Andrea, Aleksandra il u troje, šta je u pitanju
Šahovski turnir SportSport.ba
Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan
Re: Šahovski turnir SportSport.ba
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Nail for Real
- Kontakt:
I don't kiss and tell
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- Trebinjac94
- Kontakt:
Moze;
Još dvojica nam nedostaju ili da igramo sa šest igrača? Pet kola, prva četiri u polufinale?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Dobre partije, školski primjeri kako se igraju Italijanke i London, bez većih grešaka sve tamo do 30. poteza
Trebinjac se baš puno popravio, sretno u nastavku.
1.
https://lichess.org/4SXIohicUGfe
2.
https://lichess.org/vvByJnVxvSmC
Trebinjac se baš puno popravio, sretno u nastavku.
1.
https://lichess.org/4SXIohicUGfe
2.
https://lichess.org/vvByJnVxvSmC
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Mogao bih ja maci još jednog igrača, registrovat će se i na forum nije belaj. Možda još jedan onda i da imamo 2 lige
Moj prijedlog je da pričekate dok mi završimo ovo što smo počeli (finale je u srijedu) pa da onda svi skupa igramo svako malo švicarce koji završe za jednu večer a da više ne pravimo ove duge, svatko sa svakim formate. @bodi šta veliš?
Mene je privuklo ovo na duge staze, ali neb mi bio problem odigrati ponekad i ove jednovecernje
I meni je ligaški sistem zanimljiviji od swiss načina.
@sofronije nije problem može
@sofronije nije problem može
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Imamo mi sad dovoljno igrača i za Ligu 2, evo upravo pravi acc sebi ovdje zadnji što nam fali
Ima igrača dosta, ima i jedan na lichessu koji isto hoće da igra s nama ali mu još nije potvrđen account, igrao je nekoliko puta arene, oko 1700 je. A ima i ovih koji su ranije igrali ligu kao bulbasor, Kajzer10, Profesor, Mquc, Mamba1921, Unofficialpage, FoSte... treba zvati njih barem za švicarske.
Turniri jednodnevni se mogu igrat svakako, a može se i liga paralelno. Napravimo dan pauze za ligu i ubacimo švicarski turnir, jer je baš zanimljivo i ako nas bude nekih 12-15 bit će dobra zajebancija. Svi počinjemo meč u isto vrijeme. kad zadnji meč runde završi ide nova runda. Nema uparivanja sa istim igračima kao u arenama... sve daleko bolje.
Turniri jednodnevni se mogu igrat svakako, a može se i liga paralelno. Napravimo dan pauze za ligu i ubacimo švicarski turnir, jer je baš zanimljivo i ako nas bude nekih 12-15 bit će dobra zajebancija. Svi počinjemo meč u isto vrijeme. kad zadnji meč runde završi ide nova runda. Nema uparivanja sa istim igračima kao u arenama... sve daleko bolje.
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Ma bolje liga, nego citav dan, ja nemam vremena za to, ligu mogu svaki dan odigrati po mec.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Ma može, što više igre to bolje. Meni je intereaantije igrati turnire bilo kakve nego one solo partije.bodi123 je napisao/la: ↑15 jan 2021, 18:30Ima igrača dosta, ima i jedan na lichessu koji isto hoće da igra s nama ali mu još nije potvrđen account, igrao je nekoliko puta arene, oko 1700 je.
Švicarske ćemo igrati svakako, a može se i liga redovno odigravati. Napravimo dan pauze za ligu i ubacimo švicarski turnir, jer je baš zanimljivo i ako nas bude nekih 12-15 bit će dobra zajebancija. Svi počinjemo meč u isto vrijeme. kad zadnji meč runde završi ide nova runda. Nema uparivanja sa istim igračima kao u arenama... sve daleko bolje.
Nije čitav dan, švicarski od npr. 5 rundi sa 12 igrača traje sat vremena maksimalno, sve riješiš.Wandelanoite je napisao/la: ↑15 jan 2021, 18:32Ma bolje liga, nego citav dan, ja nemam vremena za to, ligu mogu svaki dan odigrati po mec.
5 mečeva formata 5+1 il šta već odaberemo.
Nego, @bodi kako ti praviše tabele i to?
Vidim da na mene pada ovo vođenje Cvajte
Vidim da na mene pada ovo vođenje Cvajte
U Excelu se tabele rade, pošaljem ti fajlove kad se formira liga, nije frka.
- Nail for Real
- Kontakt:
Taj drugi sistem je ok ako bismo igrali vikendom, radnim danima je tesko organizovati.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Zašto? Stavimo navečer u 8 i do 9 gotovi. Ili od 9 do 10, svejedno. Ta nećemo švicarac igrat 5+3, možemo 3+2.Nail for Real je napisao/la: ↑15 jan 2021, 19:50Taj drugi sistem je ok ako bismo igrali vikendom, radnim danima je tesko organizovati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.