Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la Monolog » 27 sep 2011, 15:10

Ja ne branim Papeta, da ne bi bilo zabune. Al' haj'mo realno postaviti stvari: Koji trener bi pozvao igrače pred najvažniju utakmicu, a da pri tome NIKADA nisu igrali za reprezentaciju? Ljevaković i Mahmutović su trebali dobiti šansu u prijateljskim, no to nije bio slučaj. Ista stvar je i sa Cocalićem. Šta sad? Trebamo gledati raštimani orkestar u Parizu? Gledati igrače koji nikada zajedno nisu ni na terminu odigrali? Muslimović je dobio poziv samo zato da mu se u njegovim možda i najtežim danima karijere ne bi zatvorila vrata reprezentacije. Da mu na surov način ne bismo pokazali realnost. Iskreno, mi svakako ne'amo neke napadače za izvoza, a vjerujem da ni njegova minutaža neće biti velika, tako da si možemo priuštiti jednog igrača manje. :mrgreen: U svakom slučaju, vjerujem da bi se pojedini igrači trebali naći na spisku, al' sad je kasno. Ti igrači su davno trebali biti isprobani: Cocalić, Ljevaković, Mahmutović, te vratiti Jahića.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

nihco

Post Postao/la nihco » 27 sep 2011, 15:15

Monolog je napisao/la:Ja ne branim Papeta, da ne bi bilo zabune. Al' haj'mo realno postaviti stvari: K
oji trener bi pozvao igrače pred najvažniju utakmicu, a da pri tome NIKADA nisu igrali za reprezentaciju?
Ljevaković i Mahmutović su trebali dobiti šansu u prijateljskim, no to nije bio slučaj. Ista stvar je i sa Cocalićem. Šta sad? Trebamo gledati raštimani orkestar u Parizu? Gledati igrače koji nikada zajedno nisu ni na terminu odigrali? Muslimović je dobio poziv samo zato da mu se u njegovim možda i najtežim danima karijere ne bi zatvorila vrata reprezentacije. Da mu na surov način ne bismo pokazali realnost. Iskreno, mi svakako ne'amo neke napadače za izvoza, a vjerujem da ni njegova minutaža neće biti velika, tako da si možemo priuštiti jednog igrača manje. :mrgreen: U svakom slučaju, vjerujem da bi se pojedini igrači trebali naći na spisku, al' sad je kasno. Ti igrači su davno trebali biti isprobani: Cocalić, Ljevaković, Mahmutović, te vratiti Jahića.
nije to pravo pitanje,vjerovatno dosta trenera, pravo pitanje je - koji bi trener pozvao 21 igraca od kojih tri golmana, jedan igrac povrijedjen, jedan bez ekipe, desetorici prijeti drugi zuti karton,a igraju se dvije odlucujuce utakmice.....!!!???
ps. @za raju, je u pravu, ljevakovic i mahmutovic su, u ovoj situaciji, vise nego realna rjesenja ali sad' je proslo.......
Zadnja izmjena: nihco, dana/u 27 sep 2011, 15:18, ukupno mijenjano 1 put.
Sent from my Commodore 64

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 sep 2011, 15:17

majestic24 je napisao/la:Sve nade da mozemo u Francuskoj nesto napraviti,mislim da su zavrsile s ozljedom Seje Salihovica.
Otkad je to Sejad Salihovic novi Messi?
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 sep 2011, 15:18

Monolog je napisao/la:Ja ne branim Papeta, da ne bi bilo zabune. Al' haj'mo realno postaviti stvari: Koji trener bi pozvao igrače pred najvažniju utakmicu, a da pri tome NIKADA nisu igrali za reprezentaciju? Ljevaković i Mahmutović su trebali dobiti šansu u prijateljskim, no to nije bio slučaj. Ista stvar je i sa Cocalićem. Šta sad? Trebamo gledati raštimani orkestar u Parizu? Gledati igrače koji nikada zajedno nisu ni na terminu odigrali? Muslimović je dobio poziv samo zato da mu se u njegovim možda i najtežim danima karijere ne bi zatvorila vrata reprezentacije. Da mu na surov način ne bismo pokazali realnost. Iskreno, mi svakako ne'amo neke napadače za izvoza, a vjerujem da ni njegova minutaža neće biti velika, tako da si možemo priuštiti jednog igrača manje. :mrgreen: U svakom slučaju, vjerujem da bi se pojedini igrači trebali naći na spisku, al' sad je kasno. Ti igrači su davno trebali biti isprobani: Cocalić, Ljevaković, Mahmutović, te vratiti Jahića.
Druže ima Luks, a to će biti pobjeda 99% naša... probati Mahmutovića, Cocu i vratiti Jahića za ne daj Bože
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 27 sep 2011, 15:20

nihco je napisao/la: nije to pravo pitanje,vjerovatno dosta trenera, pravo pitanje je - koji bi trener pozvao 21 igraca od kojih tri golmana, jedan igrac povrijedjen, jedan bez ekipe, desetorici prijeti drugi zuti karton,a igraju se dvije odlucujuce utakmice.....!!!???
Šta koji ba?! :lol: Pa koga bi ti pozv'o, po tvom ispade da nikog od ovih nije trebao pozvati...
Čelik Zenica 1945

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 sep 2011, 15:24

Monolog je napisao/la:Čim sam vidio Mahmutovića i Ljevakovića, znao sam ko je autor posta. :mrgreen: Spisak je izaš'o i ne znam ko bi se usudio pozvati njih dvojicu i gurnuti ih u vatru kontra Francuza?! Pa ljudi nisu osjetili atmosferu u timu, nisu ni na okupljanjima bili, minute nisu odigrali sa ovim momcima, a sada bi trebali dobiti šansu u utakmici koja nas može direktno odvesti u Poljsku/Ukrajinu. :mrgreen:

Ne znam, ja nisam ni očekiv'o neka druga imena na spisku. Bešić svakako ne bi ni minute dobio i logično mi je što će Jagodić biti u mogućnosti koristiti ga u mladoj reprezentaciji. On je još nejak i nedovoljno dobar (ruku na srce) da bi bio u 1. postavi A selekcije. Uostalom, slabo igra u HSV-u koji jedva spaja kraj s krajem, a već su se podmladili. Jbg.

Iskreno se nadam i da će Muslimović pronaći klub. Ovo nikako ne može izaći na dobro. Nit' ima klub, a sigurno nam ne može pomoći ako sam trenira. :mrgreen: Pa nije on Federer. :mrgreen: Dakle, u startu smo slabiji za jednog navalnog igrača, al' dobra vijest je povratak Ibiševića. To je nešto što će nam značiti u ove 2 kvalifikacione utakmice.
Burazeru, ne mogu da vjerujem da su ljudi ovdje za nepuna 2 h napisali toliku hrpu nepotrebnih komentara. Sule zovnuo Muslimovica, i sad je to aman zaman ogroman problem, a svi smo znali da ce se pozvati ovi igraci. Eto, mogao je izostaviti Zlaju i zovnuti nekog levata od napadaca, isti klinac. Vikali smo i Zeca, pa smo vidjeli sta i kako...

Ovi sto prizivaju Ljevakovice, Jahice, Mahmutovice. Ma ne budite smijesni, pa koji bi to od njih uopste zaigrao. Mislim, potpuno suvisna diskusija, a ovdje ljude hoce haman radi Salihovica hercika da strefi...

Jedino u slucaju da se nakartoniramo protiv Luxa, ispao bi nekakav problem, a to nismo ludi da si to dopustimo.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

nihco

Post Postao/la nihco » 27 sep 2011, 15:24

Nimla_RZ je napisao/la:
nihco je napisao/la: nije to pravo pitanje,vjerovatno dosta trenera, pravo pitanje je - koji bi trener pozvao 21 igraca od kojih tri golmana, jedan igrac povrijedjen, jedan bez ekipe, desetorici prijeti drugi zuti karton,a igraju se dvije odlucujuce utakmice.....!!!???
Šta koji ba?! :lol: Pa koga bi ti pozv'o, po tvom ispade da nikog od ovih nije trebao pozvati...
je li ucili ista o logici u toj zenickoj skoli?
mislio sam da je trebao pozvati jos 7-8 igraca, nesto najnormalnije

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 27 sep 2011, 15:26

nihco je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:
je li ucili ista o logici u toj zenickoj skoli?
mislio sam da je trebao pozvati jos 7-8 igraca, nesto najnormalnije
E moj ti, da mu nije previše igrača? :roll: Još da imamo takvih igrača, za reprezentacije...
Čelik Zenica 1945

nihco

Post Postao/la nihco » 27 sep 2011, 15:31

_dreamer_ je napisao/la:

Ovi sto prizivaju Ljevakovice, Jahice, Mahmutovice. Ma ne budite smijesni, pa koji bi to od njih uopste zaigrao. Mislim, potpuno suvisna diskusija, a ovdje ljude hoce haman radi Salihovica hercika da strefi...

Jedino u slucaju da se nakartoniramo protiv Luxa, ispao bi nekakav problem, a to nismo ludi da si to dopustimo.
evo, sta ako se jedan ili dva igraca povrijede na pripremama ili na prvoj utakmici, sto se dogadjalo svaki put do sada?
sta ako dvojica ili trojica, od desetorice kojima prijeti zuti karton ,sto je vrlo moguce, pozute i ne mognu igrati protiv francuske?
sta ako se ibisevic ne oporavi , sto je takodjer vjerovatno?
na muslimovica svakako i ne rascuna, po njegovim rijecima........
pa ko ce mu igrati u parizu???????????????
ovo su sve realne opcije, ponavljam, svaki put nam se neko povrijedio na okupljanju, na svakoj utakmici smo dobijali zute kartone, narocito jer ce pritisak biti veliki.......ko ce igrati u francuskoj?

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 27 sep 2011, 15:34

_dreamer_ je napisao/la:Burazeru, ne mogu da vjerujem da su ljudi ovdje za nepuna 2 h napisali toliku hrpu nepotrebnih komentara. Sule zovnuo Muslimovica, i sad je to aman zaman ogroman problem, a svi smo znali da ce se pozvati ovi igraci. Eto, mogao je izostaviti Zlaju i zovnuti nekog levata od napadaca, isti klinac. Vikali smo i Zeca, pa smo vidjeli sta i kako...

Bog te vidio koga to mi nakantasmo odkako je ovaj panj selektor i to sa igracima po njegovom izboru(sto sporiji i meksi to bolji)?
Kako komentarises nastup Zahirovica a igra u xy klubu koji je vec sad 2 liga u Rusiji???
Po kojem to rezonu nazivas Ljevakovica,Mahmutovica,Jahica smijesnim???
I po kom to rezonu ovi igraci dobise poziv a imaih 5-6 koji po meni nisu u ovom momentu za repke a to su sto je najgore dokazali do sad 4-5 puta uzastopno...
I jos nesto odvojite ljudi vise simpatije prema FK Sarajevo od ovog panja od trenera pa ce te vidjeti da 90% posto njegovih poteza nemaju veze sa zdravim razumom...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

nihco

Post Postao/la nihco » 27 sep 2011, 15:41

Za_raju je napisao/la: Bog te vidio koga to mi nakantasmo odkako je ovaj panj selektor i to sa igracima po njegovom izboru(sto sporiji i meksi to bolji)?
Kako komentarises nastup Zahirovica a igra u xy klubu koji je vec sad 2 liga u Rusiji???
I po kom to rezonu ovi igraci dobise poziv a imaih 5-6 koji po meni nisu u ovom momentu za repke a to su sto je najgore dokazali do sad 4-5 puta uzastopno...
I jos nesto odvojite ljudi vise simpatije prema FK Sarajevo od ovog panja od trenera pa ce te vidjeti da 90% posto njegovih poteza nemaju veze sa zdravim razumom...
e eto , po njihovom, zahirovic, mravac, maletic, avdukic, medunjanin, stilic, muslimovic igraju u spaniji i engleskoj , pa su bolji izbor od cocalica,mahmutovica , ljevakovica. joj nase raje.......

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 27 sep 2011, 15:42

nihco je napisao/la: e eto , po njihovom, zahirovic, mravac, maletic, avdukic, medunjanin, stilic, muslimovic igraju u spaniji i engleskoj , pa su bolji izbor od cocalica,mahmutovica , ljevakovica. joj nase raje.......
Zašto nisu bolji? Jesi ti u životu gledao tu trojicu igrača uživo?
Čelik Zenica 1945

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 27 sep 2011, 15:46

Muslimovic ovakav trenutno ce prije zabiti gol u Parizu nego Zec u dvije takve tekme. Muslimovic je bager i pittbull u jednom. To Safet zna, i zato ga zove cijelo vrijeme...

nihco

Post Postao/la nihco » 27 sep 2011, 15:52

Nimla_RZ je napisao/la:
nihco je napisao/la: e eto , po njihovom, zahirovic, mravac, maletic, avdukic, medunjanin, stilic, muslimovic igraju u spaniji i engleskoj , pa su bolji izbor od cocalica,mahmutovica , ljevakovica. joj nase raje.......
pa zasto su ovi gori, pa nemaju mjesta, a reprezentacija nam se sastoji od 17 igraca i tri golmana, plus deset igraca je pod kartonima? je li razumijes o cemu pricam? ako u reprezentaciji ima standardnih mjesta za igrace iz izraela, azerbejdzana,poljske, austrije, bih, srbije....... zasto nema za igrace iz grcke,ceske koji su standardni u vojim timovima. fali nam igraca, to je problem, desice se da nam za francusku ostane 13-14 igraca , pa sta onda da se radi, pape ce traziti igrace po premijer ligi.

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 27 sep 2011, 15:56

Idolu ne mozes zvati nove igrace pred zadnje 2 tekme u kvaliifkacijama. Kakve koristi od njih???
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 sep 2011, 16:06

Za_raju je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:Burazeru, ne mogu da vjerujem da su ljudi ovdje za nepuna 2 h napisali toliku hrpu nepotrebnih komentara. Sule zovnuo Muslimovica, i sad je to aman zaman ogroman problem, a svi smo znali da ce se pozvati ovi igraci. Eto, mogao je izostaviti Zlaju i zovnuti nekog levata od napadaca, isti klinac. Vikali smo i Zeca, pa smo vidjeli sta i kako...

Bog te vidio koga to mi nakantasmo odkako je ovaj panj selektor i to sa igracima po njegovom izboru(sto sporiji i meksi to bolji)?
Ako je Safetov izbor sto meksi i sporiji, kakav li je onda Cirin sa Muratovicem, Ibricicem, Rahimicem, Misimovicem itd? I o kakvom ti kantanju pricas, gdje sam ja to spomenuo i zasto je to relevantno? Uostalom, taj isti Lux smo uzeli 3:0 u gostima, glatko. Ne vidim problem.

Zahirovic je momak koji je uletio "silom prilika" i nametnuo se kao takav. Zahirovic (jos uvijek) nije idealno rjesenje i vjerovatno u nasoj najjacoj formaciji nije prvi pick, zato ne vidim u cemu je problem? Igra, jer vazda neko fali. A usput koristi situaciju. Ne sporim ni Ljevakovica ni Mahmutovica kao buduce alternative, no u ovom momentu ne vidim da mogu donijeti u globalu kvalitet, nego iskljucivo kvantitet. Nisu to vrhunski nogometasi koji su izostavljeni i koji cine nasu reprezentaciju 20-30% slabijom. Zato mi i jeste presmijesno ovo jadikovanje.

Ako se povrijede 3-4 igraca, to ce zaista biti peh. Ali se tom logikom moze povrijediti i 10 igraca (npr. fasovati neku gripu), pa da onda ni ta trojica ne pomognu. Mislim, sta, ako ovo ono.. Mala je vjerovatnoca da se bas 3-4 igraca povrijedi na treningu reprezentacije, jer se o tome obicno vodi racuna. Ali dobro, sve je moguce, pa i to.

O kartonima sam vec rekao, nema potrebe da se ponavljam.

Slijedom tvoje logike bi ti sada izbacio 6 igraca polovnjaka i doveo novih 6 polovnjaka, koji su uz to i neuigrani sa ostatkom ekipe. Kako ne shvatas da se sada ne treba nista plaho mijenjati. Pogotovo ne vidim potrebu za nekim radikalnim promjenama, jer i nemamo neke alternative. Kazem ti, sve su to polovnjaci, nema nijednog igraca da ga Susic nije zovnuo, a da je neka klasa. Ako ima, ispravi me.

I na kraju, kakvo bolan FK Sarajevo? Vidis li ti odakle sam ja? Cak i od Sarajevskih klubova navijam za Zelju, jer mi je rodjak tamo nekada igrao.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 sep 2011, 16:09

nihco je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:
pa zasto su ovi gori, pa nemaju mjesta, a reprezentacija nam se sastoji od 17 igraca i tri golmana, plus deset igraca je pod kartonima? je li razumijes o cemu pricam? ako u reprezentaciji ima standardnih mjesta za igrace iz izraela, azerbejdzana,poljske, austrije, bih, srbije....... zasto nema za igrace iz grcke,ceske koji su standardni u vojim timovima. fali nam igraca, to je problem, desice se da nam za francusku ostane 13-14 igraca , pa sta onda da se radi, pape ce traziti igrace po premijer ligi.
Ako se to desi, ti ces prvi stojati u redu i vikati "jesam li vam rekao". Mi cemo reci "jesi, kralju nas". Susic ce se udarati nogom u gujicu, vjerovatno cemo zijaniti od Francuske, ali cemo ici dobrano ocisceni od kartona u utakmice baraza, za koje ce Susic, poucen greskama, zovnuti i te igrace sto spominjete. Jel valja tako?

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 sep 2011, 16:16

Kruticari zar niste kenjali istu ovu pricu i prije Bjelorusije,sve graktali k'o vrane.Pa se usutili jedno vrijeme.
I ja kazem treba vise igraca biti pozvano,ali kad vidim ove koje ste nabrojali ,neka hvala ne igramo samo protiv Luxemburga vec i nesto jace ekipe..
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 27 sep 2011, 16:19

E jeste smijesni vise sa tim negodovanjima! Pa zar vas vise nije sramota kritikovati Susica nakon niza dobrih rezultata i onolikog napredovanja na FIFA listi?! Sta vise hocete?! Dobro covjek kaze: pobjeda nad Lux-om je imperativ, a sa francuzima sta bude nek' bude (nesto slicno k'o sa spancima proslih kvalifikacija). A i ako neko dobije taj zuti, pa boze moj. Ionako ce zadnja utakmica biti samo formalnost.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 27 sep 2011, 16:29

_dreamer_ je napisao/la:Ako je Safetov izbor sto meksi i sporiji, kakav li je onda Cirin sa Muratovicem, Ibricicem, Rahimicem, Misimovicem itd? I o kakvom ti kantanju pricas, gdje sam ja to spomenuo i zasto je to relevantno? Uostalom, taj isti Lux smo uzeli 3:0 u gostima, glatko. Ne vidim problem.

Zahirovic je momak koji je uletio "silom prilika" i nametnuo se kao takav. Zahirovic (jos uvijek) nije idealno rjesenje i vjerovatno u nasoj najjacoj formaciji nije prvi pick, zato ne vidim u cemu je problem? Igra, jer vazda neko fali. A usput koristi situaciju. Ne sporim ni Ljevakovica ni Mahmutovica kao buduce alternative, no u ovom momentu ne vidim da mogu donijeti u globalu kvalitet, nego iskljucivo kvantitet. Nisu to vrhunski nogometasi koji su izostavljeni i koji cine nasu reprezentaciju 20-30% slabijom. Zato mi i jeste presmijesno ovo jadikovanje.

Ako se povrijede 3-4 igraca, to ce zaista biti peh. Ali se tom logikom moze povrijediti i 10 igraca (npr. fasovati neku gripu), pa da onda ni ta trojica ne pomognu. Mislim, sta, ako ovo ono.. Mala je vjerovatnoca da se bas 3-4 igraca povrijedi na treningu reprezentacije, jer se o tome obicno vodi racuna. Ali dobro, sve je moguce, pa i to.

O kartonima sam vec rekao, nema potrebe da se ponavljam.

Slijedom tvoje logike bi ti sada izbacio 6 igraca polovnjaka i doveo novih 6 polovnjaka, koji su uz to i neuigrani sa ostatkom ekipe. Kako ne shvatas da se sada ne treba nista plaho mijenjati. Pogotovo ne vidim potrebu za nekim radikalnim promjenama, jer i nemamo neke alternative. Kazem ti, sve su to polovnjaci, nema nijednog igraca da ga Susic nije zovnuo, a da je neka klasa. Ako ima, ispravi me.

I na kraju, kakvo bolan FK Sarajevo? Vidis li ti odakle sam ja? Cak i od Sarajevskih klubova navijam za Zelju, jer mi je rodjak tamo nekada igrao.
Dugo si ovdje da bi ti morao objasnjavti ko je za pajdu bez obzira sta taj uradio,stoga na tebe se ovo o FK Sa nije ni odnosilo...
Izvini ali kako mozes porediti nekog ko igra 3-4 godine a da nije sjeo na klupu i to u solidnoj ligi sa tamo nekim igracima koji su pozvani a nisu odigrali utakmicu ima vise od godine dana,mislim da je to u najmanju ruku bezobrazno...
Struka je Ljevakovica nagradila za najboljeg zadnjeg veznog u Ceskoj ligi ne ja ;)
Pa mi malko komentarisi taj nonces da se pozivaju Mravci,Ibricici,Zecovi,,Stilici,Alispahici(place mi se) a ne takvi nagradzivani igraci...???

Izasto tvrdite da se novi igraci nebi uklopili kad oni i ne igraju pozicije gdje se treba aman uklopiti???
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.