Ja trenutno vidim prilično malo ekipa u kojima bi on mogao istisnuti prvog centra iz postave, možda Charlotte Hornets (Zeller/Kaminsky), Dallas (polumrtvi Bogut), Cleveland (T.Thompson), Golden State (Pachulia, ali teško da bi tu dobio 30min), Lakerse (Mozgov), MIlwaukee (Henson) i New York (polumrtvi Noah)..kobe24 je napisao/la:Doci ce sigurno, i sam Zizic je najavio da na ljeto ide put Bostona. Mada, ne mora to nista da znaci. Ante npr. dominira ABA ligom vise nego sto je to Jokic radio prije par godina, a moze se desiti da se i ne snadje bas najbolje. Ja sam misljenja da je kvalitetniji igrac od Nikole, koji nema nikakvu ledjnu tehniku. Snazniji je mnogo, losiji od Jokica licem prema kosu, ali opet ima odlican sut sa poludistance. Za Nurkica bi bilo najbolje da ode u neku osrednju ekipu sa odlicnim PG-om i gdje ce biti prvi centar sa 30+ minuta (neki slican status kao Gortat). Mislim da bi on tek tu pokazao sta moze. Ima poprilican broj ekipa kojima bi on sigurno itekako koristio.maximusdecimus je napisao/la:Pa kad ga Zizic( ako dodje u Boston kako se prica) zakuca na klupuSir Oliver je napisao/la:Nadam se da će da ga trejduju u Boston, pa da svi problemi Denvera nestanu ...
Eh sad, u Clevelandu i Golden State bi sigurno igrao epizodne uloge, u New Yorku nemaju poštenog play-a, Lakersi također mladi i divlji (ko dobije loptu, šutira), eventualno u Dallas-u ili Charlotte da bi imali akcije i za njega.
Evo jučer je Malone najavio da mora naći dodatne minute za Jokića, što znači da će ili Juka na klupu ili da će mu se ionako skromna minutaža dodatno smanjiti na 15-16 min po utakmici. Koliko sam shvatio, najveća zamjerka Juki je što ne izlazi i ne pokušava zatvoriti šuteve kada neko ostane sam na trici, već rađe čeka skok u reketu, a to ga i dovodi do toga da mu je taj nesretni defanzivni rejting prilično mizeran.
Haj, valjda će naći hajra negdje, ali očigledno je da Malone vidi Jokića kao igrača oko kojeg želi graditi tim, što je Juki jasan znak da je opcija br. 2 na poziciji centra.