Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la lumani » 21 dec 2021, 00:48

TheChief je napisao/la:
21 dec 2021, 00:36
lumani je napisao/la:
21 dec 2021, 00:32
TheChief je napisao/la:
21 dec 2021, 00:27

U RS.
U PO imao manje od 5...
Za dva 4/13, za tri 2/9, bez FTA u 3 utakmice.

Previse faktora utice na sve. Tim, konkurencija, stil...

Da dodje u npr. CZ ili Partizan ne bi sigurno imao 20. Mozda malo vise od 10 u najboljem slucaju. Tako otprilike.

Stipcevic i Vinales su u ubjedljivo prva 2 strijelca lige pa su daleko od najboljih igraca lige.
stipcevic i vinales su dokaz da je moguce.
Ako ce se ravnati po Roku i Vinalesu onda...

Druze oni nisu ni 50% od Muse...Musa trpa i za repku sa pola snage nekih 20...Nije ovo U Spaniji nista cudno...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 dec 2021, 00:51

L-Train je napisao/la:
21 dec 2021, 00:34
Pa i ja sam napisao van CZ ili Partizana da sad hipoteticki ubacis Breogan u ABA imao bi sigurno 20ak ppg.Ta prica oko fizicki jacih odbrana je kao i ona da se u evropi igraju jace odbrane jer je neuporedivo manje talenta nego u NBA,pa je Doncic bio savrsen primjer dok se nije prvi put vratio na evropske parkete pa pravio djecu Litvancima a kasnije i na OI gdje su ga udvajali na 8 metara a na trici u zoni stoji jos jedan covjek e upravo su ga tako spanjolci cuvali.

Ne igra se U ABA jaca odbrana,nego sporija kosarka..ljudi tu mnogo mijesaju...Promasi Split 25 otvorenih trica i sada trebamo pricati o jakoj odbrani :D

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 21 dec 2021, 00:53

lumani je napisao/la:
21 dec 2021, 00:48
TheChief je napisao/la:
lumani je napisao/la:
21 dec 2021, 00:32

stipcevic i vinales su dokaz da je moguce.
Druze oni nisu ni 50% od Muse...Musa trpa i za repku sa pola snage nekih 20...Nije ovo U Spaniji nista cudno...
Pa zato i govorim.

Moze svaki malo bolji igrac imati 20ppg (ili blizu) ako ga stavis u losu ekipu i dadnes mu kljuceve od iste. Bilo gdje u Europi. Ima mali milion primjera koji to potvrdjuju.
Nije fora u tome.

"Fora" je u tome da budes medju najboljim igracima, tj. medju nosiocima najboljih ekipa.

Moze i u NBA 50 igraca imati 30ppg ako je cilj samo to.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 dec 2021, 00:57

TheChief je napisao/la:
21 dec 2021, 00:53
lumani je napisao/la:
TheChief je napisao/la:

Pa zato i govorim.

Moze svaki malo bolji igrac imati 20ppg (ili blizu) ako ga stavis u losu ekipu i dadnes mu kljuceve od iste. Bilo gdje u Europi. Ima mali milion primjera koji to potvrdjuju.
Nije fora u tome.

"Fora" je u tome da budes medju najboljim igracima, tj. medju nosiocima najboljih ekipa.

Poenta je bila 'lako mu je U Spaniji trpati U ABA ne bi mogao'' to je cijela prica ,jer je se poredio sa Atic Edinom Koji sa Dzananom ne moze U istu recenicu.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 21 dec 2021, 01:01

Stvar je da u Europi u većini top teamova je potpuno drugačija raspodjela uloga i minutaže u odnosu na NBA. Često nemaš kalsične prve,druge opcije i često je i preveliki fokus na sistemu,timskim shemama,akcijama i sl.

Da, u ABA Ligi igra se fizički jača obrana,to je i do mentaliteta,sudačkog kriterija i sl. NE ZNAČI da je jača,al fizički je kudikamo zahtjevnije u tom smislu kontakta,mada je to manje izraženo zadnjih godina,posebno što je dosta manje rasnih visokih ostalo u regiji.

Ne možete stavljati izolirane primjere - eto,ti Dončića,a na Dončića imaš Sabonisa koji je za Litvu bio uteg u kvalama. Vučević recimo nikada nije dominirao za CG na prvenstvima.

S druge strane,Schroder ko doma,prvi scorer eurobasketa.

Bogdan je top5-10 igrač na rep.natjecanjima + Euroliga zadnjih 10 godina.

Za Team USA Jrue Holiday je bio jedan od ključnih ljudi,a neki bolji igrači non faktor.

2014. Faried ubica u onako jakom sastavu. 2016. Klay rastavljao, Butler bio nebitan i tako možemo unedogled.

Veoma delikatna tema.

'lako mu je U Spaniji trpati U ABA ne bi mogao'' Ovo ne znam da je itko zaključio,lumani. Poanta je da j ružno izvrtati riječi i da je poželjno čitati s razumijevanjem.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 21 dec 2021, 01:06

lumani je napisao/la:
21 dec 2021, 00:57
TheChief je napisao/la:
21 dec 2021, 00:53
lumani je napisao/la:

Pa zato i govorim.

Nije fora u tome.

Poenta je bila 'lako mu je U Spaniji trpati U ABA ne bi mogao'' to je cijela prica ,jer je se poredio sa Atic Edinom Koji sa Dzananom ne moze U istu recenicu.
Pa i to zavisi u kojem timu u ligi igra. To sto neko ima 15+ poena u nekom timu sa dna tabele (ili u timu koji spada u donju polovicu) ne mora znaciti da je taj igrac nesto posebno.

Imao je i ovaj Keene sto se kratko zadrzao u Cedeviti 20ppg u VTBu pa sta ?

Nije sve crno ili bijelo. Milion faktora utice na sve.

Ali da bi znali na cemu smo s Musom prvo trebamo znati sta predstavlja njegov krajnji cilj, tj. na sto pokusavamo ukazati i sta probamo dokazati.

Je li cilj biti medju glavnim igracima EL, rotacioni u EL, scorer u losijim ostalim timovima ili nesto sasvim drugo.
Je li cilj biti nesto poput De Coloa ili sta vec.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 21 dec 2021, 01:47

De Colo je realno jedan od top10 (a vjerojatno i top5) Eurolige IKADA. Samo da se zabilježi. Polako,Džanan ima 22 godine,ako nekome treba vjerojavati,to je Miško

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 dec 2021, 01:54

Felixians4 je napisao/la:
21 dec 2021, 01:01
Stvar je da u Europi u većini top teamova je potpuno drugačija raspodjela uloga i minutaže u odnosu na NBA. Često nemaš kalsične prve,druge opcije i često je i preveliki fokus na sistemu,timskim shemama,akcijama i sl.

Da, u ABA Ligi igra se fizički jača obrana,to je i do mentaliteta,sudačkog kriterija i sl. NE ZNAČI da je jača,al fizički je kudikamo zahtjevnije u tom smislu kontakta,mada je to manje izraženo zadnjih godina,posebno što je dosta manje rasnih visokih ostalo u regiji.

Ne možete stavljati izolirane primjere - eto,ti Dončića,a na Dončića imaš Sabonisa koji je za Litvu bio uteg u kvalama. Vučević recimo nikada nije dominirao za CG na prvenstvima.

S druge strane,Schroder ko doma,prvi scorer eurobasketa.

Bogdan je top5-10 igrač na rep.natjecanjima + Euroliga zadnjih 10 godina.

Za Team USA Jrue Holiday je bio jedan od ključnih ljudi,a neki bolji igrači non faktor.

2014. Faried ubica u onako jakom sastavu. 2016. Klay rastavljao, Butler bio nebitan i tako možemo unedogled.

Veoma delikatna tema.

'lako mu je U Spaniji trpati U ABA ne bi mogao'' Ovo ne znam da je itko zaključio,lumani. Poanta je da j ružno izvrtati riječi i da je poželjno čitati s razumijevanjem.
ABA i jaka /jaca odbrana zaboravi samo Zvezda i Partizan ;)ostali igraju sporije jer nemaju drugog izbora a Mega,Cedevita,Fmp i drugi vole trcati.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 21 dec 2021, 02:16

džikičeve ekipe uvijek su jako čvrste,mornar je izgubio talent i mora puno drugačije. hr klubovi nešto sl. iako da,trendovi se stalno mijenjaju, možda je ova moja teza više vrijedila prije par godina u smislu čvrstine "aba" lige.

sve u svemu, aba liga je loša u donjem dijelu,a vidimo kako u aba2 ligi tek ima napucavanja i koliko igrača dominira,jače nego u g ligi. tako da ajde,neka to ne vrijedi više.

inače,džanan je u zadnjoj godini cedevite napredovao tricaški jako(makar u regionalnoj slično,razlika je bila u formi,mentalitetu,a očitovalo se u ec kad je bio rising star), a za sada to briljantno izgleda i to na razne načine.

lakši raspored na papiru sljeduje breoganu,kući igraju više,bore se za 8.

u euroligi do 28.12. je rok za međusobne "transfere", a džanan je 13.1. ove godine potpisao za efes, ne bi bilo čudno da otprilike oko istog datuma u slučaju da tako odluče,ponovno ode u el.

mada musa zasad nije pokazao da je tip s kojim je lako raditi i da se on može brzo adaptirati na sustav u kom nema iskakanja iz zadanog, a to znaju i oni kojima je interesantan pa mu ne bi stavili prejake okove sigurno.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 dec 2021, 02:30

21 dec 2021, 02:16
džikičeve ekipe uvijek su jako čvrste,mornar je izgubio talent i mora puno drugačije. hr klubovi nešto sl. iako da,trendovi se stalno mijenjaju, možda je ova moja teza više vrijedila prije par godina u smislu čvrstine "aba" lige.

sve u svemu, aba liga je loša u donjem dijelu,a vidimo kako u aba2 ligi tek ima napucavanja i koliko igrača dominira,jače nego u g ligi. tako da ajde,neka to ne vrijedi više.

inače,džanan je u zadnjoj godini cedevite napredovao tricaški jako(makar u regionalnoj slično,razlika je bila u formi,mentalitetu,a očitovalo se u ec kad je bio rising star), a za sada to briljantno izgleda i to na razne načine.

lakši raspored na papiru sljeduje breoganu,kući igraju više,bore se za 8.

u euroligi do 28.12. je rok za međusobne "transfere", a džanan je 13.1. ove godine potpisao za efes, ne bi bilo čudno da otprilike oko istog datuma u slučaju da tako odluče,ponovno ode u el.

mada musa zasad nije pokazao da je tip s kojim je lako raditi i da se on može brzo adaptirati na sustav u kom nema iskakanja iz zadanog, a to znaju i oni kojima je interesantan pa mu ne bi stavili prejake okove sigurno.
nadam se da nece otici :crazy:

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 21 dec 2021, 08:49

20 dec 2021, 16:52
dončiću je išlo glatko jer je predobar. ko teenager pokoriti el,endesu,eurobasket pa i nba.

koji tvoj pritok financija,o čemu ti?
slovencu se je dosta poklapalo bez imalo truda, to treba znati, i sve je na talent isao, jer je predobar.

znam oca ciji sin je prosao realovu skolu, a sad mu sin igra play za fuenlabradu, igram i basketa sa sinom preko ljeta kad svrati doma
slovenac u fuenlabradi
isto je informacija, da je dallasova zvezda u malo jacoj krizi, kakvoj jos nije bio i psihicki se pati
ne moramo vise o njemu

Musa je puno iskustva skupio na toj psihickoj strani.
Pametno se povukao iz javnosti, dobio poverenje kluba, trenera i saigraca i covek cvata.
dobre guzove ima Belma

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 21 dec 2021, 09:00

ja onom tuljanu iz Bihaca zivim u glavi , rent freee :urnebes:

covjek mrzi svakog ko ne napise da je Musa nas najveci igrac, mrzi njegovu konkurenciju, pa cak i onda kad su nas ti momci plasirali na euro a ovoga nije bilo tri godine na mapi. uspjeh repke mu je manje bitan od uspjeha njegovog rodjaka. eto nek vam kaze koliko je puta prozvao savez za Alibegovica, koji bi nam digao plafon. naravno, nijednom! jer hudnik valjda u svojoj glavi konta da i od Alibegovica prijeti opasnost da mu ugrozi rodju :urnebes: makar po zvucnosti kluba

a za Musa sam napisao vise afirmativnih postova neko sto njegov IQ dobacuje....ali jbg nisam ponizavao druge igrace, pa se ne pika
Zadnja izmjena: RoninX, dana/u 21 dec 2021, 09:04, ukupno mijenjano 1 put.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 dec 2021, 09:03

RoninX je napisao/la:
21 dec 2021, 09:00

covjek mrzi svakog ko ne napise da je Musa nas najveci igraca, mrzi njegovu konkurenciju pa cak i onda kad su nas ti momci plasirali na euro a ovoga nije bilo tri godine na mapi. uspjeh repke mu je manje bitan od uspjeha njegovog rodjaka. eto nek vam kaze koliko je puta prozvao savez za Alibegovica, koji bi nam digao plafon. naravno, nijednom! jer hudnik valjda u svojoj glavi konta da i od Alibegovica prijeti opasnost da mu ugrozi rodju :urnebes: makar po zvucnosti kluba

a za Musa sam napisao vise afirmativnih postova neko sto njegov IQ dobacuje....ali jbg nisam ponizavao druge igrace, pa se ne pika
Ko je tuljan iz Bihaća ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 21 dec 2021, 09:05

bombaysaphire je napisao/la:
21 dec 2021, 09:03
RoninX je napisao/la:

covjek mrzi svakog ko ne napise da je Musa nas najveci igraca, mrzi njegovu konkurenciju pa cak i onda kad su nas ti momci plasirali na euro a ovoga nije bilo tri godine na mapi. uspjeh repke mu je manje bitan od uspjeha njegovog rodjaka. eto nek vam kaze koliko je puta prozvao savez za Alibegovica, koji bi nam digao plafon. naravno, nijednom! jer hudnik valjda u svojoj glavi konta da i od Alibegovica prijeti opasnost da mu ugrozi rodju :urnebes: makar po zvucnosti kluba

Ko je tuljan iz Bihaća ?
Ljumani....smeta mu sto hvalim Aticevu odbranu i 4 poena :urnebes:

zamisli kakva je to hinja od covjeka, pojavi se kad Kameni odigra losu utakmicu,a nema ga kad zabije 26 poena. samo zato sto je i Kamenog ponizavao.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 21 dec 2021, 14:25

Kod izbora narednog kluba treba uzeti u obzir da Musa ne funkcioniše ako je tu bek kao Dinwiddie.

slika

slika

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 dec 2021, 14:39

RoninX je napisao/la:
21 dec 2021, 09:05
bombaysaphire je napisao/la:
21 dec 2021, 09:03
RoninX je napisao/la:

Ko je tuljan iz Bihaća ?
Ljumani....smeta mu sto hvalim Aticevu odbranu i 4 poena :urnebes:

zamisli kakva je to hinja od covjeka, pojavi se kad Kameni odigra losu utakmicu,a nema ga kad zabije 26 poena. samo zato sto je i Kamenog ponizavao.

Cuj Pingvina izasao iz rupe :D kako je bilo :?: Jesi li poceo traziti Stream ?btw ,Lumani ti nije iz Bihaca nego iz glavnog grada :arrow: Papak jedan.

Izjava Pingvina'Musa je jedini igrac za kojeg ne trazim Stream :arrow: jer nista nije popravio U igri :rol: :rol:

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 21 dec 2021, 16:06

boli ga sto je sve sto sam rekao istina koju ne moze demantovati pa je poceo otvoreno vrijedjati. :)

jel ono ovaj papak iznio trac da neko bari Aticevu trebu pa je zato nefokusiran?

eto cime se jadnik bavi u svojoj mrznji

drzi se ti traceva za bolje i nisi...za kosarku si dokazani duduk. to su ti i drugi pokazali na primjeru vinalesa i stipcevica. vjerujem da su i ova dvojica bolja od gege i atica jer zabijaju vise poena :rol: , a to je sva poenta kosarke

neces mi ogaditi Musu ma kako se trudio, misu jedan, bolje da ne izlazis iz rupe

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 dec 2021, 16:50

RoninX je napisao/la:
21 dec 2021, 16:06
boli ga sto je sve sto sam rekao istina koju ne moze demantovati pa je poceo otvoreno vrijedjati. :)

jel ono ovaj papak iznio trac da neko bari Aticevu trebu pa je zato nefokusiran?

eto cime se jadnik bavi u svojoj mrznji

drzi se ti traceva za bolje i nisi...za kosarku si dokazani duduk. to su ti i drugi pokazali na primjeru vinalesa i stipcevica. vjerujem da su i ova dvojica bolja od gege i atica jer zabijaju vise poena :rol: , a to je sva poenta kosarke

neces mi ogaditi Musu ma kako se trudio, misu jedan, bolje da ne izlazis iz rupe

Pingvin bio Pingvin ostao..Kosarku jednostavno moras vise pratiti da skontas kako sta IDE ;) Musu si Sam Sebi ogadio sa izjavom 'Da je jedini igrac kojeg neces da gledas :clap: kakav Pingvin..

Sto se tice Vinalesa,Roka stoji i dalje da su najbolji igraci U svojoj ekipi.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 21 dec 2021, 17:01

Meni je lik ogadio temu, a Musu svakako pratim otkako se proculo za njegove ime. Ne znam jesam li 10 utakmica, koje su se mogle ispratiti, fulao.

Shvati da ovdje svi oni (ili barem velika vecina) koji redovno prate i navijaju za svakog naseg reprezentativca i reprezentaciju sigurno nijednu zamjerku, kritiku, ne iznose zlonamjerno. To sto ti ne mozes da podneses ni najmanju osnovanu kritiku na Musin racun (njegovu igru, uglavnom), je tvoja stvar. Smorio si s tim nekakvim teorijama, 'upisima', prozivkama nakon Musinih dobrih partija, kao da se zivot svih nas ovdje vrti oko toga. Ako mislis da si nekome zanimljiv, meni iskreno nisi.

P.S. Apsolutno nista licno protiv tebe nemam (mislim na Lumanija), ali brate smaras.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 dec 2021, 17:32

Federer17 je napisao/la:
21 dec 2021, 17:01
Meni je lik ogadio temu, a Musu svakako pratim otkako se proculo za njegove ime. Ne znam jesam li 10 utakmica, koje su se mogle ispratiti, fulao.

Shvati da ovdje svi oni (ili barem velika vecina) koji redovno prate i navijaju za svakog naseg reprezentativca i reprezentaciju sigurno nijednu zamjerku, kritiku, ne iznose zlonamjerno. To sto ti ne mozes da podneses ni najmanju osnovanu kritiku na Musin racun (njegovu igru, uglavnom), je tvoja stvar. Smorio si s tim nekakvim teorijama, 'upisima', prozivkama nakon Musinih dobrih partija, kao da se zivot svih nas ovdje vrti oko toga. Ako mislis da si nekome zanimljiv, meni iskreno nisi.

P.S. Apsolutno nista licno protiv tebe nemam (mislim na Lumanija), ali brate smaras.

Imas ,Imas ....Ali sam ti dokazao ,da sam ipak pogodio dosta toga :( a na tebi je hoces li priznati ili ne...Ali pazi,ja nemam nista protiv tebe,to je jedina istina .Druze, dnevno :arrow: znam pogledati 5,6 tekmi..Lumani nije navijacka grupa iz Banovica ,nego Basket agencija.Harunu Sam predlagao USA igrace :kafa: Neni 04 slao imena Talenta za repku...

Svi ste vi meni dragi,ali Kada uleti padobranac...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.