Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Re: Liverpool FC
Lijevi bek nam najveci problem sezonama unazad i ti pises kako nam ne treba. Pa vise nam treba lijevi bek nego vezni.
Treba ako ce to biti igrac koji je bolji od Milnera,ali posto nece nije problem. Milner vise nego dobar prosle sezone,vidi se da nisi gledao utakmice. Cuj vezni manji problem 

Po meni je za takve stvari najveći razlog loš defanzivni vezni igrač dok je henderson bio zdrav on je dosta tih kontri zaustavljao a kod prekida tu treba sto bi amerikanci rekli defanzivni koordinator hahahaOTNYS_YNWA je napisao/la:Ne znamo da se branimo protiv ekipa koje napadamo i to ce biti veliki problem ne dovedemo li radilicu kao Keita i stijenu kao Dijk.
Ja ne bi mijenjao milnera jer on ni na jednoj drugoj poziciji nece ponuditi nesto vise od ovog sto smo gledali prosle sezone.
You are someone else I am still right here
Odbrana Liverpoola će uvijek biti izložena kontranapadima zbog stila igre. Ne može se porediti Benitezov Liverpool gdje je zadnja linija igrala dosta povučenije, uvijek imala bar jednog razbijača ispred i Kloppov ofanzivni Liverpool. Čak se prošle godine igralo jako dobro u odbrani, protivnici su imali jako malo prilika, ali se dosta golova primilo nakon individualne greške kao što je netačan pas ili loše branjenje prekida. Van Dijk je jako dobar s loptom, ali je i dosta visok i jak u skok igri. To je jedan od razloga zbog kojih ga Klopp i želi dovesti. Jednostavno ne možeš povećati igrače. Visinu ili imaš ili nemaš. Branjenje prekida se može/mora popraviti na treningu, individualne greške se mogu smanjiti dovođenjem boljih igrača i na treningu. Van Dijk je dobar u tim seggmentima i ako dođe sigurno će popraviti situaciju, ali nije rješenje problema.
Bekovi su najmanji problem. Milnerov jedini problem je što je dešnjak i ne zna/neće da centrira lijevom nogom. Clyneu se nema šta zamjeriti.
Prizivanje napadača tipa Lukaku je više nego besmisleno. Ne tako davno je njegov sunarodnjak bio u timu. Isti tip napadača. Dalje ne treba komentarisati. Uostalom, bar napad nije problem u ovom timu Liverpoola.
Bekovi su najmanji problem. Milnerov jedini problem je što je dešnjak i ne zna/neće da centrira lijevom nogom. Clyneu se nema šta zamjeriti.
Prizivanje napadača tipa Lukaku je više nego besmisleno. Ne tako davno je njegov sunarodnjak bio u timu. Isti tip napadača. Dalje ne treba komentarisati. Uostalom, bar napad nije problem u ovom timu Liverpoola.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
kumkalesic je napisao/la:I šta misliš da li bi dovođenje van Dijka "sredilo" tu našu odbranu?![]()
Ja nešto i nisam siguran, jer sam mišljenja da nama prije svega treba bolji defanzivni trener, a potom sve ostalo. Mislim, ne može biti slučajnost da ama baš svaki štoper, pa i spoljni bek koje smo doveli prethodnih godina budu, pa bar za 30% lošiji, od onoga što su pružali u momčadima u kojima su prije nas nastupali.
Mi praktički od odlaska Ayesterana iz kluba igramo loše odbranu i to se proteže već deceniju. Samo je žalosno što izgleda nikome od ovih iz uprave to baš i ne smeta, jer je važnije igrati atraktivno i za gol više nego li nešto i osvojiti, a svi znamo da samo jedan klub na svijetu može igrati i lijepo i osvajati (ponekad) trofeje![]()
Nažalost, naša realnost i narednih godina jeste ova borba za mjesta koja vode u ligu prvaka, a za nešto ozbiljnije ćemo morati pričekati neke druge vlasnike. Valjda to i dočekamo za života![]()
Do tada samoi lagano bez nerviranja

Bez obzira da li Klopp doveo Van Dijka, lijevog beka ili koga već, to neće previše utjecati na poboljšanje performansi ekipe ukoliko sam Jurgen ne promijeni pristup igri (npr. protiv Swansea kući kad su gubili 0-2 pa se vratili golovima Firmina i onda imali momentum, 20 minuta do kraja utakmice i odmah poslije drugog gola Klopp nepotrebno ubacuje Origija i nastaje totalni disbalans u ekipi i onda primaju treći gol).
Švabo mora pronaći način kako da dobijene utakmice kada ima vodstvo jednostavno privede kraju, a ne da mu se desi da prosipa bodove kada ima i po 2 gola prednosti. Baš zbog toga, ja mislim da je ovoj ekipi najpotrebniji igrač koji može kontrolisati tempo i kada protivnik krene u stizanje rezultata biti igrač odluke i iskontrolisati utakmicu, te omogućiti rutinsko privođenje kraju. Ne znam kakav je Keita, ali niko u Liverpoolu to trenutno ne može sem donekle Hendersona koji je dobar dio sezone bio van terena i u tom je problem. Coutinho kao lijevi vezni će biti pun pogodak, na toj poziciji može dati maksimum i najviše učiniti za ekipu, ali nije takav profil igrača.
FK Pjetlovi
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Keita je idealan igrac ako hoces nekog ko je skuliran, stalozen, smiren i ko moze kontrolisati tempo. Mnogo dobar igrac sa jako dobrom pas igrom, dobrom koncentracijom i uvijek dobrim rjesenjima i jos pored svega dobra kretnja i solidan dribling. Dobro bi dosao itekako ali prioritet je Dijk pa onda to..
Keita nije taj tip igrača. Ako se sjećaš Hendersona u sezoni 13/14, sličan tip igrača, samo dosta bolji. Keita je igrao sve pozicije u veznom redu, čak i iza napadača i na svakoj je bio odličan. Može igrati zadnjeg veznog, ali je šteta trošiti ga na toj poziciji. Najkorisniji je kao osmica. Igrač koji će igrati u oba smjera, povezati linije i razbijati protivničke napade. Izuzetno agilan igrač koji je jako dobar na lopti. On je jedan od razloga zašto se nije jače krenulo po Dahouda. Jedini nedostatak mu je nedostatak visine tako da ima problema u skok igri. Teško ga je uporediti sa nekim igračem. Recimo hibrid Kantea i Dahouda. Ogroman work rate i defanzivni rad Kantea i igra s loptom, kretanja u prenosu lopte, pasovi Dahouda.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
Keita neko ko ce stati na loptu i kontrolisati igru.
Aj kontam ne gledaju ljudi tekme,ali imate youtube ybm mu majku.
Ako ga moramo porediti s nekim onda je Yaya Toure najbolje poredjenje.
EDIT : Chris Williams: Leipzig board acknowledge that an offer of €75million for Keita would be "too ridiculous" to turn down.
Klopponja, znaš šta ti je činiti.

Ako ga moramo porediti s nekim onda je Yaya Toure najbolje poredjenje.
EDIT : Chris Williams: Leipzig board acknowledge that an offer of €75million for Keita would be "too ridiculous" to turn down.
Klopponja, znaš šta ti je činiti.

- Amsterdam1312
- Kontakt:
Od Keite mozes napraviti sta hoces. Igrao je sve zivo, gledao sam ga i znam kakve kvalitete posjeduje. Mozda bi se slozio s tim da je najbolji kao 8 i najkorisniji jer tu dolazi do izrazaja sav potencijal koji ima ali sam siguran da bi bolje odigrao 6 nego svi trenutno koje ova ekipa ima. Steta samo sto je nizak i ima slabu skok igru, sve ostalo je jako dobro, a dobra stvar je sto jos moze napredovati i biti bolji nego sto jeste pogotovo kod Kloppa.
Zadnja izmjena: Amsterdam1312, dana/u 15 jul 2017, 20:35, ukupno mijenjano 1 put.
Aj da ga mi prvo dovedemo, pa ćemo se raspravljati gdje ga je najbolje koristiti. 

- Amsterdam1312
- Kontakt:
Mada ima i toga
Iako sam prilicno siguran da ce ga Klopp koristiti u vezi zajedno uz Hendu i Coutinha.
Opcije sa klupe Wijnaldum, Lallana i Can.
Duga je sezona s puno utakmica. Svako ce odigrati velik broj utakmica i svaki pojedinac ce biti od znacaja.

Opcije sa klupe Wijnaldum, Lallana i Can.
Duga je sezona s puno utakmica. Svako ce odigrati velik broj utakmica i svaki pojedinac ce biti od znacaja.
Zadnja izmjena: Amsterdam1312, dana/u 15 jul 2017, 20:46, ukupno mijenjano 1 put.
To je svakako jedna od opcija Hendo, lijevo Cou, desno Keita, s tim da bih ja protiv slabijih ekipa išao sa Keitom u sredini i sa strana Cou i Lallana. Tu je i Wijnaldum koji je po meni imao više nego solidnu sezonu i može biti samo bolji. Samo se nadam da ćemo se otarasiti Leive.
Ma Lucasov transfer u Lazio je samo pitanje dana.
Cijena £5m, taman da pokrije nečiju platu.
Cijena £5m, taman da pokrije nečiju platu.

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
Sad bas kontam u koliko sati po nasem vremenu ce biti utakmice u Kini... mrzim te turneje van Europe em je tesko za gledat utakmice zbog vremenske zone, igrace **** prelazak kontinenata zbog vremenske zone, klime a i da ne pricam o kvalitetu tih timova protiv kojih se odigra tih par utakmica.. čast izuzecima ako to bude neki od kineskih timova u koji su ulozene pare onda oke.
Svejedno mislim da bi se trebalo drzati Europe ovo ostalo je sve preserevanje barem sto se tice rada na fizickoj spremi, fudbal je nazalost ogroman biznis pa se i guraju u te zemlje s puno ljudi, bude im velika posjecenost sto i jest cilj tih turneja po tunguziji.
Svejedno mislim da bi se trebalo drzati Europe ovo ostalo je sve preserevanje barem sto se tice rada na fizickoj spremi, fudbal je nazalost ogroman biznis pa se i guraju u te zemlje s puno ljudi, bude im velika posjecenost sto i jest cilj tih turneja po tunguziji.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Odose oni tamo da uzmu vise kinte a i malo radi promjene u "egzoticnije" zemlje. 

16. je juli 2017. i još neko vjeruje da će Liverpool dovesti Keitu i Dijka. Svaka vam čast na hrabrosti.
Kocka je bačena
Crystal Palace - Liverpool 21:30 ili 14:30StevieG8 je napisao/la:Sad bas kontam u koliko sati po nasem vremenu ce biti utakmice u Kini... mrzim te turneje van Europe em je tesko za gledat utakmice zbog vremenske zone, igrace **** prelazak kontinenata zbog vremenske zone, klime a i da ne pricam o kvalitetu tih timova protiv kojih se odigra tih par utakmica.. čast izuzecima ako to bude neki od kineskih timova u koji su ulozene pare onda oke.
West Brom or Leicester City - Liverpool TBC
dobri su termini, barem ova sa cp mada predpostavljam da ce i druga biti tu negdje.
Emre dogovorio produženje ugovora koji mu je isticao sljedeće ljeto.
Sprema se nova ponuda za Keitu od €75m koju će (po nekim izvorima) Leipzig biti lud da odbije
Marković, Sakho i Ojo nisu otputovali na pripreme u HK sa ekipom.

Sprema se nova ponuda za Keitu od €75m koju će (po nekim izvorima) Leipzig biti lud da odbije
Marković, Sakho i Ojo nisu otputovali na pripreme u HK sa ekipom.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Ne znam zasto ne Ojo bio je odlican u onoj utakmici a i super se pokazao na prvenstvu mladih, stvarno steta ako odustanu od njega. Treba imat i zamjene na tim krilnim pozicijama gdje igraju Mane i Salah, osim Ojoa i eventualno Kenta ne znam ko ce ih mijenjati.
Markovica do zadnjeg dana nisam otpisao al sad mislim da je stvarno gotov.
Markovica do zadnjeg dana nisam otpisao al sad mislim da je stvarno gotov.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.