Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

AlphonseKauders
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la AlphonseKauders » 15 dec 2016, 08:06

kobe24 je napisao/la:
maximusdecimus je napisao/la:
Sir Oliver je napisao/la:Nadam se da će da ga trejduju u Boston, pa da svi problemi Denvera nestanu ...
Pa kad ga Zizic( ako dodje u Boston kako se prica) zakuca na klupu :)
Doci ce sigurno, i sam Zizic je najavio da na ljeto ide put Bostona. Mada, ne mora to nista da znaci. Ante npr. dominira ABA ligom vise nego sto je to Jokic radio prije par godina, a moze se desiti da se i ne snadje bas najbolje. Ja sam misljenja da je kvalitetniji igrac od Nikole, koji nema nikakvu ledjnu tehniku. Snazniji je mnogo, losiji od Jokica licem prema kosu, ali opet ima odlican sut sa poludistance. Za Nurkica bi bilo najbolje da ode u neku osrednju ekipu sa odlicnim PG-om i gdje ce biti prvi centar sa 30+ minuta (neki slican status kao Gortat). Mislim da bi on tek tu pokazao sta moze. Ima poprilican broj ekipa kojima bi on sigurno itekako koristio.
Ja trenutno vidim prilično malo ekipa u kojima bi on mogao istisnuti prvog centra iz postave, možda Charlotte Hornets (Zeller/Kaminsky), Dallas (polumrtvi Bogut), Cleveland (T.Thompson), Golden State (Pachulia, ali teško da bi tu dobio 30min), Lakerse (Mozgov), MIlwaukee (Henson) i New York (polumrtvi Noah)..
Eh sad, u Clevelandu i Golden State bi sigurno igrao epizodne uloge, u New Yorku nemaju poštenog play-a, Lakersi također mladi i divlji (ko dobije loptu, šutira), eventualno u Dallas-u ili Charlotte da bi imali akcije i za njega.

Evo jučer je Malone najavio da mora naći dodatne minute za Jokića, što znači da će ili Juka na klupu ili da će mu se ionako skromna minutaža dodatno smanjiti na 15-16 min po utakmici. Koliko sam shvatio, najveća zamjerka Juki je što ne izlazi i ne pokušava zatvoriti šuteve kada neko ostane sam na trici, već rađe čeka skok u reketu, a to ga i dovodi do toga da mu je taj nesretni defanzivni rejting prilično mizeran.

Haj, valjda će naći hajra negdje, ali očigledno je da Malone vidi Jokića kao igrača oko kojeg želi graditi tim, što je Juki jasan znak da je opcija br. 2 na poziciji centra.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 dec 2016, 09:53

AlphonseKauders je napisao/la: Ja trenutno vidim prilično malo ekipa u kojima bi on mogao istisnuti prvog centra iz postave, možda Charlotte Hornets (Zeller/Kaminsky), Dallas (polumrtvi Bogut), Cleveland (T.Thompson), Golden State (Pachulia, ali teško da bi tu dobio 30min), Lakerse (Mozgov), MIlwaukee (Henson) i New York (polumrtvi Noah)..
Eh sad, u Clevelandu i Golden State bi sigurno igrao epizodne uloge, u New Yorku nemaju poštenog play-a, Lakersi također mladi i divlji (ko dobije loptu, šutira), eventualno u Dallas-u ili Charlotte da bi imali akcije i za njega.

Evo jučer je Malone najavio da mora naći dodatne minute za Jokića, što znači da će ili Juka na klupu ili da će mu se ionako skromna minutaža dodatno smanjiti na 15-16 min po utakmici. Koliko sam shvatio, najveća zamjerka Juki je što ne izlazi i ne pokušava zatvoriti šuteve kada neko ostane sam na trici, već rađe čeka skok u reketu, a to ga i dovodi do toga da mu je taj nesretni defanzivni rejting prilično mizeran.

Haj, valjda će naći hajra negdje, ali očigledno je da Malone vidi Jokića kao igrača oko kojeg želi graditi tim, što je Juki jasan znak da je opcija br. 2 na poziciji centra.

Ma neka mu nalazi, treba ga ostaviti 48 minuta na parketu. Nemam nista protiv momka, ali nevjerovatno je koliko Maloun ne cijeni Nurkica. On je znao imati po 15ak poena za poluvrijeme i onda u drugom dobije 5-6 minuta. Ne kazem da je sve do trenera i da Jusuf uopste nije kriv, ali odgledao sam bukvalno svaku utakmicu Denvera ove sezone i ovakav tretman Juka definitivno ne zasluzuje.

Nema mnogo centara u ligi koji su ispred Jusufa sto se tice statistike. Naravno, mislim na to pod uslovom da provode isti ili priblizan broj minuta na parketu. Ne odnosi se to na napadacki arsenal igraca, vec generalno na doprinos u napadu i odbrani, bez obzira koliko svako od njih bio ofanzivno raznovrsan. Evo redom imena ekipa ciji startni centri statisticki ne bi bili bolji od Jusufa da imaju iste minute na parketu (ili bi ucinak bio priblizno jednak): Njujork, Cikago, Sarlot, Klivlend, Indijana, Milvoki, Vasington, Orlando, Golden Stejt, San Antonio, Hjuston, Juta, Oklahoma, Portland, Lejkersi, Finiks, Njuorleans i Dalas. Dakle, vise od pola ekipa. Ne kazem da je Nurkic bolji od svih startnih centara pobrojanih ekipa, ali i oni koji su ispred njega nisu mnogo bolji. Ja bih najsretniji bio da on bude rezerva Gasolu u Spursima i da igra 20 minuta, koliko i u Denveru dobija. Naucio bi sigurno neke fazone od doktora centarske tehnike Paua Gasola, a onda kroz par godina da bude prvi centar ekipe koja uvijek puca na prsten.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 15 dec 2016, 13:52

Nema Juka tu mekocu i eleganciju da igra za San Antonio. Pogledaj u eri Popovicha kakvi su igraci igrali pod kosem uz Duncana. Juka je drvosjeca :lol:

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 15 dec 2016, 15:07

Ma Jukin problem je što u Denveru (dok je Malone-a) su se očigledno odlučili da od dva mlada centra razvijaju Jokića. Nema nažalost slobodu, strpljenje i povjerenje trenera kao što naprimjer imaju Valenciunas u Torontu (kojeg Toronto nešto kao godinama čeka da konačno eksplodira, a ono ništa), Turner u Indiani, Gobert u Utahu, Capela u Houstonu, Embiid u Philadelphia-i (ok, ovaj će biti superstar vjerovatno) itd.. koji su pružali i duže vrijeme ispodprosječne partije, ali su dobijali minute jer su treneri vidjeli nešto u njima.

Ne znam, trenutno mu je perspektiva siva u Denveru, a izgledalo je još prije godinu dana da nema prave konkurencije i da će sigurice biti startni centar i okosnica ekipe narednih godina. Ipak, Jokićeva igra i potencijal se očigledno više sviđa Malone-u, tako da ili će Juka čekati promjenu trenera ili će se pomiriti sa epizodnom ulogom ili će mijenjati klub.

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 15 dec 2016, 15:08

kao što se u par navrata ovdje pisalo, mislim da problemi denvera neće, suštinski, nestati sklanjanjem juke ili jokića iz rostera, odnosno protežiranjem jednog nauštrb drugog. uostalom, jokara mu uredno igra sve završnice i sve uredno gube. ovim ne kažem da bi i s jukom bilo značajno bolje...ako je maloneu glavni problem kod juke što ovaj ne izlazi da brani šut (mada mi to nejasno, jedino ako misle na nekog centra što prangija trice) - onda blago mu ga stručnosti...

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 15 dec 2016, 15:35

Najveci problem je vanjska linija Denvera, najmanji su problem Jokic i Nurkić.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 dec 2016, 16:12

kobe24 je napisao/la:
maximusdecimus je napisao/la:
Sir Oliver je napisao/la:Nadam se da će da ga trejduju u Boston, pa da svi problemi Denvera nestanu ...
Pa kad ga Zizic( ako dodje u Boston kako se prica) zakuca na klupu :)
Doci ce sigurno, i sam Zizic je najavio da na ljeto ide put Bostona. Mada, ne mora to nista da znaci. Ante npr. dominira ABA ligom vise nego sto je to Jokic radio prije par godina, a moze se desiti da se i ne snadje bas najbolje. Ja sam misljenja da je kvalitetniji igrac od Nikole, koji nema nikakvu ledjnu tehniku. Snazniji je mnogo, losiji od Jokica licem prema kosu, ali opet ima odlican sut sa poludistance. Za Nurkica bi bilo najbolje da ode u neku osrednju ekipu sa odlicnim PG-om i gdje ce biti prvi centar sa 30+ minuta (neki slican status kao Gortat). Mislim da bi on tek tu pokazao sta moze. Ima poprilican broj ekipa kojima bi on sigurno itekako koristio.

Juka je bolji od Zizica,a Jokic je opet drugaciji igrac...Jokicu godi brza igra,jer je tu pruzao najbolje partije..

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 dec 2016, 16:55

on zaboravio izgleda na asika

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 dec 2016, 17:24

lumani je napisao/la:
Juka je bolji od Zizica,a Jokic je opet drugaciji igrac...Jokicu godi brza igra,jer je tu pruzao najbolje partije..
I ja mislim da je bolji, ali je i stariji 3 godine, a ovaj za to vrijeme ima sanse da preokrene stvari. Ja necu jos suditi o tome, dok ne vidim kako ce Hrvat izgledati u najjacoj ligi svijeta, ali sigurno nije slucajnost da ovoliko dominira regionalnom aba ligom.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 dec 2016, 17:51

kobe24 je napisao/la:
lumani je napisao/la:
I ja mislim da je bolji, ali je i stariji 3 godine, a ovaj za to vrijeme ima sanse da preokrene stvari. Ja necu jos suditi o tome, dok ne vidim kako ce Hrvat izgledati u najjacoj ligi svijeta, ali sigurno nije slucajnost da ovoliko dominira regionalnom aba ligom.

Pa najbolji je Centar u ligi nema sumnje..Nacin igre mu lezi dosta laganih poena zabije....Zizic sa 19 je bolji od Nurka u tim god,ali to ne znaci nista.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 15 dec 2016, 18:05

Žiža sve radi na fizičku dominaciju, budimo realni , jedini ko mu fizički koliko toliko može parirati u Aba je onaj panj Kuzmić, a ako se dobro sjećam , Žiža je u direktnom duelu sa njim imao ogromnih problema dok je ovaj na terenu bio, izvlačio se bježao od kontakta, bio je stavljen u dzep. Tako da polako ...

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 15 dec 2016, 18:12

Kuzmic je ove sezone pojeo i dosta bolje i iskusnije centre od Zizica.

Nurkic i Jokic su skroz drugaciji tipovi igraca i ne vidim sto bi se Denver morao rijesiti jednog od njih vec sada.. sigurno je da ce u jednom momentu ili jedan ili drugi biti trejdovani, a tipujem da ce to biti Nurkic. Samo sto ce se vjerovatno sacekati da pruza jos bolje partije i da mu se poveca trejd vrijednost.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 16 dec 2016, 02:55

Jel' ovo Juke nema u rosteru za večeras ili griješim?

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 dec 2016, 02:58

Ramirez5 je napisao/la:Jel' ovo Juke nema u rosteru za večeras ili griješim?
Nije u prvoj postavi kako ja vidim, ne vidim razlog da ne bude u rosteru. Vjerovatno ce s klupe poceti mec...

Mene, realno, ova prica o Jokicu (momka protiv kojeg zaista nemam nista protiv) uzasno nervira. Kao da pricamo o Davisu, momku koji zabija 30+ poena, pa se nesto treba povecati njegova minutaza i kome se treba podrediti taktika tima. Igrao je 95% zavrsnica svih meceva i vecinu su gubili, u cemu je onda problem?
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 16 dec 2016, 03:01, ukupno mijenjano 1 put.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 16 dec 2016, 03:00

Nema ga u popisu igrača na službenom sajtu..

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 16 dec 2016, 03:03

Eno ga na zagrijavanju

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 16 dec 2016, 03:07

O.k. Hvala za informaciji, gledam na službenoj stranici Denvera nema ga u popisu od 10 igrača pa razmišljam da ne ustajem. Hvala još jednom već sam se razbudio..

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 dec 2016, 03:17

Ramirez5 je napisao/la:O.k. Hvala za informaciji, gledam na službenoj stranici Denvera nema ga u popisu od 10 igrača pa razmišljam da ne ustajem. Hvala još jednom već sam se razbudio..
Bio je na popisu igraca na nba.com, oni ne grijese.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 16 dec 2016, 03:24

O.k.Hvala lijepo. Večeras će sa klupe.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 dec 2016, 03:28

*ebote, nece ga valjda ovaj konj ostaviti na klupi cijelu tekmu ccc

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.