Željo je jedini klub koji je odbio da se takmiči u ligi pod okriljem NDH, i na to smo ponosni. Što se pjesme tiče obje grupe su je pjevale. Prvi put protiv beogradskih rivala, samo nisam siguran da li je bilo u Beogradu, ili kod nas ovamo. Tada se znalo iči skupa na gostovanja.bihuzur je napisao/la:Prvi su manijaci pjevali tu pjesmu jos dok bodrili zelja u ndh ligi, pa su im hrvati ukrali i napravili himnu, pa tek onda smo mi ukrali od hrvata
PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: PL prepucavanja
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jedini klub koji je odbio da se takmici? 
- svrakino1921
- Kontakt:
tuzlak1987 je napisao/la:Prvoga dana novačenja, (po karti koju mi pokazuje to bi danas bilo negdje oko područja stadiona Grbavica!) bio je veliki odaziv ljudi većim što zbog straha od srpskih odmetnika u istočnoj Bosni, što iz domoljubnih razloga. Hrvatska vojska je samo na našem mjestu u je upisano 631 dobrovoljac kojeg je o svom trošku odlučila opremiti komanda njemačke vojske koliko mi je poznato tog se dana regrutiralo preko 3 000 vojnika na širem području grada Sarajeva.
Kontra rezima!
mozeda je htio reci u sarajevu jedini klub... znamo da su i velez, borac, sloboda i drugi klubovi takodjer odbili da igraju fasisticke lige... znamo ko nije odbio... jel de?tuzlak1987 je napisao/la:Jedini klub koji je odbio da se takmici?
45515
- tuzlak1987
- Kontakt:
To se slazem. U Sarajevu su prije rata jake ekipe imali SASK i Slavija, Slavija se gledala kao neki gradski klub. SASK bio za NDH sigurno i igrao.grbavicka je napisao/la:mozeda je htio reci u sarajevu jedini klub... znamo da su i velez, borac, sloboda i drugi klubovi takodjer odbili da igraju fasisticke lige... znamo ko nije odbio... jel de?tuzlak1987 je napisao/la:Jedini klub koji je odbio da se takmici?
Velez i Sloboda su imali 8 clanova koji su postali narodni heroji, Velez ostao bez 80ak clanova, Sloboda bez 100 i vise. Jedinstvu su igraci otisli u partizane, u vrijeme kada je Bihac bio pod kontrolom partizana su igrali prijateljske.
- svrakino1921
- Kontakt:
Vidi se da si ucio fakultettuzlak1987 je napisao/la:To se slazem. U Sarajevu su prije rata jake ekipe imali SASK i Slavija, Slavija se gledala kao neki gradski klub. SASK bio za NDH sigurno i igrao.grbavicka je napisao/la:mozeda je htio reci u sarajevu jedini klub... znamo da su i velez, borac, sloboda i drugi klubovi takodjer odbili da igraju fasisticke lige... znamo ko nije odbio... jel de?tuzlak1987 je napisao/la:Jedini klub koji je odbio da se takmici?
Velez i Sloboda su imali 8 clanova koji su postali narodni heroji, Velez ostao bez 80ak clanova, Sloboda bez 100 i vise. Jedinstvu su igraci otisli u partizane, u vrijeme kada je Bihac bio pod kontrolom partizana su igrali prijateljske.
Izvini da ti pojasnim
U Sarajevu su prije rata klubovi bili
Derzelez
Sask
Slavija
Macabi
A Zeljo je bio radnicki klub i uvjek protiv rezima
Jedino smo sad za voljenu Bosnu i Hercegovinu
I svaku godinu uplatimo 2 miliona poreza drzavi Bosni i Hercegovini
- tuzlak1987
- Kontakt:
viewtopic.php?f=6&t=3111svrakino1921 je napisao/la: Vidi se da si ucio fakultet
Izvini da ti pojasnim
U Sarajevu su prije rata klubovi bili
Derzelez
Sask
Slavija
Macabi
A Zeljo je bio radnicki klub i uvjek protiv rezima
Jedino smo sad za voljenu Bosnu i Hercegovinu
I svaku godinu uplatimo 2 miliona poreza drzavi Bosni i Hercegovini
![]()
![]()
![]()
Po ovom je bio citavo vrijeme i "Hajduk Sarajevo" , standardno u 3 prva na tabeli.
https://static.klix.ba/media/images/vij ... mn.jpg?v=1
Igrali u crvenim dresovima, igrali na stadionu na Skenderiji, bili radnicki klub. Cudi me sto npr taj klub nije obnovljen nakon drugog sv rata jer nije bio fasisticki.
Makabi je pod Barkhoba, Djerzelez je pod Sarajevski. Bila i Troja ugasila se te jos nekih par zanimljivih. Navodno je najveci derbi bio SASK-Slavija.
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Muhoni sta ima ba. Kako bi u parovimaMocMahale444 je napisao/la:Mufloni, samo da vas pozdravim i kazem da ste slabi.
Forumas godine i ne moze voditi temunego se ulizuje 1010 da mu pomogne
![]()
1010 cicibane zar mislis da sam zaboravio 3 sedmicerekao sam javim se sarielu ako nije odustao da mu zabiberim bumbara. Cim je on skolovan vise od Higha nema za bif teka udaranja.
Ko je sad ovaj točkonja s paragrafom kuknjava idi ba cmizdri na temi saraJVa.
Samo da ti kazem nemojte dzabe igrati ispadate u kupu otrest cemo vas ko slinu.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Strumfovi jel vam drago
Ima da vas qaramo pa proslijedimo dalje. Bice dupla ko i lani
Ima da vas qaramo pa proslijedimo dalje. Bice dupla ko i lani
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
hoće škoro đahkad po navici..MortemHz je napisao/la:Sto sahrani jos jednog mitomana brat mojskoroalen je napisao/la:lisander je napisao/la: Ma ja, pjevala se na svjetskom prvenstvu u Meksiku, još malo pa će biti da je Boca od vas uzela onu melodiju
Inserti sa utakmice Sarajevo - Crvena Zvezda 1991. Na 1:11 možeš čut navijanje "Sarajevo, Horde, Bog i čaršija". Sve je dokumentovano bruda, nema potrebe za laganjem nikakvim. Yebote, ovaj video se na YouTubeu pojavio prije nego ta parola na vašoj tekmi.

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
dajte im titulu,dajte im kup.neka popucaju sve korner zastavice.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
hajduk je igrao ligu ndh pa logicno da nije obnovljen... zeljo je jedini sarajevski klub koji je odbio da igra u fasistickoj ligi... bio je i hrasnicar kao radnicki klub, ali i on je pristao da igra u ndhtuzlak1987 je napisao/la: viewtopic.php?f=6&t=3111
Po ovom je bio citavo vrijeme i "Hajduk Sarajevo" , standardno u 3 prva na tabeli.
https://static.klix.ba/media/images/vij ... mn.jpg?v=1
Igrali u crvenim dresovima, igrali na stadionu na Skenderiji, bili radnicki klub. Cudi me sto npr taj klub nije obnovljen nakon drugog sv rata jer nije bio fasisticki.
Makabi je pod Barkhoba, Djerzelez je pod Sarajevski. Bila i Troja ugasila se te jos nekih par zanimljivih. Navodno je najveci derbi bio SASK-Slavija.
45515
- svrakino1921
- Kontakt:
Eto vama kupHPCompaq je napisao/la:dajte im titulu,dajte im kup.neka popucaju sve korner zastavice.
Sta je sad
Nikad bolja sansa da osvojite trofej
Napravite opstu mobilizaciju
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Kup se stima Krupi ove godine tesko se oteti tom utisku. Dobro je da je ovo polufinale biće puni stadioni i u Tz i u Sa pa da vidimo ko je jači trenutno u dvije utakmice. Mi moramo igrati u ligi maksimalno da obezbjedimo opstanak sto prije a vi za prvaka. Prednost naša je sto između dvije utakmice kupa igrate sa pitarima i tu ćete se potrošiti više nego mi sa Borcem.svrakino1921 je napisao/la:Eto vama kupHPCompaq je napisao/la:dajte im titulu,dajte im kup.neka popucaju sve korner zastavice.
Sta je sad
Laksa ste opcija od Krupe za kup.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Nisu igrali bar ove kvalifikacije za prvu i prvu, kvalifikacije iz BIH su 1942. igrali SASK, Djerzelez, Zrinjski, Hrvoje BL, HBSK BL, a 1943. i Tomislav Zenica.grbavicka je napisao/la: hajduk je igrao ligu ndh pa logicno da nije obnovljen... zeljo je jedini sarajevski klub koji je odbio da igra u fasistickoj ligi... bio je i hrasnicar kao radnicki klub, ali i on je pristao da igra u ndh
Hajduk je tek bio 1944. i to u kvalifikacijama pod imenom HSK Hajduk, a do 1941. je to bio RSK Hajduk. Mislim da su umjesto Hajduka samo napravili FK Sarajevo.
"Nastupali su u crvenim dresovima. Kada sam ja počeo igrati nogomet nije postojao Hajduk koji se takmičio u staroj Jugoslaviji. Gledajući šta smo naslijedili, odnosno po dresovima i ostalom, mislim da je FK Sarajevo dosta toga uzelo od Hajduka. Vjerujem da i sada u vitrinama tima sa Koševa ima pehara na kojima piše ime ovog kluba“, kaže Biogradlić.
Imali su igralište negdje kod Poljoprivrednog fakulteta. Hajduk je svoje utakmice igrao na stadionu na Skenderiji. Oni su bili radnički klub koji je zaista imao mnogo dobrih igrača. Bili su multinacionalni tim, nije se gledalo ko je ko. Kao dijete sam posmatrao njihove mečeve. Samo su me tarabe dijelile od igrališta, tako da sam na tom mjestu i počeo karijeru. Bilo je više klubova u Sarajevu koji su tada bili vjerski podijeljeni, a pamti se da je Hajduk bio multinacionalni klub“, zaključio je Biogradlić.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 04 apr 2018, 21:51, ukupno mijenjano 1 put.
- svrakino1921
- Kontakt:
Sve si dobro rekaosviunapad1010 je napisao/la:Kup se stima Krupi ove godine tesko se oteti tom utisku. Dobro je da je ovo polufinale biće puni stadioni i u Tz i u Sa pa da vidimo ko je jači trenutno u dvije utakmice. Mi moramo igrati u ligi maksimalno da obezbjedimo opstanak sto prije a vi za prvaka. Prednost naša je sto između dvije utakmice kupa igrate sa pitarima i tu ćete se potrošiti više nego mi sa Borcem.svrakino1921 je napisao/la:Eto vama kupHPCompaq je napisao/la:dajte im titulu,dajte im kup.neka popucaju sve korner zastavice.
Sta je sad
Laksa ste opcija od Krupe za kup.
Samo sa pitarima mi se necemo potrosit
Mi cemo pitare demolirat na Kosevu
zeljo je nastao kao loptaska sekcija pri HSD zeljeznicar, kasnije su postali HNK zeljeznicar, igrali su NDH ligu i skoro svi su ratovali na strani agresora. kad je njemacka i ndh popusila imali su jaku potrebu da pokazu komunistima da su pogrijesili i da su im lojalni pa su zbog toga cak molili da promijene ime u VASO MISKIN CRNI, sto su im ovi sa gnusanjem odbili. tada su HNK promjenili u FK i tako ostali do ovog zadnjeg rata, ali kao sto im je rekao njihov prevarant i prodavac utakmica, sarajevska raja i carsija ih nikad nisu prihvatili kao svoje i zato je osnovano FK SARAJEVO-DA BI CARSIJA IMALA ZA KOGA NAVIJATI!!! za vrijeme zadnjeg rata su ponovo pokazali ko su i vratili staro ime NK zeljescar. H nisu stavili ispred NK samo zbog straha od sarajevske carsije, ali su se nadali da ce ih bosanski hrvati prihvatiti kao njihove, medjutim nisu racunali na zrinjski i listicu. kada su konacno shvatili da ih bh hrvati ne yebu ni 1% ponovo su vratili FK. tada su kao i 1945, poceli da puse qurceve vladajucoj partiji i to rade i dan danas. znaci, ne postoji rezim i vlast kojima se oni nisu uvukli u supak i podudlali im kite.
KONTRA REZIMA

KONTRA REZIMA

- svrakino1921
- Kontakt:
Hajduk-Zeljeznicar 4:0 u Splitubihuzur je napisao/la:zeljo je nastao kao loptaska sekcija pri HSD zeljeznicar, kasnije su postali HNK zeljeznicar, igrali su NDH ligu i skoro svi su ratovali na strani agresora. kad je njemacka i ndh popusila imali su jaku potrebu da pokazu komunistima da su pogrijesili i da su im lojalni pa su zbog toga cak molili da promijene ime u VASO MISKIN CRNI, sto su im ovi sa gnusanjem odbili. tada su HNK promjenili u FK i tako ostali do ovog zadnjeg rata, ali kao sto im je rekao njihov prevarant i prodavac utakmica, sarajevska raja i carsija ih nikad nisu prihvatili kao svoje i zato je osnovano FK SARAJEVO-DA BI CARSIJA IMALA ZA KOGA NAVIJATI!!! za vrijeme zadnjeg rata su ponovo pokazali ko su i vratili staro ime NK zeljescar. H nisu stavili ispred NK samo zbog straha od sarajevske carsije, ali su se nadali da ce ih bosanski hrvati prihvatiti kao njihove, medjutim nisu racunali na zrinjski i listicu. kada su konacno shvatili da ih bh hrvati ne yebu ni 1% ponovo su vratili FK. tada su kao i 1945, poceli da puse qurceve vladajucoj partiji i to rade i dan danas. znaci, ne postoji rezim i vlast kojima se oni nisu uvukli u supak i podudlali im kite.
KONTRA REZIMA![]()
![]()
Dokazano
-
Sariel1987
- Kontakt:
Ma vi ste svi rezimski. Sda je danasnji rezim.
-
Sariel1987
- Kontakt:
Dje zajebancija?? Nesto pogresno rekao? Sve rezimski klubovi.i kradeze je dio rezima.
Rezimski.pljuc
Rezimski.pljuc
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.