Virtu4l je napisao/la:Ma najgore je što ih se ne možeš tako lako riješiti. Godinama rade protiv nas, a mi to nemoćno posmatramo, jer je zakon takav i ne dozvoljava ti da ih se riješiš kao u svakom normalnom poslu.MrMuscle je napisao/la:I jednom za svagda zavrsiti i sa karacicem i sa svim sto ima veze sa sirokim brijegom ,jer ne samo da ne rade u korist domovine u fudbalu, vec je ista situacija i sa kosarkom....
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Ne treba ti nikakav intervju da shvatiš kako to ide, godinama je tako, rade protiv nas, a mi nemamo aparat koji će se boriti protiv toga.pazzarac je napisao/la:u onom intervju na temi Sirokog pise malo drugacije
'u dogovoru sa roditeljima i svojim klubom koji je .....'
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ne postoje nikakvi mehanizmi zastite od ovoga sto se radi u Sirokom... Jbg da je drzava uredjenija lahko bi se dalo sta uraditi... U svakoj normalnoj drzavi klubovi pritiskaju, al bas bukvalno pritiskaju igraca da igraju za svoju domovinu jedino u Sirokom govore da igraju za dr. selekcije.... Neka hvala.. Jednom za svagda im zatvoriti vrata...
I onog Spikica koliko god momak bio dobar igrac poslati u paketu sa Maricem... Doduse momciluka i nije iz Sirokog B. pa opet ne znam kakav je... Al vjerujem da se ne razlikuje puno od ovog...
I onog Spikica koliko god momak bio dobar igrac poslati u paketu sa Maricem... Doduse momciluka i nije iz Sirokog B. pa opet ne znam kakav je... Al vjerujem da se ne razlikuje puno od ovog...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Normalno da mu je klub sugerirao da tako gubi novac za ostale reprezentativce koji ce biti izbjegavani u buducnosti i da je Siroki dao priopcenje da je bio protiv bilo bi to druga prica ali sve je tu jasno.A Karacicu bi ostavio igrace Sirokog same da igraju ako vec ne moze dobiti otkaz u sto ne vjerujem. Prvenstveno je problem sto ljudi ne trebaju biti gdje ne zele neka idu gdje im je drago ali da nas prestanu varat vise. Neki dan sam rekao da i sada vjerujem da ce prije Tankovic zaigrat za BiH nego Maric i obistini se makar prvi dio. Ovaj Maric je uzimao Sansu nekom drugom mladom igracu ali nije on za to kriv nego onaj ko mu je to omogucio.pazzarac je napisao/la:u onom intervju na temi Sirokog pise malo drugacijeKevin je napisao/la:da rjesimo da nema Široki kao klub nista s tim:
„U razgovoru sa članovima porodice odlučio sam da promijenim sportsko državljanstvo i igram za Hrvatsku. Potpis ugovora sa Dinamom velika je stvar. Motivisan sam i nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi koji su me angažovali,“ kazao je Marić za naš portal.
on je inače Gruđanin, živi maltene pored granice i dosta su orijentirani prema Imotskom i Splitu..
ja sam iskreno mislio da će igrat za BiH al eto..dečko odlučio i neka mu je sa srećom..
@Armala
kako je moguce da ce se to desiti? ako je sad odbio, neka ga BiH ne zove više i gotovo..
'...U dogovoru sa roditeljima i svojim klubom koji je .....odlucio sam se za Hrvatsku....'
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Inače će se u Širokom Brijegu sutra održat protesti i plenum jer se građani ovog grada ne slažu sa odlukom roditelja.Kevin je napisao/la:da rjesimo da nema Široki kao klub nista s tim:
„U razgovoru sa članovima porodice odlučio sam da promijenim sportsko državljanstvo i igram za Hrvatsku. Potpis ugovora sa Dinamom velika je stvar. Motivisan sam i nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi koji su me angažovali,“ kazao je Marić za naš portal.
on je inače Gruđanin, živi maltene pored granice i dosta su orijentirani prema Imotskom i Splitu..
ja sam iskreno mislio da će igrat za BiH al eto..dečko odlučio i neka mu je sa srećom..
@Armala
kako je moguce da ce se to desiti? ako je sad odbio, neka ga BiH ne zove više i gotovo..
Nema potrebe za uljepšavajem.
Nije problem u njihovom izboru, svi mi znamo kako tamo stoje stvari, ne trebaš biti previše pametan da to ukapiraš. Problem je što svako malo dolaze jedni te isti padobranci da nas uvjeravaju u suprotno, čuj nema pritisaka iz kluba 
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Mirko Maricu zelim ti da budes ziv i zdrav ali da propadnes u fudbalskoj karijeri...
KenoRob
KenoRob
bas tako, kao Petar Kunic koji je igrao za BIH pa je igrao nekoliko prijateljskih za Srbiju i kad je odbacen iskazao veliku ljubav prema dresu BIH i zaigrao je na kraju za U21 BIH,tragikomedijaArmala je napisao/la:Nije mi problem prihvatiti svakoga ko zeli igrati za repku ali ne mogu prihvatiti onoga sto hoce da igra nakon sto je odbijen u nekoj drugoj, sto ce se moguce desiti sa Maricem e to je vec previse
a kasnijeNastupam za Srbiju, imam državljanstvo i to je moja zemlja. Tako sam izabrao i mislim da tu nema dileme
...zaključio je mladi napadač, koji je zabilježio nekoliko nastupa za omladinsku reprezentaciju Srbije, a želja mu je da uskoro obuče dres BiH.
Ma ne mora se niko izbjegavati, vala svi koji su otisli igrati za Hrvatsku su redom propali i nista nismo izgubili - Damir i Ivan Dzidic, Ivan Peko, Damir Sovsic itd.
Jedini koji je poceo igrati u BiH a napravio je neku karijeru je Nikica Jelavic. Ostali nisu dogurali dalje od njihove U-21 i danas su ispodprosjecni igraci.
Jedino treba biti principijelan i reci im da ne mogu NIKAD vise igrati za BiH kada ih tamo sutnu i zaista se drzati toga pa ce onda malo vise razmisliti jer nece imati rezervu.
Uostalom, Maric jeste potencijal ali ne vjerujem da ce postici vise od recimo Emira Hadica ili recimo Sase Kajkuta koji nisu ni blizu nase reprezentacije.
Jedini koji je poceo igrati u BiH a napravio je neku karijeru je Nikica Jelavic. Ostali nisu dogurali dalje od njihove U-21 i danas su ispodprosjecni igraci.
Jedino treba biti principijelan i reci im da ne mogu NIKAD vise igrati za BiH kada ih tamo sutnu i zaista se drzati toga pa ce onda malo vise razmisliti jer nece imati rezervu.
Uostalom, Maric jeste potencijal ali ne vjerujem da ce postici vise od recimo Emira Hadica ili recimo Sase Kajkuta koji nisu ni blizu nase reprezentacije.
Taj klub je nazalost najvece zlo naseg sporta ali imaju pametne ljude u upravi i uzimaju sve BiH talentirane Hrvate i distribuiraju ih u Hrvatsku. To treba prepoznati i dati toj djeci sve mogucnosti da igraju za Hrvatsku a drzati ih sto dalje od BIH ma kako kvalitetni bili. Igraju ligu i neka to bude to, u tom pravcu bi savez trebao ici a uprava Sirokog ne bi smjela imati nista protiv jer i tako to rade. Neka bar ovi iz Hrvatskog saveza moraju otic u Siroki a ne da gledaju BIH repku ko da je Hrvatski klub i uzimaju iz nje koga goc hoce.Virtu4l je napisao/la:Nije problem u njihovom izboru, svi mi znamo kako tamo stoje stvari, ne trebaš biti previše pametan da to ukapiraš. Problem je što svako malo dolaze jedni te isti padobranci da nas uvjeravaju u suprotno, čuj nema pritisaka iz kluba
Da su u Sirokom Brijegu pametni maksimalno bi gurali svoje igrace u reprezentaciju BiH a tusili ih po Evropi kao EU igrace za vece pare. Ovako prodaju samo poluproizvod Rijeci, Dinamu i slicnim klubovima a dobiju nesto sitno - isto k'o kad mi Slovencima prodamo nase bukve pa za 5 puta vise novca od njih kupimo namjestaj.
- povratakotpisanih
- Kontakt:
Duboko sam razocaran Maricevom odlukom, mislio sam da ce ipak ostati igrati za nas al eto nece! Da je nas savez sposoban ko sto nije urucio bi otkaz svim selektorima mladih repki te dove na te pozicije bivse reprezentativce i tako vise privukao mlade igrace da igraju za nase selekcije te poboljsao skautiranje igraca i sam trening. Maricu zelim sve najgore u daljnjoj sportskoj karijeri!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Kakav pritisak iz kluba, to svatko sam za sebe odlucuje, i tako i jest najbolje i najpravednije.
A ove teorije da Široki pritisce svoje igrace da igra za HR, ili sta vec, meni je to smijesno.
Eto Širokom takvo sto u interesu, ne vidim samo sto.
Al hajde. Nebitno.
Momku sretno, kao i svakom drugom, sta god da odaberu, samo nek odaberu srcem, ja bi ga podrzao u svakom slucaju.
A ove teorije da Široki pritisce svoje igrace da igra za HR, ili sta vec, meni je to smijesno.
Al hajde. Nebitno.
Momku sretno, kao i svakom drugom, sta god da odaberu, samo nek odaberu srcem, ja bi ga podrzao u svakom slucaju.
...Život za Široki...
BiH je bila i ostat ce rezervna opcija
..
dosta je o maricu, to je gotova prica. okrenimo se nasim talentima.
zbog gojaka su dosli nekoliko skauta na ovaj turnir u skotskoj, spominju se i ponude, ajaxa, stoke-a i psv eindhovena.
sto se tice marica, nije nista cudno, momak zivi u takvoj sredini, a jos su i ljudi iz hns-a bili u redovnom kontaktu s njim. valjda spikic neodluci tako, jer on ima atribute pravog modernog stopera, i moze dosta daleko dogurati.
zbog gojaka su dosli nekoliko skauta na ovaj turnir u skotskoj, spominju se i ponude, ajaxa, stoke-a i psv eindhovena.
sto se tice marica, nije nista cudno, momak zivi u takvoj sredini, a jos su i ljudi iz hns-a bili u redovnom kontaktu s njim. valjda spikic neodluci tako, jer on ima atribute pravog modernog stopera, i moze dosta daleko dogurati.
Kako komePerryFred je napisao/la:BiH je bila i ostat ce rezervna opcija..
- povratakotpisanih
- Kontakt:
Zato ove momke(Kolasinac, Modic,Milosevic .....itd) koji kazu BIH i nista drugo treba cuvati ko oci u glavi!PerryFred je napisao/la:BiH je bila i ostat ce rezervna opcija..
Hajde,sta kukate.I mi smo njima ukrali Tina Susica,nevidjeni potencijal.Znaci i mi uzimamo,nije samo da dajemo 
Još ga htio njihov Niko, selektor " A" selekcije j*b'o te .... i on se odlučio za BiH !!!
Momke kao što je Tino, treba čuvati k'o oči u glavi !
Momke kao što je Tino, treba čuvati k'o oči u glavi !
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
I ja se slazem sa sretno mu bilo ali nije trebao igrat ni za kadete to je ono sto se meni ne svidja i sto bi zelio izbjeci u buducnosti, a da budes interesantan Sirokom i Mamicu a igras za BiH nemoguca misija.ŠB_Fidelis je napisao/la:Kakav pritisak iz kluba, to svatko sam za sebe odlucuje, i tako i jest najbolje i najpravednije.
Al hajde. Nebitno.
Trenutno korisnika/ca: napapijri1987, Sensei i 19 gostiju.