edit. Ponese me atmosfera

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Pa, osnovni uzrok je sigurno. Meni ne smetaju 24 ekipe, i od donosenja odluke branim ideju jer vjerujem da Evropa ima 24 ekipe koje imaju kvalitet da zaigraju na velikom takmicenju i pruze dobre partije. Ali, paradoks je da upravo zbog tog kvaliteta, prije svega na taktickom planu vidjamo dosta tvrdih i neatraktivnih tekmi. I glavni uzrok nije broj ekipa, vec sistem koji i ekipama sa 3 ili 4 boda donosi moguci plasman u osminu finala. Ja sam uvjeren da je barem pola ekipa na Euro doslo sa planom da se uzme 5 bodova (pobjeda protiv slabijeg i dva remija) sto ti 100% donosi plasman dalje. A, kad ekipa planira, i zadovoljna je remijem, to sigurno nece biti 2:2 ili 3:3. Ja, kao i svaki ljubitelj fudbala mogu uzivati u dobroj taktickoj predstavi, ali kada bi morao birati uvijek bi prije izabrao golijadu.SiamoNoi je napisao/la: Nekako ne vjerujem da je proširenje EPa (glavni) razlog ovakvim prezentacijama.
A i vidim da se već počeo stvarati mit kako su prošla europska obilovala sjajnim utakmicama,dosade ni u tragovima.
Bilo je losih utakmica, ali u tragovima. Pogledaj samo prosjek golova koji je uvijek odlican, a vrlo, vrlo rijetko se desavalo da jedan ekipa deklasira drugu (samo jedna 'petarda' na zadnja tri prvenstva, na ostalim kontinentalnim takmicejima i SP, razvaljivanje je normalno). To ti govori da je prosjecna utakmica na Euru prava takmicarska i sa dosta golova. Ako na ovom prvenstvu, prosjek ostane ispod 2.0, to ce biti epic fail.... barem meni. Yebote, trenutno je 1.82.... U LP ove sezone, npr, je bio 2.78...SiamoNoi je napisao/la: A i vidim da se već počeo stvarati mit kako su prošla europska obilovala sjajnim utakmicama,dosade ni u tragovima.
Gol razlika, pa broj postignutih golova pa fair plaay, ranging na listibazeni je napisao/la:Šta se gleda kod trećeplasiranih ako imaju isti broj bodova?
Sent using Tapatalk
Kako mogu drugoplasirani igrati jedan protiv drugog ?SlevinKelevra je napisao/la:Imamo prvi tim osmine finala:
Svicarska- Poljska, 25 juna u St Etienneu.
UEFA mafijahodža je napisao/la:Kako mogu drugoplasirani igrati jedan protiv drugog ?
Imas 6 prvoplasiranih, 6 drugoplasiranih i 4 treceplasirana i hajde rasporedi na ne igraju druplasirani medusobnohodža je napisao/la:Kako mogu drugoplasirani igrati jedan protiv drugog ?SlevinKelevra je napisao/la:Imamo prvi tim osmine finala:
Moraju, jer samo 4 treceplasirane idu dalje, dakle ima visak ovih drugoplasiranih, a prvoplasirani ne mogu jedni s drugima.hodža je napisao/la:Kako mogu drugoplasirani igrati jedan protiv drugog ?SlevinKelevra je napisao/la:Imamo prvi tim osmine finala:
Sranje teskoSlevinKelevra je napisao/la:Moraju, jer samo 4 treceplasirane idu dalje, dakle ima visak ovih drugoplasiranih, a prvoplasirani ne mogu jedni s drugima.hodža je napisao/la:Kako mogu drugoplasirani igrati jedan protiv drugog ?SlevinKelevra je napisao/la:Imamo prvi tim osmine finala:
Ima jos jedan par, drugi B vs drugi F, vjerovatno Engleska- Madjarska
svi prvi vs svi drugiMokes je napisao/la:Imas 6 prvoplasiranih, 6 drugoplasiranih i 4 treceplasirana i hajde rasporedi na ne igraju druplasirani medusobnohodža je napisao/la:Kako mogu drugoplasirani igrati jedan protiv drugog ?SlevinKelevra je napisao/la:Imamo prvi tim osmine finala:
Nagradio bi trece, nema smisla. Ovo je ipak najbolje na kraju. Cijeli sistem je smotan i daleko od postenog, ali sta ces,..badblueboylivno je napisao/la: svi prvi vs svi drugi
dva treća vs dva treća
Zezam se.SlevinKelevra je napisao/la:Nagradio bi trece, nema smisla. Ovo je ipak najbolje na kraju. Cijeli sistem je smotan i daleko od postenog, ali sta ces,..badblueboylivno je napisao/la: svi prvi vs svi drugi
dva treća vs dva treća
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.