Rekonstrukcija stadiona u BiH

FliX
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la FliX » 02 mar 2018, 18:20

Kad je to zasjedanje savez / uefa da se vidi ima li kakvi sanacija..? Da malo pobjegnemo od ovih provokacija..

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 04 mar 2018, 00:13

FliX je napisao/la:Kad je to zasjedanje savez / uefa da se vidi ima li kakvi sanacija..? Da malo pobjegnemo od ovih provokacija..
Mjesec april, valjda će tad nešto konketno biti dogovoreno.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 04 mar 2018, 00:34

Da rezimiramo - u igri su tri stadiona Bilino Polje, Kosevo, Grbavica.

Uefa delegacija ce obici iste zajedno sa savezom i pogledati planove i programe za renoviranje, buduce radove - generalno sudbinu stadiona. Glavni uslov je da se ukljuci lokalna zajednica tj. zajednice zajedno sa savezom. Nece oni samo doci pogledati koji je od ova tri stadiona najpovoljniji, pogledati te planove i onda dati neke pare ili pomoc od toga nema nista. Morate prvo znati na koji nacin i za sta uefa pruza pomoc kada je u pitanju infrastrutura.

Da se razumijemo ovo se tice samo reprezentacije i stadiona na kojem ce buduce utakmice da se igraju, ne radi se ovo ni radi Celika koji igra na BP, Sarajeva - Koseva , Zelje - vlastite Grbavice.

Znaci kada ti eksperti donesu sud koji je stadion najpovoljniji za neka ulaganja, na osnovu planova, uslova koji oni traze,...itd. prvo sto treba je da se lokalne zajednice i vlast ukljuce u te projekte, zatim savez, zasto ne i sami klubovi koji igraju na tim stadionima a tek onda ce UEFA da dadne svoj prilog.

Npr. za Grbavicu svi znamo da se na ljeto radi teren, za projekat Jug (gdje klub uz svoj prilog trazi pomoc saveza i lokalne zajednice), buduce radove koji se ticu krova na istoku, parkinga i platoa iza te tribine kao vaznog uslova UEFA...itd. Kao i ova najava da se na Bilinom Polju da dizu jug i sjever, jos nema projekta i ideja, valjda rade na tome. Sto se tice Koseva mislim da je ono bunar bez dna da nema nista od toga.

Mislim da ce biti Bilino ili Grbavica, samo ne treba ovdje dizati neku frku to su veliki, milionski projekti mozda na kraju ne bude nista. Samo iz razloga sto svi znamo koliko vlast i lokalna zajednica brine o građanima a ne o sportu.
- Zeljeznicar -

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 04 mar 2018, 07:54

Bez zeze i podbadanja bilo šta ako se uradi i na jednom stadionu u BIH to je mnogo...Vlast daje na kašičicu klubovima,klubovi nemocni da bilo šta više urade a svi imaju želju da srede svoje stadione..I zato bilo kakvi radovi na bilo kojem stadionu u BIH su podvig koliko lokalne zajednice pomazu klubovima...
::::SAMO ČELIK::::

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 mar 2018, 09:48

zamorano je napisao/la:Bez zeze i podbadanja bilo šta ako se uradi i na jednom stadionu u BIH to je mnogo...Vlast daje na kašičicu klubovima,klubovi nemocni da bilo šta više urade a svi imaju želju da srede svoje stadione..I zato bilo kakvi radovi na bilo kojem stadionu u BIH su podvig koliko lokalne zajednice pomazu klubovima...
Vama je vasa pomogla i Grad Zenica je primjer drugim lokalnim zajednicama kako se pomaze sport
Mislim da je cifra preko 5 miliona maraka da je grad Zenica ulozio u Bilino polje
Treba biti posten pa reci nekad kako jest

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 04 mar 2018, 10:09

Udarit umjetnu travu na sve terene i rijesit problem losih terena.
1946~

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 04 mar 2018, 10:09

svrakino1921 je napisao/la:
zamorano je napisao/la:Bez zeze i podbadanja bilo šta ako se uradi i na jednom stadionu u BIH to je mnogo...Vlast daje na kašičicu klubovima,klubovi nemocni da bilo šta više urade a svi imaju želju da srede svoje stadione..I zato bilo kakvi radovi na bilo kojem stadionu u BIH su podvig koliko lokalne zajednice pomazu klubovima...
Vama je vasa pomogla i Grad Zenica je primjer drugim lokalnim zajednicama kako se pomaze sport
Mislim da je cifra preko 5 miliona maraka da je grad Zenica ulozio u Bilino polje
Na jednom aspektu pomogla, na drugom nas gurnula u provaliju. Brutalno iskreno al tako je, mozda je po nas bilo bolje da je obrnuto, da imamo klub, a stadion bilo kakav, s druge strane ostalima bolje ovako, ima repka kakav takav stadion, a klub nam se ured ugasio. Mozda je moglo drugacije al hele nejs.

Nek se ulaze bilo gdje, bolna tacka nam je infrastruktura.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 mar 2018, 11:27

prisonbreak je napisao/la:
svrakino1921 je napisao/la:
Na jednom aspektu pomogla, na drugom nas gurnula u provaliju. Brutalno iskreno al tako je, mozda je po nas bilo bolje da je obrnuto, da imamo klub, a stadion bilo kakav, s druge strane ostalima bolje ovako, ima repka kakav takav stadion, a klub nam se ured ugasio. Mozda je moglo drugacije al hele nejs.

Nek se ulaze bilo gdje, bolna tacka nam je infrastruktura.
Jaranica mi radi u gradskom vijecu Zenica prije opstina Zenica
Sigurno si morao cuti recenicu opstinara a sad gradskog vijeca
Umorni smo vise od Celika

ZenickiLC
Kontakt:

Post Postao/la ZenickiLC » 04 mar 2018, 12:16

Opasne se igre igraju oko Celika, dali su za bolino polje jer ipak je GV u interesu da repka igra ovdje , ali su unistili Celik.Sada imamo stadion ali celika u nikad losijoj situaciji,svakako ovdje ti je to sve borba sa vjetrenjacama.Don kihoti 1988
Uzavreli grad gori ugasiti se nece !

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 04 mar 2018, 13:31

ZenickiLC je napisao/la:Opasne se igre igraju oko Celika, dali su za bolino polje jer ipak je GV u interesu da repka igra ovdje , ali su unistili Celik.Sada imamo stadion ali celika u nikad losijoj situaciji,svakako ovdje ti je to sve borba sa vjetrenjacama.Don kihoti 1988
Čelik kao jedan od većih bh. klubova će preseliti ove sezone u PLFBIH, razgovarao sam sa par simpatizera Čelika i ljudi koji prate isti i apsolutna većina misli isto. Zenica će ako ništa barem imati utakmice reprezentacije i u budućem periodu, a Čelik će biti praćen više nego sada u drugoj ligi. U to sam siguran.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 04 mar 2018, 13:35

Smijesni ste kad govorite da je Kosevo rupa. Zastario jeste, ogroman je to stadion kojeg bi i repka tesko punila, ali njemu treba vrhubski teren kao na BP iki na Grbavici sto ce biti, srediti unutrasnje prostorije i to je to.

Njemu kao stadionu sa atletskom stazom nista ne nedostaje, ima ih takvih po svijetu u funkciji milion
O atmosferi govore oni sto nikad na njeg nisu krocili, ko je bio eto bar na utakmici protiv SADa znat ce o cemu pricam.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

ZenickiLC
Kontakt:

Post Postao/la ZenickiLC » 04 mar 2018, 15:38

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
ZenickiLC je napisao/la:Opasne se igre igraju oko Celika, dali su za bolino polje jer ipak je GV u interesu da repka igra ovdje , ali su unistili Celik.Sada imamo stadion ali celika u nikad losijoj situaciji,svakako ovdje ti je to sve borba sa vjetrenjacama.Don kihoti 1988
Čelik kao jedan od većih bh. klubova će preseliti ove sezone u PLFBIH, razgovarao sam sa par simpatizera Čelika i ljudi koji prate isti i apsolutna većina misli isto. Zenica će ako ništa barem imati utakmice reprezentacije i u budućem periodu, a Čelik će biti praćen više nego sada u drugoj ligi. U to sam siguran.
Ja pratim celika i kuci i na strani , i misljenja sam kao i svaki istinski navijac da necemo ispast.Borit se uz svoj klub dok god ima nade, a te ovce koje kmece za fudu i grobare celika ne slusaj.REPROGRAM I OPSTANAK glavni cilj pravih navijaca !
Uzavreli grad gori ugasiti se nece !

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 04 mar 2018, 23:16

ZenickiLC je napisao/la:
KrajisnikBosnjak je napisao/la:
Ja pratim celika i kuci i na strani , i misljenja sam kao i svaki istinski navijac da necemo ispast.Borit se uz svoj klub dok god ima nade, a te ovce koje kmece za fudu i grobare celika ne slusaj.REPROGRAM I OPSTANAK glavni cilj pravih navijaca !
Sretno vam bilo! :bih:

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 04 mar 2018, 23:20

ThrillerHz je napisao/la:Udarit umjetnu travu na sve terene i rijesit problem losih terena.
Treba to odrzavati mjenjati svakih par godina a to je skupo, pogledaj onu plastiku u Krupi jedva se drzi.
- Zeljeznicar -

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 05 mar 2018, 02:02

Zenzo je napisao/la:
ThrillerHz je napisao/la:Udarit umjetnu travu na sve terene i rijesit problem losih terena.
Treba to odrzavati mjenjati svakih par godina a to je skupo, pogledaj onu plastiku u Krupi jedva se drzi.
Opet mislim da je isplativije nego odrzavat prirodnu travu :hmmmmm:
Evo uzmi primjer samo ovih prvih par kola, kako ociste snijeg s terena, ostane blato, a u Krupi je umjetna bila super. Puno vise vremena i posla zahtjeva prava trava. Pa eno po Kazakhstanu sve umjetna trava, a u svijetu fudbala je sve manje terena s prirodnom travom, jednostavno je nezahvalno i neisplativo se trudit oko prirodne, dzaba i kad je spreme, nakon 10min utakmice bude sve blato...
1946~

nellic07
Kontakt:

Post Postao/la nellic07 » 05 mar 2018, 14:01

Negdje pročitah da F BiH godišnje RS poklanja 300-400 miliona KM na osnovu raspodjela godišnjih prihoda od poreza.Sve što se skupi ide u Banja Luku i onda dijeli entitetima i BD po davno utvrđenim procentima.RS dobija 300 do 400 mliona KM više nego li uplati na taj jedinstveni fond.Eto gdje idu novci,koliko bi stadiona mogli godišnje graditi da ne poklanjamo ih Dodiku.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 05 mar 2018, 14:46

Ne treba ti priča o prelijevanju u RS da utvrdiš da se sredstva loše koriste. Evo ti samo malo podataka o izvršenju budžeta i višku koje su jedinice uprave imale u protekloj godini. Dakle, radi se o višku prihoda nad rashodima pri izvršenju budžeta ili klasičnoj dobiti. Višak uglavnom proizilazi iz lošeg planiranja, nestručnog vođenja i rigidnog sistema odlučivanja.
Općina Novi Grad 3.198.000 KM
Općina Novo Sarajevo 13.836.000 KM
Općina Centar 15.923.000 KM
Općina Stari Grad 6.618.000 KM
Općina Hadžići 2.000.000 KM
Općina Ilijaš 3.068.000 KM
Općina Vogošća 2.788.737,09 KM
Općina Trnovo 1.100.000 KM
Grad Sarajevo 1.647.570 KM
Dakle, samo općine i grad u Kantonu Sarajevo su prošle godine imale u džepu 50.178.570,00 KM i nisu iskoristile ni za šta.
Hoćemo li tome dodati višak Kantona u iznosu od haman 24 miliona KM?

Mislim da Kanton Sarajevo ovim može ući u ozbiljan projekat izgradnje stadiona, pravljenja arene, obnove skakaonice na Igmanu, finansiranja KK Bosna ili RK Bosna da budu izuzetno konkurentne u Evropi i šta sve ne. Čak ne moramo ni pričati o udruživanju sredstava. Općina Novo Sarajevo ima višak kojim može napraviti solidan stadion. Centar također.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 mar 2018, 15:13

Hantraga je napisao/la:Ne treba ti priča o prelijevanju u RS da utvrdiš da se sredstva loše koriste. Evo ti samo malo podataka o izvršenju budžeta i višku koje su jedinice uprave imale u protekloj godini. Dakle, radi se o višku prihoda nad rashodima pri izvršenju budžeta ili klasičnoj dobiti. Višak uglavnom proizilazi iz lošeg planiranja, nestručnog vođenja i rigidnog sistema odlučivanja.
Općina Novi Grad 3.198.000 KM
Općina Novo Sarajevo 13.836.000 KM
Općina Centar 15.923.000 KM
Općina Stari Grad 6.618.000 KM
Općina Hadžići 2.000.000 KM
Općina Ilijaš 3.068.000 KM
Općina Vogošća 2.788.737,09 KM
Općina Trnovo 1.100.000 KM
Grad Sarajevo 1.647.570 KM
Dakle, samo općine i grad u Kantonu Sarajevo su prošle godine imale u džepu 50.178.570,00 KM i nisu iskoristile ni za šta.
Hoćemo li tome dodati višak Kantona u iznosu od haman 24 miliona KM?

Mislim da Kanton Sarajevo ovim može ući u ozbiljan projekat izgradnje stadiona, pravljenja arene, obnove skakaonice na Igmanu, finansiranja KK Bosna ili RK Bosna da budu izuzetno konkurentne u Evropi i šta sve ne. Čak ne moramo ni pričati o udruživanju sredstava. Općina Novo Sarajevo ima višak kojim može napraviti solidan stadion. Centar također.
Mogu ali nece. Valja finansirate stranke, skupe vecere i poneke k.urve. Boli njih ona stvar i za sport i za ljude. Da se zivi raspadamo niko ne bi obratio paznju. Oni samo vjeruju u pare i nista drugo. Zaboravi da ce ovi trenutni ista uraditi po pitanju sporta. Ionako velikom brzinom sav svijet bukvalno bjezi iz BiH.

Kome praviti borilista kada nece biti niti naroda niti publike? :(

Naivan si ako vjerujes u promjene.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 05 mar 2018, 15:22

Ne vjerujem u promjene, ali uopšte ne mislim da su za ovo primarni krivci ovi na vlasti, nego narod. Recimo, 99,99% ljudi ne shvata ovo gore. 99,99% ljudi misli da je bolje ako se potroši manje para i ako se "uštedi". Stvar je da 50 miliona KM stoji, neutrošeno. Dakle, podmirili su oni sebe, stranke, familije i opet stoji 50 miliona KM. Ne mora to biti uloženo u sport, nego smo na sportskom forumu, pa pričamo u tom kontekstu. Sa 50 miliona KM bi se mnoge stvari mogle popraviti u KS.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 06 mar 2018, 18:07

Jel se nesto radi na stadionu Kosevo
Konkretno istocna tribina

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 4 gosta.