Liga BiH u malom nogometu/fudbalu

DamirT
Kontakt:

Re: Liga BiH u malom nogometu/fudbalu

Post Postao/la DamirT » 13 jul 2024, 19:05

ASD je napisao/la:
13 jul 2024, 15:34
Ne bih se složio s tom konstatacijom.
Naravno da treba uvoziti igrače izvana. Ali isto tako mi imamo prejaku bazu, da se kvalitet itekako stvara i kod nas.
To je tacno, mada ako hocemo jos jacu ligu, treba dovoditi i strance da unaprijede ligu. Ovo sto radi Bubamara je odlicno, mozda podstakne i druge timove da uspiju dovesti nekog stranca iz regije, ali koji ce biti pojacanje, a ne samo broj. Pogotovo jer za ovaj sport ne trebaju uopste velike pare za neki veci rezultat.

Eto ovih par igraca sto je Bubamara dovela imaju platu kao igraci velikog fudbala u timu koji se bori za ostanak. Sumnjam da imaju platu makar 7-8 hiljada eura.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 13 jul 2024, 20:39

Vidimo duze vremena da otprilike isti igraci se vrte po klubovima. Sad ces mozda izgubiti Radnik koji je bio prejak, a dobices Bubamaru. Bilo je i prije ekipa koje su bile dobre tipa Policajac, Salines i dr.pa neke ni ne postoje vise, a ti isti igraci su presli u druge timove. Fazon bi bio kad bi uz novu superjaku Bubamaru, Radnik ostao na okupu, SG Mostar se pojacao itd. A to se moze postici samo uvozom stranaca ili proizvodnjom novih igraca, a na tome se slabo radi. Ne bih se bas slozio da nam je baza jaka, jer otprilike su uvijek ista imena.
Ne znam kakva je finansijska situacija u drugim klubovima nase lige, tipa Sarajevo, Zeljo, Salines, ali mislim da nije bajna i da oni ne mogu pratiti tempo Bubamare, Mostara i eventualno Radnika ako odluce nastaviti ulagati jer oni definitivno su imali veliki budzet proslih sezona.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 jul 2024, 20:47

mercurial je napisao/la:
13 jul 2024, 20:39
Vidimo duze vremena da otprilike isti igraci se vrte po klubovima. Sad ces mozda izgubiti Radnik koji je bio prejak, a dobices Bubamaru. Bilo je i prije ekipa koje su bile dobre tipa Policajac, Salines i dr.pa neke ni ne postoje vise, a ti isti igraci su presli u druge timove. Fazon bi bio kad bi uz novu superjaku Bubamaru, Radnik ostao na okupu, SG Mostar se pojacao itd. A to se moze postici samo uvozom stranaca ili proizvodnjom novih igraca, a na tome se slabo radi. Ne bih se bas slozio da nam je baza jaka, jer otprilike su uvijek ista imena.
Ne znam kakva je finansijska situacija u drugim klubovima nase lige, tipa Sarajevo, Zeljo, Salines, ali mislim da nije bajna i da oni ne mogu pratiti tempo Bubamare, Mostara i eventualno Radnika ako odluce nastaviti ulagati jer oni definitivno su imali veliki budzet proslih sezona.
Salines ne postoji vise. Ugasen klub.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 13 jul 2024, 20:53

FC Neimari-Salines, svejedno ko ce ga upratiti. O tome pricam, uvijek nove ekipe, a isti igraci. To isto kad imas 10 km pa ih prebacis u drugi dzep- opet imas 10 km.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 jul 2024, 21:59

Radnik je za klasu slabija ekipa od ove Bubamare.
Dovoljno je pogledati igrački kadar i koliko su njihovi igrači konkurentni u reprezentaciji.

Imali su tu sreću da igra s golmanom-igračem nažalost samo još kod nas prolazi pa su bili možda i zadnja ekipa evrope koja je tako igrala.

Liga je brutalno napredovala zadnjih godina. Skoro pa je nemoguće da igrača registruju u Premijer ligi koji nikad nije igrao takmičarski futsal, kao što se prije dešavalo, pa da ti taj igra ključnu ulogu u timu.

Mladi igrači kao što su recimo Radujković, Todorić i Brkanić su se afirmisali kroz ligu, igrajući prije toga za omladinske katevgrije.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 13 jul 2024, 22:37

Polako druze, Radnik je bio prvak ove lige, Bubamara nije i tek treba da se dokaze. Nisam ja njihov advokat, ali ti momci u Radniku igraju skupa 100 godina i turnire i profesionalno. Zato i igraju s golmanom jer su uigrani haos i u tome su najbolji. Uostalom igrali su i grupnu fazu Lige prvaka i za Radnik i za Diamant Linz prije 3 godine. Mada i golman Bubamare Deki je poznat po tome da puno ucestvuje u igri nogom. To je sve prednost u futsalu, kad golman zna nogom, kad dobro baca rukom. Bekir Hodzic npr koju god baci rukom u kontri to je 99% gol..

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 jul 2024, 23:57

Bio je prvak, ali dosta slabije lige nego što je sad. I nisu se dobro proveli u Evropi. Poraženi su od Gentoftea što je epski poraz.

Igra sa golmanom-igračem je popularizovana od strane Kairata sa Higuitom. Konstantno igrali na višak. Kasnije je taj stil prevaziđen da više ni Higuita ne igra tako.
Čak ni Deko ne igra tako jer Surudžić gleda futsal.

Bubamara ima bar 4 fudbalska imena kakva Radnik nema (Osredkar, Perić, Postružin i Milanović).
Bubamara za razliku od Radnika ima širinu.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 14 jul 2024, 10:15

Ma ovo sto Bubamara radi se zove nelojalna konkurencija i to vjerovatno niko nece pratiti jer je to nerealno. Nesto tipa sto Chelsea radi. Daju pare koje ne daju ni puno ozbiljnjiji klubovi igracima koji te pare ne vrijede. Pitanje je kad ce im dosaditi (sponzorima i navijacima) i vratiti se u nize lige, jer futsal osim licne satisfakcije ne donosi nista drugo, sto donose neki drugi sportovi. Osvojis par trofeja unutar BiH, odigras Ligu prvaka (mozda) i onda to sve dosadi..

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 14 jul 2024, 13:20

Prva petorka tešnja blizu dogovora sa neimarima da nastupaju za njih u PL.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 jul 2024, 15:54

Po meni:
Bubamara, Hercegovina i SG su tri najjače.
GFC i Željeznica su iza njih. Sloga iza njih.
Radnik nepoznanica, dok se ne vidi ko će sve igrati za njih.
Željezničar zavisi od toga hoće li Radmilović igrati za njih, inače borba za opstanak, grčevita.
Neimari i Borac se isto moraju hitno pojačati, grčevita borba za opstanak.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 14 jul 2024, 16:13

ASD je napisao/la:
14 jul 2024, 15:54
Po meni:
Bubamara, Hercegovina i SG su tri najjače.
GFC i Željeznica su iza njih. Sloga iza njih.
Radnik nepoznanica, dok se ne vidi ko će sve igrati za njih.
Željezničar zavisi od toga hoće li Radmilović igrati za njih, inače borba za opstanak, grčevita.
Neimari i Borac se isto moraju hitno pojačati, grčevita borba za opstanak.
Zeljo je finansijski jako stabilan i napreduje lagano iz sezone u sezonu. Juniori su prosle godine, bili prvaci drzave, tako da ocekujem, da se par mladih i talentovanih igraca prikljuci seniorskoj ekipi. Mislim da ce ekipa biti spoj mladosti i iskustva..

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 15 jul 2024, 11:42

Radmilovic ponovo u SG

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 15 jul 2024, 12:49

Znaci SG ne promatra sve skrstenih ruku...ocekujemo jos neku bombu u SG iz inostranstva.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 15 jul 2024, 12:53

Selektor Goran Melher pozive je uputio sljedećim igračima:

Darko Milanović (MNK Bubamara), Dino Čizmić (FC Sloboda Kompred), Marijo Aladžić (FC Mostar SG), Davor Arnautović (KMF Radnik MD Shop), Josip Sesar (HMNK Vrgorac), Amir Baručija (FC Mostar SG), Josip Bilić (GFC Sarajevo), Miloš Radujković (KMF Loznica), Amar Šišić (MNK Neimari Salines), Adnan Kalajdžić (FC Mostar SG), Sejad Ibrišimović (MNK Bubamara), Bilal Jelić (FC Mostar SG).

Osim 2 igraca svi igraju u nasoj ligi.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 jul 2024, 15:11

Valjda budu kakvi prenosi.

Reprezentacija Maroka je mnogo jaka. Ciljaju medalju na svjetskom prvenstvu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 jul 2024, 16:03

Gdje je Todoric?
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 15 jul 2024, 19:14

DamirT je napisao/la:
15 jul 2024, 16:03
Gdje je Todoric?
Cudan spisak. Mogao bi nabrojati par igraca koji bi trebali tu biti. Mozda ne zele..

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 jul 2024, 20:15

mercurial je napisao/la:
15 jul 2024, 19:14
DamirT je napisao/la:
15 jul 2024, 16:03
Gdje je Todoric?
Cudan spisak. Mogao bi nabrojati par igraca koji bi trebali tu biti. Mozda ne zele..
Ma smijesan. Ima sigurno 4-5 boljih igraca od ovih, a nisu na spisku... Iz Hercegovine nijedan igrac, a prvaci drzave. Melher isti kao Krezo i Matan. Nista bolji od njih nije. Imamo veliki potencijal ovdje, ali dzaba kad ga uvijek neznalice vode.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 15 jul 2024, 22:09

Neće ljudi da igraju za repku jer pola stvari plaćaju sami

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 15 jul 2024, 22:18

Sezona je turnira. Bolje uzeti 2-3 hiljade eura..

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.