FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Zdena ima li kakvih novosti 

DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
Ništa posebno osim da se moj omiljeni igrač, Farfan, počeo budalesati preko medija. U petak igramo prijateljsku utakmicu, prenos će biti na sport 1 u 20.30h.Hamo je napisao/la:Zdena ima li kakvih novosti
Inače, ekipa se nalazi u Turskoj na priprema a odigrat će nekoliko prijateljskih utakmica.
Dobra vijest je da se u Turskoj na pripremama nalaze naša dva omladinca Nils Zander i Julian Draxler. Mene posebno raduje što je Draxler pozvan i siguran sam da će u nastavku sezone zaigrati u nekoliko utakmica. Radi se o jako talentovanom igraču koji po mnogo toga podsjeća na Özila.
I meni je Farfan jedan od najdražih.Brz je na jeziku,ali dobar je igrač.Mislim da će sve biti u redu nije njemu prvi put da priča gluposti i prdi u šišu.U mladi pogon nisam upućen,ali se nadam Zdena da si u pravu što se tiće Draxlera.Zdena04 je napisao/la:Ništa posebno osim da se moj omiljeni igrač, Farfan, počeo budalesati preko medija. U petak igramo prijateljsku utakmicu, prenos će biti na sport 1 u 20.30h.Hamo je napisao/la:Zdena ima li kakvih novosti
Inače, ekipa se nalazi u Turskoj na priprema a odigrat će nekoliko prijateljskih utakmica.
Dobra vijest je da se u Turskoj na pripremama nalaze naša dva omladinca Nils Zander i Julian Draxler. Mene posebno raduje što je Draxler pozvan i siguran sam da će u nastavku sezone zaigrati u nekoliko utakmica. Radi se o jako talentovanom igraču koji po mnogo toga podsjeća na Özila.

- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Šalke hoće Raću
Posle brojnih licitacija koje su ga selile širom Evrope, čini se da je Radosav Petrović najbliži transferu u nemački Šalke.
Generalni menadžer kluba iz Gelzenkirhena odlučan je u nameri da dovede srpskog reprezentativca, a ne treba sumnjati da je po koju "lepu reč" za Petrovića rekao i Mladen Krstajić, dugogodišnji prvotimac Šalkea.
Izvori sa Auf Šalke Arene tvrde da će Magat morati dobro da "zahvati" u kasu, pošto se očekuje da bi za Petrovića Šalke morao da plati i čitavih sedam miliona evra.
Posle brojnih licitacija koje su ga selile širom Evrope, čini se da je Radosav Petrović najbliži transferu u nemački Šalke.
Generalni menadžer kluba iz Gelzenkirhena odlučan je u nameri da dovede srpskog reprezentativca, a ne treba sumnjati da je po koju "lepu reč" za Petrovića rekao i Mladen Krstajić, dugogodišnji prvotimac Šalkea.
Izvori sa Auf Šalke Arene tvrde da će Magat morati dobro da "zahvati" u kasu, pošto se očekuje da bi za Petrovića Šalke morao da plati i čitavih sedam miliona evra.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Eno ti sad
,bolje da su nastavili sa dovodjenjem Ignjovskog. 
7.mil eura.

7.mil eura.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
ja se iskreno nadam da od petrovica nece biti nista jer davati tolike pare za igraca njegogvog kvaliteta je van svake pameti...nastavljamo praksu iz proslosti ,tako da odmah mozemo reci zbogom tituli u neko skorije vrijeme....u 6 tekmi u ligi prvaka on ama bas nista nije pokazao...ako mu treba veznjak nek dovede malog zimmermana iz karlsruhea kojem je tek 18 godina a godinu dana je vec standardan..ne samo da je bolji od petrovica u svim segmentima nego je i puno mladzi i iskusniji(vise jakih tekmi u nogama)..uostalom danas ima toliko puno njemackih talenata da uopste nema potrebe da se oni traze van njemacke pogotovo ne na mjestu stopera i def veznog...a draxxlera nam je htio dortmund uzeti prosle godine i on je u 19 reprezentativac njemacke...trenira sa prvom ekipom od pocetka sezone valjda ce dobit priliku u drugom dijelu sezone...
Priča se kao da je S 04 namjestio domaću utakmicu protiv Hapoela i da se kao istražuje.To mi je suludo sve... 

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Danas je Schalke pokazao kako se igra na nivou opštinskih liga u BiH. Ne mogu da vjerujem da je moguće ovako igrati ili bolje rečeno NE IGRATI. Apsolutno niko nije zaslužio ni ocjenu 4.5, dakle svi su za odigrali za "čistu" peticu, od Neuera, pa do Huntelaara. Bezidejni, neborbeni i nonšalantni = Schake 04.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ma k_rina od utakmice. I jedni i drugi igrali na neke duge lopte i kontre a HSV pokazao u oba poluvremena da igra bolje rukomet. Opet nas je onaj ograničeni Schmitz oštetio......... 

Ja zaspo u fotelji i taman se budim kada prikazuje na tribinama stare S 04 navijače kako su gotovi zaspati.Toliko od mene.Nije mi jasno da onako mrljine ne mogu da potrče. 

@ Zdena 04
sta Vam je s Hooglandom. Je li sto se povreda tice otisao u neku stvar, ili nije trenirao kao sto je to Magath od njega ocekivao i sada mora snositi posljedice.
Znam kada je dosao da je bio najavljivan kao veliko pojacanje i trebao je zajedno s Uchidom da rjesi problem desnog beka i tako se otvorio prostor za prodaju Rafihne.
Ukoliko su u pitanju povrede bilo bi mi pravo zao momka jer koliko se sjecam i prije ga na toj sferi sreca nije mazila.
sta Vam je s Hooglandom. Je li sto se povreda tice otisao u neku stvar, ili nije trenirao kao sto je to Magath od njega ocekivao i sada mora snositi posljedice.
Znam kada je dosao da je bio najavljivan kao veliko pojacanje i trebao je zajedno s Uchidom da rjesi problem desnog beka i tako se otvorio prostor za prodaju Rafihne.
Ukoliko su u pitanju povrede bilo bi mi pravo zao momka jer koliko se sjecam i prije ga na toj sferi sreca nije mazila.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Povreda koljena koju vuče još od prošle sezone. Na početku ove sezone ta se povreda obnovila tako da se, koliko ja znam, još uvijek nalazi u rehabilitacionom centru. Dobro je pa su se oporavili Kenia i Pander, ne mogu više gledati onog Schmitza i Edua.
Steta za njega, znam dok je igrao u Mainzu uvijek bio medju top 5 na svojoj poziciji ako je vjerovati statistikama. Citao sam ovih dana Vas oficijelni forum i forum na TM-u, i svi su navijaci digli uzbunu tako da kazem protiv gore pomenutog dvojca i protiv Matipa.Zdena04 je napisao/la:Povreda koljena koju vuče još od prošle sezone. Na početku ove sezone ta se povreda obnovila tako da se, koliko ja znam, još uvijek nalazi u rehabilitacionom centru. Dobro je pa su se oporavili Kenia i Pander, ne mogu više gledati onog Schmitza i Edua.
Ne znam sta im je Matip skirvio jer momak je dosad rijetko kada odigrao na svojoj prirodnoj poziciji i radi nesta slicno kao Westermann, tj. krpi gdje stigne.
Po meni je Vama potreban vezni red, koji bi uposljavali krilne igrace, jer i sam je Magath priznao da imate problema kada Vi morate graditi igru.
ja ipak gotivim scmitza i nemojte zaboraviti da je on po prirodi krilni igrac a ne bek i da vec dvije sezone krpi tu poziciju...zna nekad odigrati lose ali ove sezone je imao dosta dobrih tekmi a prosle je bio jedan od oslonaca ekipe...nezaboravite da je on do prije godinu i po dana igrao amaterski fudbal,treba tu jos utakmica da to lici na nesto....ali hvala bogu sto nas pomilova ,salke je dobio prvo pojacanje a to je naravno odlazak jonesa...ja o ovom liku trubim jos od poraza od hanovera a felixu je trebalo 15 tekmi da shvati koliko je sati...najveci problem scalkea je taj sto nemamo nijednu kvalitetnu 8cu...igrac tipa sahina,to nam treba...rakitic nije niti moze biti 8ca...i nekontam koji **** drzi jurada na klupi a platio tolike pare za njega...svasta...nevjerovatne greske su napravljene ove sezone (bezvezna pojacanja osim huntelara i donekle raula,nepotrebna prodaja westermana,za 35 miliona koliko ih je bio za pojacanja moralo se uradit vise,nepotrebno slanje holtbija na posudbu,neprodavanje rakitica)...na escudera i deaca je potroseno oko 6 miliona eura a za te pare smo u brazilskoj ili argentinskoj ligi mogli kupit novog mesija,plus koliko samo njemackih talenata ima,schurle,zimmrman,gebhart,sve se to moglo za sicu dovest...ali ne doveo je on nama jurada koji je u sve i jednoj bitnijoj tekmi za atletico sjedio na klupi
evo par vijesti..draxler potpisao profi ugovor do juna 2014te...pa dokle vise u pm,zasto momka nepotpisu na 5 godina kao sto to radi sve i jedan ozbiljan klub sa supertalentima...pogotovo iz vlastite omladinske skole...
felix spremio transfer listu na kojoj se nalazi oko 13-14 igraca i velika je vjerovatnoca da ce do ljeta 90% njih raspatikati...jones je vec razguzlao,dok su ostali (gavranovic,jendrisek,baumjohan,sarpei,hao ,strait,ibraimi,plestan,escudero,deac,i jos par njih ima)..tu komotno mozemo pridruziti i moraveka,regnusena koji na posudbama igraju umjereno ili nikako(regnusen).svi ovi igraci su trebali biti velika otkrica velikog gazde felixa medzutim svi ama bas svi su se ispostavili kao totalni promasaj...neki od njih su sa klubom godinu dana vec i nisu poluvremena cestito proveli na terenu a sve toboze supertalenti...medzutim mislim da se na ovim igracima moze dignut fina lova nekih 20tak miliona pa za te pare otplatit ostatak duga koje klub ima vec nekloliko godina...
felix spremio transfer listu na kojoj se nalazi oko 13-14 igraca i velika je vjerovatnoca da ce do ljeta 90% njih raspatikati...jones je vec razguzlao,dok su ostali (gavranovic,jendrisek,baumjohan,sarpei,hao ,strait,ibraimi,plestan,escudero,deac,i jos par njih ima)..tu komotno mozemo pridruziti i moraveka,regnusena koji na posudbama igraju umjereno ili nikako(regnusen).svi ovi igraci su trebali biti velika otkrica velikog gazde felixa medzutim svi ama bas svi su se ispostavili kao totalni promasaj...neki od njih su sa klubom godinu dana vec i nisu poluvremena cestito proveli na terenu a sve toboze supertalenti...medzutim mislim da se na ovim igracima moze dignut fina lova nekih 20tak miliona pa za te pare otplatit ostatak duga koje klub ima vec nekloliko godina...
Jendrisek otisao u Freiburg. Iznos transfera je 900.000 €. Po meni najbolje i za jedne i druge i Schalke je iz ovog ugovora izasao bez gubitaka. Istina da je dosa bez odstete iz Kaiserslauterna, ali sigurno je dobio neku proviziju, platu za sest mjeseci tako da sve zavrsi na nekoj velikoj 0.
pa jendrisek je obecavao ,ipak imao 3 fine sezone u cvajti medzutim jednostavno nije igrac za jace ekipe i to je cinjenica...
da procijenimo ostale sa liste...
hao 2 mil
escudero 2,5
deac 2,5
ibraimi .5 mil
strait 700 000
baumjohan 3 mil
jones 1,5 mil
plestan 1 mil
moravek 3 mil
renusen 1 mil
kluge 1 mil...
po meni
da procijenimo ostale sa liste...
hao 2 mil
escudero 2,5
deac 2,5
ibraimi .5 mil
strait 700 000
baumjohan 3 mil
jones 1,5 mil
plestan 1 mil
moravek 3 mil
renusen 1 mil
kluge 1 mil...
po meni
- Omerbavarac
- Kontakt:
Sta je ovo, niko se ne raduje novom trijumfu Schalkea?
Inace, Raul je taj koji je donio 3 boda protiv vrlo dobrog Hannovera.
Avelar iz Karpatya stigao na posudbu u Schalke.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ništa čudno što smo pobjedili,ali zato neće biti čudno ako slijedeću izgubimo.Igramo toplo-hladno,igramo za Bogu plakati.Magath je klasa trener,ekipa također nije loša,ali u čemu je stvar pa mi tako loše igramo.Valjda je odbrana ta koja sve kvari.Omerbavarac je napisao/la:Sta je ovo, niko se ne raduje novom trijumfu Schalkea?

iskreno ocekivao sam pobjedu ,ali odbrana opet zabrinjava...draxler je bio dobar za prvi put i ucestvovao je i kod gola...sjajno...scmitz asistencija i odlicna igra,vidi se da zna samo treba malo vise konstantnosti a to ce doci sa iskustvom,pander se polahko vraca imao jedan sjajan sut kad je lopta proletjela iznad 90tke sa nekih 25 metara...moritz je bio ok na neprirodnoj poziciji...neznam sta konta magath sa juradom ako situacija ostane ovakva on bi mogao razguzlat na ljeto...nije opravdao ni dinar ulozen u njega...a ovaj danilo da napomenem da je bio standardan u svih 6 tekmi u kupu uefa ove godine u grupi smrti..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.