Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Mislim da Sloboda duguje oko 3 miliona...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Chinaglia je napisao/la: ono što je sigurno, sa ovom postavom ljudi u klubu, Sloboda će uz Sarajevo biti najorganizovaniji klub u BiH (hvala Azmiru i Allahu dragom kad i to dočekasmo)
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
@NeretvanskaPastrmka
druže, niko u Tuzli ne leti visoko po pitanju ambicija kluba, ono da sanjamo titule, evropu, itd .. u Tuzli sada jeste euforija zbog vjerovatnog ulaska u PL, to je pokazalo 9000 ljudi protiv Jedinstva, a u subotu očekujem da se nekako nakrca 10000 duša
Tuzlaci će biti sretni sa igranjem Slobode u PL, da budemo stabilan premijerligaš
samo sam naveo da Azmir ima keša, ali je prije svega pametan i poslovan čovjek koji razgovorom i radom pravi uspjeh, a ne kešom
može ako to želi, gurnuti Slobodu u evropu ili borbu za titule naredne, ili za dvije, tri, četiri, pet sezona, itd
on ima svoj cilj, napraviti od Slobode pravi klub, a ljudi koji ga poznaju, kažu da je čovjek od riječi i da neće odstupiti dok svoj cilj ne izvrši .. čovjek je izbjeglica (ne znam odakle), došao u Tuzlu kao dijete i sad želi nešto vratiti ovom narodu .. čovjek je sam rekao da može živjeti u bilo kom dijelu svijeta, a on je ostao u Tuzli
traže se i investitori za gradnju istočne tribine, za sve to je zaslužan Azmir .. čovjek za ovo što je do sada napravio, svi Tuzlaci će mu vječno biti zahvalni, a prema najavama, čovjek želi još više i nema namjeru stati na ovome .. na tome mi temeljimo svoj optimizam i vjerujemo da će Sloboda u narednim sezonama zaigrati u evropi, a možda i borba za titule, opet ponavljam, zavisi da l' i kad to čovjek želi
konkretno o pojačanjima za narednu sezonu, dobra imena se spominju, pa pred nama je, vidjeti ćemo šta će biti .. kad se u klubu izađe s ambicijama, kad vidimo ekipu, onda možemo diskutovati o tome koliko može Sloboda .. a sigurno nećemo ispasti ponovo, barem ne dok je Azmira
druže, niko u Tuzli ne leti visoko po pitanju ambicija kluba, ono da sanjamo titule, evropu, itd .. u Tuzli sada jeste euforija zbog vjerovatnog ulaska u PL, to je pokazalo 9000 ljudi protiv Jedinstva, a u subotu očekujem da se nekako nakrca 10000 duša
on ima svoj cilj, napraviti od Slobode pravi klub, a ljudi koji ga poznaju, kažu da je čovjek od riječi i da neće odstupiti dok svoj cilj ne izvrši .. čovjek je izbjeglica (ne znam odakle), došao u Tuzlu kao dijete i sad želi nešto vratiti ovom narodu .. čovjek je sam rekao da može živjeti u bilo kom dijelu svijeta, a on je ostao u Tuzli
traže se i investitori za gradnju istočne tribine, za sve to je zaslužan Azmir .. čovjek za ovo što je do sada napravio, svi Tuzlaci će mu vječno biti zahvalni, a prema najavama, čovjek želi još više i nema namjeru stati na ovome .. na tome mi temeljimo svoj optimizam i vjerujemo da će Sloboda u narednim sezonama zaigrati u evropi, a možda i borba za titule, opet ponavljam, zavisi da l' i kad to čovjek želi
konkretno o pojačanjima za narednu sezonu, dobra imena se spominju, pa pred nama je, vidjeti ćemo šta će biti .. kad se u klubu izađe s ambicijama, kad vidimo ekipu, onda možemo diskutovati o tome koliko može Sloboda .. a sigurno nećemo ispasti ponovo, barem ne dok je Azmira
Moje licno misljenje je da se sljedece sezone nece nista bitnije promjeniti, opet ce iste ekipe biti u vrhu, iste u sredini, samo ce borba za dno i opstanak biti zanimljivija.
Sto se tice vrha tabele:
- Sarajevo ima odicnu ekipu jos ako uspije da zadrzi pojedince uz 2-3 jaka pojacanja za koje imaju pare ce biti super za njih.
- Siroki standardno jak kolektiv, imaju poseban mentalitet i dobru igru, u vrhu su sigurno.
- Zrinjski također ako zadrzi trenutnu ekipu uz neko pojacanje ce bi u vrhu.
- Zeljo iako u problemima i besparici se nikad ne smije optisati ...
Ekipe koje prate vodece / sredina tabele:
- Velez, Olimpik, Borac, Celik, Sloboda ...
- Licno od Slobode ne ocekujem da ce napraviti nista posebno.
Sto se tice vrha tabele:
- Sarajevo ima odicnu ekipu jos ako uspije da zadrzi pojedince uz 2-3 jaka pojacanja za koje imaju pare ce biti super za njih.
- Siroki standardno jak kolektiv, imaju poseban mentalitet i dobru igru, u vrhu su sigurno.
- Zrinjski također ako zadrzi trenutnu ekipu uz neko pojacanje ce bi u vrhu.
- Zeljo iako u problemima i besparici se nikad ne smije optisati ...
Ekipe koje prate vodece / sredina tabele:
- Velez, Olimpik, Borac, Celik, Sloboda ...
- Licno od Slobode ne ocekujem da ce napraviti nista posebno.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ne stvarno tuzlaci previse letite, znaci treba te biti zadovoljni stoo uopce ulazite u Pl i drustvo najboljih, o necemu vise ce vam trebat srece i sve sto ide, za ovu iducu sezonu trebate biti sretni ako budete 5, jer je tu sad trenutno: Velez, Olimpic, Zrinjski, Široki svi klubovi koji su ovom trenutku bolji od vas, ko zna za par godina mozda i u evropu odete. 
04.10.2009 !!
Moje skromno misljenje je da ce se Sloboda tesko moci boriti i izboriti sa ovim bivsim gigantima Yu fudbala kao sto su Vitez, Slavija, Olimpic, Mladost V. Obarska, Travnik, Zvijezda, Radnik, Drina.....a da ne govorim o klubovima sa tisucljetnom tradicijom kao sto su Zrinjski, Siroki....iskreno jako tesko.
- molotovljev
Tuzlaci su s razlogom euforicni i naravno imaju pravo kao i svi mi da ocekuju da njihov klub bude
u vrhu. Sta to imaju drugi a oni ne?! Ne moze biti mjerilo to sto ulaze iz druge lige da nece vec naredne
sezone biti hit i ko zna, mozda se nesto i osvoji ili barem izbori mjesto koje vodi u pretkolo...
Da bi do toga doslo treba naravno nastaviti raditi ovim tempom kao do sada...mislim na ove
pozitivne promjene u zadnje vrijeme.
u vrhu. Sta to imaju drugi a oni ne?! Ne moze biti mjerilo to sto ulaze iz druge lige da nece vec naredne
sezone biti hit i ko zna, mozda se nesto i osvoji ili barem izbori mjesto koje vodi u pretkolo...
Da bi do toga doslo treba naravno nastaviti raditi ovim tempom kao do sada...mislim na ove
pozitivne promjene u zadnje vrijeme.
F.K.SARAJEVO
- DrustveniParazit
- Kontakt:
Reko bi čovjek da se samo njega u ligi pita koje mjesto će biti Sloboda.Chinaglia je napisao/la:@NeretvanskaPastrmka
druže, niko u Tuzli ne leti visoko po pitanju ambicija kluba, ono da sanjamo titule, evropu, itd .. u Tuzli sada jeste euforija zbog vjerovatnog ulaska u PL, to je pokazalo 9000 ljudi protiv Jedinstva, a u subotu očekujem da se nekako nakrca 10000 dušaTuzlaci će biti sretni sa igranjem Slobode u PL, da budemo stabilan premijerligaš
samo sam naveo da Azmir ima keša, ali je prije svega pametan i poslovan čovjek koji razgovorom i radom pravi uspjeh, a ne kešom
može ako to želi, gurnuti Slobodu u evropu ili borbu za titule naredne, ili za dvije, tri, četiri, pet sezona, itd
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!
Sarajevo iznad lokal patriotizma.
Matej Delač
Matej Delač
Ime kluba, tradicija, stari trofeji i stari rezultati ne igraju bas nikakvu ulogu kad 11 igraca izadje na teren. Mozete se vi svi smijat Sirokom, al Siroki Slobodu sisa vec godinama. Pricamo o danasnjici i buducim rezultatima. Tko zeli da zivi na staroj slavi moze slobodno da igra kanton.Skver je napisao/la:Moje skromno misljenje je da ce se Sloboda tesko moci boriti i izboriti sa ovim bivsim gigantima Yu fudbala kao sto su Vitez, Slavija, Olimpic, Mladost V. Obarska, Travnik, Zvijezda, Radnik, Drina.....a da ne govorim o klubovima sa tisucljetnom tradicijom kao sto su Zrinjski, Siroki....iskreno jako tesko.
@parazit signore U pravu ste sve.Bitna im je godina osnivanja. 
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 29 maj 2014, 16:18, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Vidjet cete iduce godine. Uvijek iste price, a koliko ono trofeja u 24 godine?Skver je napisao/la:Moje skromno misljenje je da ce se Sloboda tesko moci boriti i izboriti sa ovim bivsim gigantima Yu fudbala kao sto su Vitez, Slavija, Olimpic, Mladost V. Obarska, Travnik, Zvijezda, Radnik, Drina.....a da ne govorim o klubovima sa tisucljetnom tradicijom kao sto su Zrinjski, Siroki....iskreno jako tesko.
Zato pusti se toga i uzivaj, sampioni ste druge lige.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
zasto uvijek ove sarajlijice najvise komentarisu,nama je cilj evropa za nekih 2-5 godina...mi se tek vracamo bitan nam je opstanak i pravljenje ekipe za tu evropu..tako da niko ne ocekuje odma titulu neku il nesto slicno
)
SLANA GARDA PONOS JE GRADA
Tako je, 100 % si u pravu.....igra 11 igraca u novoj sezoni sa novim dresovima i starim grbom.Signore je napisao/la:Ime kluba, tradicija, stari trofeji i stari rezultati ne igraju bas nikakvu ulogu kad 11 igraca izadje na teren. Mozete se vi svi smijat Sirokom, al Siroki Slobodu sisa vec godinama. Pricamo o danasnjici i buducim rezultatima. Tko zeli da zivi na staroj slavi moze slobodno da igra kanton.Skver je napisao/la:Moje skromno misljenje je da ce se Sloboda tesko moci boriti i izboriti sa ovim bivsim gigantima Yu fudbala kao sto su Vitez, Slavija, Olimpic, Mladost V. Obarska, Travnik, Zvijezda, Radnik, Drina.....a da ne govorim o klubovima sa tisucljetnom tradicijom kao sto su Zrinjski, Siroki....iskreno jako tesko.
Da se Savez drzi pravila ne bi mogli igrati ni 1.ligu FBIH.Nije bas tako kako se predstavlja.Cestitam i radujem se sto ulazite u PL kao sarajlica, ali ne talasajte.solar1987 je napisao/la:zasto uvijek ove sarajlijice najvise komentarisu,nama je cilj evropa za nekih 2-5 godina...mi se tek vracamo bitan nam je opstanak i pravljenje ekipe za tu evropu..tako da niko ne ocekuje odma titulu neku il nesto slicno)
lupus je napisao/la:Da se Savez drzi pravila ne bi mogli igrati ni 1.ligu FBIH.Nije bas tako kako se predstavlja.Cestitam i radujem se sto ulazite u PL kao sarajlica, ali ne talasajte.solar1987 je napisao/la:zasto uvijek ove sarajlijice najvise komentarisu,nama je cilj evropa za nekih 2-5 godina...mi se tek vracamo bitan nam je opstanak i pravljenje ekipe za tu evropu..tako da niko ne ocekuje odma titulu neku il nesto slicno)
da se savez drzi pravila,zeljo bi bio kaznjen kao i velez zadnje kolo kad je Sloboda ispala ?
Olimpik - Zrinjski sta je ono drzil se savez pravila ?
Slaviji bi bila 3 boda oduzeta onu sezonu kad je Sloboda ispala pa mi ustvari ne bi ni ispali jelde,a ne ovu sad sezonu kad su krenule price o tome..itd
SLANA GARDA PONOS JE GRADA
- DrustveniParazit
- Kontakt:
Skver je napisao/la:Tako je, 100 % si u pravu.....igra 11 igraca u novoj sezoni sa novim dresovima i starim grbom.Signore je napisao/la:Ime kluba, tradicija, stari trofeji i stari rezultati ne igraju bas nikakvu ulogu kad 11 igraca izadje na teren. Mozete se vi svi smijat Sirokom, al Siroki Slobodu sisa vec godinama. Pricamo o danasnjici i buducim rezultatima. Tko zeli da zivi na staroj slavi moze slobodno da igra kanton.Skver je napisao/la:Moje skromno misljenje je da ce se Sloboda tesko moci boriti i izboriti sa ovim bivsim gigantima Yu fudbala kao sto su Vitez, Slavija, Olimpic, Mladost V. Obarska, Travnik, Zvijezda, Radnik, Drina.....a da ne govorim o klubovima sa tisucljetnom tradicijom kao sto su Zrinjski, Siroki....iskreno jako tesko.
A koliko bi igrača koji nose taj grb za isti poginuli? Da se razumijemo, nije to samo u Slobodi i u ostalim ekipama je jako malo igrača koji igraju srcem, većina gleda samo sebe i kako da se izvuče iz ove lige što pokazuje koliko je ista kvalitetna.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!
Matej Delač
Matej Delač
Zrinjski je najstariji klub u BiH, prvi je poceo djelovati. Prije par dana u organizaciji USAID-a u dvorani Ramiz Salcin u Sarajevo je sve lijepo receno, Zrinjski prije 111 godina je najzasluzniji za ovaj sport u BiH, samo sto su se 1905 registrirali, al' to ovi sto krivotvore stvari tesko mogu shvatiti.Skver je napisao/la:Moje skromno misljenje je da ce se Sloboda tesko moci boriti i izboriti sa ovim bivsim gigantima Yu fudbala kao sto su Vitez, Slavija, Olimpic, Mladost V. Obarska, Travnik, Zvijezda, Radnik, Drina.....a da ne govorim o klubovima sa tisucljetnom tradicijom kao sto su Zrinjski, Siroki....iskreno jako tesko.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Da. I sta oni odigraju to se broji, a ne tko je gdje igrao u bivsoj Jugi. Uostalom, koliko su ti stari uspjesi bitni imas par stranica prije kad covjek nikad nije cuo za Duklu iz Praga koja je bila top 3 u Cehoslovackoj. Isto tako mnogi nemaju pojma o klubovima iz bivse drzave, ako nisu zivjeli za vrijeme nje i ako ti klubovi nisu izasli u Europu u zadnje vrijeme(govorim o ljudima sa strane, ne nasim). Ja Slobodi zelim puno srece, da se svake sezone bori za Europu. U svakom slucaju volim kad neki klub ima dobru posjecenost ili barem veliku bazu ljudi koje bi mogli privuci na stadion u slucaju dobrih rezultata. Za mene je Sloboda uvijek bila i uvijek ce biti veliki klub, ali veliki klub treba i veliki tim da bi opravdao ime. Nadam se da cete ga izgradit trudom i radom.Skver je napisao/la: Tako je, 100 % si u pravu.....igra 11 igraca u novoj sezoni sa novim dresovima i starim grbom.
Ne očekuju svi Tuzlaci odmah izlazak u Evropu. Za nas mnoge je realnost sredina tabele, naravno ukoliko ostane Ćiro i sadašnji igrački kadar. Ako dođu pojačanja (a doći će sasvim sigurno), gornji dom je neminovnost. O prva tri, četiri mjesta još uvijek je rano razmišljati, pogotovo je glupo zanositi se nekom pričom o trofejima, ali mislim da nikoga ne treba unaprijed otpisivati.
Sloboda ponovo mora izgraditi imidž velikog i jakog kluba u PL BiH. Iako klub to generalno i jeste, barem po imenu, trebat će određeni period da se to pokaže na terenu. A uz bolju organizaciju u svim sektorima (još uvijek ne idealnu, ali neuporedivo bolju nego kada smo ispali), sa kvalitetnim igračkim kadrom, vjernim navijačima, silno motivisani i nadam se u old school uniformi, u dogledno vrijeme ćemo demonstrirati svoju snagu.
Diskusiju možemo nastaviti kada Sloboda uspješno apsolvira posljednju prepreku, Igman, te proslavi titulu u svom gradu pred mnogobrojnim navijačima.
Sloboda ponovo mora izgraditi imidž velikog i jakog kluba u PL BiH. Iako klub to generalno i jeste, barem po imenu, trebat će određeni period da se to pokaže na terenu. A uz bolju organizaciju u svim sektorima (još uvijek ne idealnu, ali neuporedivo bolju nego kada smo ispali), sa kvalitetnim igračkim kadrom, vjernim navijačima, silno motivisani i nadam se u old school uniformi, u dogledno vrijeme ćemo demonstrirati svoju snagu.
Diskusiju možemo nastaviti kada Sloboda uspješno apsolvira posljednju prepreku, Igman, te proslavi titulu u svom gradu pred mnogobrojnim navijačima.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
dal je moguce da ovdje ima likova koji misle da ce Sloboda ako izbori PL igrati sa ovim sastavom sa kojim sad igra...o majko moja mila
....i jos se petljaju i pricaju sta i kako dalje...kao,eto visoko se leti
...za sve ostale normalne forumase a fala bogu ima ih a nisu vezani za Slobodu mogu im samo porucit i reci da su u FK SLOBODA uradzeni dramaticni rezovi i klub je postao istinski dobra prica...svaki dobar rad se isplati i nagradi pa se nadam da ce i nas aBd
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.