BiH-Italija/Lihtenštajn-BiH (15.11./18.11.)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Fudo
Kontakt:

Re: BiH-Italija/Lihtenštajn-BiH (15.11./18.11.)

Post Postao/la Fudo » 16 nov 2019, 07:53

Ahh samo 0-3, prvi put da nisa gledo tekmu ni pratio rezultat. Krivo mi je samo sto nam italija nije zabila jos par komada. Robi kljusino odlazi
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 16 nov 2019, 07:55

Derdiyok je napisao/la:
16 nov 2019, 01:50
čuj poziciju :lol: :lol:
I meni je saobracajac trazio pitam sto. Kaze radi mraka da ga nebi ko zgazio...

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 16 nov 2019, 08:04

akisarajevo92 je napisao/la:
16 nov 2019, 07:11
Sta mislim o trenutnom stanju i nasim sansama za plasman dovoljno ce reci to da je sinocnja utakmica reprezentacije prva koju nisam gledao otkad me sjecanje sluzi

A samo ja znam koliko sam sve ove godine zelio utakmice sa Italijom i koliko sam bio nahajpovan kad je bio zrijeb
Propustio si kilavog Besica. Navuko se na engleski pudding. Na protein dijeti ala Seo medjed. Centarsut u prvom sa lijevog krila je zasluzio gif. Robi ih zajebavao pozicijama. Visca imao zadatak da se krije po terenu. Dzeko da sto vise hoda ali ne toliko da se prehladi. Odbrana nije smjela dalje od peterca kada talijani napadaju. Pjanic slomio qurac kod prvog gola i nije vise igrao, ali je trpio do treceg.

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 16 nov 2019, 08:43

Mislim da bi momci iz Premijer Lige i sa nekim trenerom iz iste, odigrali bolje i čak možda odigrali neriješeno i protiv Armenije i Finske u gostima, jest da nisam ljubitelj te iste lige i znamo svi kakvi se rezultati prave u pretkolima ali od ovoga gore ne može, ili smo toliko loši ili stvarno nešto dobro, dobro ne štima poćevši od selektora neznalice, koji je na početku kroz "puku" sreću napravio neke slučajne dobre rezultate u Ligi Nacija koja opet nije jaka kao kvalifikacije i gdje pojedine zemlje igraju pod ručnom. Uglavnom mislim da bi najbolje bilo da poslije zadnje utakmice čovjek ode i da se dovede neki drugi selektor, čisto radi nekih promjena i nekoga pozitivnog šoka i ako se ne plasiramo kroz baraž, što je trenutno jako, jako teško, nemoguća misija, neka se pravi neka druga reprezentacija i nekim igračima zahvaliti na svemu i to je to, jer ni u jednoj ozbiljnoj zemlji ne bi imali mjesta ali eto kod nas imaju, što zbog nekih talova, što zbog neznanja i manjka kvaliteta pa se pozivaju i smatraju "jako" bitnim igračima.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 16 nov 2019, 09:43

O otkazu Robiju ne treba pricati, evo svi se slazemo da trener leti.. Ali gledajte sinoc, Acerbi okrenu Pjanica kod gola kao dijete.. SEJO TENK na svaku dugu loptu je ispadao kao neki pjetlic. Bicakcic i Kovacevic se ne zna ko je losiji..Pjanic se sakrivao i na kraju lafo zadnja loza, sta ce mu Lihtenstajn. Visca se pretvori u Caspera kad igra za repku.. Jel to pravi odnos prema repki? Kolaci, sofre, druzenja. Upravu je bio Lulic. Ali mi to ne zelimo da priznamo, mi nemamo tog u sebi jednostavno.. Ista ekipa rasturi Finsku a u Grckoj ne moze pola pasa odigrat.. Trener? Ne, nego igraci koji nemaju stav, nemaju pobjednicki mentalitet, ne grizu, ne dozivljavaju repku kao nesto sveto.. Ko god da dodje sljedeci za trenera garantujem da nece imati vise od jedne ili dvije izmjene u prvih 11..igraci su s karakterom nula i to velika nula.. Zalosno je.. Mentalitet!!
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 16 nov 2019, 09:47

jasko_juve je napisao/la:
16 nov 2019, 09:43
O otkazu Robiju ne treba pricati, evo svi se slazemo da trener leti.. Ali gledajte sinoc, Acerbi okrenu Pjanica kod gola kao dijete.. SEJO TENK na svaku dugu loptu je ispadao kao neki pjetlic. Bicakcic i Kovacevic se ne zna ko je losiji..Pjanic se sakrivao i na kraju lafo zadnja loza, sta ce mu Lihtenstajn. Visca se pretvori u Caspera kad igra za repku.. Jel to pravi odnos prema repki? Kolaci, sofre, druzenja. Upravu je bio Lulic. Ali mi to ne zelimo da priznamo, mi nemamo tog u sebi jednostavno.. Ista ekipa rasturi Finsku a u Grckoj ne moze pola pasa odigrat.. Trener? Ne, nego igraci koji nemaju stav, nemaju pobjednicki mentalitet, ne grizu, ne dozivljavaju repku kao nesto sveto.. Ko god da dodje sljedeci za trenera garantujem da nece imati vise od jedne ili dvije izmjene u prvih 11..igraci su s karakterom nula i to velika nula.. Zalosno je.. Mentalitet!!
U pravu si. Nesmijes spomenuti Dzeku, sta ce komsija reci. Gube sa tri gola a cekaju na svojoj polovici. Pritisak na protivnika improvizacija. Robi u karijeri nije osvojio loptu od protivnika.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 16 nov 2019, 09:49

jasko_juve je napisao/la:
16 nov 2019, 09:43
Slazem se sa tvojim opisom trenutnog stanja u reprezentaciji i o tome ne treba diskutovati.
Ali ako smatras da je do igraca i mentaliteta, a ne do selektora, zamisli sta bi se desilo da su trener Vaha ili Ciro?
Kako bi Vaha ili Ciro reagovali na ovakav stav igraca? Pa letilo bi perje, a u roku od 7 dana bi bili ko zapete puske.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 nov 2019, 09:59

Otjerali bi igraci i Ciru i Vahu kada bi im pokusali nesto nametnuti.
Vaha bi po obicaju zaplako i otisao u svoju sobu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 nov 2019, 10:01

Jel' im opet Baho kriv što smo izgubili. :rol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 16 nov 2019, 10:02

Slazem se, ali da je trener neko od navedenih kako bi se igraci ponasali?? Njima je okupljanje odmor, godisnji... Obidju porodicu, restoran Brajlovic, restoran Bosna.. Ulozili milione u kamp u Zenici i treniraju na njivi negdje u Hrasnom il gdje vec.. Stvarno mislite da se tu trener pita ikako? Zasto Vaha nece da dodje da trenira ekipu? Riba smrdi od glave a kod nas je savez katastrofa.. Nikakvog reda, nista.. Slazem se da je Robi katastrofalan bio u ovom ciklusu, trener tu leti, jasno ko dan.. On sinoc sto je Pjanic odradio pred kraj, onu kao povredu, to je odraz nase repke i mentaliteta.. Ne igra mi se tamo, da se odmorim malo.. Zamisli da je to Talijan neki radio, razapet bi bio.. Intoniranje nase himne sinoc, Besic gleda u prazno kao neki nafiksan lik.. Nema u njemu zivota a kamoli neke koncentracije za tekmu protiv visestrukih prvaka svijeta.. Igraci moraju prihvatiti ovu repku kao svetinju a ne kao nesto usputno.. Treneri ce se mijenjati i mijenjaju se a mi i dalje na njih sve svaljujemo a ne vidimo kako se nasi manekeni ponasaju na terenu i van njega kad dodju na okupljanje.. Prevalio sam put do Torina, gledao tamo tekmu.. Sinoc mi nije palo na pamet da idem.. Ni jednom mi u glavu nije dosao Robi, vev mi ne dosla u glavu sramotna igra i ponasanje na terenu protiv Grcke i Armenije.. Ne moze tebi niko nametnuti da volis i gines.. To imas ili nemas..

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 16 nov 2019, 10:03

dinoze je napisao/la:
16 nov 2019, 09:59
Otjerali bi igraci i Ciru i Vahu kada bi im pokusali nesto nametnuti.
Vaha bi po obicaju zaplako i otisao u svoju sobu.
Mozda, ali sigurno ni jedan , ni drugi ne bi sjedili na klupi, pravili se da je sve u redu dok reprezentacija biljezi najsramotnije rezultate.
Barem bi uprli prstom u problem, u to nema sumnje.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 16 nov 2019, 10:08

Ja bi volio vidjeti na šta liče samo ti treninzi. Uigranije izgledaju terminske ekipe džemata Kantona Sarajevo koje se sastanu jednom u mjesecu.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 16 nov 2019, 10:13

Kolasinac je jedan od losijih bekova glede defanzivog segmenta. Cak i ona statistika maze oci jer na par oduzetih/presjecenih napravi isti ili veci broj propusta te jednostavno nije pravovremen u duelima.

Naravno dosta toga moze pruziti naprijed tako da, jedino rjesenje u mecevima protiv jacih je potpora pomenutom (bilo u vidu radnog krila ili sistema 352).

Izriciti krivac je Robi, od kojeg sam ocekivao barem neku improvizaciju. Glumi derbendziju implemetirajuci nekakav sistem gdje fol igramo. Ofanziva, fluidnost, qrci, palci.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 16 nov 2019, 10:14, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 16 nov 2019, 10:14

Sta bi bilo da su Vaha ili Ciro treneri ?

Cimirot, Krunic, Kvrzic, Gojak.. i igraci iz slicne druzine bili bi svjedno maksimalno napaljeni i davali bi kao i dosad koliko mogu.
Visca, Kolasinac i Besic svejedno ne bi ispostovali elementarne stvari na terenu.

Pjanic i Dzeko bi bili isti ovakvi kao sto su od Brazila 2014 Odigrali bi svaku cetvrtu utakmicu u skladu sa renomeom, a navijaci bi imali alibi za svaku losu partiju jer su isti veci i od same reprezentacije.
Nema tog Vahe i Cire koji bi ih smio odstraniti iz reprezentacije ili ostaviti na klupi, a da u slucaju poraza ne bude placenik, neznalica, tudjmanovac, savezovi ljudi, persona non grata...
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 nov 2019, 10:21

Normalno da je ubleha od trenera kriva.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 nov 2019, 10:23

I onda bi navijaci govorili i Ciri i Vahi da su neznalice kao i svima do sada.
I Vaha bi zaplakao i otisao u svoju sobu.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 nov 2019, 10:27

Šta serete vas dvojica? Jel vam plaća neko da spinujete ovdje? Dovoljno je pogledati rezultate i igru u nikad slabijoj grupi. Što prije otjerati ublehu to bolje.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 16 nov 2019, 10:34

Otice on i ok je, kriv je. Trener leti.. Smatras li da je to rjesenje svih problema? Ne pokusavam da opravdam nista u vezi trenera vec pitam jel stvarno on jedini krivac za ovo sve? Ciro je Ciro pa je letio, svasta ste pricali, 6 komada od Portugala.. Znaci doce novi trener i oni ce trenirati u Zenici, nece bit kolaca, posjete familije,menadzera u i oko repke?? Ginuce za dres i poslije svake izgubljene cemo govoriti barem su dali sve od sebe? Ja mislim da ne..

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 nov 2019, 10:47

Bundesliga je napisao/la:
16 nov 2019, 10:27
Šta serete vas dvojica? Jel vam plaća neko da spinujete ovdje? Dovoljno je pogledati rezultate i igru u nikad slabijoj grupi. Što prije otjerati ublehu to bolje.

I ja mislim da Robi treba otici.

Jer cim Robi ode i dodje neko drugi, Visca ce podignuti glavu kada trci ili pokusava dodati, Besic nece gubiti lopte na nasaoj polovini i znati ce nabaciti dok ce Duljevic postati igracina. A odbrana ce nam biti granitna.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.