Koliko je ljepse kad su bordo stolice Sarajevo na istoku
Treba postaviti ovako opet, poguraj Mirvicu

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Koliko je ljepse kad su bordo stolice Sarajevo na istoku
Pošto ide novi stadion valjda će i bordo stolice bitiBurberry46 je napisao/la: ↑06 jul 2023, 14:30Koliko je ljepse kad su bordo stolice Sarajevo na istoku
Treba postaviti ovako opet, poguraj Mirvicu![]()
PeppermintSA je napisao/la: ↑06 jul 2023, 13:48Imam molbu za cijenjene forumaše, trebam skupiti sve ili što je moguće više pop kulturalnih referenci na Sarajevo, dakle filmova, pjesama, TV serija itd. u kojima se spominje naš klub, referiše se na bordo boju itd. Sjećam se da je ovdje bila priča o nekom američkom/engleskom filmu u kojem se pojavljuje lik koji je igrao za Sarajevo. Unaprijed hvala
Sve treba biti u bordo bijeloj bojiBurberry46 je napisao/la: ↑06 jul 2023, 14:30Koliko je ljepse kad su bordo stolice Sarajevo na istoku
Treba postaviti ovako opet, poguraj Mirvicu![]()
Ma analiza (ili prije razmjena mišljenja) koja nije na nivou "'ta će on?!" ili "vadi ga j*** te on i ko vas dovede" itd., je vjerujem dobrodošla..VenamaHrabrih je napisao/la: ↑06 jul 2023, 13:12Hajde, već kad imamo toliko hrabrosti da se upuštamo u analize, nastavimo u istom tonu:
U pravu si! Formacija 442 prevashodno zahtjeva sinhornizovano kretanje i tzv. igru bez lopte. Generalno govoreći, naši igrači, a o čemu je već pisao uvaženi PepermintSA, ne znaju hodati kako treba, a ne sinhronizovano se kretati. Time dolazimo do tvog ispravnog zaključka da bi istu formaciju bilo nužno uigrati. Na čemu baziram svoju pretpostavku? Vratimo se na tu famoznu utakmicu i Husrefovu 442 postavku. Primjetit ćeš da u toj postavci su mahom domaći igrači, odnosno oni koji nisu usvojili standarde i automatizme kretanja u polju, sa i bez lopte. Dakle, u sredinu je stavio dobrog, ali prije svega, sporog Gavrića i mlađanog, ali isto tako ne previše brzog Mustafića. Kako već rekoh, ni Milanović, a ni Hebibović, a osobito ovaj drugi koji osim brzine nema ništa, jednostavno nisu mogli ispratiti automatizam kretanja, tj. da se kreću zajedno sa središnjim parom i tako kompenziraju željezničarov višak u sredini. Spori dvojac Mustafić-Gavrić biva ugušen njihovom sredinom, a nesihnronizovani Milanović-Hebib svojim nekretanjem, ili pogrešnim kretanjem, ne ostavljaju previše opcija ugušenom dvojcu, koji je i bez toga prespor da se vraća u odbrambene zadatke i pravilno postavlja kod istih. Tačno - neuigranost, ali i taktička nezrelost Husrefa Musemića. K tome dodaj napadački dvojac koji nikako ne može učestvovati u izgradnji napada i dobiješ rasutu vojsku koja ne zna kud goni. Realno, obzirom na Husrefovu strategiju i taktičke zamisli u toj utakmici, mi smo još i dobro prošli. Ne umišljam da nešto znam, ali je 4231 formacija stvorena za trenere tipa Musemića. Svo njegovo znanje se kristalno pokaže čim izađe iz zadatih okvira, što je i pokazao u toj utakmici.
Zašto, onda, sada kretati sa tom formacijom? Iz prostog razloga što sada u ekipi imamo igrače koji znaju hodati, a i igrati bez lopte. To nisu igrači koji su tavorili u našoj izbij-nabij ligi. Sad su tu igrači kojima ne moraš crtati kretnje da bi uopšte shvatili šta hoćeš od njih. Umjesto Mustafića - imaš Vrančića. Umjesto Gavrića - imaš Zeljkovića (volio bih Đokanovića). Prvi je pametniji, a drugi svakako brži i korisniji. Na krilima imaš Kyeremeha i Ziljkića koji tačno prate kretnje Vrančića (doduše, Ziljkić malo manje), što se može primjetiti na utakmicama, pa prema tome i postaviti se. Naprijed imaš dvojicu vanserijskih igrača, koji uvijek zahtjevaju najmanje trojicu čuvara, barem u našoj ligi. Do sada, Beganović i Duraković, pa i mali Mulalić, tipovi su bekova koji daju prijeko potrebnu raznolikost, pa će eventualno ugušena sredina imati više opcija za distribuciju lopte.
Zato sam i rekao, tj napisao, da se ide sa tom formacijom, jer imamo potentne igrače baš za to. U 4231, sa dobrim, ali vječito rovitim Avramovskim, ponešto bolikurcem Varešanovićem, ponovno ćeš imati taj gap između napada i sredine gdje će protivnički igrači iznositi loptu bez problema. Zato misli, obzirom na igrački kadar, a za našu ligu, ova 442 bila bi ubitačna, osobito što imaš širu lepezu igrača i mogućnost kombinovanja.
Amelie nije dobio Oskara, izgubio je te godine od Danisa Tanovica.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑06 jul 2023, 14:38Oskarom nagrađeni francuski film "Amelie" iz 2002g. prikazuje Sušića od 07:50 - 08:05 minuta filma. Komentator utakmice jasno pominje njegovo ime i radost zbog gola. Ne prikazuje se ko je dao gol.
Nije bitna poenta pjesme nego tekst, covjek je trazio gdje se spominje Sarajevo. Spominju se imenom i prezimenom Asim Ferhatovic Hase i stadion Kosevo. Ni ova od Bon Jovia nema veze s nama onda, na spotu je gradski stadion. U ovom filmu Will grb FKS nije bordo nego zelen. Al imenom se spominje, referenca je na klub.Antikloc je napisao/la: ↑06 jul 2023, 15:02Pjesma Zabranjenog pusenja : Nedelja kad je otisao Hase,nije posvecena niti pjeva o Hasetu ili o Sarajevu,nego o Titu.
Hase nije imao oprostajnu utakmicu,Hase nije igrao zadnju protiv Osijeka,Hase nije tukao Engleze,Svabe ,Ruse,igrao je samo par tekmi za repku. Znamo ko je tukao Engleze,Svabe ,Ruse. Hase nije otisao u maju,znamo ko je otisao u maju. Maja 1980 ,kad je umro Drug Tito,Sarajevo je igralo sa Osijekom na Kosevu 21.05,1980 Sarajevo -Osijek 2-1 ,Cala i Hadzija.
Hvala drug.hibrid je napisao/la: ↑06 jul 2023, 14:14Vjerovatno nisam jedini al sam upratio zadnjih dana da bas baratas informacijama i pamtis ih ko malo ko iskreno. Svaka ti castnapoleon72 je napisao/la: ↑06 jul 2023, 14:05Film WillPeppermintSA je napisao/la: ↑06 jul 2023, 13:48Imam molbu za cijenjene forumaše, trebam skupiti sve ili što je moguće više pop kulturalnih referenci na Sarajevo, dakle filmova, pjesama, TV serija itd. u kojima se spominje naš klub, referiše se na bordo boju itd. Sjećam se da je ovdje bila priča o nekom američkom/engleskom filmu u kojem se pojavljuje lik koji je igrao za Sarajevo. Unaprijed hvala
https://www.imdb.com/title/tt1636844/
Spominje se neki Zeno iz Pariza koji je igrao za FKS (moguce referenca na Papeta), samo je grb Sarajeva neki zuto-zeleni, podsjeca na grb Istre![]()
Od domacih, u jednoj epizodi LZN Damir salje Izeta na utakmicu Sarajevo - Leotar. Mogu ti nocas potrazit tacnu epizodu. U novogodisnjoj epizodi Vize za buducnost iz 2004. andjeo kaze da navija za Sarajevo (uz slogan "Saraj'vo, Kosevo, Horde zla volim ja"). U filmu Tesna koza Pantic slusa radio kako je Sarajevo dobilo Slobodu(?).
U pjesmama Zabranjenog Pusenja: nedjelja kad je otisao Hase ocita referenca, pjesma Dzana ("na Kosevo je isla da gledamo Saraj'vo"), Halid umjesto Halida ("zenu su mu vidjeli na Stojcevcu s nekim juniorom Saraj'va). Ima ona pjesma koju siluju na Kosevu otkako je ova uprava, ono "pod nebom plavim u gradu bordo boje", ne znam izvodjaca jer ne volim tu muziku.
Ne znam da li su to reference i spominjanja koja trazis, ako jesu ima toga jos sigurno, ovo je onako na prvu.![]()
PeppermintSA je napisao/la: ↑06 jul 2023, 13:48Imam molbu za cijenjene forumaše, trebam skupiti sve ili što je moguće više pop kulturalnih referenci na Sarajevo, dakle filmova, pjesama, TV serija itd. u kojima se spominje naš klub, referiše se na bordo boju itd. Sjećam se da je ovdje bila priča o nekom američkom/engleskom filmu u kojem se pojavljuje lik koji je igrao za Sarajevo. Unaprijed hvala
Ah, yebaji ga... Mislio sam da je od silnih nominacija barem jednog ubo. Film je, ionako, bezze. Al eto, Pape se izričito pojavljuje.napoleon72 je napisao/la: ↑06 jul 2023, 15:01Amelie nije dobio Oskara, izgubio je te godine od Danisa Tanovica.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑06 jul 2023, 14:38Oskarom nagrađeni francuski film "Amelie" iz 2002g. prikazuje Sušića od 07:50 - 08:05 minuta filma. Komentator utakmice jasno pominje njegovo ime i radost zbog gola. Ne prikazuje se ko je dao gol.![]()
Nominovan za 5 Oskara al nije osvojio nijedan.
Da, razmjena mišljenja je uvijek dobrodošla.damir_82 je napisao/la: ↑06 jul 2023, 14:56Ma analiza (ili prije razmjena mišljenja) koja nije na nivou "'ta će on?!" ili "vadi ga j*** te on i ko vas dovede" itd., je vjerujem dobrodošla..VenamaHrabrih je napisao/la: ↑06 jul 2023, 13:12Hajde, već kad imamo toliko hrabrosti da se upuštamo u analize, nastavimo u istom tonu:
U pravu si! Formacija 442 prevashodno zahtjeva sinhornizovano kretanje i tzv. igru bez lopte. Generalno govoreći, naši igrači, a o čemu je već pisao uvaženi PepermintSA, ne znaju hodati kako treba, a ne sinhronizovano se kretati. Time dolazimo do tvog ispravnog zaključka da bi istu formaciju bilo nužno uigrati. Na čemu baziram svoju pretpostavku? Vratimo se na tu famoznu utakmicu i Husrefovu 442 postavku. Primjetit ćeš da u toj postavci su mahom domaći igrači, odnosno oni koji nisu usvojili standarde i automatizme kretanja u polju, sa i bez lopte. Dakle, u sredinu je stavio dobrog, ali prije svega, sporog Gavrića i mlađanog, ali isto tako ne previše brzog Mustafića. Kako već rekoh, ni Milanović, a ni Hebibović, a osobito ovaj drugi koji osim brzine nema ništa, jednostavno nisu mogli ispratiti automatizam kretanja, tj. da se kreću zajedno sa središnjim parom i tako kompenziraju željezničarov višak u sredini. Spori dvojac Mustafić-Gavrić biva ugušen njihovom sredinom, a nesihnronizovani Milanović-Hebib svojim nekretanjem, ili pogrešnim kretanjem, ne ostavljaju previše opcija ugušenom dvojcu, koji je i bez toga prespor da se vraća u odbrambene zadatke i pravilno postavlja kod istih. Tačno - neuigranost, ali i taktička nezrelost Husrefa Musemića. K tome dodaj napadački dvojac koji nikako ne može učestvovati u izgradnji napada i dobiješ rasutu vojsku koja ne zna kud goni. Realno, obzirom na Husrefovu strategiju i taktičke zamisli u toj utakmici, mi smo još i dobro prošli. Ne umišljam da nešto znam, ali je 4231 formacija stvorena za trenere tipa Musemića. Svo njegovo znanje se kristalno pokaže čim izađe iz zadatih okvira, što je i pokazao u toj utakmici.
Zašto, onda, sada kretati sa tom formacijom? Iz prostog razloga što sada u ekipi imamo igrače koji znaju hodati, a i igrati bez lopte. To nisu igrači koji su tavorili u našoj izbij-nabij ligi. Sad su tu igrači kojima ne moraš crtati kretnje da bi uopšte shvatili šta hoćeš od njih. Umjesto Mustafića - imaš Vrančića. Umjesto Gavrića - imaš Zeljkovića (volio bih Đokanovića). Prvi je pametniji, a drugi svakako brži i korisniji. Na krilima imaš Kyeremeha i Ziljkića koji tačno prate kretnje Vrančića (doduše, Ziljkić malo manje), što se može primjetiti na utakmicama, pa prema tome i postaviti se. Naprijed imaš dvojicu vanserijskih igrača, koji uvijek zahtjevaju najmanje trojicu čuvara, barem u našoj ligi. Do sada, Beganović i Duraković, pa i mali Mulalić, tipovi su bekova koji daju prijeko potrebnu raznolikost, pa će eventualno ugušena sredina imati više opcija za distribuciju lopte.
Zato sam i rekao, tj napisao, da se ide sa tom formacijom, jer imamo potentne igrače baš za to. U 4231, sa dobrim, ali vječito rovitim Avramovskim, ponešto bolikurcem Varešanovićem, ponovno ćeš imati taj gap između napada i sredine gdje će protivnički igrači iznositi loptu bez problema. Zato misli, obzirom na igrački kadar, a za našu ligu, ova 442 bila bi ubitačna, osobito što imaš širu lepezu igrača i mogućnost kombinovanja.
Obzirom da navijam za Sarajevo, na prvu se ne mogu sjetiti uspješnih eksperimenata u promjeni formacije ili ideje u igri.. Uglavnom smo se istih držali ko p'jan plota, pa sam po tom pitanju skeptik..
Slažem se da domaći igrači ništa od navedenog ne poznaju, ali i u ovom slučaju imaš domaće i ovdje školovane bekove, jedno krilo (Ziljkić) i jednog zadnjeg veznog (Zeljković).. 4 igrača od 10 polju i nije malo..
Slažem se da treba pokušati.. Na 4-5-1 se možemo uvijek vratiti (na poluvremenu) ako krene po zlu![]()
Trenutno korisnika/ca: Burberry46, Haksss, johntravolta123, laznokrilo, muhamedhulk, Varijantas8 i 65 gostiju.