FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la effe_sa » 24 maj 2010, 17:54

FC BAYERN je napisao/la:
NoName je napisao/la:
harishp je napisao/la:@Gero ne mogu da skontam da je toliko tesko skontati u vezi bekova da bi im Spahic bio armirani beton.Za male pare.Jedan od najvecih iznenadjenja i najboljih stopera u cjeloj francuskoj ligi.
Nije ni star ,mirni sigurno par godina sa njim.
Ne sto je moj,vec bi napisao ovako i da igra za Mesopotamiju a ne BIH.
Nije do nas harise, do njih je. Ako hoće da navijamo za njih nek dovedu jednog našeg :geek: Ovako nek im za Bayu navijaju naše zapadne komšije, imaju Olića i Pranjića, ne vidim trenutno razloga da neki navijač BiH navija za Bayern.
Sta ti oces da kazes da treba igrati neki nas igrac da bi navijao za taj klub :?: Kakvi su to navijaci :oops: Ukoliko sutra dodze Dzeko ili Spahic u Bayern 40% BiH ce poceti navijati za Bayern :roll: Takvi nam navijaci ne trebaju, sutra kad ode u neki klub pocece za taj navijati...Svasta procitati na ovom forumu
e bas se s tim slazem jer ja sam navijao za bayern i par godina prije dolaska hasana salihamidzica...eto trebo sam ko zbog njega navijat...a kakve je bayern sve zvijezde tokom svoje historije imao....naravno da volim kad su nasi igraci u jakim klubovima a to bi znacilo da sam trebao prestat navijat za bayern i navijat za wolfsburg kad su za njega dzeko i misimovic poceli igrat
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 24 maj 2010, 17:58

@harishp i @NoName sebe smatraju dragocijenim forumasima i misle da bi nama imponovalo da navijaju za Bayern. Al' ne znaju da je nama simpaticnije kada su protiv nas. Eto im tamo i Wolfsburg i Real. :D ;)
#divovi

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 maj 2010, 18:07

Od prvog razreda osnovne navijam za Bayern, možda i ranije haha, ne sjećam se toga perioda. Znam da je to samo tako davno bilo....lijepi panini albumi :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 maj 2010, 18:31

http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern ... 76561.html

Ovo mi se bas i ne svidja. Braafheid se vraca i dobija jos jednu sansu. :o :o
Kakave sad zamisli ima Gaal??? Mozda uopste ne planira dovoditi pojacnja. :? :?

PS:Na ****.de info da Bayern krece u kupovinu sa 60 miliona. :D :D Ima se, moze se. :D
Zadnja izmjena: Omerbavarac, dana/u 24 maj 2010, 18:39, ukupno mijenjano 1 put.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 maj 2010, 18:39

Da, pisao sam o tome dosta danas i jučer. General već zna šta radi.

Također je doveo još dva Nizozemca, u pitanju su Generalov prijašnji asistent Marcel Bout, te trener golamana Frans Hoek . :mrgreen: Iako je General sada, opet se osjeća taj patriotizam kod njega.

Dobro, ipak mislim da će ipak dovesti dva jako kvalitetna igrača, sada je samo pitanje ko su 8-)

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 24 maj 2010, 18:46

Kroz tipkanje na ovom forumu sam upoznao mnogo pristojnih navijača Bayerna ali izgleda da svi nisu takvi ;) Ako niste shvatili, to je bila šala, ja nikada neću navijati ni za jedan tim a pogotovo neću ići do tog nivoa da govorim "mi" kao neko jedinjenje mene i kluba. A da ću simpatisati svaki klub gdje igraju naši, to hoću, eto baš mene zaboli neka stvar za Wolfsburg ali sam navijao za njih dok su igrali Džeko i Miske, ako oni odu onda mene taj klub više ne zanima.

Malo logičnosti ne bi bilo na odmet: Velite da je mnogo navijača Bayern stekao preko Hasana? Pa šta je onda problem da taj klub stekne nove navijače ako u njemu zaigra Edin? To bi, po logici stvari, trebalo da je identičan slučaj, osim ako se ne radi o logici iz "Muje i Hase".

Ovi momci koji igraju za reprezentaciju rade korisnu stvar za nas, našu državu kao i buduće dječake koji će biti fudbaleri. Ko to ne zna cijeniti onda nešto s njim nije uredu. Čast svemu, ali navijati za klub koji igra protiv nekog od naših igrača meni je besmisleno.

Dalje, šta to znači navijati? Pravi navijač ide redovno na utakmice svog kluba gdje god on igrao. Mnogi od forumskih navijača o tome mogu samo sanjati. Stoga, navijajte za Sarajevo, Zvijezdu, Želju, šta ja znam već koga a ove neke "planetarne" klubove možete simpatisati. O navijanju tu nema govora.

I ubuduće, kad hoćete nekom da kažete nešto, prvo pokušajte da shvatite šta je pisac htio da kaže pa tek onda odgovarajte. Odgovaranje na prvu u principu vodi u pogrešnom pravcu.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 maj 2010, 18:57

Da, ali prije svega treba da se razumije što je naprimjer neko "navijač" Bayerna. Prije svega nema se dvoljno para da bi se išlo na svaku utakmicu Bayerna, a ono važnije je da mi ne možemo putovati u zemlju poput Njemačke bez vize.

Kao drugo,da svi navijači Bayerna idu na utakmice koliko bi ih bilo. Jednostavno to uvjeti ne dozvoljavaju.

To što se neki poistovječuju sa Bayernom kao jedan , ono MI vuče korijene iz djetinstva, gdje je svako pričao i "furao" svoj klub.

Naša liga je specifična, posebno ko je upoznat sa kirminalnim radnjama u njoj. Išao sam na utakmice, vidio mnoga mjesta, no NE hvala. Previši je to seljaluk, i svaka čast pojedincima što mogu to izdržati. Uvijek sam govorio podržajite svoj lokalni klub, i budite uz njega, te da tako možemo samo naprijed. No, razne okolnosti to onemogućavaju. Obavezno se trebaju uvesti novi zakoni o sportu. Sa ovim mojim mišljenjem se sigurno slažu mnogi, to se i vidi na tribinama stadiona čiji je kapacitet 10x veći nego što dođe ljudi.

Da, oni našu državu promovišu, svaka im čast na tome, možda bi i od nas neko promovisao ovu državu da je imao neke uvjete kao pola naše repke . No, nije svakome isto.

I posljednje ali ne zadnje, ne sanjam o Allianz Areni, volio bih otići ali to je to. Prošlo je i moje doba kada sam maštao o tome. Jednostavno, hvala Bogu pa mogu preko streamova gledati svako kolo Bayerna, što se ne bi reklo za našu ligu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 maj 2010, 19:00

NoName je napisao/la:Kroz tipkanje na ovom forumu sam upoznao mnogo pristojnih navijača Bayerna ali izgleda da svi nisu takvi ;) Ako niste shvatili, to je bila šala, ja nikada neću navijati ni za jedan tim a pogotovo neću ići do tog nivoa da govorim "mi" kao neko jedinjenje mene i kluba. A da ću simpatisati svaki klub gdje igraju naši, to hoću, eto baš mene zaboli neka stvar za Wolfsburg ali sam navijao za njih dok su igrali Džeko i Miske, ako oni odu onda mene taj klub više ne zanima.

Malo logičnosti ne bi bilo na odmet: Velite da je mnogo navijača Bayern stekao preko Hasana? Pa šta je onda problem da taj klub stekne nove navijače ako u njemu zaigra Edin? To bi, po logici stvari, trebalo da je identičan slučaj, osim ako se ne radi o logici iz "Muje i Hase".

Ovi momci koji igraju za reprezentaciju rade korisnu stvar za nas, našu državu kao i buduće dječake koji će biti fudbaleri. Ko to ne zna cijeniti onda nešto s njim nije uredu. Čast svemu, ali navijati za klub koji igra protiv nekog od naših igrača meni je besmisleno.

Dalje, šta to znači navijati? Pravi navijač ide redovno na utakmice svog kluba gdje god on igrao. Mnogi od forumskih navijača o tome mogu samo sanjati. Stoga, navijajte za Sarajevo, Zvijezdu, Želju, šta ja znam već koga a ove neke "planetarne" klubove možete simpatisati. O navijanju tu nema govora.

I ubuduće, kad hoćete nekom da kažete nešto, prvo pokušajte da shvatite šta je pisac htio da kaže pa tek onda odgovarajte. Odgovaranje na prvu u principu vodi u pogrešnom pravcu.
donekle si mozda upravu....ja inace navijam za zelju a navijam i za bayern.....zivio sam u njemackoj , iskreno na utakmici bayerna nisam bio....ali se smatram velikim navijacem bayerna jer cu ici uzivo na njegove utakmice i to mogu sebi priustit...mnogo je navijaca koji i kod nas vole klubove a ne idu na utakmice iz drugih razloga...prema tome bitno je kolika je ljubav prema nekom klubu...a na hiljade utakmica sam bayerna gledao i sve pratim vezano za taj klub...cim ti srce zatreperi za taj klub ti si navijac...navijac nekog kluba ne mozes biti pravi ako ga simpatises samo zbog nasih igraca i tu je jedina razlika izmedju pravog navijaca i povrsnih koji et usput kazu da su navijaci...ne treba sad voditi polemiku ko je koliki navijac....sam svako zna koliko koji klub voli i ima slobodu da navija za koga hoce.....mnoge sam fudbalske utakmice uzivo gledao kako zeljine tako i nase reprezentacije i onda je glupost ono kod nas kad se kaze et nisi na tu otisao nisi pravi navijaca, a taj sto je otisao ne zna ni na sta je otisao....otisao da ispoljava licne frustracije i da napravi probleme tamo
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 maj 2010, 20:11

moustapha je napisao/la:@harishp i @NoName sebe smatraju dragocijenim forumasima i misle da bi nama imponovalo da navijaju za Bayern. Al' ne znaju da je nama simpaticnije kada su protiv nas. Eto im tamo i Wolfsburg i Real. :D ;)
Ja jedino za sto navijam je pun stomak i ''smirena''celjad. 8-) kao i reprezentacija BIH ali cim nisam svaku tekmu na stadionu i to spada u simpatije u pravom smislu.
Navijati je jako teska rijec,novokonponovani,internet ,tv navijaci je ko' rollex sat od 10 maraka. :lol:
Jedina poenta je da dobijas zanimanje i neku vrstu pracenja tog ili tih klubova kao i ligu kad je tvoje gore list tamo.
Ovako kako rekoh,navijanje ko' turbo folk. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 24 maj 2010, 20:32

Po pisanju njemackih medija Bayern za pojacanja za narednu sezonu ima 60 miliona eura. Mislim da je to dobra cifra, pogotovo ako se uzme u obzir da nam pojacanja trebaju u odbrani, a odbrambeni igraci nisu toliko skupi. Pitanje je samo da li ce biti odabrani pravi igraci...
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

OLE SUPER FCB
Kontakt:

Post Postao/la OLE SUPER FCB » 24 maj 2010, 20:40

JetSet_Hantraga je napisao/la:Po pisanju njemackih medija Bayern za pojacanja za narednu sezonu ima 60 miliona eura. Mislim da je to dobra cifra, pogotovo ako se uzme u obzir da nam pojacanja trebaju u odbrani, a odbrambeni igraci nisu toliko skupi. Pitanje je samo da li ce biti odabrani pravi igraci...
Historijska graška :cry: :cry:
http://sport.dnevnik.hr/clanak/nogomet/ ... &order=ASC
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 6334_n.jpg

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 24 maj 2010, 20:41

to je solidna suma za te pare možemo uzeti dva vrhunska stopera i još da prodamo ili klosea ili gomeza pa da od toga keša probamo nekoga boljega efikasnijega napadača uzeti ostalo ne treba dirati.

OLE SUPER FCB
Kontakt:

Post Postao/la OLE SUPER FCB » 24 maj 2010, 20:44

Wolverine je napisao/la:slika
Ljudi pa gdje ćete ovo ne citirati.Igrač koji je srcem igrao za BAYERN a uprava ga otjerala.Čovjek ih je molio al ...............................I sada pobijedi nas u finalu LP i ljubi bayernov šal(vidi se da je volio BAYERN)
http://sport.dnevnik.hr/clanak/nogomet/ ... &order=ASC

booty-king
Kontakt:

Post Postao/la booty-king » 24 maj 2010, 21:10

najveca greska bajerna pored ove sto su otjerali lucija je ta sto su otjerali jansena a danas nema puno boljih lijevih bocnih igraca na svijetu od njega...a sljedece sezone bajern vidim s nesh drugacijom taktikom u sredini trena...po meni bastian i kroos bi trebali da igraju ta dva centralna vezna s tim sto ce bastian igrati defanzivnije a kros mu obavezno pomagati obzirom da je 2-way igrac..hamita zadrzati podhitno,a za ovih 60 miliona ja bi uradio ovako...
gomez+15 miliona za dzeku
john oshea(pomjerit lahma na lijevog beka gdje po meni igra bolje) iz man uniteda za 15
spahic za 10 miliona
prodati pranjica i tymu i napravit jedno 15tak miliona tu i dovesti neymara iz sao paula za 25-30 miliona,malom 19 godina a vec 3cu sezonu standardan za sao paulo koji ov godine igra polufinale copa libertadores..

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 maj 2010, 21:55

booty-king je napisao/la:najveca greska bajerna pored ove sto su otjerali lucija je ta sto su otjerali jansena a danas nema puno boljih lijevih bocnih igraca na svijetu od njega...a sljedece sezone bajern vidim s nesh drugacijom taktikom u sredini trena...po meni bastian i kroos bi trebali da igraju ta dva centralna vezna s tim sto ce bastian igrati defanzivnije a kros mu obavezno pomagati obzirom da je 2-way igrac..hamita zadrzati podhitno,a za ovih 60 miliona ja bi uradio ovako...
john oshea(pomjerit lahma na lijevog beka gdje po meni igra bolje) iz man uniteda za 15
spahic za 10 miliona
prodati pranjica i tymu i napravit jedno 15tak miliona tu i dovesti neymara iz sao paula za 25-30 miliona,malom 19 godina a vec 3cu sezonu standardan za sao paulo koji ov godine igra polufinale copa libertadores..
Zasto O'Shea??? Pa taj nema mjesta ni u Manchesteru. Ima mnogo bolji igraca na njegovoj poziciji. Vukovi ce tesko pristati na nesto ovako, iako bih ja zarko zelio da Edin zavrsi u Bavarskoj. Hem dobijamo vrsnog napadaca, hem prisvajamo nove navijace. :D :D
Dalje, Spaha, tog bi covjeka zelio u Bayernu vidjeti, vise nego ijednog drugog. Najbolji stoper Francuske lige i jedan medju 10 najboljih na Svijetu. I na kraju Tymo ce vjerovatno biti prodat, a za Pranjica nisam siguran jer je u Bayernu postao polivalentan igrac i zahvalan je na vise pozicija, dok u Heerenvenu nije iskazivao takav talenat.
Moj izbor bi bio ovakav:
Alex-20-tak miliona
Cissokho ili Taiwo- nisu vise od 15-tak miliona.
Eventualno golman koji ce kostati 15-20 miliona.
Uz prodaju Ottla, Lella, Tyme, Gorlitza, Rensinga, Tonija, skupice se jos nekoliko miliona i dovesti zadnjeg veznog. Khedira, Diarra ili Sissoko iz Toulousea dolaze u obzir.
Sto se tice napada, sumnjam da ce se nesto drasticno mijenjati. Moguce dovodjenje Dzeke zahtijeva prodaju Klosea ili Gomeza, pa prema tome sam skeptican sto se tice pojacanja u napadackoj liniji.
Ljeto je pred nama, sta ce biti ostaje da se vidi. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 maj 2010, 22:00

Aly je došao u Lyon za 15 miliona eura. Nema šanse bez 25-30 miliona da dođe, a i Taiwo je sličan Aly-u, s tim da dolazi iz prvaka Marseilla. I on je tu negdje. Aly 22 godine.

Edit:

Taiwo 25 godina, ugovor do 2011, eto nam šanse. :mrgreen:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 24 maj 2010, 22:03

Osjetio sam da se @NoName pomalo uvrijedio mojim postom, sto mi tesko pada, jer ga smatram jednim od kvalitetnijih forumasa, a ujedno je i stariji od mene. Posebno mi je bitno ovo zadnje, jer ne volim se nadjem u situaciji da vrijedjam nekog starijeg od mene bez obzira na njegove stavove.

Razumio sam sve prethodne postove i shvatio da se radi o sali. To je i razlog zasto sam stavio smjeska na kraju, a ako sam pretjerao i to mogu shvatiti.
Takodjer moram istaci da mi je logika jaca strana i ista mi kaze da je neko drugi prvi spomenuo navijanje za Bayern.
NoName je napisao/la:Nije do nas harise, do njih je. Ako hoće da navijamo za njih nek dovedu jednog našeg :geek: Ovako nek im za Bayu navijaju naše zapadne komšije, imaju Olića i Pranjića, ne vidim trenutno razloga da neki navijač BiH navija za Bayern.
O objasnjenju sta znaci navijati za neki klub ne mogu da se slozim. Mogu reci da na iste stvari imamo razlicite stavove. Za mene navijanje za neki klub predstavlja prozivljavanje i dobrih i losih trenutaka jednog kluba. Igraci odlaze i dolaze, a klub ostaje. Ostaje ime koje se godinama stvara, a ljubav prema instituciji postaje samo veca. Iako nikad nisam bio uzivo na utakmici Bayerna, smatram da sam njihov navijac. U principu uopste nije bitno kako ce to neko nazvati, ja sa Bayernom prozivljavam svaki trenutak.
Postao sam navijac i prije nego sto je dosao Brazzo, a kasnije mi je Bayern postao jos drazi. Sa svakim njihovim uspjehom bio sam ponosniji sto sam Bosanac, jer nas Brazzo predstavlja na sjajan nacin. Kad bi se vratili malo nazad onda bismo otkrili da je mnogo ljudi u BiH mrzilo i Bayern i Hasana. Razlozi su cesto bili apsurdni, ali ako neko ne simpatise nekog igraca iz BiH onda ga barem moze postovati, jer budimo realni, covjek nas je u to vrijeme najbolje predstavljao u sportskom svijetu. No to opet nekima nije bilo dovoljno.
Dzeko je druga prica. Igra za mali Wolfsburg. Oni nemaju mnogo rivala u svijetu fudbala, ali je zato pitanje sta ce se desiti kada predje u neki veci klub. Vec sada neki mole Boga da ne predje u neki od suparnickih klubova, jer su svjesni da bi ga manje simpatisali.
Meni je Dzeko trenutno najdrazi bosanski igrac, i bio mi je kad je tek dosao u Wolfsburg, bio mi je onda kada je Wolfsburg uvalio mom Bayernu 5 komada, a kako sada stvari stoje ne vidim razloga da tako ne bude i u buducnosti bez obzira gdje nastavi karijeru.

Ne, ne mogu navijati za Wolfsburg. Ne bi mi ni Real bio mnogo drazi kad bi Dzeko tamo presao. Medjutim, to mi ne predstavlja problem da se radujem svakom Edinovom uspjehu. Jedino sto bi se promijenilo je to da bih vise pratio utakmice Reala, no to sam radio i kad je Baljic bio tamo. Jedva sam cekao da krene utakmica u kojoj je on bi u prvih 11 na Toshakovom spisku. Al' sta se moze, tada je imao nesrecu da se povrijedi na treningu, sto mi je svakako tesko palo.

Ovo sve pisem da kazem da i ja znam biti patriota. Nisu ljudi koji navijaju za strane klubove oni koji ne cjene uspjeh domacih igraca. Svake druge subote sam i u Vrapcicima. Navijam u pravom smislu te rijeci, ali to je vec druga tema.
#divovi

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 24 maj 2010, 22:25

Dan danas zalim sto je otisao Lucio, odlican igrac a jos bolji covijek, to LvG necu nikad oprostiti, uredu za Jansena koji i nije pruzao utakmnice kakve treuntno pruza u Hsvu(Vidim sad su se barem malo opameteli, pa ne daju igrace tako lahko nego ih salju na posudbe, pa ako bude sta od njih vrate ih ako ne onda tek prodaju) ali Lucio je uvijek bio medzu top10 stopera, i to sad sa svojih 32 godine, legenda BAYERNA!

Sto se golmana tice volio bi naravno vidjeti jednog mladzeg i kvalitetnog golmana kao sto je Loris ili Akinfejev ali sam siguran da Butt ostaje prvi golman.

Sto se beka tice

Najvise bi volio Maicona, ali tog mozemo samo sanjati :lol:

Sto se tice Alya Cisoka mozete ga odma izbrisati iz liste (zelja :mrgreen:) strasan bek, samo kad se sjetim onog njegovog prodora Porto - Braga kad je 5-6 igraca pobaco, Lyon ga nece pustiti za minimalno 25 Miliona sigurno, sumnjam da ce nasa uprava dati tolike novce za jednog beka i ako smo sad zaradili mnogo :mrgreen:

Taiwa i nisam bas nesto pratio, ali znam samo da ima bombu u nogama (soker :mrgreen: )

Srna je isto strasan igrac i cak je izjavio da ide iz Shaktara jer oce da osvaja LP, i njega bi rado volio vidjeti u Bayernu,ali sam cuo da je vec gotova stvar sa Chelseaom (ukoliko ne izmisljaju hrvatski mediji :?:)

Bosingwu isto !!!

A sad mi je mrsko pisati o stoperima i napadacima koje bi volio vidjeti, a i zasto to pisem nije mi jasno kad i onako nece dovesti nijednog od tih koje bi volio nego ce biti neki holandski igrac tipa Edson Brafhied ili kako vec "talenat" bjezi odo gledati film :mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 maj 2010, 23:28

moustapha je napisao/la:Osjetio sam da se @NoName pomalo uvrijedio mojim postom, sto mi tesko pada, jer ga smatram jednim od kvalitetnijih forumasa, a ujedno je i stariji od mene. Posebno mi je bitno ovo zadnje, jer ne volim se nadjem u situaciji da vrijedjam nekog starijeg od mene bez obzira na njegove stavove.

Razumio sam sve prethodne postove i shvatio da se radi o sali. To je i razlog zasto sam stavio smjeska na kraju, a ako sam pretjerao i to mogu shvatiti.
Takodjer moram istaci da mi je logika jaca strana i ista mi kaze da je neko drugi prvi spomenuo navijanje za Bayern.
NoName je napisao/la:Nije do nas harise, do njih je. Ako hoće da navijamo za njih nek dovedu jednog našeg :geek: Ovako nek im za Bayu navijaju naše zapadne komšije, imaju Olića i Pranjića, ne vidim trenutno razloga da neki navijač BiH navija za Bayern.
O objasnjenju sta znaci navijati za neki klub ne mogu da se slozim. Mogu reci da na iste stvari imamo razlicite stavove. Za mene navijanje za neki klub predstavlja prozivljavanje i dobrih i losih trenutaka jednog kluba. Igraci odlaze i dolaze, a klub ostaje. Ostaje ime koje se godinama stvara, a ljubav prema instituciji postaje samo veca. Iako nikad nisam bio uzivo na utakmici Bayerna, smatram da sam njihov navijac. U principu uopste nije bitno kako ce to neko nazvati, ja sa Bayernom prozivljavam svaki trenutak.
Postao sam navijac i prije nego sto je dosao Brazzo, a kasnije mi je Bayern postao jos drazi. Sa svakim njihovim uspjehom bio sam ponosniji sto sam Bosanac, jer nas Brazzo predstavlja na sjajan nacin. Kad bi se vratili malo nazad onda bismo otkrili da je mnogo ljudi u BiH mrzilo i Bayern i Hasana. Razlozi su cesto bili apsurdni, ali ako neko ne simpatise nekog igraca iz BiH onda ga barem moze postovati, jer budimo realni, covjek nas je u to vrijeme najbolje predstavljao u sportskom svijetu. No to opet nekima nije bilo dovoljno.
Dzeko je druga prica. Igra za mali Wolfsburg. Oni nemaju mnogo rivala u svijetu fudbala, ali je zato pitanje sta ce se desiti kada predje u neki veci klub. Vec sada neki mole Boga da ne predje u neki od suparnickih klubova, jer su svjesni da bi ga manje simpatisali.
Meni je Dzeko trenutno najdrazi bosanski igrac, i bio mi je kad je tek dosao u Wolfsburg, bio mi je onda kada je Wolfsburg uvalio mom Bayernu 5 komada, a kako sada stvari stoje ne vidim razloga da tako ne bude i u buducnosti bez obzira gdje nastavi karijeru.

Ne, ne mogu navijati za Wolfsburg. Ne bi mi ni Real bio mnogo drazi kad bi Dzeko tamo presao. Medjutim, to mi ne predstavlja problem da se radujem svakom Edinovom uspjehu. Jedino sto bi se promijenilo je to da bih vise pratio utakmice Reala, no to sam radio i kad je Baljic bio tamo. Jedva sam cekao da krene utakmica u kojoj je on bi u prvih 11 na Toshakovom spisku. Al' sta se moze, tada je imao nesrecu da se povrijedi na treningu, sto mi je svakako tesko palo.

Ovo sve pisem da kazem da i ja znam biti patriota. Nisu ljudi koji navijaju za strane klubove oni koji ne cjene uspjeh domacih igraca. Svake druge subote sam i u Vrapcicima. Navijam u pravom smislu te rijeci, ali to je vec druga tema.
sto posto se slazem s ovim postom...i ovo su stvari koje se ne bi trebale objasnjavat i oko kojih se ne bi trebalo raspravljat....ja sam u nekoliko navrata davao dugacka objasnjenja pogotov kada se radilo o napadima, i neosnovanim negativnim kritikama na racun bayerna...sada oni koji se nisu nasli kao navijaci ni jednog od ovih evropskih klubova hoce da kazu da neko nije ovakav il onakav il pravi navijac bayerna....kada se samo sjetim sta su nam sve ti pojedinci ove sezone poturali....oni su govorili kako ce bayerna manchester zgazit pa lyon, pa jedino su oni vidjeli kako je lisandro lopez toliko jak da ce sigurno zabiti par komada bayernu....pa et dosao je inter i njihovim dusama je lakse malo bolje spavaju jer ne znaju sta bi vise nakon svih tih uspjeha bayerna...e sad kad vise ne mogu prijetit nicim i kad se stisala prica oko ovebra dosla je tema ko je koliki navijac kluba ko to smije biti a ko to ne smije biti....ne daj Boze totalitaristickog sistema pa da ti na vlast dodju sta li bi tek dozivjeli tad :D :D :D :D :D :D
inace dugim postovima na besmislene stvari necu odgovarat, kome sam htio tome sam i rekao i svaki put sve argumentovao....
inace sto se bayerna tice ev danas se spominje mogucnost da ce se vratit brafheid, to mi se ne svidja jer smatram da nema dovoljan nivo za bayern...al et mozda i pogrijesim, ak mu daju novu sansu vidjet cemo sta zna
smatram kao i mnogi da bi trebalo odbranu pojacat, breno bi mogao uskoro biti bitan faktor al potrebno je jos neko pojacanje, bek ili stoper i volio bi da demichelis manje igra jer sve vise grijesi
van gaal nisam shvatio jedino po pitanju tymoshchuka...sto taj igrac nije dobijao jos vise prilike, sto je davana prednost pranjicu (kad van bommel i schweinsteiger izostanu) to mi nije jasno...tymo utakmice koje je igrao (pa cak i kad je stoper bio u nekim utakmicama) fantasticno je odradio, radi se o igracu koji ima siguran pas i veliki tehnicki potencijal, tako da se nadam da ce ostat i dobiti vise prilike
inace van gaal nadam se da ce se sto duze zadrzat, napravio je veliku stvar u prvoj sezoni- usporedba s hitzfeldom-hitzfeld je u prvoj sezoni osvojio prvenstvo i dosao do 2 finala....znaci van gaal bolje startao i mislim da bayernu predstoje i dalje blistave sezone

za finale sam citao razlicite komentare i rekao sam prije da je inter zasluzeno pobijedio....ali nije ni bayern izgubio zbog manjka kvaliteta u ekipi nego zbog toga sto neki igraci nisu pruzili svoj maksimum, jednostavno imali lose vecer (poput schweinsteigera), a drugo inter imao srecu da pogodi prvi a jos trece kljucno desila se mullerova fula u kljucnom trenutku....desava se i prelazi se preko toga ide se dalje
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

booty-king
Kontakt:

Post Postao/la booty-king » 24 maj 2010, 23:35

omerbavarac je napisao/la:
booty-king je napisao/la:najveca greska bajerna pored ove sto su otjerali lucija je ta sto su otjerali jansena a danas nema puno boljih lijevih bocnih igraca na svijetu od njega...a sljedece sezone bajern vidim s nesh drugacijom taktikom u sredini trena...po meni bastian i kroos bi trebali da igraju ta dva centralna vezna s tim sto ce bastian igrati defanzivnije a kros mu obavezno pomagati obzirom da je 2-way igrac..hamita zadrzati podhitno,a za ovih 60 miliona ja bi uradio ovako...
spahic za 10 miliona
Zasto O'Shea??? Pa taj nema mjesta ni u Manchesteru. Ima mnogo bolji igraca na njegovoj poziciji. Vukovi ce tesko pristati na nesto ovako, iako bih ja zarko zelio da Edin zavrsi u Bavarskoj. Hem dobijamo vrsnog napadaca, hem prisvajamo nove navijace. :D :D
Dalje, Spaha, tog bi covjeka zelio u Bayernu vidjeti, vise nego ijednog drugog. Najbolji stoper Francuske lige i jedan medju 10 najboljih na Svijetu. I na kraju Tymo ce vjerovatno biti prodat, a za Pranjica nisam siguran jer je u Bayernu postao polivalentan igrac i zahvalan je na vise pozicija, dok u Heerenvenu nije iskazivao takav talenat.
Moj izbor bi bio ovakav:
Alex-20-tak miliona
Cissokho ili Taiwo- nisu vise od 15-tak miliona.
Eventualno golman koji ce kostati 15-20 miliona.
Uz prodaju Ottla, Lella, Tyme, Gorlitza, Rensinga, Tonija, skupice se jos nekoliko miliona i dovesti zadnjeg veznog. Khedira, Diarra ili Sissoko iz Toulousea dolaze u obzir.
Sto se tice napada, sumnjam da ce se nesto drasticno mijenjati. Moguce dovodjenje Dzeke zahtijeva prodaju Klosea ili Gomeza, pa prema tome sam skeptican sto se tice pojacanja u napadackoj liniji.
Ljeto je pred nama, sta ce biti ostaje da se vidi. ;)

oshea je ovu sezonu bio standardan u man u osim kad je bio povrijedzen a bio je 3 mjeseca...zasto ga nebi doveo?sjajan igrac,zahvalan koristan na oba beka stoperu i zadnjem veznom,iskusan a tek mu 28 godina bio bi miraN s njim za sljeecih 5 godina...a sha ce ti kedira svega ti?takvih investiocija je bilo koliko hoces tipa podolski ,schlaudruff itd pa na kraju nista...bolje dovesti stevena defoura iz standarda...mora se i napad pojacati ja cisto sumnjam da ce olic ponoviti ovu sezonu a gomez se nije snasao jbg

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.