boccaccio je napisao/la:Jos sam vise ljut na Jamaka.Sve je ovo zbog njegovog mahalaskog boksovanja.Kontao frajer da je na ulici ili na ringu pa pomislio da ce ga masa gotiviti sto je udario nekoga,ispao mangup.
Do te minute sve je bilo apsolutno u redu,igrao se fudbal,navijalo se lijepo,sve je bilo kako treba.Nijedan incident sa navijacima Borca.Oni nesto bubnjali,pjevali svoje,mi pjevali svoje,na poluvremenu sjedili i oni i mi,odmarali,pricali,zezali se,niko nikome nije smetao.
A onda mahalas nastupi mahalaski.I sve se promijeni u tri minuta.Publika poludi,oni odmah na provokacije pocnu,nasi debili ih gadjaju,jos veci debili kidaju stolice svog stadiona i gadjaju ih,drotovi ulijecu,sa juga se vidi da se nesto desava,hajmo odmah poceti da skandiramo kako se skandiralo.I to je trajalo jako kratko.Ali sasvim dovoljno da se ovako danas prica o nama.Postaje bez veze atmosfera,publika nervozna,dominacija na terenu izostaje,cekamo kraj,samo da se zavrsi sve.
Sve zbog onoga smrada.Em je napravio sto je napravio,pa je napravio nervozu na tribinama,pa je okrenuo situaciju na terenu,pa je izdao navijace,pa je izdao svoje saigrace,pa je izdao Amara Osima.Vidio sam momenat kada je Jamak dobijao crveni i pogledam u Amara tamo na klupu i vidim kako se hvata za glavu.Uzas.
Danas citamo kako su svi protiv nas a kako smo mi najveca gamad seljacka.Danas citamo reakcije iz Borca ovakve kakve su ( mada bi se oni zalili svakako,da je sve bilo u najboljem redu,oni bi nasli nesto da politiziraju),danas vec mozemo ocekivati neku hitnu sjednicu gdje bi mogle sjevati odredjene kazne za nas klub.
Sve to samo zbog jednog debila.
Moze se desiti velika novcana kazna,moze se desiti da bude neka tekma bez publike,sta ja znam.ako ista dobicemo novcanu kaznu koja nece biti mala.Pa eto,neka to ode na racun naseg genijalca,borbenog Jamaka.A kad to fino isplati sve,onda mu dati ciste papire ili ga zaposliti kao ekonoma,cisto da ima za pivu ponekad.Smrad jedan,sta nam napravi.Sram ga i stid bilo.
Ovo podebljano govorim svima i sam sebi od tog incidenta do sada. Ponovio hiljadu puta.
Osim ostavi Zebu na klupi a njemu da priliku da se dokaže na otvorenoj sceni, pred TV kamerama. Na stranu što je Zeba zaslužio klupu, ipak je Zajko po svim statistikama naš najbolji igrač u zadnje dvije godine. I takvog ostaviš na klupi i daš mu priliku i on se ponaša ko da je na pijaci.
Nije veliki igrač samo vješt igrač. Veliki igrač zna kako i kada reagovati. Spomenuo si Adžema - to mi je jedan od najdražih igrača. Sjećam se jedne utakmice iz Amarovog prvog mandata, kada je Adžem rekao da će dobrovoljno na tribine da ostavi prostora da neki junior dobije priliku sa klupe. To se cijeni i treba Jamak da svjetlosnim godinama napreduje mentalno da dođe do tog nivoa. Tada bi bio hiljadu puta bolji igrač. Mislim da je Jamak stabilan i da nije takav kakav jeste, da bi bio sigurno među naša 3 najbolja igrača.