BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kako će proći ove dvije utakmice???

Sigurna pobjeda u obje
210
37%
Pobjeda u jednoj, remi u drugoj
196
34%
Pobjeda u jednoj, poraz u drugoj
48
8%
Remi u obje
15
3%
Poraz u jednoj, remi u drugoj
44
8%
Dva poraza
61
11%

Ukupno glasova: 574

AYAN
Kontakt:

Re: BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Post Postao/la AYAN » 26 mar 2011, 15:10

Da li je on danas ovako opasan?
[youtube][/youtube]
8-)
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 26 mar 2011, 15:17

kupio sam kartu vise nego slucajno...dao sam zadnju marku :mrgreen:

sad nek vide kako ce izgubiti... :lol:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 26 mar 2011, 15:18

Principatus je napisao/la:
Bosnier je napisao/la:Rumunska žalba UEFA-i! Španske sudije u hotelu sa Zmajevima!

Fudbalski savez Rumunije uložio je prigovor UEFA-i zbog boravka naše fudbalske reprezentacije u istom hotelu u kojemu se nalazi španjolska sudijska četvorka koja će večeras voditi susret između BiH i Rumunije saznaje **** portal.

Prema pravilima UEFA-e, timovi i suci ne smiju boraviti u istom objektu prije utakmice, te su dolaskom u Hotel Dubrovnik nešto prije 13 sati naši reprezntativci prekršili to pravilo.

Ipak, Rumunima je naknadno objašnjeno kako u Zenici nema dovoljno kvalitetnih hotela da bi se odvojeno smjestile dvije momčadi i sudije, te je prigovor naknadno povučen.

Uh super, ovima je Munib 100% uvalio po 50 KM. Sudije su nase. :lol:
Munib je to s obrazom odradio. Vjerovatno je ostavio selam-kovertu i flasu kruske da se nadje. 8-)

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 26 mar 2011, 15:21

Trema me neka spucala kao da cu ja izaci na teren i zaigrati. Al kad mi srce zalupa skontam nekako pa ako nemozemo Rumuniju dobiti ciji je najbolji igrac evo 5 godina na teskim drogama jbg onda. Plus im onaj Chivu nece igrati ma moramo dobiti i hocemo aBd.

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 26 mar 2011, 15:35

In Safet we trust !

slika
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 26 mar 2011, 15:39

Rumunski mediji o nama
"BiH je carstvo terora, odmetnici pljačkaju novinare"

Rumunski mediji i danas, kao i prethodnih dana, pomno prate dešavanja u našoj zemlji prije večerašnje utakmice između njihove i naše nacionalne vrste, u okviru kvalifikacija za Euro 2012. Izvještavaju o svakom koraku svojih nogometaša i novinara, ali i o našim nogometašima, navijačima i općenito o našoj zemlji. Malo toga pozitvnog smo uspjeli pronaći o nama u njihovim medijima. Uglavnom, pišu kako našim ulicama haraju navijači od kojih strahuje i lokalno građanstvo.

Portal ProSport.ro danas je objavio tekst o atmosferi koja vlada pred večerašnji susret. Kako navode, "neprijateljsko raspoloženje prema Rumunima osjetio je jedan rumunski novinar na sopstvenoj koži".

Navodno, novinara su jutros presrela dvojica muškarca na ulici u Zenici, maltretirali ga i oteli mu mobitel u momentu dok je telefonirao.

Provjerili smo ovu informaciju u zeničkom MUP-u, ali nam je dežurni operativni rekao da ovakve navode ne može potvrditi, niti negirati, jer policiji ništa nije prijavljeno.

Portal ProSport.ro navodi i to kako je jedan od muškaraca pokušao udariti novinara, ali je on zadržao prisebnost i otrčao do svojih kolega kako bi tražio pomoć.

"Novinar je pozvao s drugog telefona na ukradeni i zamolio da mu se telefon vrati. Kriminalci su tražili 100 eura u zamjenu za telefon i rekli mu da dođe sam, prijeteći da će koristiti oružje ako vide više od jedne osobe. U takvim okolnostima ukradeni telefon za novinara više nije bio važan, jer je otkrio da su 'odmetnici' na ulicama u Bosni stvarnost", navodeno je u tekstu rumunskog sportskog portala.

U istom tekstu situacija na bh. ulicama je opisana kao "carstvo terora", a "zbog bosanskih navijača koji čine zlo, drhte čak i mještani".

Prema mišljenju Rumuna i sam odlazak na utakmicu u našoj zemlji nosi sa sobom rizik i opasnost, bez obzira u kakvim uslovima se igra.
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

samovasposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samovasposmatram » 26 mar 2011, 15:45

Bosnier je napisao/la:Rumunski mediji o nama
"BiH je carstvo terora, odmetnici pljačkaju novinare"

Rumunski mediji i danas, kao i prethodnih dana, pomno prate dešavanja u našoj zemlji prije večerašnje utakmice između njihove i naše nacionalne vrste, u okviru kvalifikacija za Euro 2012. Izvještavaju o svakom koraku svojih nogometaša i novinara, ali i o našim nogometašima, navijačima i općenito o našoj zemlji. Malo toga pozitvnog smo uspjeli pronaći o nama u njihovim medijima. Uglavnom, pišu kako našim ulicama haraju navijači od kojih strahuje i lokalno građanstvo.

Portal ProSport.ro danas je objavio tekst o atmosferi koja vlada pred večerašnji susret. Kako navode, "neprijateljsko raspoloženje prema Rumunima osjetio je jedan rumunski novinar na sopstvenoj koži".

Navodno, novinara su jutros presrela dvojica muškarca na ulici u Zenici, maltretirali ga i oteli mu mobitel u momentu dok je telefonirao.

Provjerili smo ovu informaciju u zeničkom MUP-u, ali nam je dežurni operativni rekao da ovakve navode ne može potvrditi, niti negirati, jer policiji ništa nije prijavljeno.

Portal ProSport.ro navodi i to kako je jedan od muškaraca pokušao udariti novinara, ali je on zadržao prisebnost i otrčao do svojih kolega kako bi tražio pomoć.

"Novinar je pozvao s drugog telefona na ukradeni i zamolio da mu se telefon vrati. Kriminalci su tražili 100 eura u zamjenu za telefon i rekli mu da dođe sam, prijeteći da će koristiti oružje ako vide više od jedne osobe. U takvim okolnostima ukradeni telefon za novinara više nije bio važan, jer je otkrio da su 'odmetnici' na ulicama u Bosni stvarnost", navodeno je u tekstu rumunskog sportskog portala.

U istom tekstu situacija na bh. ulicama je opisana kao "carstvo terora", a "zbog bosanskih navijača koji čine zlo, drhte čak i mještani".

Prema mišljenju Rumuna i sam odlazak na utakmicu u našoj zemlji nosi sa sobom rizik i opasnost, bez obzira u kakvim uslovima se igra.
nista se drugo i nije moglo ocekivat od gurbeta!
WHUFC

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 26 mar 2011, 15:45

ma ti su novinari promasili Bosnu..

sigurno su negdje skrenuli za madzarsku pa tamo zapeli...pa ih ubilo a misle da su u Bosni..
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 26 mar 2011, 15:47

Živa istina, tako je kod nas u Zenici svaki dan :roll:
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

emiiNa_
Kontakt:

Post Postao/la emiiNa_ » 26 mar 2011, 15:49

ma hej sve istina .. hahah neznam kako da odem do bilinog polja .. hahahaha :D ma daaaaaj ba :D smijesno
I kad je tuga i kad je sreća sve dok nas ima i ti si vječna!

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 26 mar 2011, 15:50

Stigli cigani :D

slika
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 26 mar 2011, 15:50

Ostavali li Pape na klupi Besica , to znaci da cemo imati samo dva trkaca u prvi 11,Rahimic i Ibisevic .
U tom slucaju postoji rizik da nas Rumuni razvale kontrama i polukontrama !!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 26 mar 2011, 15:52

RoB_Do_BaGrO je napisao/la:Stigli cigani :D

slika

opasni ultrasi :lol:
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 26 mar 2011, 15:52

Koliko navijaca rumunije je doslo ?
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 26 mar 2011, 15:55

Bosnier je napisao/la:Koliko navijaca rumunije je doslo ?
Za sada 150 komada....
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 26 mar 2011, 15:56

Večeras na Bilinom Polju naći će se skauti Arsenala, Chelseaja, Bayerna, Porta, Ajaxa, PSV-a, Lyona, Anderlechta, Valencije i mnogih drugih klubova.
8-)

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 26 mar 2011, 16:00

Samo ako nezatvore Misketa dobijamo , Miske je legenda igracina i po ja mislim 2-0 za nas Miske jedan Pjanic jedan ..
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

emiiNa_
Kontakt:

Post Postao/la emiiNa_ » 26 mar 2011, 16:01

"Povratak razjarenih Bosanaca"

Uoči nastavka kvalifikacija za EURO 2012 i izuzetno važne subotnje utakmice sa Rumunijom, na oficijelnoj web-stranici FIFA-e je objavljen članak posvećen našoj nogometnoj reprezentaciji i šansama za prvi plasman na jedno veliko takmičenje.

Bosna i Hercegovina se nalazi u grupi D gdje će se u kvalifikacijskim utakmicama pokušati izboriti za mjesto koje vodi na EURO 2012, čiji su domaćini Poljska i Ukrajina. Jedna od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za našu reprezentaciju je upravo ona koja se u subotu igra u Zenici na Bilinom polju, gdje "zmajevi" očekuju reprezentativce Rumunije. Poraz bi Rumunima upropastio šanse da se kvalifikuju za EP.

Novinari oficijalne stranice FIFA-e su o atmosferi u našem taboru razgovarali sa kapitenom Emirom Spahićem i njegovim kolegom, mlađim stoperom Borisom Pandžom.

"Imamo odlične igrače koji igraju u najjačim ligama u Evropi. Imamo sve što nam treba, ali ponekad nemamo sreće.", rekao je Pandža pokušavši objasniti loše rezultate proteklih mjeseci.

Prošlo je malo više od godinu dana od baraža sa Portugalom u kojem naša reprezentacija nije uspjela osigurati učešće na SP u Africi, uprkos dobrim partijama u grupi, posebno protiv svjetskih prvaka Španije. Nakon neuspjeha, ekipi je trebalo dosta vremena da se oporavi, a u međuvremenu je na mjestu selektora MIroslava Blaževića zamijenio Safet Sušić.

"Još uvijek smo mlad tim", rekao je kapiten Spahić, koji na tu činjenicu gleda pozitivno. Emir se pokazao kao pravi vođa, primjer i inspiracija za sve mlade igrače, pa tako i za Pandžu.

"Spahić ima mnogo iskustva i nastupa za reprezentaciju već dugo. On zna koliko su utakmice važne, priča s nama puno, pogotovo u poluvremenu. On je kapiten, pa se tako i ponaša. Zadovoljstvo je igrati s njim. Dobro se razumijemo. On je moj uzor", pohvalio je Pandža našeg kapitena.

Emir je nastupao u kvalifikacijama za svjetska prvenstva 2006. i 2010. godine. Prije nego je prešao u Montpellier, tridesetogodišnji Spahić je igrao za moskovski Torpedo. Novinari oficijelne stranice FIFA-e su ga opisali kao harizmatičnog vođu nacionalnog tima koji nastoji sa svojom ekipom želi napokon osigurati plasman na jedno veliko takmičenje.

Spahićeva uloga je da organizuje odbranu. Mnogi smatraju da je to vitalni faktor za uspjeh.

Dvadesetčetverogodišnji Pandža je prošlog ljeta iz splitskog Hajduka prešao u belgijski Mechelen. Baš kao i njegov stariji kolega, Boris posjeduje bosanskohercegovački duh, odlučnost i borbenost, koju će reprezentacija BiH trebati ukoliko želi osigurati kartu za putovanje na EP 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

"Sa novim selektorom igramo sa četvericom igrača u zadnjoj liniji, umjesto sa trojicom, što je bio slučaj dok je reprezentaciju vodio Miroslav Blažević. To je drugačiji sistem, te je došlo do promjena. Sušić pokušava nametnuti svoje metode i filozofiju igre, pa se moramo priviknuti na to. Imam povjerenja u našu odbranu", izjavio je Pandža.

BiH ima četiri boda manje od drugoplasirane Bjelorusije, te se ne smije "okliznuti" protiv Rumuna, koji imaju dva boda manje i nalaze se na petom mjestu, mišljenje je novinara stranice FIFA.com.

Nakon pobjede od 3:0 u Luksemburgu, BiH je na Koševu izgubila od Francuske rezultatom 2:0, a u Tirani je protiv Albanije odigrala neriješeno.

"U utakmici s Albanijom smo izgubili dva boda. Nisu imali prilika, ali su pogodili iz slobodnog udarca, Jako sam razočaran, jer smo mnogo bolja ekipa od njih. Nismo iskoristili svoje šanse, nismo bili oprezni, pa smo te greške skupo platili. Srećom, ekipa je mlada i talentovana. Tu još uvijek ima mjesta za poboljšanja", dodao je Pandža.

Subotnja utakmica s Rumunijom bi mogla biti prekratnica za "zmajeve". Pobjedom bi se značajno povećale šanse za plasman na EP, čemu se iskreno nadamo.

:D
I kad je tuga i kad je sreća sve dok nas ima i ti si vječna!

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 26 mar 2011, 16:04

Jos velika tri sata i 15 minuta :shock: :shock:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 mar 2011, 16:05

AmanijakzO je napisao/la:Večeras na Bilinom Polju naći će se skauti Arsenala, Chelseaja, Bayerna, Porta, Ajaxa, PSV-a, Lyona, Anderlechta, Valencije i mnogih drugih klubova.
8-)
Motiv vise za igrace da bolje igraju. :D

Mislim da Arsenal prati Emira, Chealse Pjanica ... itd.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.