Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hroni
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la hroni » 20 avg 2013, 23:17

kimbo je napisao/la:
gringobih je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Besic igrac utakmice ... ;) ziv je znaci
Pa kad nije igrac utakmice????
On je novi Spaha... ;)
Ovo sam vise ironicno i u frustaciji napisao. Da sam ja trener ne bi on meni poslije Mexika iz prvih 11 izasao bez obzira na klub. da je igrao protiv slabijih repki barem kao zamjena sada bi bio spreman za neizbjeznu ulogu def veznog.

sve je to lijepo fino..al haj Papketa ubijedit u oto :mrgreen: ,,niko sretniji od mene da sutra Mume dobije poziv,jer realno prevaziso je U21

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 20 avg 2013, 23:21

simicz je napisao/la:eto hare jos jedan gol sa sosijedad, ovaj put golcinu

" onclick="window.open(this.href);return false;
:-o:(

A yebem mu majku, nijednog mi igraca nije zao kao njega :(
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 20 avg 2013, 23:54

mali besic je zvijer i on bi trebao uz rahimica da bude zadnji vezni u A-reprezentaciji!

ovako odprilike:

-----------------Begovic-----------------
Mujdza--Bicakcic--Spahic--Zukanovic
--------------Besic--Rahimic-------------
Hajrovic---------Pjanic----------Lulic
------------------Dzeko-------------------

PS: protiv slabijih reprezentacija mozemo isprobati salihovica umjesto rahimica (ili u jacim utakmicama kad/ako se rahimic umori tj zadnjih 20 minuta).
PPS: od boljih na klupi bi jos imali misimovica, ibisevica, medunjanina te donekle i o.vranjesa i viscu.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 avg 2013, 23:59

Seferovic je sam odobaro a imao je mogucnost da igra za BiH, niko se drugi ne moze krviti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 21 avg 2013, 00:03

hroni je napisao/la:

sve je to lijepo fino..al haj Papketa ubijedit u oto :mrgreen: ,,niko sretniji od mene da sutra Mume dobije poziv,jer realno prevaziso je U21
Papketa? Pa Besic ti i jeste Papetovo otkrovljenje, pozvao ga kad ga niti jedan drugi selektor nebi pozvao u A selekciju. I sta na kraju bi? Pape sta ce ti taj vjeciti talenat.
Pape ne valja kad ga poziva, Pape ne kad ga ne poziva, de odlucite se jednom.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 21 avg 2013, 00:22

Previse si ti pajdo zavolio papeta..koje mu koristi sto ga je on "otkrio" kad ga ne poziva nikako, a kad god je igrao, odlicno je igrao..ocigledno treba da bude taraba poput zahirovica nebil' se barem nasao na spisku..

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 21 avg 2013, 00:24

Mora biti mjesta za Bešića i Cocalića u repki. Makar da ih se proba. Kad se moglo probati Vršajevića i Svraku može vala i ovu dvojicu. Obojica su za Svraku i Vršajevića izmislili loptu.
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 21 avg 2013, 01:07

Papastathopoulos je napisao/la:Previse si ti pajdo zavolio papeta..koje mu koristi sto ga je on "otkrio" kad ga ne poziva nikako, a kad god je igrao, odlicno je igrao..ocigledno treba da bude taraba poput zahirovica nebil' se barem nasao na spisku..
Nema to veze koga sam ja zavoli, nego pisem onako kako jeste. Pozivao ga x puta , osim protiv Meksika nije nikad nista pokazao. Daje Bogdo Besic uspio do 2 Bundeslige,a ne zavrsio u pisljivoj Madjarskoj.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 21 avg 2013, 01:48

Bilo bi odlicno kada bi se mogla dogovorit neka tekma izmedju "potencijalnih" i A tima ili u-21 ili nekog " all star " tima premier lige. Tako da se na licu mjesta vidi na cemu smo. Jos da postane tradicija pa se igra recimo 1 godisnje . Ipak mislim da to nije nimalo lako izvodivo, zbog obaveza igraca prema klubovima. Mozda bi se konacno rijesila misterija "cocalic-mahmutovic" i ostali. :D

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 21 avg 2013, 02:19

Seferović? Ko ga šiša. Samo ima jedan igrač za kojeg mi je žao što ne igra za nas.

[youtube][/youtube]

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 avg 2013, 03:54

Ali je fakat ovog Seferovica tek krenulo kad je dobio poziv Svicarske, a ne bi ga dobio da nisu znali da smo mi zainteresovani. Prije toga je imao 0 golova za Fiorentinu i nista nije bio pokazao, onda otisao na posudbu u Serie B i bio odlican, dao i par golova za repku. Sad moze zavrsit u LP. Yebiga, dobro bi nam dosao kao treci napadac, ali sta se moze sada.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 21 avg 2013, 11:48

Elegant je napisao/la:Seferovic je sam odobaro a imao je mogucnost da igra za BiH, niko se drugi ne moze krviti.
Ja bih prije rekao da je otjeran.Prvo je savez napravio levatski potez pozivajuci ga na rostilj u Ljubljani ( gdje ga kao prvo sam klub nije imao obavezu pustiti,a kao drugo poslat je alarm Svicarcima da bi mogli izgubiti perspektivnog napadaca).Tada mu Svicarci ekspresno salju zvanican poziv i momak se odaziva (znajuci da ta utakmica ne znaci nista,da nakon nje moze i dalje igrati bez problema za BiH,ali da bi u slucaju neodazivanja mogao zaraditi suspenziju Svicarskog saveza,jer se vodi kao njihov igrac).I sta se onda desava?Javno te popljuju kapiten i najveca zvijezda repke i kazu ti da odje,bes.I sasvim je onda normalno da momak nenamece tamo gdje ga ne zele,

Te nagrade novina i portala okacite macku o rep.To nije bilo pod okriljen FS BiH i istu je mogao dobiti i recimo El Saravi.Neko iz saveza je trebao otici i porazgovarati sa momkom oci u oci.Ponijet mu odmah i formular za zahtjev za promjenu sportskog drzavljanstva (civilno je vec imao i ima).

Niko me ne moze ubjediti da momak nije htio igrati za BiH.Momak je na vrhuncu svoje slave (kao svjetski prvak,najbolji strijelac i MVP SP-a) nosao BH zastavu i sal BHF-a (a mi smo tada bili **** od ekipe),a svi znamo kakvi su momcici u tim godinama.Umisle da su najbolji na svijetu ako nesto postignu,slava im udari u glavu.I kao takav sigurno tada nebi mastao o BH dresu da gleda samo svoju neku promociju i uspjeh.

Al eto sta je tu je.Zeznuli smo se.Nadam se da necemo vise.Susic bi podhitno trebao vratiti Besica u repku,momak to kvalitetom zasluzuje.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 21 avg 2013, 12:24

de bolan manite se tih prica, cuj "pozvali ga na rostilj"... njemu se je najvise paznje dalo, dobio je nagradu najboljeg kadeta godine, bio u drustvu reprezentativaca, zvali ga u maribor, on se cak hvalio da je vec cekirao kartu za let u maribor itd. ali neka momak se odlucio, sretno mu i neka se ovdje vise nespominje ;)

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 21 avg 2013, 12:54

TMovac je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Seferovic je sam odobaro a imao je mogucnost da igra za BiH, niko se drugi ne moze krviti.
Ja bih prije rekao da je otjeran.Prvo je savez napravio levatski potez pozivajuci ga na rostilj u Ljubljani ( gdje ga kao prvo sam klub nije imao obavezu pustiti,a kao drugo poslat je alarm Svicarcima da bi mogli izgubiti perspektivnog napadaca).Tada mu Svicarci ekspresno salju zvanican poziv i momak se odaziva (znajuci da ta utakmica ne znaci nista,da nakon nje moze i dalje igrati bez problema za BiH,ali da bi u slucaju neodazivanja mogao zaraditi suspenziju Svicarskog saveza,jer se vodi kao njihov igrac).I sta se onda desava?Javno te popljuju kapiten i najveca zvijezda repke i kazu ti da odje,bes.I sasvim je onda normalno da momak nenamece tamo gdje ga ne zele,

Te nagrade novina i portala okacite macku o rep.To nije bilo pod okriljen FS BiH i istu je mogao dobiti i recimo El Saravi.Neko iz saveza je trebao otici i porazgovarati sa momkom oci u oci.Ponijet mu odmah i formular za zahtjev za promjenu sportskog drzavljanstva (civilno je vec imao i ima).

Niko me ne moze ubjediti da momak nije htio igrati za BiH.Momak je na vrhuncu svoje slave (kao svjetski prvak,najbolji strijelac i MVP SP-a) nosao BH zastavu i sal BHF-a (a mi smo tada bili **** od ekipe),a svi znamo kakvi su momcici u tim godinama.Umisle da su najbolji na svijetu ako nesto postignu,slava im udari u glavu.I kao takav sigurno tada nebi mastao o BH dresu da gleda samo svoju neku promociju i uspjeh.

Al eto sta je tu je.Zeznuli smo se.Nadam se da necemo vise.Susic bi podhitno trebao vratiti Besica u repku,momak to kvalitetom zasluzuje.
Kakav ba rostilj, o cemu ti. Stvarno nekad se toliko glupirate da nema granica.
Rostilj kakav je zadesio i Seada Hajrovica?
Taj "rostilj" je trebao da bude potpis prestupnice, za promjenu sportskog drzavljanstva.
Zato i nije dosao, pisaj ga. Ne vrijedi da se uopste spominje.
Begic i Bakovic su bili izabrali i hotel, gdje su se trebali svi da budu. Samo se odazvao Sead i dosao sa roditeljima, gdje je odma i potpisao prestupnicu da zaigra za BIH. A taj Seranovic je dobio i avio karte, jer je sa Seadom potvrdio dolazak, dok mu Hitzfeld nije uptio poziv.
Onaj ko hoce da igra za BIH, a ima kvalitet i igrace za BIH.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 21 avg 2013, 14:07

Ima li neke sanse da Haris Seferovic zaigra za BiH?

Zna li neko ta pravila?

Nesto kao Izet Hajrovic...bilo bi odlicno

Stvarno je momak procvjetao u Spaniji, eno jucer zabi gol Lyonu.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 21 avg 2013, 14:22

Pauk je napisao/la:Ima li neke sanse da Haris Seferovic zaigra za BiH?

Zna li neko ta pravila?

Igrao za svicu u kvalifikacijama..jedina sansa je da se svica suspenduje i izbaci iz clanstva uefa-e i fifa-e i onda moze preseliti nama..

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 21 avg 2013, 14:40

emir79 je napisao/la:
TMovac je napisao/la:

Kakav ba rostilj, o cemu ti. Stvarno nekad se toliko glupirate da nema granica.
Rostilj kakav je zadesio i Seada Hajrovica?
Taj "rostilj" je trebao da bude potpis prestupnice, za promjenu sportskog drzavljanstva.
Zato i nije dosao, pisaj ga. Ne vrijedi da se uopste spominje.
Begic i Bakovic su bili izabrali i hotel, gdje su se trebali svi da budu. Samo se odazvao Sead i dosao sa roditeljima, gdje je odma i potpisao prestupnicu da zaigra za BIH. A taj Seranovic je dobio i avio karte, jer je sa Seadom potvrdio dolazak, dok mu Hitzfeld nije uptio poziv.
Onaj ko hoce da igra za BIH, a ima kvalitet i igrace za BIH.
Fakat sam znao da ce te mi ili ti ili Hare replicirati.Lafe nemoj brkati lonce i poklopce.Nije to nasa liga,pa da igrac moze reci EJ RAJA POZVALI SU ME NA DRUZENJE,ODO JA.VIDIMO SE ZA 2-3 DANA.Magat je radi tih stvari bio suspendovao Diega na haman pola godine.Jos mu bio najbolji i najskuplji igrac u ekipi.I to se ne moze porediti sa Seadom Hajrovicem.Jedan je (u to vrijeme) bio profesionalni fudbaler,dok je drugi igrao amaterski fudbal.Vidjeli bi da li bi ga Arsenal pustio da je momak imao pravi profesionalni (a ne amaterski) ugovor.Bi sipak,Jednostavno savez je napravio kardinalnu gresku.Trebali su imati na umu da je momak standardni mladi reprezentativac Svicarske i da Svicarci nece reci:Pa znate momak je ponikao kod nas,skolovao se,i racunamo na njega u buducnosti,al eto posto ga vi trazite mi vam ga poklanjamo.Halalosum.Na druzenja se mogu zvati igraci koji jos nisu formirani,kao i oni koji ne igraju za druge repke,ali aktualni reprezentativci neke zemlje nikako.Sa njima se treba lagano u tisini zavrsiti,a u javnost izaci tek kada papirologija bude zavrsena ili barem kada zahtjev za promjenu sportskog drzavljanstva bude predan FIFA-i i UEFA-i.Jer tada nema vise vracke.Pa makar ga nakon toga zvao i Brazil.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 21 avg 2013, 14:42

Papastathopoulos je napisao/la:
Pauk je napisao/la:Ima li neke sanse da Haris Seferovic zaigra za BiH?

Zna li neko ta pravila?

Igrao za svicu u kvalifikacijama..jedina sansa je da se svica suspenduje i izbaci iz clanstva uefa-e i fifa-e i onda moze preseliti nama..
Ili to ili da mu Svicarska vlada oduzme Svicarsko drzavljanstvo.Ali to se nece nikada desiti,pa...

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 21 avg 2013, 14:50

Jeftino izgubismo Sefera,,jeftino,,,ja kako bi nam valjo pored svih ovih novih,,možda ne trenutno ali za budućnost sigurno,,imali bi 5-6 vrhunskih mladih igrača koji bi bili okosnica A reprezentacije, al šta je tu je,, više ga neć spominjati

eh sad Kolašinac je zadnji kojeg smo pridobili :!: koji ce slijedeči isplivati mladi kandidat za A reprezentaciju????

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 21 avg 2013, 15:10

Neka Seferovic p usi racku, mali se odlucio sa Svicarsku i neka mu je sretno.

Nemam mi sta tugavat, kad je momak prihvatio da igra za njih, i ne za nas.
Nije tu niko kriv, jer je to njegova odluka bila. Babo ruco.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, General505, Sheyi i 31 gost.