Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

nevjernik
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la nevjernik » 03 dec 2010, 16:33

Ja mislim da se jos jedino ekipe poput Charltona, Livorna i Cadiza nisu "interesovale" za Dzeku, pa do kad vise :roll:

kad bi ovi mangupi spustili cijenu, mozda bi ga neko i kupio, al treba biti veci mangup od njih
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 03 dec 2010, 16:35

soko je napisao/la:@Zeljovac,
Nije Dzeko bas neki radnik. Onaj je ovakav sto je zato sto ima nenormalan talent i jak je k'o zemlja.
Jeste napredovao, zato sto se nije smio zezati po Njemackoj. Sto se tice hrane, treninga i to jer ima neka struktura. I on ako ode u bolji tim bice jos jaci.
@djokica,
Real gleda da bude bolji od Barcelone, ako je Dzeko taj koji moze napraviti tu razliku itekako ce Higuan na klupu.
To sto je on tu vec nekoliko godina, to ne pije vode.
Pa mogao se zezati u Želji, a možda i u Usti nad Labem, pa možda i u Teplicama. Kad je tek u Wolfsburg došao, visio je dres na njemu. Doslovno. Bio fakat mršav i nejak. Može se igrač zezati u bilo kojem klubu na svijetu, ali onda mu nema napretka. Sigurno je da itekako ima talenta, ali malo je to ko govorio kad je igrao u Želji, malo više kad je zabijao u drugoj češkoj ligi itd. Prošao je sve stepenice i konstantno napredovao. Nije on neko čudo od talenta tipa Neymar ili Messi. Skoro sve je postigao radom, prije svega. Bog mu je dao jedino visinu od nekih ekstra predispozicija, ali to je apsolutno ništa ako se ne radi ludo.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 03 dec 2010, 16:42

kimbo je napisao/la:Problem je u tome sto ovdje puno ljudi pretjerje velicajuci nase igrace preko svake mjere.

CItajuci topice ovdje rekao bih da smo svjetski sampioni a nema nas ni na mapi jos uvjek.
Te Dzeko medju prvih 5 napadaca ,Spahic medju 10 odbrambenih , Begovic bolji od Kasiljasa , Pjanic , Rahimic ....

Real je povelik zalogaj za Dzeku koji treba da konkurise jednom Benzemi. Benzema jede ljude u odnosu na Dzeku.
Sto je i utakmica protiv Francuza u Sarajevu jasno pokazala.

Dzeki niti je mjera Juventus jer mu treba jaci klub , niti mu je mjera Real jer bi tu dosao kao rezervno "jeftino" rjesenje.

Liverpool bi mu bio po mjeri ili mozda City klubovi sa ambicijama ali po kvaliteti trenutno malo ispod samog vrha i timovi kojima mozda i fali napadac razbijac.

Manhester, Real, Barca , Inter ... jos uvjek samo fantazija i tema za paljenje nacije i ispunjavanje jeftinog novinskog sadrzaja.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ovo: http://sportsport.ba/tabele.php?id=186
i ovo: http://sportsport.ba/tabele.php?id=203

sta sam sve procitao na ovoj temi :lol: :lol: :lol:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 03 dec 2010, 17:01

Mislim da je izjava godine na ovom forumu da Dzeko nema dobar prijem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 03 dec 2010, 17:12

szlaja je napisao/la:Mislim da je izjava godine na ovom forumu da Dzeko nema dobar prijem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma to ti je kada ovi koji ne pogledaju 10 utakmica tokom cijele godine dodju na forum odluce da drze predavanja :mrgreen:.

Uglavnom deficnija perfektnog prijema lopte - DZEKO.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 03 dec 2010, 17:28

soko je napisao/la:
djokica je napisao/la:Realno, Dzeko je nas i ja ga gotivim.
Mislim da je medju najboljim u Evropi trenutno, ali...

Mourinhov Real igra sa 1 klasicnim spicem i igacima koji se ubacuju iz drugog plana. Dzeko moze biti samo klasicni SPIC igrac i nista vise i ako sada ode u Real igrace dok se Higuain ne oporavi, ali mjesto u Realu je rezervisano za Higuaina i ako je on zdrav igrace.
Sto znaci da Dzeko mora sjediti i cekati sansu.
Higuain nije bilo ko, govorimo o igracu koji je zabio 30+ golova prole sezone za Real.

Dabogda Dzeko bio najboLji na svijetu ali u Realu pored Higuaina, tesko da ce se naigrati
Realno,
Higuan nije ni blizu Dzeke. Pa Higuan ima Ronalda, Ozila, Di Mariu, Marcela koji dobije servirane lopte od ovih navedeni i on opet vise masi neg sto ubaci. Pored nakvih igraca on ima trenutno neki 7 golova. Na SP racku bi zabio da nije Messija. Protiv Nigerije, ono su smjesni golovi sto je on zabio(mesi po dva puta gadja golmana a ovaj stoji i ceka), protiv Njemacke se nije vidio. A jeste bio dobar protiv Liona :lol: , kad ih je Pjanici poslao ciku.
Ko fol teze je u Spaniji igrati. Pa sta je nas Dzeko uradio od Vilareal oba puta. U Wolfsburgu koju je Dzeko raketu zabio, Higuan samo moze sanjati o tome. Dzekina jedina slaba tacka je sto je Bosanac, jer voli popiti i zapjevati. Jer mi nismo bas neki radnici, kod nas je ma bice to.
Kad smo već kod njega,odakle je on ono prešao u Real Madrid!?Aaaa,sad sam se sjetio iz Bundeslige u kojoj Džeko hara već tri godine.

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 03 dec 2010, 17:48

ra1981 je napisao/la:
soko je napisao/la:
djokica je napisao/la:Realno, Dzeko je nas i ja ga gotivim.
Mislim da je medju najboljim u Evropi trenutno, ali...

Mourinhov Real igra sa 1 klasicnim spicem i igacima koji se ubacuju iz drugog plana. Dzeko moze biti samo klasicni SPIC igrac i nista vise i ako sada ode u Real igrace dok se Higuain ne oporavi, ali mjesto u Realu je rezervisano za Higuaina i ako je on zdrav igrace.
Sto znaci da Dzeko mora sjediti i cekati sansu.
Higuain nije bilo ko, govorimo o igracu koji je zabio 30+ golova prole sezone za Real.

Dabogda Dzeko bio najboLji na svijetu ali u Realu pored Higuaina, tesko da ce se naigrati
Realno,
Higuan nije ni blizu Dzeke. Pa Higuan ima Ronalda, Ozila, Di Mariu, Marcela koji dobije servirane lopte od ovih navedeni i on opet vise masi neg sto ubaci. Pored nakvih igraca on ima trenutno neki 7 golova. Na SP racku bi zabio da nije Messija. Protiv Nigerije, ono su smjesni golovi sto je on zabio(mesi po dva puta gadja golmana a ovaj stoji i ceka), protiv Njemacke se nije vidio. A jeste bio dobar protiv Liona :lol: , kad ih je Pjanici poslao ciku.
Ko fol teze je u Spaniji igrati. Pa sta je nas Dzeko uradio od Vilareal oba puta. U Wolfsburgu koju je Dzeko raketu zabio, Higuan samo moze sanjati o tome. Dzekina jedina slaba tacka je sto je Bosanac, jer voli popiti i zapjevati. Jer mi nismo bas neki radnici, kod nas je ma bice to.
Kad smo već kod njega,odakle je on ono prešao u Real Madrid!?Aaaa,sad sam se sjetio iz Bundeslige u kojoj Džeko hara već tri godine.
Ne znam care sta da ti kazem, haman ti nadmasi onog sa Dzekom i prijemom lopte :mrgreen: ili wikipedia laze.
slika

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 03 dec 2010, 17:49

Italia je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Problem je u tome sto ovdje puno ljudi pretjerje velicajuci nase igrace preko svake mjere.

CItajuci topice ovdje rekao bih da smo svjetski sampioni a nema nas ni na mapi jos uvjek.
Te Dzeko medju prvih 5 napadaca ,Spahic medju 10 odbrambenih , Begovic bolji od Kasiljasa , Pjanic , Rahimic ....

Real je povelik zalogaj za Dzeku koji treba da konkurise jednom Benzemi. Benzema jede ljude u odnosu na Dzeku.

Dzeki niti je mjera Juventus jer mu treba jaci klub , niti mu je mjera Real jer bi tu dosao kao rezervno "jeftino" rjesenje.

Liverpool bi mu bio po mjeri ili mozda City klubovi sa ambicijama ali po kvaliteti trenutno malo ispod samog vrha i timovi kojima mozda i fali napadac razbijac.

Manhester, Real, Barca , Inter ... jos uvjek samo fantazija i tema za paljenje nacije i ispunjavanje jeftinog novinskog sadrzaja.

Nisam siguran sta zelis reci sa komentarom jer si malo ostao nedorecen. Al imam osjecaj da insinuiras na moje klasificiranje pomenutih klubova.
Barca,Real,Chelsey,Man U , Inter , Bayern,Arsenal --- To je krema i tu samo idu samo najbolji u zadnjih par godina.
S tim sto mi je Arsenal u ovoj grupi vec mali outsider. Barem po lovi i tipovima igraca koje kupuju.

E kada te oni kupe onda nemas vremena za zajebanciju na terenu i hodanje.
Bogami na nasu zalost postajes upitan i za reprezetacijske utakmice.M.uda otpanu od utakmica svako drugi.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 03 dec 2010, 18:03

Ne znam care sta da ti kazem, haman ti nadmasi onog sa Dzekom i prijemom lopte :mrgreen: ili wikipedia laze.
slika
Gubere,mislio sam na Ozila,ako malo bolje pogledaš vidjet ćeš da sam njegovo ime boldirao.Naime neki su malo ranije govorili kako je Real Madrid prevelik korak za Džeku,a Ozil dokazuje upravo suprotno ;)

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 03 dec 2010, 18:12

ra1981 je napisao/la:
slika
Gubere,mislio sam na Ozila,ako malo bolje pogledaš vidjet ćeš da sam njegovo ime boldirao.Naime neki su malo ranije govorili kako je Real Madrid prevelik korak za Džeku,a Ozil dokazuje upravo suprotno ;)
Aha dobro ja sam ipak onu izjavu nadmasio :lol: :lol:, a ne primjeti se bold najbolje kada ima previse rijeci jbg :P, uglavnom slazem se sa tobom, Ozil se cak sta vise manje dokazao od Dzeke, ali momak je ipak Njemac :D.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 03 dec 2010, 18:54

Ponekad se zapitam koliko je prosjek godina na ovom forumu...14 ? :o

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 03 dec 2010, 18:57

HZ_ilidzaa je napisao/la:Ponekad se zapitam koliko je prosjek godina na ovom forumu...14 ? :o
Sto, zar ti se tako zrelo ponasaju :P.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 03 dec 2010, 20:37

kimbo je napisao/la:
Italia je napisao/la:

Nisam siguran sta zelis reci sa komentarom jer si malo ostao nedorecen. Al imam osjecaj da insinuiras na moje klasificiranje pomenutih klubova.
Barca,Real,Chelsey,Man U , Inter , Bayern,Arsenal --- To je krema i tu samo idu samo najbolji u zadnjih par godina.
S tim sto mi je Arsenal u ovoj grupi vec mali outsider. Barem po lovi i tipovima igraca koje kupuju.

E kada te oni kupe onda nemas vremena za zajebanciju na terenu i hodanje.
Bogami na nasu zalost postajes upitan i za reprezetacijske utakmice.M.uda otpanu od utakmica svako drugi.
da je Juventus preslab kluba za Dzeku, dok su City i Liverpool ono taman klubovi za Dzeku :lol:

guberu, smiri se i idi na test meceva i uci kako se golovi daju :P nisi odavno :P :mrgreen:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 03 dec 2010, 20:52

Nekad je i za mene Džeko bio igračina, a sada je postao Đeko ****, al nije on kriv nego oni njegovi šiptarski menadžeri, da prostite na izrazu.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 03 dec 2010, 22:12

Da je Higuan bosanac kako bi ga pojedinci pljuvali :D "Cuj samo 66 golova za 3 godine, i to vecinu zabio Almeriji i slicnim ekipama, gubi se protiv jakih ekipa, slab je i u igri glavom, nema visinu, tehnika mu nije bas najbolja, promasuje zicere.... "
Ali eto argentinac je pa je sigurno jedan od najboljih napadaca. I puno je bolji od Dzeke :D :D

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 03 dec 2010, 23:33

Ako u naredne 3 utakmice Dzeko uspije zabiti 1-2 gola,mislim da ce mu ova polusezona biti prilicno uspjesna,cak najuspjesnija od kada je u Bundesligi! on se treba fokusirati na svoje igre kako bi polusezonu odradio sto bolje,a transfer u Real je moguc,naravno ako se u Madridu odluce za njega Wolfsburg mu sigurno nece praviti probleme! Dzeko treba sve uciniti kako bi sutra protiv Verdera odigrao sto bolju utakmicu,jer svakim postignutim golom interesovanje Reala i dr. ekipa ce biti vece!
Verder sutra igra bez 5-6 najvaznijih igraca i eto prilike Dzeki da poboljsa svoj golgeterski ucinak! Sretno!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 03 dec 2010, 23:53

Zna li neko ovo prevesti? navijaci ovako komentarisu Dzeku :
-2 veces pichichi de la Bundesliga te parece poco? Si eso no es hacer nada, apaga y vamonos Edin Dzeko es el mejor delantero que podría fichar el Madrid, un 9 puro que desde que se fué Van Nistelroy no lo tenemos en nuestro equipo
-prefiero vender a benzema por 45 kilos,coger a morata y fichar a dzeko.
-Lo que me queda claro tras leer los comentarios por aqui es que la gente no lee los comentarios anteriores (Llorente son 63 millones, un timazo) y segundo, que no tiene ni idea de futbol internacional.Os recomendaria que intentarais ver jugar a un jugador antes de opinar.¿como se puede decir que quien es Dzeko cuando ha sido maximo goleador en la Bundesliga y es uno de los 5 mejores delanteros de Europa? Y para el que habla de jugar mundiales, entonces consideras que George Weah fue un jugador mediocre ¿verdad? Tanto Weah (Liberiano) como Dzeko (Bosnio) han tenido la desgracia de no ser agraciados por las fronteras del futbol, ahora bien, no por ello son Don Nadies. Edin Dzeko es lo que necesita el Madrid, lo llevo diciendo año y medio. Mas de uno se tirara de los pelos dentro de unos años, al tiempo.
Zadnja izmjena: bosnas_, dana/u 04 dec 2010, 00:07, ukupno mijenjano 1 put.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 03 dec 2010, 23:57

a drugi navijaci je ovako komentarisu Realovu zelju da dovedu BH napadaca:
-Se puede decir mas alto pero no mas claro.Pienso exactamente igual que tu.Es el 9 que le falta a este equipo. Ya desde verano el mismo Mou aviso de que no teniamos delanteros. Ni Benzema ni Higuain son nueves.Como bien dice Barontaker, desde Ruud el Madrid necesita un tipo como este.Espero que no se deje pasar la oportunidad de fichar a este supergoleador. Tampoco me olvidaria de Ganso y Gareth Bale pero eso es otra historia.
-es bueno que se pienc en la cantera, pero actualmente ningun jugador tiene la calidad como la que tiene Dzeko, seria mejor vender al de mali, gago y benzema (que juega con una lentitud, que da pereza verle jugar) y comprar a este a Dzeko y a Tevez.
-dzeko nos podria valer para el ataque y es mejor delantero de la bundesliga.puede ayudarnos mucho es un killer.
-Se escribe VOLKSWAGEN con V al inicio. Hablando de Dzeko: es una bestia. Si alguien golea tanto en varias temporadas siguientes no puede ser tan mal...
-

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 04 dec 2010, 04:13

Ma iz tih postova mozes zakljuciti da vecina nije za Dzeku i da neki cak i ne znaju ko je.Ta 2 lika su pokusali nahvaliti Dzeku

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 04 dec 2010, 09:30

http://www.as.com/futbol/articulo/dzeko ... ftb_29/Tes

Real Madrid u potrazi za napadacem..

Džeko"klub me nepusta da pregovaram s Madridom"

"Ako me žele morat će ubjediti Höness-ea"

Dzeko zasticen od strane Wolfsburga,bosanski napadac kojeg zele vidjeti u januaru u Real Madridu zbog povrede Higuaina i lose forme Benzeme.Igrac izbjegava kontakt s novinarima,iako smo imali priliku razgovarati s njim sinoc ,trenutno je fokusiran na utakmicu koju igra danas protiv Werder Bremena(Hugo Almeida)jos jedan kandidat da zaigra na Bernabeu."Moj klub je Wolfsburg,nemogu sada govoriti o Madridu.Imam ugovor na snazi,ako me žele prvo moraju uvjeriti Dieter Honess-a" Prenosi AS.

Generalni direktor Njemacke ekipe je bio jasan."Necemo prodati Dzeku,pogotovo ne u zimskom prelaznom roku"Bosanski napadac je jucer prosao medicinske testove kako bi se utvrdilo koliko je ozbiljna povreda koljena,klauzula od 40 miliona eura i Wolfsburg je vec odbio ponudu od Bayerna od 35.S obzirom na ekonomsku moc Wolfsburga,ciji je sponzor Volkswagen jedan od vodecih svjetskih autoproizvodjaca.Dovoljno je vidjeti njihov novi stadion,Arena,iz koje mozete vidjeti dimnjake tvornice u Wolfsburgu WV odmah ce te shvatiti da oni imaju novac.

No,međutim,Wolfsburg vise nemoze zadrzati dugo vremena narocito ako je on zainteresovan da predje u Madrid,interesovanje Milan,Manchester United i Bayern,koji imaju tezi posao s obzirom da je generalni direktor Uli Honess stariji brat Dieter Honess-a

Dzeko prima 3.000.000 Eura godisnje,ugovor mu istice 2013.Dok Wolfsburg nebude trebao novac moguce da ce u buducnosti traziti vecu sumu za svog igraca,Zna se da je agent igraca Redzepagic koji je potvrdio da njegov igrac razmislja o ponudi"Odbijanje Madrida bi bila glupost"[/size]

Bosanski napadac tvrdi da je fokusiran samo na igranje u Wolfsburgu,ali Madrid je nesto vise,mnogo vece nego Bayern,AC Milan ili Manchester.To je klub koji je san svakog igraca,tu je jos jedan kandidat clan Werder Bremena Hugo Almeida.....

Ovo je danasnji clanak iz AS-a preveo sam kako sam znao i umio i dosta sam se namucio,ima dosta gresaka pa neka mi neko nezamjeri nisam dugo pricao Španski:) poz

Komentari na ovu vijest:

Evo jedan pametan komentar navijaca mozda Reala"Dzeko moze birati između Bogatstva uzimajuci Real Madrid u obzir ili uspjeh u fudbalu igrajuci za drugi tim"Tuzna stvarnost...

Za 40 Mill. se moze dovesti napadac vrhunskog kvaliteta,zvijezda,platiti 40 za ovog igraca je totalna ludost...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee i 23 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []