FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Stat leaders in LaLiga last season:
Most goals - Leo Messi
Most assists - Leo Messi
Most chances created - Leo Messi
Most dribbles - Leo Messi
Most MOTM awards - Leo Messi
Most goals - Leo Messi
Most assists - Leo Messi
Most chances created - Leo Messi
Most dribbles - Leo Messi
Most MOTM awards - Leo Messi
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Neka malo i Modrića, Salaha, Ronalda itd.
Kad bi se gledalo ozbiljno i statisticki, Messi bi svake godine uzimao te individualne nagrade - što bi odavno postalo dosadno. Ovako je raji interesantnije.
Kad bi se gledalo ozbiljno i statisticki, Messi bi svake godine uzimao te individualne nagrade - što bi odavno postalo dosadno. Ovako je raji interesantnije.
Jel Rafinha uvršen na popis za LP?
Statistika nije sve u fudbalu. Punjenjem buranije u Primeri i nestajanjem na bitnim utakmicama, ne zasluzuju se nagrade. Messi svojim pristupom fudbalu, apsulutno nije zasluzio nominaciju. Neka mu to bude motiv da pokrene guzzove. Najtalentovaniji i najlijeniji igrac na svijetu. Generalno, utisak koji je on ostavio ove godine, nije dovoljan za nominaciji.
Zato je nestajanje u polufinalu i finalu lige prvaka i nestajanje u primeri i Seria A dovoljno za nominaciju.
- AlfredNobel
- Kontakt:
Najbolji strijelac i asistent u ligi, dva osvojena trofeja i brdo još nekakvih priznanja i nije zaslužio.. 
Izgleda Messi treba da izgine na terenu, svaki meč po 10 kilometara i biće kralj. Smiješno.

Izgleda Messi treba da izgine na terenu, svaki meč po 10 kilometara i biće kralj. Smiješno.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Messi je svojim golovima i svojom igrom sam osvojio Primeru prosle sezone.Evander je napisao/la:Statistika nije sve u fudbalu. Punjenjem buranije u Primeri i nestajanjem na bitnim utakmicama, ne zasluzuju se nagrade. Messi svojim pristupom fudbalu, apsulutno nije zasluzio nominaciju. Neka mu to bude motiv da pokrene guzzove. Najtalentovaniji i najlijeniji igrac na svijetu. Generalno, utisak koji je on ostavio ove godine, nije dovoljan za nominaciji.
Da je osvojio LP , ne bi mu trebali saigraci.
Ronaldo koji je nominovan je direktni krivac za nekonkurentnost Reala u La Ligi.U 5/10 utakmica nije postojao na terenu, golove je davao u vecini utakmica koje su rijesene , poput trpanja Espanyola sa 4-5 golova...
Messi je imao brutalnu konstantu, od prve tekme je vodio ekipu koja je odigrala maestralnu sezonu.
Posto nije mogao u LP sve uraditi sam , njegova nesreca je da nije imao nikakvu pomoc i oslonac u ekipi.Ronaldo je polufinale i finale LP bio najlosiji igrac na terenu , a Real je na kraju digao trofej.U tako jakim utakmicama Real je imao luxuz i kvalitet da igra sa igracem manje.
Neuporediv je doprinos Messija i bilo kojeg igraca.
Tvoj argument je nivo djeteta od 12 godina , i mislim da
I nemas vise.Zadnji put sam te replicirao jer smatram da ste ti i Romario obicni trolovi i ublehe koje veze sa zivotom nemaju.
Pogledaj Roma-Barcelona i pogledaj SP i onda dodji da napises koju. Takvim kao ti, bitnije je da Messi bude nominovan, nego da Barca pobijedi. I da je nominovan sad, nagradu ne bi osvojio, jer je realno nije zasluzio. Evo sve nominacije govore o tome. Osim Messi funboya, svi ostali to vide.JoeBleck je napisao/la:Messi je svojim golovima i svojom igrom sam osvojio Primeru prosle sezone.Evander je napisao/la:Statistika nije sve u fudbalu. Punjenjem buranije u Primeri i nestajanjem na bitnim utakmicama, ne zasluzuju se nagrade. Messi svojim pristupom fudbalu, apsulutno nije zasluzio nominaciju. Neka mu to bude motiv da pokrene guzzove. Najtalentovaniji i najlijeniji igrac na svijetu. Generalno, utisak koji je on ostavio ove godine, nije dovoljan za nominaciji.
Da je osvojio LP , ne bi mu trebali saigraci.
Ronaldo koji je nominovan je direktni krivac za nekonkurentnost Reala u La Ligi.U 5/10 utakmica nije postojao na terenu, golove je davao u vecini utakmica koje su rijesene , poput trpanja Espanyola sa 4-5 golova...
Messi je imao brutalnu konstantu, od prve tekme je vodio ekipu koja je odigrala maestralnu sezonu.
Posto nije mogao u LP sve uraditi sam , njegova nesreca je da nije imao nikakvu pomoc i oslonac u ekipi.Ronaldo je polufinale i finale LP bio najlosiji igrac na terenu , a Real je na kraju digao trofej.U tako jakim utakmicama Real je imao luxuz i kvalitet da igra sa igracem manje.
Neuporediv je doprinos Messija i bilo kojeg igraca.
Tvoj argument je nivo djeteta od 12 godina , i mislim da
I nemas vise.Zadnji put sam te replicirao jer smatram da ste ti i Romario obicni trolovi i ublehe koje veze sa zivotom nemaju.
Neka mu ovo bude motiv da pokrene guzove i dokaze da zasluzuje ono za sta je predodredjen. Zvati se Messi, setkati se po terenu, nestajati u bitnim utakmicama, nije dovoljno za individualne nagrade (koje su nebitne svima osim djecurliji koja su zaljubljena u Messia/Ronalda).
Od sve moguce pomisli da ima neka zamjerka na Messijevu igru je da je covjek qrcobolja i da hoda.Yebem ti Alija potomke , ko je taj covjek koji stoji u mjestu na centru i daje 50 golova , ima 25 asistencija , najvise kreiranih sansi i najvise driblinga.Sve to stajanjem u mjestu i laganim hodom.Koliko je samo to poimanje kontradiktorno , da nekoga ko zaista to gleda na taj necin ne mozes a da ne smatras glupanom.
Pored svega toga , na ovoj temi se od Ronalda pravi decko koji radi za tim vise nego Messi , pravi se od covjeka koji ima najveci utrosak lopti i ocajnu realizaciju istih neki ultra radnih za tim.
Ja istog tog nisam vidio jos iz doba Murinja da je prisao centru da stvori visak osim kada je korner u pitanju.
Njegov work rate je duplo manji nego Messijev jer pokriva zonu od 35m2 dok je Messijev radijus kreatanja prakticno citav teren.Sama statistika pretrcanih kilometara apsolirno nikada nije bila faktor u fudbalu , sto sam Real Madrid kao osvajac 3 LP za redom potvrduje.Redovno su ekipa koja pretrci cca. 5-9 km manje od rivala , a na kraju izadju kao vineri.
Ako cemo se baviti statistikom i zabludom o “ljenosti” , Ronaldo prosjecno prehoda 250 metara vise od Messija.Ako je to mjerilo necije ljenosti odnosno rada , onda neka me zamjene sa Messijem , imam kondicije da u 90 minuta istrcim 15km.
Messi igra fudbal koji je prost i unikatan.Najveci problem ove Barce je sto nisu u stanju iskljuciti Messija iz igre , kao sto je to mogla Barca za vrijeme Pepa.On je najopasniji kada snima situaciju i po 10 minuta ga ne vidis na terenu,jedne prilike je Wenger slicno opisao najvecu njegovu produktivnost.Barca previse ucesca ima od strane Messija, a siguran sam da to nije njegova volja vec nemogucnost da ga iskljuce iz igre kako bi on mogao popaliti skenere i naci najlaksi put do mete.
Pored svega toga , na ovoj temi se od Ronalda pravi decko koji radi za tim vise nego Messi , pravi se od covjeka koji ima najveci utrosak lopti i ocajnu realizaciju istih neki ultra radnih za tim.
Ja istog tog nisam vidio jos iz doba Murinja da je prisao centru da stvori visak osim kada je korner u pitanju.
Njegov work rate je duplo manji nego Messijev jer pokriva zonu od 35m2 dok je Messijev radijus kreatanja prakticno citav teren.Sama statistika pretrcanih kilometara apsolirno nikada nije bila faktor u fudbalu , sto sam Real Madrid kao osvajac 3 LP za redom potvrduje.Redovno su ekipa koja pretrci cca. 5-9 km manje od rivala , a na kraju izadju kao vineri.
Ako cemo se baviti statistikom i zabludom o “ljenosti” , Ronaldo prosjecno prehoda 250 metara vise od Messija.Ako je to mjerilo necije ljenosti odnosno rada , onda neka me zamjene sa Messijem , imam kondicije da u 90 minuta istrcim 15km.
Messi igra fudbal koji je prost i unikatan.Najveci problem ove Barce je sto nisu u stanju iskljuciti Messija iz igre , kao sto je to mogla Barca za vrijeme Pepa.On je najopasniji kada snima situaciju i po 10 minuta ga ne vidis na terenu,jedne prilike je Wenger slicno opisao najvecu njegovu produktivnost.Barca previse ucesca ima od strane Messija, a siguran sam da to nije njegova volja vec nemogucnost da ga iskljuce iz igre kako bi on mogao popaliti skenere i naci najlaksi put do mete.
Umtiti u jednoj sezoni osvoji Primeru + kup kralja + svjetsko prvenstvo, uvijek strarter u svim utakmicama. Zabio u polufinalu belgijancima onaj jedini gol, pravo bitan gol, odveo trikolore u finale.
A nigdje ga u tim kombinacijama za nagrade
kako to? neko objašnjenje ako može 
A nigdje ga u tim kombinacijama za nagrade

Nisam znao da su Real, Atletico, Sevilla, Valencia.. buranijaEvander je napisao/la:Statistika nije sve u fudbalu. Punjenjem buranije u Primeri i nestajanjem na bitnim utakmicama, ne zasluzuju se nagrade. Messi svojim pristupom fudbalu, apsulutno nije zasluzio nominaciju. Neka mu to bude motiv da pokrene guzzove. Najtalentovaniji i najlijeniji igrac na svijetu. Generalno, utisak koji je on ostavio ove godine, nije dovoljan za nominaciji.

mada ne znam što trošite riječi na marketinšku nagradu. Nagrada izgubila svaki smisao i pogubila kompas 2013 godine, mada je općenito besmislena u timskom sportu od 11 igrača
Kad neki stoper, bek, zadnji vezni uzmu ovu nagradu, smatrat cu je bitnom. Do tad, ona je bitna samo djecurliji koja svrsavaju na pojedine igrace. Kao navijaca ekipe za koju navijam, zanimaju me apsulutno samo trofeji ekipe.
Što ne bi bio? Ali nije ni bitno, nemaš više ono pravilo da igrač ne može igrati za dva različita kluba u istoj sezoni LP.SiamoNoi je napisao/la:Jel Rafinha uvršen na popis za LP?
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
I golmani su igraci jarane, i to vrlo bitniEvander je napisao/la:Kad neki stoper, bek, zadnji vezni uzmu ovu nagradu, smatrat cu je bitnom. Do tad, ona je bitna samo djecurliji koja svrsavaju na pojedine igrace. Kao navijaca ekipe za koju navijam, zanimaju me apsulutno samo trofeji ekipe.

Nemoj ih preskakati bezveze, nije fer

Ma nisam mislio zbog tog neko rekoh mozda imate viska igraca pa je izvisio.messilla je napisao/la:Što ne bi bio? Ali nije ni bitno, nemaš više ono pravilo da igrač ne može igrati za dva različita kluba u istoj sezoni LP.SiamoNoi je napisao/la:Jel Rafinha uvršen na popis za LP?
Zadnji od navedenih jel bjese Kanavaro ?let3 je napisao/la:I golmani su igraci jarane, i to vrlo bitniEvander je napisao/la:Kad neki stoper, bek, zadnji vezni uzmu ovu nagradu, smatrat cu je bitnom. Do tad, ona je bitna samo djecurliji koja svrsavaju na pojedine igrace. Kao navijaca ekipe za koju navijam, zanimaju me apsulutno samo trofeji ekipe.![]()
Nemoj ih preskakati bezveze, nije fer
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Ma ne, 23 igraca ima u timu sve sa Samperom koji uopce nije bio u planovima i malim Alenom koji je tek promoviran.SiamoNoi je napisao/la: Ma nisam mislio zbog tog neko rekoh mozda imate viska igraca pa je izvisio.

To sto je Valverdeu svaka klupa prevelika, pa si pomislio mozda zbog tog, je vec neka druga stvar.

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Vi prvi seruckate kako vam je losa sezona samo zbog toga sto ste u LP ispali, a uzeli Ligu s jednim porazom, plus kup. Ja se slazem da je besmisleno zbog par tekmi nekom davati nagrade, al se i ne pravim da je Madrid imao savrsenu sezonu zbog LP. Madrid je imao katastrofa sezonu. Vi s vasim razmisljanjem da je LP jedino vrijedna i Messi koji sere da je ove sezone glavni cilj LP se nemate sta zaliti.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.