Plus što od obojice najbolje dobiješ kad imaju loptu u rukama tako da bi dosta gušili jedan drugog. Iako bi tranzicija s njima dvojicom bila vrhunska, kao i sam playmaking kroz svih 48 minuta al mislim da Fultz je jednostavno nedodirljiv kad pričamo o idealnom scenariju za Sixerse.Epidaurus je napisao/la: Petorka Ball-Monk-Covington-Simmons-Embiid bi fakat odlicno izgledala, a s klupe imas Okafora kao instant trpaca u postu.
Monk je najbolji off the ball igrač u generaciji, i bio bi savršen za Simmonsa. Mada ga vidim kao defanzivnu labilnost u NBA, ne samo u početku nego i kroz cijelu karijeru što me odmah odvraća od tog igrača za selekciju sa nekim visokim pickom. Al kad imaš Embiida to možda i nije toliko strašno (Parker u San Antoniu dugi niz godina, Curry sa Bogutom i Draymondom itd itd). Ofanzivno je svakako vrh.
Situacija oko drafta, tj. potencijalni pick(ovi) a i sami talent kojeg svakodnevno gledamo u NCAA, se zasad odvija jako lijepo i Sixersi bi 2017. mogli uveliko kompletirat roster, barem što se najbitnijih igrača tiče.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Ne znam, meni Ball bas ne izgleda ko onaj klasicni ball daminant playmaker tipa Paula recimo koji bi gusio Simmonsov kreatorski potencijal. U ovo utakmica sto sam ga gledao, prosto me je odusevila ta inteligencija, brzina dodavanja, brzina razmisljanja i opcenito lakoca igre nekako. Izgleda mi ko igrac koji moze potpuno izmjenit nacin posmatranja playmakerske pozicije. Cinjenica jeste da nije neki scorer al ako se pokaze da ovim cudnim izbacajem moze biti dobar suter (na collegeu je za sada ne dobar nego vrhunski suter), onda u kombinaciji sa vrhunskom atletikom i kontrolom lopte moze biti mnogo mnogo z.a.j.e.b.a.n igrac. Fultz je sigurno bolji scorer od njega al on mi je vise nekako D'Angelo/Harden tip igraca koji treba loptu u rukama da bi pokazao tu svoju posebnost. Opet bi tu onda imao slucaj sa 3 igraca u ekipi koja trebaju loptu da ispune svoj puni potencijal (Embiid takodjer treba dosta lopti, glupo je takav ofanzivni potencijal na centru limitirati u 2. il 3. scorersku opciju). Koliko bi sve lakse bilo da je Simmons makar iznadprosjecan suter 
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut
I od tih 6, dvije su prošle sa nogom u gipsu. 4 godina basketa + 2 godine navijanja su ovom monstrumu bile dovoljne da bude brutalan u NBA ligi.It would be almost 6 years ago to the day that Joel Embiid played his first game of competitive basketball. Think about that for a second.
Kako je čuvao Cousinsa i Davisa u iso situacijama, kako brani bekove u switch situacijama. Blokade i FG% na obruču sam već stavio danas na drugu temu. Najbolji u oba segmenta u kompletnoj ligi. U ruki sezoni.Think about that for a second.
Jer Embiid je u 2. mjesecu svoje karijere elitni odbrambeni igrač. Koji se ovom brzinom vraća da kontestira šut
Ok ne želim da ovo radi, al brzina povratka je fascinatna jer

Warren je imao loptu u rukama dok je Embiid bio pod košem. Ali je ruka nekako završila na šutu. Valjda ću još milion puta pomislit (i napisat)
da je nevjerovatno da se gromada od 218 centimetara i 125 kilograma ovako kreće, ali je svaki put iznova fascinantno.
Uz to, ima i cool footwork, šutira 40% za 3, i unijet će te pod koš ako nisi Rudy Gobert.

Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut

Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 01 jan 2017, 16:00, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Sretna Nova svim mazohistima sa ove teme, neka nam 2017. podari 1. pick i vise zdravlja. 
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Jbt koliki je Embiid,a znamo da je SImmons sve ,samo ne nizak i "prosjecan" fizicki za svoju poziciju. 
NEZALAGANJE je napisao/la:Jbt koliki je Embiid,a znamo da je SImmons sve ,samo ne nizak i "prosjecan" fizicki za svoju poziciju.
Kao djeca pored njega.
trebao bi biti spreman nakon all star vikendaClutch je napisao/la:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut
Vjerovatno i ranije, samo je pitanje kad ce mu dat zeleno svjetlo da zaigra s obzirom da se ne zeli nista rizikovat.phily je napisao/la:trebao bi biti spreman nakon all star vikenda
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.