AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Buffon
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Buffon » 27 mar 2012, 17:38

baresi#6 je napisao/la:
Genghis je napisao/la::lol:

OT: Milan da je u punom sastavu imao bi nekih 35-40% , a ovako ... 20% jedva ...
slažem se, nek je 20% al dok ima nade nadati ćemo se 8-)
i chiellini je rekao da će navijati za milan sutra a u međuvremenu se pomirio sa ambrosinijem kada su se skoro pobili na san siru :lol:
Chellini je zaista glup ako to radi.
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 27 mar 2012, 17:40

ovo nije vrijeđanje već zaj.ebancija. ovoga je bilo već i biti će. nisi ti ni marotta ni agnelli niti je juventus tvoj niti tu hljeb zarađuješ da se uvrijediš na to. bujrum nabaci nešto slično za milan da se i ja nasmijem. normalna raja je uvijek za zdravu zajeban.ciju makar i na svoj račun ;)

@buffon zašto je glup? pa normalno je da za italijanski fudbal italijani što bolje guraju u ligi prvaka radi koeficijenta. i nije glup nedavno je završio naki fakultet. ako ništa uporan je :lol:
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 27 mar 2012, 17:47

baresi#6 je napisao/la:ovo nije vrijeđanje već zaj.ebancija. ovoga je bilo već i biti će. nisi ti ni marotta ni agnelli niti je juventus tvoj niti tu hljeb zarađuješ da se uvrijediš na to. bujrum nabaci nešto slično za milan da se i ja nasmijem. normalna raja je uvijek za zdravu zajeban.ciju makar i na svoj račun ;)

@buffon zašto je glup? pa normalno je da za italijanski fudbal italijani što bolje guraju u ligi prvaka radi koeficijenta. i nije glup nedavno je završio naki fakultet. ako ništa uporan je :lol:
odavno vecu glupost nisam vidio, nego tu borbu za koeficijent, a vidim i ovdje je zestoka borba i kao neko prepiranje oko toga.Chellini ako drzi do sebe, i ako igra u Juventusu, on mora da zna da ga 3 ili 4 mjesto u Serie A ne treba da zanimaju.Zna se da je za Juve drugo mjesto neuspjeh a sve ispod katastrofa.Slicno kao kod Reala i Barselone u Spaniji.

p.s. on bi da se solidarise sa Milanom , pitam se da li je neko iz Milana solidarisao se u ono vrijeme kad je letio u Serie B i igrao protiv Crotonea i slicnih.Brzo zaboravlja proslost.

Shevchenko4ever
Kontakt:

Post Postao/la Shevchenko4ever » 27 mar 2012, 18:20

baresi#6 je napisao/la:nikad ne reci nikad. milan je odigrao na desetine fenomenalnih mečeva protiv na papiru jačeg protivnika. milan ima ono nešto, kako bi galliani rekao imaju champions league dna. seedorf je star i nema više brzine ko nekad ali taj čovjek ima bog zna koliko ovakvih utakmica u nogama i ja ga ne bi nikad otpisao makar imao 50g stoga smatram da treba da igra od prve. barca je favorit protiv svakog pa i protiv milana. ne treba sad žaliti za povredama, šta je tu je. treba dati 120% i čekati svoju priliku pa šta bude. svi će davati milanu minimalne šanse ko da milan uz real nije najtrofejniji klub u europi. pa sjetimo se na kladionicama ponižavanje i 12 kvotu na milan protiv barce na nou campu... neka momci daju sve od sebe i niko im nema šta zamjeriti jer barca je barca ali milan je milan uvijek bio i ostao bez obzira na sastav! forza milan!

i za kraj sastav juventusa za CL :lol:

slika
slika je prejaka zaj.ebancija i bas je napadacki sastav ;) juventusovi se navijaci zale nesto a dodju da seru kako je milan los i ne moze nista protiv barce, odete na temu juventus i tamo serite do mile volje, ja licno uvijek navijam za talijane kad igraju protiv klubova iz drugih zemalja, a vi juventusovci ako ne zelite da talijani sto bolje prodju onda bar ne morate srati za milan i njegove sanse protiv barse FORZA MILAN!!!
Milan Milan solo con te
Milan Milan sempre per te

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 mar 2012, 18:24

Uloga autsajdera u utakmicama protiv Barcelone je neoboriva činjenica. Ko to ne želi shvatiti, onda ne prati evropski/svjetski nogomet ni sekunde. Da Milan ulazi kao underdog niko ne može opovrgnuti, ali treba reći da su Rossoneri (upravo kao takvi) napravili velike probleme Barci u dvomeču u grupnoj fazi. Naravno, suludo bi bilo i porediti knock-out fazu sa grupnom, no svakako da su nam i ti dueli nekakva smjernica, pokazatelj...
Također, složio bih se ponovo da Milan nema prijeko potrebnih bekova za trkove i prodore pored pomalo tromih defanzivaca Barce, te iste da čuvaju glavne adute katalonskom tima. Abate, Mesbah, Bonera, Antonini nisu ni približno ono što Milanu treba da bi se ravnopravno suprostavio Blaugrani, ali isto tako treba napomenuti da je Milan djelimično u veznom redu, napadu, te na stoperskim pozicijama (dobro, to što TS ne igra pobija moju konstataciju, no govorim uopšteno). Ekipa je hendikepirana povredama u svakom smislu. Allegri je sve ovo shvatio, tako da ne forsira previše u dvoboju protiv znatno snažnijeg rivala. Scudetto (osvajanje titule prvaka) je primarni cilj u ovom trenutku. Ipak, Boateng, Ibra, Nocerino, pa i Robinho kada ima svoj dan, mogu pronaći put do gola Victora Valdesa. Kako bi približio činjenično stanje, pokušaću selektirati igrače koji nastupaju u crveno-crnom dresu, te šta Milan treba u budućnosti da bude konkurentan (ne u Formuli 1 svakako :mrgreen: ).

Vrhunski igrači: Ibrahimović, Thiago Silva, Boateng
(Nat)Prosječni igrači: Nesta, Mexes, Abbiati, Nocerino, Robinho, Abate, De Sciglio, Aquilani, Emanuelson, Muntari, Merkel, Strasser, Van Bommel, El Shaarawy, Pato, Maxi Lopez, Flamini, Cassano,
(Tehnološki) višak: Zambrotta, Yepes, Ambrosini, Gattuso, Seedorf, Inzaghi, Mesbah, Bonera, Antonini, Amelia, Roma

Dakle, tu su, realno, tri vrhunska igrača, koji jednim potezom mogu promijeniti tok utakmice i riješiti dileme, a među njima po svemu prednjači Zlatan Ibrahimović, alfa i omega Milana, te (po meni) treći najbolji igrač na svijetu. Thiaga Silvu sam svrstao zbog odličnih odbrambenih sposobnosti na terenu, te dobre skok-igre i katkad postizanja bitnih golova. Dakle, vođa odbrane Rossonera. Također, tu je definitivno i KPB, koji je svojim atraktivnim potezima, beskompromisnom borbom i odanošću, te golovima, zadužio sve vjerne fanove kluba, te osigurao svoju budućnost na San Siru. Nedostaje mu još nekoliko sitnica da postane "pravi" igrač, ali to nije razlog da ga ne navedem. Jedina nesreća i ujedno peh je što je podložan povredama, te što uvijek ne izbija u prvi plan.
Eh, tu su svakako i najbrojniji prosječni igrači, oni igrači koji su okosnica tima, uz zvijezde naravno, te koji se trude da obave svoj posao kako bog zapovijeda. :mrgreen: U našem slučaju, to su igrači koji trenutno igraju u prvoj postavi, mada većina njih nema kvalitet za istu (ne svi, naravno). Očito je da mnogi od gore napisanih trebaju predstavljati alternative baš u slučaju povreda, ali što da ne i popunjavati kritične pozicije u ekipi, kao i biti standardni. Ah, došli smo i do prekobrojnih. :D To su, kao što i sami vidite, stariji igrači koji su odavno izgubili svoje mjesto, a iako se mnogi (na čelu sa mnom :mrgreen: ) neće složiti - očigledno je da ih se klub mora riješiti jer se na njihove plate izdvaja ogroman novac, a bez takvih troškova mogao bi se skupiti novac za pojačanja. Vrijeme je da se i starcima kaže zbogom, što naravno ne znači da će ikad biti zaboravljeni, te da će se njihova djela i doprinos manje cijeniti.

Sve je jasno, nadam se da ne treba(m) ponavljati. Milanu treba (po ko zna koji put govoreći o deficitarnih mjestima i mogućim pojačanjima :roll: ) kao prvo kreativac, plejmejker, igrači koji će držati konce u svojim rukama i smiriti strasti i stati na loptu na terenu. Boateng nije klasičan trequartista. Ako je već cilj proći što bolje za male pare, onda bi idealno rješenje bio igrač tipa Ricarda Montoliva, ili sam on. Centralni veznjak Fiorentine je profil igrača kakav je potreban ovoj ekipi u cilju kretanja unaprijed. Ne bi bilo loše dovesti ni Herrmanna (znam da se nedavno spominjao u kontekstu dolaska u Milan, te da je Braida praktično otišao zaključiti posao), no jedina bojazan je ta kako bi se dotični snašao u 4-4-2 i najčesćoj 4-3-3 formaciji Milana, jer je Patrick klasično krilo, iako sam mišljenja da bi on mogao pružati maksimum i na poziciji bočnog veznjaka. Mlad je, perspektivan, motor svoje ekipe; drugim riječima, sve što jednom igraču treba da bude poznat i cijenjen u fudbalskom svijetu.
Dalje, bekovi... Jedna od najproblematičnijih pozicija u timu timu, tu nema dvojbe. Abate i Mesbah/Antonini/Bonera NISU igrači za koje se može reći da su kompetentni za slične pozicije, to svi znaju. Na desnoj strani bio bih zadovoljan igračem kao što je Maggio, ili pak Lichtsteiner, jer smatram da bi mogli odgovoriti izazovima. Što se tiče lijeve strane, molio bih Balea. :lol: Malo šale nije na odmet, al' nije da nije realno očekivati ovog Velšanina. Dakle, brzonogi igrači, dobri tehničari kao Baines, Schmelzer, Jordi Alba (kakva bi samo priča bila da Milan Barci ukrade igrača :oops: ) ali i drugi kvalitetni left-backovi, bi legli k'o kec na desetku. Dalje, ni jedan poacher, osoba koja bi gurala lopte u gol, ne bi bio na odmet. Tu dakako mislim da igrače tipa Higuaina, Gomeza i slične od 23-28 godina, ali ovaj pozicija nije prevashodna s obzirom da Milan imama dovoljan broj kvalitetnih napadača. No, svakako da bi, recimo, bilo dobro prodati Robinha (navodim njega kao primjer), te za taj novac ostvariti prelazak nekog takvog igrača i omastiti brke. :mrgreen: Eh, dalje bismo mogli i do sutra, te o tome kako bih volio vidjeti i classic libera kao zamjenu za Van Bommela, štopera kalibra Hummelsa, Badstubera... :mrgreen: Ali, nećemo više o tome, zna se ko (Berlu, Galliani i ostatak menadžerskog tima zaduženog za poslove oko dovođenja igrača) treba voditi računa o tome, tako da se mi na forumu najmanje pitamo. Za nadati se najboljem, a izjave Tate i Ćele podmazivanju mašinerije svakako nisu neutemeljene, jer će se Silvio konačno aktivnije uključiti, kao predsjednik nadam se, u situaciju, te učiniti Milan jačin nego ikad prije. Najave velikog prelaznog roka unose nestrpljenje, a ja se samo nadam da se priča neće završiti ne eventualnom dovođenju Teveza i nekih polovnjaka od 30+ godina, jer bi to bilo pogudbno za ambicije kluba u svim takmičenjima, posebno u Seriji A, ali da ne otpisujemo ni Kup Italije, te uvijek posebnu Ligu prvaka.

By the way, Svi novi članovi (Milanisti) na forumu imaju dobrodošlicu s moje strane, a neću pisati ponovo da se ne spamma bezveze.

Olakšah dušu, što jest jest.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 27 mar 2012, 18:40

Claus i njegovi dvometražni postovi :D Lijepo rečeno ;)
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 27 mar 2012, 18:43

Pred Milanom najveći ispit sezone
Allegri: Hrabro ćemo se suprostaviti Barceloni

Milan ove sezone igra vjerovatno najtežu utakmicu sezone. Iako su s Barcelonom već u dva navrata odmjerili snage u grupnoj fazi Lige prvaka, dvomeč u sklopu četvrtfinala zasigurno je, u najmanju ruku, ozbiljniji.

Barcelona, aktuelni evropski i svjetski prvak, osvajač svega i svačega posljednjih sezona, glavni je favorit u tekućoj sezoni najelitnijeg klupskog natjecanja. Kataloncima prvu prepreku predstavlja prvak Italije, momčad Milana.

"Barceloni ćemo se suprostaviti hrabro, s motivacijom i vedrinom", kazao je Milanov trener Massimiliano Allegri, koji nema namjeru koristiti taktičke zamisli Josea Mourinha, današnjeg trenera Reala koji je uspio nadmudriti Barcu "defanzivom". Tada je Portugalac predvodio Milanovog gradskog rivala - Inter.

"Nama je teško igrati u stilu Interovog Mourinha. Oni su bili više fizika momčad. Mi moramo nastojati napraviti što je moguće manje pogrešaka i predstaviti se s napadačkim mentalitetom", rekao je Allegri.

Još je neizvjesno hoće li za sutrašnju utamicu, koja se igra na San Siru, biti spreman Robinho, a Allegri je napomenuo da u kadru ima mladog Stephana El Shaarawyja te Maxija Lopeza.

Veliki hendik za Rossonere zasigurno je neigranje Thiaga Silve. Brazilac se povrijedio u prvenstvenom ogledu protiv Rome i neće ga biti narednih nekoliko sedmica.

"Imam solucije za odbranu. Da nisam postavio Silvu i u susretu protiv Rome i da smo zbog toga igrali loše, znam da bi me kritizirali zbog čega nije igrao tada", dodao je Allegri.

Ova zadnja mu je baš na mjestu, al eto. Ja se slažem s njim u vezi Silve.
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 27 mar 2012, 18:46

Pozvani : Abbiati, Amelia, Antonini, Bonera, De Sciglio, Mesbah, Mexes, Nesta, Zambrotta, Yepes, Ambrosini, Aquilani, Boateng, Emanuelson, Nocerino, Seedorf, El Shaarawy, Ibrahimovic, Maxi Lopez, Robinho.

Više bih volio Zambrottu na beku nego li Boneru.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 27 mar 2012, 18:47

Koliko ce Silva pauzirat?
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 27 mar 2012, 18:52

sarajlija89 je napisao/la:Koliko ce Silva pauzirat?
Zadnja informacija je bila mjesec dana.

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 27 mar 2012, 20:15

slika

da li neko može naći skicu ovoga grba i postati ovdje, ili meni na p.m. bio bih zahvalan :)
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 27 mar 2012, 20:30

@rasta našo sam ja ovo :P :lol: :lol:

slika

harunsmajic
Kontakt:

Post Postao/la harunsmajic » 27 mar 2012, 21:46

" onclick="window.open(this.href);return false; ovaj gori od Robinha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 27 mar 2012, 23:11

Sretno sutra !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 28 mar 2012, 01:49

ANTIFA ! je napisao/la:Sretno sutra !
Također i od mene. 8-)

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 28 mar 2012, 06:11

Stigla podrška i od Chiellinia za Milan. :)

Nadam se samo da se nećemo osramotit,jer Barsa je takva ekipa da može svakoga izludit :D

Kad su davali onom Realu po 5 golova koji i onda bio jači x puta od nas onda jbg. nemam više šta reći.

FORZA MILAN!
-RIVALDO-

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 28 mar 2012, 11:23

Ma iskreno, samo da se ne obrukamo veceras. Oni su najbolja ekipa svijeta, mogu svakoga zgaziti pa i nas tako. Fali nam dosta igraca, odbrana strasno oslabljena. Kukala nam majka sa Dzemom na beku. Promaha ce da bude. Najavljuju ovakav sastav:Abbiati-Bonera-Nesta-Mexes-Dzemo-Ambrosini-Aquilani-Nocerino-Boateng-Saraf-Ibra. Nije los cini se ovaj sastav, al kad se pogleda njihov los je. Ambrosini ne moze vise nikog cuvat i tu nam je kraj.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 mar 2012, 11:33

Da je pobjedit nekako, ali tesko.

A onda u Barceloni, Robinha na beka i svi iza lopte. :mrgreen:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 28 mar 2012, 12:37

ako robinjo ne bude spreman za veceras onda bi svakako maxi trebao dobiti sansu prije saravia prvenstveno radi iskustva koje posjeduje a i zasluzio je momak da pocne jednu ovakvu utakmicu i mislim da bi to bio dobar potez ako bi ga alegri stavio u pocetnih 11.

TheBlues
Kontakt:

Post Postao/la TheBlues » 28 mar 2012, 12:44

retro je napisao/la:Da je pobjedit nekako, ali tesko.

A onda u Barceloni, Robinha na beka i svi iza lopte. :mrgreen:
Tesko da mozete do pobjede mozda minimalno 1-0.. ;)
Moja prognoza 1-2. :P
FK Sarajevo <3<3
R.I.P.VEDRAN PULJIC:((

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.