FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ellaxaz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ellaxaz » 15 avg 2012, 11:38

pile87 je napisao/la:
seven je napisao/la:vidiš kako zajedno sjede i meze Bošnjaci, Srbi i Hrvati a vidimo i jednog Roma i svi simpatiziraju Zvijezdu a poneki i Želju, prava multietnička sredina, hvala što si postao ove slike kao dokaz tolerancije i zajedništva
A ti si taj Rom :lol:
Nemojte sad u tu priču još i Titine blizance miješati. :lol:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 15 avg 2012, 11:47

Navijanje u zadnjoj utakmici je bilo na nivou, nadam se da ce te nastavit istim ritmom ;)

trebaju vas i ostali pratiti :)

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 15 avg 2012, 11:50

Hocete li vise prestati sa provalama, stomak ce me zaboliti od njih, pa cu po ovoj vrucini morati popiti jedan caj... :mrgreen:

Opet da pitam, ako ima neko iz Tuzle da ide na utakmicu u Gradacac u subotu, nek' se javi ako ima mjesta.. Zzz
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 15 avg 2012, 11:55

pile87 je napisao/la:
seven je napisao/la:vidiš kako zajedno sjede i meze Bošnjaci, Srbi i Hrvati a vidimo i jednog Roma i svi simpatiziraju Zvijezdu a poneki i Želju, prava multietnička sredina, hvala što si postao ove slike kao dokaz tolerancije i zajedništva
jesam, pa šta, ti imaš nešto protiv Roma šovinisto

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 15 avg 2012, 11:58

seven je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Hocete li vise prestati sa provalama, stomak ce me zaboliti od njih, pa cu po ovoj vrucini morati popiti jedan caj... :mrgreen:

Opet da pitam, ako ima neko iz Tuzle da ide na utakmicu u Gradacac u subotu, nek' se javi ako ima mjesta.. Zzz
pravo pitanje je ima li neki Manijak iz sarajeva da će doći, obično u Gradačac dođu ovi iz Čelića, Živinica, Srebrenika i Doboja
doci ce iz sarajeva jedno 10-ak kombija i bice dosta auta

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 15 avg 2012, 11:59

seven je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
jesam, pa šta, ti imaš nešto protiv Roma šovinisto
Gdje je on rekao da ima nesta protiv Roma ? Ti prvi pricas o tome da neko mrzi Rome,sovinisto...

A ovaj drugi post cu samo ovako komentarisati : :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ZELJEZNICAR 1921!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 15 avg 2012, 12:06

djulba je napisao/la:Evo nešto od prije 10 godina. Kako sam samo skočio kada je željo dao gol a onda sudija reće da ne važi. Samo se ne mogu sjetit ko je zabio.

Željezničar ugostio veliki Newcastle na Koševu
Nakon Akranesa i Lillestroma na red je došao i slavni Newcastle United.
Kategorija: Sport
Datum: 14.08.2002.

Pobjedom protiv Lillestroma Željo je prošao u 3.pretkolo lige prvaka gdje su ga od grupne faze Lige prvaka dijelile samo dvije utakmice. Engleski Newcastle United, sa Alanom Shearerom je došao u Sarajevo.

Ne postoje riječi kojima se može opisati kakva je atmosfera vladala u Sarajevu tada. Na kraju je stadion bio popunjen do posljednjeg mjesta, došlo je preko 38.000 gledalaca, među njima i oko 200 engleskih navijača. Barem još 10.000 je ostalo van kapija stadiona čije su tribine bile premalene da prime sve koji su željeli pogledati najveću Željinu utakmicu u posljednjih 15-tak godina. Po prvi put poslije rata, jedan bh. klub imao je šansu da izbori grupnu fazu Lige prvaka. Ali protiv Newcastlea je to bila skoro pa nemoguća misija. Ne može se nikako reći da su Englezi nadigrali Želju. Čak šta više, Željo se cijelu utakmicu nosio sa Englezima ali na kraju je morao priznati poraz. Jedini gol na utakmici je postigao Kieron Dyer. To je prvi i jedini put da jedan fudbalski klub napuni najveći bh. stadion. Ovaj rezultat je, jasno, bio više nego dobar za Engleze koji su u revanšu pred svojim navijačima bez ikakvih problema slavili sa 4-0 protiv Željezničara. Želji je ostala utjeha da, i nakon ispadanja iz Lige prvaka, svoj evropski put nastavlja u Kup-u UEFA gdje je čekala španska Malaga.
Te sam godine molio Boga da dobijemo Leeds United u trecem pretkolu.Kojeg bi 100% prosli.Te godine su oni ispali od neke levatske ekipe iz LP,a isto im se desilo i u Premier ligi engleske.Al eto dobismo Newcastle koji je te godine daleko dogurao u LP.Cini mi se do 1/4 finala LP.Sjecam se utakmice na kosevu i izraz lica velikog Alana Shearer-a kada je izasao iz tunela na teren i ostao na trenutak ukopan kada je ugledao atmosferu na stadionu.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 15 avg 2012, 12:15

Fakat ovaj seven pravi sovinista i rasista :lol: .. Izvlaci iz konteksta tudjih razmisljanja ono sto u stvari predstavlja njegov nacin razmisljanja.. Sovinisto bjezi nam s teme :lol: :lol:
BUDI ŽELJO !!!

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 15 avg 2012, 12:17

nije mi jasno iz istoga ste grada ali tako različit mentalitet da nije normalno, kada vi igrate protiv nas odmah počinje priča seljaci, provincijalci, legende ovo ono,neznate internet koristiti ....kada Sarajevo gostuje samo pozdravi i želje za fer igrom i dobrom utakmicom nikakvih vrijeđanja i pljuvanja po domaćinu, ljudi ko gospoda dođu bodre svoj klub i odu nazad u Šeher

a da vidite samo kakve bljuvotine dobijam na PP od navijača Želje to je nenormalno, stvarno je sramota ko danas sve navija za Želju, sramotite klub svijetle tradicije

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 15 avg 2012, 12:19

seven je napisao/la:nije mi jasno iz istoga ste grada ali tako različit mentalitet da nije normalno, kada vi igrate protiv nas odmah počinje priča seljaci, provincijalci, legende ovo ono,neznate internet koristiti ....kada Sarajevo gostuje samo pozdravi i želje za fer igrom i dobrom utakmicom nikakvih vrijeđanja i pljuvanja po domaćinu, ljudi ko gospoda dođu bodre svoj klub i odu nazad u Šeher

a da vidite samo kakve bljuvotine dobijam na PP od navijača Želje to je nenormalno, stvarno je sramota ko danas sve navija za Želju, sramotite klub svijetle tradicije
Koji ti je qurac sam si dosao ovdje i poceo te svoje neke price ba.. sta hoces od nas, pali odavde i cekaj subotu, smjesti se u wood lozu i gledaj SAMPIONA. Haj vozdra

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 15 avg 2012, 12:20

seven je napisao/la:nije mi jasno iz istoga ste grada ali tako različit mentalitet da nije normalno, kada vi igrate protiv nas odmah počinje priča seljaci, provincijalci, legende ovo ono,neznate internet koristiti ....kada Sarajevo gostuje samo pozdravi i želje za fer igrom i dobrom utakmicom nikakvih vrijeđanja i pljuvanja po domaćinu, ljudi ko gospoda dođu bodre svoj klub i odu nazad u Šeher

Pa nemoj pocinjati sa provokacijama. Sta ocekujes da ce ti neko zahvaliti na tome.. A sto se tice vasih tekmi sa pitarima pa normalno je da cemo vam zazeliti srecu. Ja je bukvalno zazelim svakom protivniku malenih :mrgreen: ..
BUDI ŽELJO !!!

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 15 avg 2012, 12:25

slika
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 avg 2012, 12:28

Niko ne kaze da su navijaci Zvijezde seljaci ni provincijalci.Cak sta vise svima je zvijezda simpaticna i gotive je.Ljudi to misle prvenstveno na tebe da si seljak i papak.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 15 avg 2012, 12:29

Ovaj dio na pitanje "Sta traze navijaci" oko stadiona fantasticno napisan.. Zujina suplja mastanja su mi preko glave a nije prstom pomakao da realizuje bilo sta kada je stadion u pitanju...
BUDI ŽELJO !!!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 15 avg 2012, 12:30

Dobro je i rekao ovaj novinar, tesko davati mjesecno za wireles ili ubaciti ispravne stolice, ili dovesti elektricara, a mi ocekujemo neke Arene... Smijesno
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 15 avg 2012, 12:34

Baja_Zvjerka je napisao/la:Dobro je i rekao ovaj novinar, tesko davati mjesecno za wireles ili ubaciti ispravne stolice, ili dovesti elektricara, a mi ocekujemo neke Arene... Smijesno
Sada je vrijeme da se napravi konkretan pritisak na upravu u vezi stadiona. Izbori su blizu, iskoristiti i taj momenat.. Ne trebaju nam nikakve arene od 50 miliona. Samo jos jedna tribina i prostorije koje ispunjavaju uefa-ine kriterije.. Ako su u Prijedoru izgradili tribinu onda mozemo i mi..
BUDI ŽELJO !!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 15 avg 2012, 12:46

djulba je napisao/la:Evo nešto od prije 10 godina. Kako sam samo skočio kada je željo dao gol a onda sudija reće da ne važi. Samo se ne mogu sjetit ko je zabio.
Zabio Gredić nakon odlicne dubinske lopte Čiče Mulaosmanovića, kako sam skočio al lafo ofsajd sudija svira. Sve kontam da je pustio taj gol, sad bi bili u EU. :D
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 avg 2012, 12:55

champions1921 je napisao/la: Sada je vrijeme da se napravi konkretan pritisak na upravu u vezi stadiona. Izbori su blizu, iskoristiti i taj momenat.. Ne trebaju nam nikakve arene od 50 miliona. Samo jos jedna tribina i prostorije koje ispunjavaju uefa-ine kriterije.. Ako su u Prijedoru izgradili tribinu onda mozemo i mi..
Ne uzdaj te se u politicare a pogotov ne u Koldzu (SDA), ako imalo pratite politiku mozete zakljuciti da ce nas prevariti. Politicari se vode onim "glasaj za mene (za nas) pa cemo osigurat radna mjesta, osiguranje, bolnice, skole , stadione ...itd" pa te slazu. Koliko je godina i izbora proslo a oni samo sebe osiguravaju, a sve ostalo propada.

Mislite da ce neko osigurati 5-6 milona KM za tribinu i stadion, a u drzavi 450.000 nezaposlenih, samo tonemo.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 15 avg 2012, 12:57, ukupno mijenjano 2 puta.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 avg 2012, 12:56

bio je duboki ofsajd, ofsajd k'o kuća. al' svi su u euforiji vidjeli samo loptu u mreži, prvi i ja...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 avg 2012, 12:59

Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Najveći problem fudbalske reprezentacije naše zemlje je prostor za odigravanje utakmica, jer nijedan stadion nije uslovan. Inicijativa načelnika Koldže i Ivice Osima, predsjednika Komiteta za normalizaciju N/FSBIH, jeste da se kreditno zaduže Općina Novo Sarajevo, Grad Sarajevo, Ministarstvo sporta i kulture, Vlada KS -a i Federacije kao bi se rekonstruisao stadion Grbavica, a što bi koštalo između sedam i deset miliona maraka

"Zaduživanje ovih pet nivoa vlasti je optimalno, najbrže i najefikasnije rješenje. BH Telecom je pokazao zanimanje da učestvuje u ovoj priči, što bi ubrzalo realizaciju. Stadion bi se obnovio u onom izgledu kako je to predviđeno projektom po kojem je napravljen sjever, ali bi i njega trebalo inovirati. Rekonstrukcijom stadiona dobili bi 20 hiljada pokrivenih mjesta u sklopu sa FIFA i UEFA standardima, na kojem bi se mogle igrati međunarodne utakmice FK Željezničara, ali i reprezentacije", kaže Koldžo.
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.