Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

effe_sa
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la effe_sa » 20 jun 2012, 14:24

Ovo što se Kroosa tiče, da prvo vezano za to nešto kažem. Meni se taj lik kada se tek počeo probijat u prvu postavu, kada se u javnosti ono pravo pokazao poput oni golova Zvezdi u Kupu Uefa pravo sviđao. Poslije onda boravak još u Bayernu, pa posudba u Leverkusen, pa tamo pravi bljesak. Povratak u Bayern i onda nekad bljesak a nekad se čovjek totalno gubi, zato on nije to pravo oružje za repke. Nema on taj baš pravi level da sad igra neku bitnu ulogu. U kadru je zasluženo, ovo što ulazi ok, ali trenutno nema osnova da traži preveliku minutažu. On mora skontat kao prvo, da uz talenat i potencijal koji imaš, moraš i do besvijesti radit, borit se na terenu, pokazat muda, a ne nekad prespavat dio utakmice, ili nekad cijelu utakmicu.

Što se tiče Mullera, on je uz Ozila, Schweinsteigera, jedan možda od najbitniji kotača opšte kad je u top formi. Loew zna koliki potencijal taj momak ima. Pokazao ga je dosta u Bayernu, pokazao ga na SP 2010. godine. Jedan jako bitan argument za Mullera i njegovo prisustvo u prvoj postavi je i taj što se on jako mnogo bori, mnogo trči i vraća nazad. A kad je u najboljem izdanju, onda on zabije, asistira, probija protivničke redove. Evo Muller cijelu ovu sezonu nije onaj stari, ali evo sad protiv Danske i u tom stanju on tamo probije, sudjeluje kod gola, radi na terenu. Do sad je solidan. Znači Jogi od njega uvijek očekuje nešto korisno. Poldi je evo isto zabio. Samo on dosta lošije igra na terenu.
Za ovu dvojicu igrača, ide u prilog, zasluge prijašnje, uklopljenost u ovaj sistem, te velika borba i vraćanje i u defanzivu. Dok ja mislim kad bi razmišljali o promjeni, onda jedino da se Poldi mijenja, jer kod Mullera uvijek može neki dobri, čudni potez se pojavit i čovjek stvori veliku korist za ekipu.
E Jogi je svjestan ako ubaci npr. Reusa ili Goetzea da postoji rizik da se ipak ne uklope sjajno u sistem, a drugi argument je da njih dvojica će puno manje trčat i kretat se, pa i borit se od gore spomenute dvojice.
Argumenti koji idu u prilog Reusu i Gotzeu su veliki talenat, kod prvog i sjajna sezona, ovaj drugi je imao neke fantastične partije u prijateljskim utakmicama poput utakmice protiv Brazila, gdje je odigrao brazilski.

Znači po svemu ovome kad sve sabereš i oduzmeš nije lako Jogiju donijet odluku, on je rekao da će mnoge odluke pred utakmice biti po osječćaju, a za sad je imao dobar osjećaj kada se odlučivao za Gomeza, Hummelsa i u zadnjoj utakmici za Bendera.
Što se Reusa i Goetzea tiče, o njima treba razmislit protiv Grčke, možda od početka ili ranije ih uvodit s klupe, pogotovo ako bude teško išlo razbijanje protivničkog bedema. A onda opet tu imamo i Schurllea na kojeg Loew ozbiljno tamo lijevo, na Poldijevoj poziciji računa, pa onda zato ovoj dvojici situacija za nastup je otežana.

Naravno sad je svaka odluka Joachimova bitna, ali do sad on nije baš da nije pokazao hrabrosti, potez sa Benderom je posebno bio hrabar, pa razumna je odluka bila od početka računat i na Hummelsa umjesto Mertea. Spreman je Loew na određene varijacije, evo ko npr. što postoji velika mogućnost da će protiv Grka igrat Klose, jer bolje on odgovara protiv jednog takvog protivnika.

A ne zaboravimo da i jednom Howedesu nije lako, npr Bender je ispred njega dobio priliku, ali isto zato što se Bender bolje uklapa u ovaj sistem. Znači dosta se faktora preračunava kod izbora igrača. Nisu to samo zasluge, nego i kako se ko uklapa, koliko ko radi na terenu i sve gore što sam pobrojao. Volio bi da Goetze i Reus dobiju svoje prilike, da pokažu koliko mogu i koliko znaju, a možda baš onda postanu bitni u ovoj utakmici četvrtfinala ili poslije polufinala. Nesumnjivo je da se radi o 2 sjajna fudbalera, pred kojima je sjajna budućnost, tako da će u budućnosti i dobiti dosta prilike.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 20 jun 2012, 16:40

effe_sa je napisao/la:Ovo što se Kroosa tiče, da prvo vezano za to nešto kažem. Meni se taj lik kada se tek počeo probijat u prvu postavu, kada se u javnosti ono pravo pokazao poput oni golova Zvezdi u Kupu Uefa pravo sviđao. Poslije onda boravak još u Bayernu, pa posudba u Leverkusen, pa tamo pravi bljesak. Povratak u Bayern i onda nekad bljesak a nekad se čovjek totalno gubi, zato on nije to pravo oružje za repke. Nema on taj baš pravi level da sad igra neku bitnu ulogu. U kadru je zasluženo, ovo što ulazi ok, ali trenutno nema osnova da traži preveliku minutažu. On mora skontat kao prvo, da uz talenat i potencijal koji imaš, moraš i do besvijesti radit, borit se na terenu, pokazat muda, a ne nekad prespavat dio utakmice, ili nekad cijelu utakmicu.
Sto se Kroosa tice,ja sam namjerno bacio bombu da je doktor za onu dvojicu. Kroos je igrac sa ogromnim potencijalom,i sa pravom dobija minutazu u elf-u,neki ce rec da nije ni toliko zasluzio,ja iskreno mislim da mu je to mjera.
S obzirom da se Reus i Gotze jos uvijek nisu niti jednom skinuli,a kamoli usli na teren,ovo sto Kroos dobije minutaze je sasvim zadovoljavajuce!!!

Dortmundovci se pale toliko sto imaju dvojicu izuzetnih igraca,ali njih dvojica ne mogu prismrditi prvoj postavi. Budite zadovoljni sto je Hummels dobio priliku,uostalom svi navijaci elfa treba da budu sretni sa tim potezom jer je stvarno stoper svjetske klase!!!
Mogao bih mu elf predstavljati odskocnu dasku u karijeri,pa da uskoro zagrize neki veliki klub za njega,a kako poznajemo BvB necete biti u stanju da ga zadrzite!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Stern des Südens

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 20 jun 2012, 16:59

proFCB je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Ovo što se Kroosa tiče, da prvo vezano za to nešto kažem. Meni se taj lik kada se tek počeo probijat u prvu postavu, kada se u javnosti ono pravo pokazao poput oni golova Zvezdi u Kupu Uefa pravo sviđao. Poslije onda boravak još u Bayernu, pa posudba u Leverkusen, pa tamo pravi bljesak. Povratak u Bayern i onda nekad bljesak a nekad se čovjek totalno gubi, zato on nije to pravo oružje za repke. Nema on taj baš pravi level da sad igra neku bitnu ulogu. U kadru je zasluženo, ovo što ulazi ok, ali trenutno nema osnova da traži preveliku minutažu. On mora skontat kao prvo, da uz talenat i potencijal koji imaš, moraš i do besvijesti radit, borit se na terenu, pokazat muda, a ne nekad prespavat dio utakmice, ili nekad cijelu utakmicu.
Sto se Kroosa tice,ja sam namjerno bacio bombu da je doktor za onu dvojicu. Kroos je igrac sa ogromnim potencijalom,i sa pravom dobija minutazu u elf-u,neki ce rec da nije ni toliko zasluzio,ja iskreno mislim da mu je to mjera.
S obzirom da se Reus i Gotze jos uvijek nisu niti jednom skinuli,a kamoli usli na teren,ovo sto Kroos dobije minutaze je sasvim zadovoljavajuce!!!

Dortmundovci se pale toliko sto imaju dvojicu izuzetnih igraca,ali njih dvojica ne mogu prismrditi prvoj postavi. Budite zadovoljni sto je Hummels dobio priliku,uostalom svi navijaci elfa treba da budu sretni sa tim potezom jer je stvarno stoper svjetske klase!!!
Mogao bih mu elf predstavljati odskocnu dasku u karijeri,pa da uskoro zagrize neki veliki klub za njega,a kako poznajemo BvB necete biti u stanju da ga zadrzite!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
23-godišnji stoper je na svoje zadovoljstvo ali i zadovoljstvo čelnika kluba produžio ugovor do 2017. godine.
"Mats Hummels bi mogao zaigrati u bilo kom drugom klubu u Evropi, ali je umjesto toga odabrao da ostane u Dortmundu. Ovo je sjajno ispalo za klub", rekao je prezadovoljni Klopp.
Malo se informisi!!! :lol:

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 20 jun 2012, 17:06

Evo zagrizao je jos davno za njega "veliki klub",po tebi vjerovatno najveci,jbg niste znali da od njega napravite klasu,sreca pa je neko znao,pa ste htjeli da ga vratite i "plakali ste za njim",ali evo sta je odgovorio(bilo je ovo prosle god,kako tek sad razmislja :lol: )
Ima klauzulu po kojoj za 8 miliona eura može preći u Bayern: "Čak i da imam klauzulu za dva eura: Ne želim otići, želim ostati u Borussiji Dortmund!"-izjavio je Hummels.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 20 jun 2012, 17:15

pa naravno da znam za to produzenje ugovora,ali 2017,ce vrlo brzo doci,odnosno 2016. kada ljudi pocnu kucati na vratima sa ponudama,da li ce onda Hummels reci nigdje ja ne idem,a uzmimo u obzir da BvB dotad nece napraviti neki veliki iskorak u evropi...
Stern des Südens

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 20 jun 2012, 17:18

smopiBVB je napisao/la:Evo zagrizao je jos davno za njega "veliki klub",po tebi vjerovatno najveci,jbg niste znali da od njega napravite klasu,sreca pa je neko znao,pa ste htjeli da ga vratite i "plakali ste za njim",ali evo sta je odgovorio(bilo je ovo prosle god,kako tek sad razmislja :lol: )
Ima klauzulu po kojoj za 8 miliona eura može preći u Bayern: "Čak i da imam klauzulu za dva eura: Ne želim otići, želim ostati u Borussiji Dortmund!"-izjavio je Hummels.
Najveci NE,ali jedan od NAJVECIH!!!
Stern des Südens

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 20 jun 2012, 17:23

proFCB je napisao/la:pa naravno da znam za to produzenje ugovora,ali 2017,ce vrlo brzo doci,odnosno 2016. kada ljudi pocnu kucati na vratima sa ponudama,da li ce onda Hummels reci nigdje ja ne idem,a uzmimo u obzir da BvB dotad nece napraviti neki veliki iskorak u evropi...
Bitno je da je produzio kao i velika vecina kostura ekipe,a do 2017...sta ce se sve izdesavati,to niko ne zna,iako nije daleko da postane legenda kluba pa mozda i zavrsi karijeru u BvB-u,to je buduci kapiten i vodja tima!
A uzmimo u obzir koliko ce do tad puta pregaziti bayu i napraviti veliki iskorak u evropi.. ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 jun 2012, 17:34

Opet de dize bezpotrebna prasina oko jedne izjave i opet se bezpotrebno skrece sa teme. :? :?
Müller i Khedira su na danasnjoj konferenciji kritikovali medije i javnost u Njemackoj i rekli da imaju osjecaj da i pored titule opet bi neki bili nezadovoljni.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 jun 2012, 17:39

Najboljih 11 iz grupne faze.

slika

Vlada sjajna atmosfera u taboru Elfa.

slika

:lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 20 jun 2012, 17:48

amerosm je napisao/la:Opet de dize bezpotrebna prasina oko jedne izjave i opet se bezpotrebno skrece sa teme. :? :?
Müller i Khedira su na danasnjoj konferenciji kritikovali medije i javnost u Njemackoj i rekli da imaju osjecaj da i pored titule opet bi neki bili nezadovoljni.
Upravu si,nije ovdje tema za bayo vs. BvB!
Pa dobro,vjerovatno su upravu da mediji stvaraju veliki pritisak na igrace i dizu prasinu mozda bespotrebno..
Mada vise bih volio da je tu izjavu dao neko ko se stvarno pokazao i ko ima pravo(jer mu nemaju sta prigovoriti na igru),npr.Neuer,Hummy,Gomes...Ili da je Lahm kao vodja rekao medijima da ne s.ru! :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 jun 2012, 18:33

UEFA je danas saopstila da ce Damir Skomina u Petak dijeliti pravdu na utakmici protiv Grcke. Jedini igrac kojem prijeti suspenzija je Holger Badstuber i nadam se da ce proci bez kartona, tako da bi u eventualnom polufinalu svi krenuli od NULE.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 20 jun 2012, 18:53

Znaci dolazi do brisanja kartona???
Stern des Südens

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 20 jun 2012, 19:01

Ovaj Strinic u idealnoj postavi Eura!?Cuo sam da su Bilica zestoko kritikovali sto je njega pozvao,a momak bio jedan od jacih u svojoj repki...On bi se mogao negdje zestoko prodati,ono sto sam gledao,fkt igra strasno!Ocekivano najvise igraca iz Elf-a!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 jun 2012, 19:01

proFCB je napisao/la:Znaci dolazi do brisanja kartona???
Zamisli apsurda da ovo pravilo ne važi za CL.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 20 jun 2012, 22:13

Top 11 grupne faze po Eurosport-expertima!

slika
Hummels po svim analizama experata na svakom portalu u Top 11. Bilo bi čudno da nijeslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 jun 2012, 22:41

Nije nista cudno sto se Hummels nalazi u prvoj postavi EP-a, jer je isti takodjer dosad najbolje ocjenjeni igrac prvenstva - gledajuci statistiku kojom se vodi BILD.

Takodjer je zanimljiv podatak da Elf predvodi Fair-Play listu na prvenstvu sa samo tri zuta kartona, i da samo jednom igracu prijeti suspenzija - Holger Badstuber. Jos ukoliko uzmemo u obzir da je Njemacka igra u tzv. grupi smrtionda je ovaj podatak fenomenalan.

PS: Pogledajte statistiku sto se kartona tice kada su u pitanju Italijani i Englezi. Naravno pod pretpostavkom eventualnog 1/2 finalnog dvoboja.

http://de.wikipedia.org/wiki/Fu%C3%9Fba ... /Statistik

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 21 jun 2012, 15:57

Nakon sto je Mario Gotze izrazio svoje nezadovoljstvo sjedenjem na klupi,to isto je ucinio i njegov suigrac iz BvB-ea Marco Reus...
kako je krenulo sad ce josh iii Gundogan da izrazi svoje nezadovoljstvo!!!
hahahhahahha

eee necete vi u Bayern da predjete,eto vam grijte klupu elf-a!
haahhahahahhahahahahhahahhahahah
Stern des Südens

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jun 2012, 16:06

proFCB je napisao/la:Nakon sto je Mario Gotze izrazio svoje nezadovoljstvo sjedenjem na klupi,to isto je ucinio i njegov suigrac iz BvB-ea Marco Reus...
Prvi je Kroos izrazio nezadovoljstvo, pa tek onda Gotze i Reus. Marco Reus je do 30.juna. član BMG-a, tako da on ne može bit' Gotzeov suigrač iz BVB-a. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 jun 2012, 16:11

Semir bvb je napisao/la:
proFCB je napisao/la:Nakon sto je Mario Gotze izrazio svoje nezadovoljstvo sjedenjem na klupi,to isto je ucinio i njegov suigrac iz BvB-ea Marco Reus...
Prvi je Kroos izrazio nezadovoljstvo, pa tek onda Gotze i Reus. Marco Reus je do 30.juna. član BMG-a, tako da on ne može bit' Gotzeov suigrač iz BVB-a. ;)

pa Marco se s pravom ljuti, zaslužuje da igra u prvoj, bolji je od Podolskog i Mullera, barem po formi protekle sezone.. ja vjerujem da mu jogi da šansu da bi je on max iskoristio
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jun 2012, 16:17

Ako cemo realno nezadovoljstvo Reusa i Götze je opravdano za razliku onoga od Kroosa. No to je manje bitno. Poenta je sto se samo izdvoji jedan dio koji odgovara jednom taboru i napise se na ovom forumu, a ne cita se cjelokupni interviju.

Mario Götze: Naravno da zelim igrati. Zelim posebno na ovom turniru pokazati sta znam.

Marco Reus: Tesko mi se naviknuti da nisam potreban na terenu. Ovo je za mene jednostavno jedna nova situacija ali i prilika da steknem ogromno iskustvo. Moje vrijeme tek dolazi.

Toni Kroos: Nakon odlicnih predstava prosle sezone mislim da sam zasluzio da igram u prvoj postavi - i trener me bez razmisljanja moze ubaciti od samog pocetka.

Cilj je razlikovati izmedju ZELJE i ZAHTJEVANJA za igrom. Normalno da svaki igrac zeli igrati i zeli da mu se ukaze prilika, a isto tako nije normalno da zahtjevas da igras iako se u prvoj postavi nalaze igraci koji su od tebe dosta kvalitetniji, iako na klupi imaju bar minimalno tri igraca koji posjeduju veci kvalitet od tebe.

Licno mislim da su Reus i Götze onih posljednjih 15 minuta na utakmicama prije zasluzili da igraju nego Kroos, no Löw misli drugacije i ja se nadam najboljem na sutrasnjoj utakmici i na kraju aBd i tituli, a ko ce igrati to je najmanje vazno.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.