Ko o čemu, Šipovac o ...federaciji. Pokušava se prebaciti igra sa zelenog na politički teren. Borac je ispao od drugoligaša CG i sada treba pažnju usmjeriti prema Sarajevu, prema nacionalnim pitanjima.barbarez je napisao/la:Pa fino sad Numicu,izadji sa saopstenjem kluba,u kojem se ogradjujes od skandiranja,prihvati bilo kakvu kaznu ,koju Komitet odredi,a posebno objasni gospodinu Sipovcu,da prvo u svojoj avliji pocisti smece ,pa onda nek praviove teatralne istupe u medijima.
Kako ba vas nije sad stid,pricati o prvenstvu i duelima u kojima Zeljo mora pobijediti.Svaku utakmicu Zeljo mora pobijediti,pa naravno glupane kad ste 2 puta u Banja Luci pravili skandal,Uletali u teren ,pogodili igraca ,oba ste puta gubili,i stvarno je neposteno sto ste izgubili 3-0 pf.Zaista skandalozno ponasanje Zeljinih navijaca i Zeljinih mocnika.U vezi cega on ima ovoliko ogorcenje,jel to isti onaj lik sto pisao da su uletanje navijaca u BL,sredili mocnici da bi napakostili Borcu.Jeste Svabo sve sredio.Sta je sad Sipovac nije samo Zeljo zasticen,nego i Sarajevo.Pa kako na Sarajevo ,da udarate pa i njih Osim krade kao i vas.Nemoj tako Sipovac.Jadan zaista jadan tekst ,kojim se obratio.
Stvarno me nervira politika koju provode iz Borca,a kojoj se pridruzuju i ostali sirom BIH,od Sarajeva,Veleza,Celika,uglavnom raspadajucih klubova,izuzev Sarajeva,kojom svaku nasu pobijedu etiketiraju kao kupljenu ili nastimanu.Pa evo ja licno predlazem tim klubovima nek se zale UEFI i nek traze istrage.Prvog Zelju nek kazne zbog stimanja u zadnjem kolu,pa nek dokazu sve ostalo.Pa nek onda kazne i taj Velez, i sve ostale.Necu reci da nam je liga 100 % regularna jer me Zeljo prvi razocarao u zadnjem kolu,ali zestoko se pretjeruje i samo se prstom upire u Zelju.Zeljo sve osvoji neposteno,a Sarajevo posteno,Siroki posteno,Borac posteno,Zrinjski posteno....Ma dajte ba ko je lud ovdije.
Zeljo je neposten sto pobijedi Celika u Kupu,jer smo igrali za Siroki,a ne za sebe.Pa kad vidim ovo shvatim koliko smo vam zapravo trn u oku,ali dobro pljuju mali i Barcu i Real i MIlan iz okruzenja DInamo,Partizan itd..
Kulturno smo ih uzeli, nek se Jamaku zahvale što nisu nastradali jučer.
Sad vade članove koji se haman u Evropi nisu nikada primjenili (o skandiranju) i glume moralne čistunce. Nek prvo kamenje uklone sa tribine, pa nek pričaju o moralu.
Rezultati dovoljno govore o Borcu, a mislim da će ove sezone teško i evropu izboriti.
Ali mislim da se ne trebamo puno nervirati moj barbarez. Ako fino nastavimo pa naredne dvije gostujuće uzmemo, teško da će nas iko stići do kraja jeseni.
Sviđa mi se jučerašnja igra, bilo je dosta brže i aktivnije. Morali bi poraditi na realizaciji i imati više zadnjih pasova, mada ni ovo nije loše samo da se popravi realizacija. Vidjećemo kakva će sada situacija sa Jamakom biti i sa tom pozicijom.
Bekrić i Kerla su me oduševili.
Interesantno je bilo vidjeti kako smo i sa igračem manje napadali i Borac nam nije mogao ništa. Super mi je bilo vidjeti u tom trenutku korner za nas i kako svi naši idu u 16

Da ponovim da mi je drago što smo predmet kritika. To je odlika najvećih. Borca neće niko kritikovati. Nema ni razloga, ni ciljeva ni ambicija ni kvaliteta. Kod nas je belaj kad se skandira nacionalistički (i to će se riješiti), kod njih je super kad živu glavu izvučeš.