Elegant je napisao/la:Seferovic je sam odobaro a imao je mogucnost da igra za BiH, niko se drugi ne moze krviti.
Ja bih prije rekao da je otjeran.Prvo je savez napravio levatski potez pozivajuci ga na rostilj u Ljubljani ( gdje ga kao prvo sam klub nije imao obavezu pustiti,a kao drugo poslat je alarm Svicarcima da bi mogli izgubiti perspektivnog napadaca).Tada mu Svicarci ekspresno salju
zvanican poziv i momak se odaziva (znajuci da ta utakmica ne znaci nista,da nakon nje moze i dalje igrati bez problema za BiH,ali da bi u slucaju neodazivanja mogao zaraditi suspenziju Svicarskog saveza,jer se vodi kao njihov igrac).I sta se onda desava?Javno te popljuju kapiten i najveca zvijezda repke i kazu ti da odje,bes.I sasvim je onda normalno da momak nenamece tamo gdje ga ne zele,
Te nagrade novina i portala okacite macku o rep.To nije bilo pod okriljen FS BiH i istu je mogao dobiti i recimo El Saravi.Neko iz saveza je trebao otici i porazgovarati sa momkom oci u oci.Ponijet mu odmah i formular za zahtjev za promjenu sportskog drzavljanstva (civilno je vec imao i ima).
Niko me ne moze ubjediti da momak nije htio igrati za BiH.Momak je na vrhuncu svoje slave (kao svjetski prvak,najbolji strijelac i MVP SP-a) nosao BH zastavu i sal BHF-a (a mi smo tada bili **** od ekipe),a svi znamo kakvi su momcici u tim godinama.Umisle da su najbolji na svijetu ako nesto postignu,slava im udari u glavu.I kao takav sigurno tada nebi mastao o BH dresu da gleda samo svoju neku promociju i uspjeh.
Al eto sta je tu je.Zeznuli smo se.Nadam se da necemo vise.Susic bi podhitno trebao vratiti Besica u repku,momak to kvalitetom zasluzuje.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!