Kosarkaska liga BiH
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
-
- Kontakt:
Re: Kosarkaska liga BiH
U Meridianbet 1MLRS ligi nakon 10 kola tri prvoplsirane ekipe imaju isti omjer
RADNIK BN BASKET 8:2
KK PRIJEDOR-SPARTAK 8:2
SUTJESKA FOČA 8:2
RADNIK BN BASKET 8:2
KK PRIJEDOR-SPARTAK 8:2
SUTJESKA FOČA 8:2
- relativizam
- Kontakt:
ko ovdje ulazi
-
- Kontakt:
Prvoplasirana ekipa,svakako se izdvajaju Igman i Basket Živinice.
Par slika od ovih ekipa i njihove dvorane
IGMAN

BASKET ŽIVINICE

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ogroman uspjeh za naša dva kluba Bosnu i Široki Brijeg,Borac razočarao ,ne mogu da shvatim njihov poraz od Zlatibora,od sva tri naša kluba,Borac je imao najbolji izgled za prolaz dalje.
-
- Kontakt:
Ako sam ja sve dobro pohvatao:
Široki - Vojvodina - Ilirija - Helios/Cedevita
Bosna - Zlatibor - Joker - Helios/Cedevita
Pa po mom misljenju prolazne skupine za obje nase ekipe. Vojvodina i Joker su dvije najbolje ekipe vjerovatno, ali da se nasi mogu potuci s njima, mogu
Pa po mom misljenju prolazne skupine za obje nase ekipe. Vojvodina i Joker su dvije najbolje ekipe vjerovatno, ali da se nasi mogu potuci s njima, mogu
-
- Kontakt:
Da da tako bi trebale izgledati grupe,vidjet cemo nakon današnjih utakmica.MikeEhrmantraut je napisao/la: ↑19 dec 2024, 11:58Ako sam ja sve dobro pohvatao:
Ja bih više volio Helios Bosni nego Cedevitu,može se igrati protiv ovih kkubova
Dobili Makedonci znači HeliosAmirutah1988 je napisao/la: ↑19 dec 2024, 14:45Da da tako bi trebale izgledati grupe,vidjet cemo nakon današnjih utakmica.MikeEhrmantraut je napisao/la: ↑19 dec 2024, 11:58Ako sam ja sve dobro pohvatao:
Ja bih više volio Helios Bosni nego Cedevitu,može se igrati protiv ovih kkubova
-
- Kontakt:
Tokom vikenda odigrano 11 kolo košarkaskog prvenstva BIH.
SUBOTA:
BORAC PREJAK ZA PROMO
U subotu, 21. decembra, u Donjem Vakufu odigrana je utakmica 11. kola Prvenstva BiH za košarkaše između KK Promo Donji Vakuf i KK Borac Banja Luka, u kojoj su gosti opravdali ulogu favorita i slavili rezultatom 61:68 (11:12; 18:11; 8:20; 24:25).
Borac je predvodio Vuk Bošković sa 22 poena, Stefan Simanić 10, Kristijan Ateljević 8, Srđan Bošković 7 poena. Najbolji u Promu bio je kapiten Dino Alkić sa 13 poena i 16 skokova, Collin Cooper i Nikola Petojević dali su po 10, Reuf Livadić 9, Emir Krajinić 8, David Kueth Zool 7 i Nikola Vasilevski 4 poena.

Košarkaši Slobode nastavljaju pobjednički niz i nakon gostovanja u Mostaru.
Tuzlanski tim odigrao je tačno koliko je trebalo za treći vezani trijumf i drugu gostujuću, a ukupno osmu ligašku pobjedu u aktuelnoj sezoni.
Najefikasniji strijelac na ovom susretu bio je Tomašević koji je postigao 21 poen, a u stopu ga je pratio Čampara sa 20 ubačenih poena. Majstor double-double učinka Sejfić ubilježio je 15 poena i 20 skokova.

KK MOSTAR
Jugovac 19, Thompson 18, Mirotić 11, Blackshear 11…

SUBOTA:
BORAC PREJAK ZA PROMO
U subotu, 21. decembra, u Donjem Vakufu odigrana je utakmica 11. kola Prvenstva BiH za košarkaše između KK Promo Donji Vakuf i KK Borac Banja Luka, u kojoj su gosti opravdali ulogu favorita i slavili rezultatom 61:68 (11:12; 18:11; 8:20; 24:25).
Borac je predvodio Vuk Bošković sa 22 poena, Stefan Simanić 10, Kristijan Ateljević 8, Srđan Bošković 7 poena. Najbolji u Promu bio je kapiten Dino Alkić sa 13 poena i 16 skokova, Collin Cooper i Nikola Petojević dali su po 10, Reuf Livadić 9, Emir Krajinić 8, David Kueth Zool 7 i Nikola Vasilevski 4 poena.

Košarkaši Slobode nastavljaju pobjednički niz i nakon gostovanja u Mostaru.
Tuzlanski tim odigrao je tačno koliko je trebalo za treći vezani trijumf i drugu gostujuću, a ukupno osmu ligašku pobjedu u aktuelnoj sezoni.
Najefikasniji strijelac na ovom susretu bio je Tomašević koji je postigao 21 poen, a u stopu ga je pratio Čampara sa 20 ubačenih poena. Majstor double-double učinka Sejfić ubilježio je 15 poena i 20 skokova.

KK MOSTAR
Jugovac 19, Thompson 18, Mirotić 11, Blackshear 11…

-
- Kontakt:
NEDELJA
PREOKRET RADNIČKOG ZA VAŽNU POBJEDU
Nakon velike borbe i preokreta Radnicki ostvario važnu pobjedu protiv ekipe Orlovika rezultatom 78:73
Najefikasniji u domacem timu bili su:
• Ejah D. sa dominantnih 22 poena i 22 skoka,
• Williams M. sa 18 poena, 10 skokova i 5 asistencija,
• Vujović N. sa 16 poena i 7 skokova,
• Nicholas D. sa 15 poena, 4 skoka i 4 asistencije.
Najbolji strijelac ekipe Orlovik bio je Ramo Rizvić koji je ubacio 22 poena, Emir Preldžić dodao 19 i Arslanagić 14 poena.

Bosna ostaje prva na tabeli sa učinkom od 10 pobjeda i 1 porazom
Delalić 15 p., Marinković 12 p. (10 sk.), Vrabac 12 p., West 11 p., Šalić 8 p., Zubac 7 p., Podojak 5 p., Underwood 6 p., Gutić 3 p., Lutete 2 p., Kovačević, Blomgren.

Pobjeda Jahorine na gostovanju u Posušju
Jahorina slavila u gostima protiv Posušja rezultatom 86:68, u okviru 11. Kolo Premijer lige BiH
Najbolji u Jahorini bio je Rajko Gutalj sa 18 poena i sedam skokova, a pratio ga je kapiten Filip Simić sa 17 poena i tri skoka i tri asistencije.
Hercegovački dvojac u dresu Jahorine u vidu Stefana Mijovića i Gojka Sudzum bio je efikasan sa po 15 bodova.
Vrijedi napomenuti sjajnu igru Lazara Vasića koji je dao 10 asistencija.
POSUŠJE:Connor i Simovic 20 p.

Danas se igra preostala utakmica Spars-Široki
PREOKRET RADNIČKOG ZA VAŽNU POBJEDU
Nakon velike borbe i preokreta Radnicki ostvario važnu pobjedu protiv ekipe Orlovika rezultatom 78:73
Najefikasniji u domacem timu bili su:
• Ejah D. sa dominantnih 22 poena i 22 skoka,
• Williams M. sa 18 poena, 10 skokova i 5 asistencija,
• Vujović N. sa 16 poena i 7 skokova,
• Nicholas D. sa 15 poena, 4 skoka i 4 asistencije.
Najbolji strijelac ekipe Orlovik bio je Ramo Rizvić koji je ubacio 22 poena, Emir Preldžić dodao 19 i Arslanagić 14 poena.

Bosna ostaje prva na tabeli sa učinkom od 10 pobjeda i 1 porazom
Delalić 15 p., Marinković 12 p. (10 sk.), Vrabac 12 p., West 11 p., Šalić 8 p., Zubac 7 p., Podojak 5 p., Underwood 6 p., Gutić 3 p., Lutete 2 p., Kovačević, Blomgren.

Pobjeda Jahorine na gostovanju u Posušju
Jahorina slavila u gostima protiv Posušja rezultatom 86:68, u okviru 11. Kolo Premijer lige BiH
Najbolji u Jahorini bio je Rajko Gutalj sa 18 poena i sedam skokova, a pratio ga je kapiten Filip Simić sa 17 poena i tri skoka i tri asistencije.
Hercegovački dvojac u dresu Jahorine u vidu Stefana Mijovića i Gojka Sudzum bio je efikasan sa po 15 bodova.
Vrijedi napomenuti sjajnu igru Lazara Vasića koji je dao 10 asistencija.
POSUŠJE:Connor i Simovic 20 p.

Danas se igra preostala utakmica Spars-Široki
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Danas se igraju tri utakmice 12 kola.
Orlovik je pobjedio Mladost 91:79.
Poluvrijeme:
Slavija-Promo 40:39
Sloboda-Radnički Goražde 36:39
Orlovik je pobjedio Mladost 91:79.
Poluvrijeme:
Slavija-Promo 40:39
Sloboda-Radnički Goražde 36:39
-
- Kontakt:
Strasno kako je Spars pao. Juniori im igrali Euroligu, seniori bili u vrhu, proizvodili kakve takve igrace za reprezentaciju. Sad nista od toga nema...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Veceras se igraju 4 utakmice.
Široki Brijeg pred kraj trece četvrtine ima ubjedljivu prednost protiv ekipe Promo.
U 19:00 pocele su utakmice Leotar -Bosna,Radnički-Posušje;Spars-Orlovik.
U nastavku link za prenos utakmica
https://www.youtube.com/live/bVzv15DiCy ... qHML2XQUNM
https://www.youtube.com/live/yA-90SRxJw ... 0iEjn2_G85
https://www.youtube.com/live/PRTQRoavU8 ... XUJCU7XQhV
Široki Brijeg pred kraj trece četvrtine ima ubjedljivu prednost protiv ekipe Promo.
U 19:00 pocele su utakmice Leotar -Bosna,Radnički-Posušje;Spars-Orlovik.
U nastavku link za prenos utakmica
https://www.youtube.com/live/bVzv15DiCy ... qHML2XQUNM
https://www.youtube.com/live/yA-90SRxJw ... 0iEjn2_G85
https://www.youtube.com/live/PRTQRoavU8 ... XUJCU7XQhV
Stvarno treba biti majstor pa to sve razyebati u rekordnom roku. Samo ne znam koliko sad ispada timova. Svako malo mijenjaju propozicije.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
4 ispadaju,tako bi trebalo.DamirT je napisao/la: ↑04 jan 2025, 19:31Stvarno treba biti majstor pa to sve razyebati u rekordnom roku. Samo ne znam koliko sad ispada timova. Svako malo mijenjaju propozicije.
Ima kvalitetnih ekipa koje mogu adekvatno zamjeniti mrtve ekipe kao sto su KK Mostar,Sparse.
Nazalost umjesto KK Mostara,doci ce Zrinjski
Posusje ima dobru dvoranu,navijače,ali nisu dobro roster pripremili ali i trenerski štab,tako da su vec promjenili trenera
-
- Kontakt:
U Donjem Vakufu zavrsena utakmica Promo-Široki 57:69.
Vrlo zanimljiva utakmica u Goraždu,42:44 na poluvremenu vodi Posušje,Radnicki je danas doveo još dvojicu stranih igraca,mogla bi ova ekipa naredne sezone igrati značajniju ulogu u našoj ligi,po meni su najvece osvježenje.
Bosna na poluvremenu vodi u Trebinju protiv Leotara 25:33,ocekivano tvrda utakmica sa malim brojem koseva.
Spars-Orlovik 34:48
Vrlo zanimljiva utakmica u Goraždu,42:44 na poluvremenu vodi Posušje,Radnicki je danas doveo još dvojicu stranih igraca,mogla bi ova ekipa naredne sezone igrati značajniju ulogu u našoj ligi,po meni su najvece osvježenje.
Bosna na poluvremenu vodi u Trebinju protiv Leotara 25:33,ocekivano tvrda utakmica sa malim brojem koseva.
Podera ih Bosna u trecoj 29:5.Amirutah1988 je napisao/la: ↑04 jan 2025, 19:47U Donjem Vakufu zavrsena utakmica Promo-Široki 57:69.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.