ta priča o traženju nadoknade je priča za ovce tj slijepe navijače koji vjeruju u sve što im kaže vrhovno božanstvo Uprava. to će biti još jedna farsa nad farsama baš kao i ovo beskrajno suđenje i oslobađanje čovjeka koji je namjestao sudije, ko će igrati za reprezentaciju, pa čak i kako će se komentarisati sve na tv...Mig_Mig je napisao/la:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... ID=AR_RS_1
Par dana nakon presude, poceo je bas da udara nisko! Ocekivao sam od njega ovo i ranije, ali nikad nije kasno da im se kaze ! Usput, najavio je povratak u svijet fudbala, pa cemo vidjeti.. kada,kako,gdje itd ! Sto se tice naplate,fudbal se igra zbog navijaca,titula i novca, pa zar neko moze da pomisli da juventus nece traziti novcanu naknadu??! Moze se pricati o nekom kompromisu unutar same cifre, a nikako o nekom drugom kompromisu?!
Što se tiče objektivnosti, kao navijači je nemate niti možete imati. što se tiče čobana i svemira, vi više dođete u toj priči kao posao koji čoban obavlja, naivne ovce uvijek orne za šišanje.
ono što je mene uvijek fasciniralo na ovoj temi i što me je navodilo da budem sarkastičan, ironičan i sl, jeste patetika, i zaluđenost stranim klubom(koji je uvijek bio sumnjiv, kao i čitava ta liga).