Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

DragonGirl
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la DragonGirl » 29 okt 2014, 23:28

Majstore, ne daj se! :bih: :bih: :bih:

Povrijeđeni Vedad Ibišević: Vjerujem u ekipu, bit ću naš najbolji navijač

slika

Život donosi mnogo uspona i padova, omogućava čovjeku da zaviri kroz vrata raja, pa ga baca na zemlju poput običnog dronjka. Ta krivulja prati nas kroz cijeli život, ali u slučaju Vedada Ibiševića ona je još specifičnija.

Izuzimajući uspone i padove na privatnom planu, Ibišević je tokom svoje karijere preživio sve i svašta. Kada ga je išlo, nemilosrdno je rešetao bundesligaške golmane. Sudbina mu je (sigurno ne slučajno) dala da postane strijelac gola koji nas je odveo na SP, a u Brazilu je postigao prvi gol za BiH u historiji. Vlasnik je i najbržeg za BiH ikada. Ali kada stane, baš stane. Težak period u kojem je, kao i njegove kolege iz posrnulog Štutgarta, omiljena meta blaćenja njemačke štampe, Vedi je zaključila povreda koja ga je izbacila iz planova za Izrael.

- Teško mi je sve ovo palo, najviše zbog reprezentacije, jer znam koliko nam je važna sljedeća utakmica u Izraelu. Međutim, u stanju u kojem sam bio, mislim da ne bih ni mogao dati najbolje od sebe, jer se problem koji mi je sada kulminirao vuče već sedmicama.

Počelo je u utakmici protiv Herte kada sam osjetio manju bol u stopalu. Nisam obraćao pažnju, mislio sam da će proći, ali na posljednjem snimanju ispostavilo se da je stvar ozbiljnija. Jedna mala kost u stopalu prijeti da pukne. Loma nema, ali moram mirovati da bi se kost obnovila.

Vede neće biti u Izraelu.

- Šta mogu, zdravlje je ipak prioritet. Želio sam biti tu i dati doprinos, ali opet kažem, ne vjerujem da bih u ovom stanju i mogao mnogo pomoći. Sada moram mirovati, a što se tiče Izraela, imamo dovoljno fudbalera da ostvarimo cilj
- tvrdi napadač Štutgarta.

Prije nego što se povrijedio, Ibišević je, poput cijele ekipe Štutgarta, bio pod velikim pritiskom. Ekipi ne ide, igraju loše, a ispašta i Vedo, kojem njemački mediji spočitavaju činjenicu da je posljednji gol za Štutgart postigao prošle zime.

- To su periodi koji se nekada moraju doživjeti. Međutim, Nijemci su malo preuveličavali. Računaju mi neke minute, stalno podvlače kada sam postigao posljednji gol, a neće da podsjete da sam zabijao za BiH, bio strijelac na Mundijalu i na pripremama. Ističu samo ono negativno. Nema logike da pišu samo o mojim golovima, kada cijela ekipa ne igra dobro. To je glupo. Međutim, nastojim gledati pozitivno, ka budućnosti, i nadam se da će se to promijeniti - kaže Ibišević.

Vraćajući se na reprezentaciju, Vedo nam je rekao da svojim prijateljima u Haifi želi svu sreću ovoga svijeta.

- Neka znaju da vjerujem u njih i da vjerujem da možemo pobijediti. Bit ću naš najbolji navijač - rekao nam je naš napadač.

Šta dalje i kako dalje - godine sve više pritišću, a Štutgartu ne ide?

- U fudbalu je teško planirati. Nikada ništa nisam planirao. Sve se odvijalo samo od sebe, a ja sam samo pokušavao izvući maksimum iz onoga što mi se pruža. Tako ću i dalje sve dok igram fudbal. Neka se stvari dešavaju same od sebe, a ja ću ih pokušavati okrenuti u svoju korist. U Štutgartu mi se i dalje sviđa i nemam želju ići nigdje. Samo se nadam da će stvari krenuti nabolje - rekao je Ibišević.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 30 okt 2014, 00:31

Vedo legendo, neka je sretno, da se sto prije oporavis i da dajes golove kako za reprezentaciju, tako i za klub svoj. Dodji bolan u MLS, jos ako dodjes u RSL, ima da kupim sezonsku kartu radi tebe.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 03 nov 2014, 19:23

Tako je Vedo! :bih:

slika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 nov 2014, 19:05

E da je više ovakvih ljudi...
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 nov 2014, 19:06

:bih:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 13 nov 2014, 19:11

Doso Vedo da se uvjeri da Sajo nije pozvao treceg napadaca. :urnebes:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 13 nov 2014, 19:15

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Doso Vedo da se uvjeri da Sajo nije pozvao treceg napadaca. :urnebes:
:rol: :rol: :rol:

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 13 nov 2014, 19:20

Mene i Džeke nema, nedostaju i još neki igrači, ali vi ste najbolji bh. fudbaleri u ovom trenutku i pred vama je prilika koju ćete morati iskoristiti na najbolji način i napraviti pozitivan rezultat. Bolji ste od Izraela, ali to morate i sami sebi dokazati. – očinski je rekao Ibišević, prenose naši reprezentativci.
Šta god da se kaže o ovom čovjeku malo je, svaki put me iznova oduševi. :) Vedo, svaka tebi čast! :bih:

ZvornikBBB
Kontakt:

Post Postao/la ZvornikBBB » 13 nov 2014, 20:43

Vedad je vazda bio dobar igrac a pogotovo dobra dusa. Zao mi ga... :/
Operacija #RemoveSušić: Mission Accomplished
Operacija #BringVaha je počela.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 14 nov 2014, 00:08

Kakva veličina! :bih: :bih:

Ovo je lekcija mnogim reprezentativcima kako se odnosi prema reprezentaciji, saigračima i navijačima svoje države! :clap:

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 16 nov 2014, 10:58

Prvo velika ljudina kojeg najviše poštujem od naši igrača a i velika igračina da ga nije zadesila ona povreda sada bi igrao u nekom velikom klubu.Legenda naša :bih:
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 nov 2014, 13:33

DragonGirl je napisao/la::)
slika
:clap: :clap:

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 20 nov 2014, 14:11

Čak mu ne mogu zamjeriti ne uz glagol.
Vedo, veličino! :bih: :bih:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 20 nov 2014, 14:13

DragonGirl je napisao/la::)
slika
E još da je "nemogu" ispravno napisao :D
Allegri je gospodin!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 21 nov 2014, 18:22

:plac: S nostalgijom prisjećam ovog perioda
[youtube][/youtube]
Vedo :bow: **** povredu

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 nov 2014, 18:52

Sheyi je napisao/la::plac: S nostalgijom prisjećam ovog perioda
Bio je na putu da ispise historiju Bundeslige, igrac o kojem se najvise pisalo te polusezone, sigurno. A, meni sve nesto cudno, jednostavno sam imao los predosjecaj, ono too good to be true.... Pijemo kafu, ja jaranu govorim da sam na njegovom mjestu ne bi ni trenirao u strahu od povrede, bila bi steta da se povrijedi na treningu ili nekoj kup tekmi i sl. Sutra dolazi vijest, povrijedio se u prijateljskoj, najmanje sest mjeseci van terena. :crazy: :oops: Umalo zaplakao nisam kako mi je bilo krivo...
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 21 nov 2014, 20:55

[youtube][/youtube]
Također. :cry: Tad je bilo čudno ako svake sedmice ne da barem jedan gol, bh. senzacija u senzaciji zvanoj Hoffenheim. To je bila i bit će vjerovatno njegova polusezona života, najljepši period u klupskoj karijeri i vjerovatno bi taj san trajao mnogo duže da nije bilo La Mange i čuvene povrede, ali, što se kaže, takva mu je jednostavno nafaka bila i nažalost takvu formu poslije više nije mogao ponoviti. :(

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 21 nov 2014, 21:15

DragonGirl je napisao/la:
[youtube][/youtube]
Također. :cry: Tad je bilo čudno ako svake sedmice ne da barem jedan gol, bh. senzacija u senzaciji zvanoj Hoffenheim. To je bila i bit će vjerovatno njegova polusezona života, najljepši period u klupskoj karijeri i vjerovatno bi taj san trajao mnogo duže da nije bilo La Mange i čuvene povrede, ali, što se kaže, takva mu je jednostavno nafaka bila i nažalost takvu formu poslije više nije mogao ponoviti. :(
a bas kontam sta bi bilo da nije bilo one povrede, gdje je mogao zavrsiti msm da je mogao dogurati dosta dalje i od edina

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dedo26, Shevko i 46 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []