Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
18%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
10
30%
4) St.Pauli
5
15%
5) Mainz
6
18%
6) Augsburg
5
15%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 33

adnan24
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la adnan24 » 12 maj 2013, 15:24

Neutral je napisao/la:
Objašnjeno sve.

Subotom i nedeljom se roštilja po BiH, u Njemačkoj ideš u garten na uživanje ili na utakmicu. Na domaće utakmice idu čitave porodice, jedu se kobasice i uživa se u utakmici.
Pa to je znaci zajednicko za sve Nijemce...ono sto nije zajednicko je atmosfera na stadionu-tu je Bayern jedinstven.

I 170 000 nije uopste mnogo...posebno za jedan takav grad kao sto je Munchen.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 12 maj 2013, 15:43

ceze je napisao/la:Pa svaka ekipa ti ima te takozvane " derbi " navijače.
Mescini ti ne gledas utakmice BVB-a kod kuce...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 12 maj 2013, 16:27

Saurman je napisao/la:
Prle je napisao/la:@ semir_bvb

Buy-€rn nema navijače već konzumente ;) , o toj "atmosferi" na AA su već napisani romani...

slika

[youtube][/youtube]
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 12 maj 2013, 17:01

Kako su jadni ovi zutokljunci, od toliko bijesa sto je ih je Bayern ostavio na -22 u zamrzivacu oni sad nasli komentarisat o navijacima. :lol: :lol:
Pomirite se sa sudbinom da necete nikad biti u rangu sa Bayernom, niti ste veliki klub, ovo sto mediji napuhavaju kao " njemacki el classico" je stvarno ponizavajuce za Bayern. :mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 12 maj 2013, 22:18

Neutral je napisao/la:Očigledno niste upoznati sa Schickeriom i stalnim prepirkama njih i Uli un co-a ;)

Dovoljno je pogledati gostovanja Bayerna i navijanje, od Emirates do Nou Campa 8-)
objasnio 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 maj 2013, 23:29

Da zbog određenih prepirki navijača sa Sudkurve s upravom, nekad zna biti manje bučna atmosfera, jeste istina i nisu uvijek generalno gledajući cijeli stadion Bayernovi navijači najbučniji, ali atmosfera na brojnim utakmicama zna biti itekako dobra. I često to bude štimung koji spada isto u vrh navijanja u Njemačkoj, dok pojedine utakmice budu nešto slabije ili nekad baš loše. Ali generalno nema puno takvih. Jučer je atmosfera bila sasvim ok, pogotovo kod dodjeljivanja titule. Šta bi to trebalo da bude, u jednoj utakmici u kojoj rezultat nije bitan? :? A Bayernovi navijači naviknuti na titule....

Ovo oko Schickerije i sličnih grupa je toliko zamorno postalo...Sva ta diskusija bilo ovde na forumu, drugim forumima, generalno u medijima u Njemačkoj. Ti bi navijači nekad htjeli klub sami za sebe, oni u su protiv simpatizera, fanova Bayerna koji dolaze sa strane. Bayern je klub koji je otvoren za sve navijače na svijetu i ne mogu se sad nikom dopuštat povlastice, a ionako su karte izuzetno povoljne za Bayernove utakmice. I ti navijači bi trebali malo manje srati. Iako gledajući sve, čini se da su i oni u određenim tačkama u pravu, ali ne vidim pretjerane razloge gdje je njih uprava na neki pretjeran način oštetila. Pravili su probleme oko Neuerovog transfera, pa probleme oko pooštrenih mjera kontrole, te bojkot ovaj, bojkot onaj, ucjene i samo se klubu nanosi šteta.
E zato mi je bilo drago da je protiv Barce npr atmosfera bila fantastična i pokazuju određene utakmice da se itekako može i bez tih navijača. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 13 maj 2013, 01:31

Admir_Sa je napisao/la:onda svim srcem za frajburg!
Meci kucu na to, potopice ih Frajbo. :mrgreen:

Iako mi je Fortuna simpaticna ekipa, mislim da je Augsburg svojim partijama zasluzio da izbjegne relegaciju.

Inace, VW bi dogodine trebao biti ozbiljan kandidat za CL. Hekonja to odlicno arbajtuje nakon pocetne krize. Treci su po broju punktica u drugom dijelu sezone.

I da, Kruse iz Freiburga je bombetina od igraca, Fohleni su klepili novog Reusa. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 maj 2013, 01:49

Jel Freiburg osigruo Evropu iako izgubi u subotu :?: Vidim imaju daleko bolju gol razliku od HSV-a koji je sedmi
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 maj 2013, 01:58

legenda reala je napisao/la:Jel Freiburg osigruo Evropu iako izgubi u subotu :?: Vidim imaju daleko bolju gol razliku od HSV-a koji je sedmi
Jeste Freiburg je siguran sto se Evrope tice i jedina nepoznanica je ta hoce li i LE ili LP...
Ekipa Frankfurta moze najvise izgubiti. Uz njihovu ubjedljivu pobjedu protiv Wolfsburga i remi Freiburga i Schalkea mogu cak i do pozicije koja vodi u LP - sanse su za to veoma minimalne, mozda 0,001%, a isto tako uz poraz protiv Wolfsburga i pobjedu HSV-a mogu ostati bez Evrope.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 maj 2013, 02:36

@Effe

Ko je to napravio dobru atmosferu na Nou Campu nego Schickeria ;)

Svi njemački klubovi imaju svoje ultras navijače. Nijemci su uveli milion zakona koji su protiv pirotehnike i sličnih stvari, no ona se i dalje pali uveliko u 3, 4 i 5 ligi. Nijemci su jedva dočekali da ispadne Hansa Rostock, jer su njihovi vatreni navijači ubjedljivo najbolji u Njemačkoj. Pa pogledaj Dresden i njihove navijače. Šta su to uradili u kupu protiv BvB-a ako se ne varam pa je klub "popio" kaznu.

Na Allianz areni i svim drugim stadionima imaš Stehplatze, mjesto gdje borave najvatreniji navijači kluba tj. oni koji idu na sva gostovanja. Ko drugi unosi veliki broj zastava, ko pravi koreografije, ko to pjeva čitavo vrijeme nego Schickeria.

Svi ultrasi su protiv modernog fudbala, odnosno fudbala na kojima je pozorišna atmosfera. Podržajem da čitave porodice dolaze na stadion, to je zaista lijepo, no jedna tribina mora biti za najvatreniji navijače Bayerna. Ljudi bojkotuju radi masovnih pregleda kao da su tražene ubice ili slično. Vjeruj mi da su te situacije vrlo neugodne. Jedva čekaš da odeš na utakmicu, a na ulazu te tretiraju kao komad smeća. Schickeria ima mjesto u prvenstvu (poseban sektor), no u LP nema. Upravo je to razlog bojkota. Svi ultrasi ne dobiju taj sektor na kojem borave inače, tako da su rasuti po ostalim dijelovima stadiona.

Postoji razlika između ultrasa i huligana, no to je posebna priča.

Dakle, Schickeria je nešto najbolje što ima Bayern a Uli i ostali prave od kluba komercijalu kao Englezi gdje imaš najmanja Engleza na tribini. Svaka njima čast, neka dolaze, no ponavljam, jedan dio tribine mora jednostavno biti rezervisan.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 13 maj 2013, 13:22

Hare_BvB je napisao/la:
Iako mi je Fortuna simpaticna ekipa, mislim da je Augsburg svojim partijama zasluzio da izbjegne relegaciju.

Inace, VW bi dogodine trebao biti ozbiljan kandidat za CL. Hekonja to odlicno arbajtuje nakon pocetne krize. Treci su po broju punktica u drugom dijelu sezone.
Ni ja ne vidim da se Fortuna moze izvuci, ovaj poraz od Nirnberga ih je bas tako ukopao.Augzburgu dolazi Firt i ne bi trebalo da imaju puno problema da dodju do pobede.

Tu bih te malo ispravio, pogledao sam tabelu i po broju bodova oni su sedmi.Svakako se vidi napredak u prethodnih par utakmica i realno bi mogli da se bore za mesta koja vode u LE.Cini mi se da ce oni da prodaju Dijega i Kjaera, posto da su ih hteli u timu svakako bi sa njima produzili ugovore do sada.Mozda i ne bi trebalo da traze zamenu Dijega nego da se oslone na Koa i Arnolda, pogotovo na Arnolda koji ima 19 godina i moglo bi nesto biti od njega.Trebace im dva stopera na leto, kao i barem jedan kreativac u veznom redu.Mozda i uspeju da dovedu Benata.Puno kockica treba da im se poslozi da bi izborili TOP 4 sledece sezone, Gladbah mi deluje kao mnogo ozbiljnija ekipa u odnosu na njih.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 13 maj 2013, 14:04

amerosm je napisao/la:Bayern je u svakom pogledu ispred svih ostalih ekipa u Bundesligi, ali ruku na srce sto se tice navijaca nisu ni u top 5 u Njemackoj. Istina stadion im je stalno rasprodat imaju najvise clanova kluba, ali atmosfera strasno losa - jer su tu pretezno oni koji se zele slikati radi uspjeha Bayerna, tj. oni navijaci koji se nalaze na nekom tripu da si cool ako si navijac Bayerna.
Slazem se,ali kad nema Schickerie.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 13 maj 2013, 14:09

Neutral je napisao/la:@Effe

Svi njemački klubovi imaju svoje ultras navijače. Nijemci su uveli milion zakona koji su protiv pirotehnike i sličnih stvari, no ona se i dalje pali uveliko u 3, 4 i 5 ligi. Nijemci su jedva dočekali da ispadne Hansa Rostock, jer su njihovi vatreni navijači ubjedljivo najbolji u Njemačkoj. Pa pogledaj Dresden i njihove navijače. Šta su to uradili u kupu protiv BvB-a ako se ne varam pa je klub "popio" kaznu.

Na Allianz areni i svim drugim stadionima imaš Stehplatze, mjesto gdje borave najvatreniji navijači kluba tj. oni koji idu na sva gostovanja. Ko drugi unosi veliki broj zastava, ko pravi koreografije, ko to pjeva čitavo vrijeme nego Schickeria.

Svi ultrasi su protiv modernog fudbala, odnosno fudbala na kojima je pozorišna atmosfera. Podržajem da čitave porodice dolaze na stadion, to je zaista lijepo, no jedna tribina mora biti za najvatreniji navijače Bayerna. Ljudi bojkotuju radi masovnih pregleda kao da su tražene ubice ili slično. Vjeruj mi da su te situacije vrlo neugodne. Jedva čekaš da odeš na utakmicu, a na ulazu te tretiraju kao komad smeća. Schickeria ima mjesto u prvenstvu (poseban sektor), no u LP nema. Upravo je to razlog bojkota. Svi ultrasi ne dobiju taj sektor na kojem borave inače, tako da su rasuti po ostalim dijelovima stadiona.

Postoji razlika između ultrasa i huligana, no to je posebna priča.

Dakle, Schickeria je nešto najbolje što ima Bayern a Uli i ostali prave od kluba komercijalu kao Englezi gdje imaš najmanja Engleza na tribini. Svaka njima čast, neka dolaze, no ponavljam, jedan dio tribine mora jednostavno biti rezervisan.
Pretpostavljam da su sada kriticari i dusmani iznenađeni svojim neznanjem :)
- Karl-Heinz Rummenigge

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 13 maj 2013, 15:02

DrDule je napisao/la:Tu bih te malo ispravio, pogledao sam tabelu i po broju bodova oni su sedmi.
U pravu si. Onako napamet, malo sam se preracunao. Nisu izgubili vec mjesecima, pa me ponijelo.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 maj 2013, 16:28

Neutral je napisao/la:@Effe

Svaka im čast, iako to nije bila samo Schikeria, ali većinom. Isto tako naši su navijači razvalili i na drugim gostovanjima u Ligi prvaka, svugdje im se čuo glas i skoro svugdje su nadjačali domaćine... ;)
Neutral je napisao/la: Svi njemački klubovi imaju svoje ultras navijače. Nijemci su uveli milion zakona koji su protiv pirotehnike i sličnih stvari, no ona se i dalje pali uveliko u 3, 4 i 5 ligi. Nijemci su jedva dočekali da ispadne Hansa Rostock, jer su njihovi vatreni navijači ubjedljivo najbolji u Njemačkoj. Pa pogledaj Dresden i njihove navijače. Šta su to uradili u kupu protiv BvB-a ako se ne varam pa je klub "popio" kaznu.
Uvode se pravila i red se prilično drži u prvoj ligi. Ima nekih ispada i u najvišem rangu, ali ok je to sve.
Al pravila su tu da se poštuju.
Neutral je napisao/la: Na Allianz areni i svim drugim stadionima imaš Stehplatze, mjesto gdje borave najvatreniji navijači kluba tj. oni koji idu na sva gostovanja. Ko drugi unosi veliki broj zastava, ko pravi koreografije, ko to pjeva čitavo vrijeme nego Schickeria.
Sve je to meni jasno, ali opet oni ne mogu ucjenjivat. Ne mogu pravit bojkot kad im se prohtije. Prava istina se uvijek tu ne može znati, jer su te fan grupe pregovarale s upravom i oni sad krive upravu. Ali ja ne vidim previše argumenata u tim njihovim kritikama. Vidim samo neke. Pa valjda ti je klub bitan i moraš se nekad prilagodit nekim pravilima.
Neutral je napisao/la: Svi ultrasi su protiv modernog fudbala, odnosno fudbala na kojima je pozorišna atmosfera. Podržajem da čitave porodice dolaze na stadion, to je zaista lijepo, no jedna tribina mora biti za najvatreniji navijače Bayerna. Ljudi bojkotuju radi masovnih pregleda kao da su tražene ubice ili slično.
Postoje pravila, pravila su još pooštrena i ima svako da ih poštuju. Meni je to smiješno da se neko buni protiv pregleda. Još u Njemačkoj.
Neutral je napisao/la: Dakle, Schickeria je nešto najbolje što ima Bayern a Uli i ostali prave od kluba komercijalu kao Englezi gdje imaš najmanja Engleza na tribini. Svaka njima čast, neka dolaze, no ponavljam, jedan dio tribine mora jednostavno biti rezervisan.
Svaka njima čast, ali imala je Schickeria dosta ispada, te Neuer, te ovo sad, te još drugi ekscesi.

EDIT: O pozorišnoj atmosferi bi mogli govorit u Stuttgartu, možda Leverkusenu (i to sve uslovno pozorišna, nekad je daleko od pozorišne), a na Alianz areni o tome nema govora. Možda je ona bez Ultrasa ili na slabijim utakmicama slabija za 10-15 % ali daleko je to od pozorišne. Zna se ko plasira takve priče.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 maj 2013, 17:14

Sto se tice navijaca za mene licno trenutnih top 5 u Bundesligi su:

1. navijaci BVB-a
2. navijaci Schalke-a
3. navijaci Eintrachta
4. navijaci HSV-a
5. navijaci Gladbach-a

Niko ne kaze da Bayern nema odlicne navijace, ali isto tako treba biti realan i reci da isti ne spadaju u sami vrh sto se Bundeslige trenutno tice.

No hebo ti i navijace i atmosferu kada nemas titula - od navijaca se ne zivi. Svi ti Ultrasi bi da za ulaznicu daju 2 €, ali da i dalje gledaju Messi-ja i Ronald-a na travnjaku.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 13 maj 2013, 19:37

Pa effe nas stadion ima najmanje stajacih mjesta u cijeloj Bundesligi,samo 1800 pa kako da se onda ultrasi ne bune? A pogledaj koliko ima primjer Dortmund? Pametni ljudi.Zato i imaju atmosferu boli glava.
- Karl-Heinz Rummenigge

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 13 maj 2013, 19:43

amerosm je napisao/la:Sto se tice navijaca za mene licno trenutnih top 5 u Bundesligi su:

1. navijaci BVB-a
2. navijaci Schalke-a
3. navijaci Eintrachta
4. navijaci HSV-a
5. navijaci Gladbach-a

Niko ne kaze da Bayern nema odlicne navijace, ali isto tako treba biti realan i reci da isti ne spadaju u sami vrh sto se Bundeslige trenutno tice.

No hebo ti i navijace i atmosferu kada nemas titula - od navijaca se ne zivi. Svi ti Ultrasi bi da za ulaznicu daju 2 €, ali da i dalje gledaju Messi-ja i Ronald-a na travnjaku.
Nikad to nitko nije ni rekao.Meni je osobno bilo zlo kada sam citao kako su neki pisali da imamo najgore ultrase u Bundesligi sto je totalna neistina i laz.To je ono sto je meni smetalo i zbog cega sam znao uci u diskusiju sa nekima.A sto se tice najboljih navijaca odnosno top 5 moj redoslijed glasi:Dresden,Frankfurt,Rostock,Dortmund,Hertha ali nista manje ne zaostaju Moenchengladbach i Hsv
- Karl-Heinz Rummenigge

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 13 maj 2013, 20:17

1.Schalke, 2.dresden ...bvb hsv frankfurt gladbach I hansa dijele trece mjesto...

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 13 maj 2013, 23:38

-na pitanje "Ko ce zavrsiti 4." na oficijalnoj stranici Bundeslige:
slika
#miasanmia

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.