FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

franklampard8
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la franklampard8 » 01 dec 2014, 17:26

Dobrodosao momak. ;)
1946

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 01 dec 2014, 17:37

amypitar je napisao/la:Ja se nadam da ce Edin biti pojacanje,ali sam opet misljenja da ako vec dovodimo igrace iz Premijer lige,da dovodemo one koji su bolji, od ovih sto sad imamo. :idea:

Ako zelimo iskorak u ovoj kokuznoj ligi, onda to moramo raditi kako radi Dinamo ,Rijeka.Znaci dovesti sve ono sto fakat valja, u ovoj Premijer ligi, gdje je plata misaona imenica.

Ako smo bili spremni platiti obestecenje Borcu za Grahovca 100 milja maraka,misljenja sam da za te pare,mozemo dovesti par mladih dobrih igraca iz Premijer lige.Samo prodajom jednog od njih, vratili bi i zaradili duplo.Isplati se riskirati sa mladim igracima,ali isto tako ne žaliti pare za dobrog igraca.
Bolje jedno, ali vrijedno pojacanje,nego tri polovnjaka.Nadam se da ce naši iz Uprave biti bolje srece,u ovom prelaznom roku.
mora se ispeci zanat i u vezi kupovine/ prodaje igraca... Iskreno nemam nista protiv ovog momka, vise volim njega da vidim u ekipi, nego ove strance koji svakako vise kostaju od njega, svi smo slozni da ima potencijal, sada ce imati bolje uslove za napredak i do njega je...
Izvini bgt, slabije pratim ostale ekipe, ko ima jos da je mlad msm do 21 godine i da je dobar u nasoj PL... Nemoj da sumnjas u upravu, svakako osim za Crnova u nasoj ligi ne postoji igrac za kojeg treba platiti obestecenje...
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 01 dec 2014, 17:45

BeSha1992 je napisao/la:
amypitar je napisao/la:Ja se nadam da ce Edin biti pojacanje,ali sam opet misljenja da ako vec dovodimo igrace iz Premijer lige,da dovodemo one koji su bolji, od ovih sto sad imamo. :idea:

Ako zelimo iskorak u ovoj kokuznoj ligi, onda to moramo raditi kako radi Dinamo ,Rijeka.Znaci dovesti sve ono sto fakat valja, u ovoj Premijer ligi, gdje je plata misaona imenica.

Ako smo bili spremni platiti obestecenje Borcu za Grahovca 100 milja maraka,misljenja sam da za te pare,mozemo dovesti par mladih dobrih igraca iz Premijer lige.Samo prodajom jednog od njih, vratili bi i zaradili duplo.Isplati se riskirati sa mladim igracima,ali isto tako ne žaliti pare za dobrog igraca.
Bolje jedno, ali vrijedno pojacanje,nego tri polovnjaka.Nadam se da ce naši iz Uprave biti bolje srece,u ovom prelaznom roku.
mora se ispeci zanat i u vezi kupovine/ prodaje igraca... Iskreno nemam nista protiv ovog momka, vise volim njega da vidim u ekipi, nego ove strance koji svakako vise kostaju od njega, svi smo slozni da ima potencijal, sada ce imati bolje uslove za napredak i do njega je...
Izvini bgt, slabije pratim ostale ekipe, ko ima jos da je mlad msm do 21 godine i da je dobar u nasoj PL... Nemoj da sumnjas u upravu, svakako osim za Crnova u nasoj ligi ne postoji igrac za kojeg treba platiti obestecenje...

Evo recimo Hebibovic iz Veleza,mislim da nema vise od 22 godine.Sigurno dobar i provjeren igrac.Igra krilo u Velezu,a moze igrati i beka.Sto bi nama sigurno odgovaralo. Ordagić iz Zvijezda itd.itd Nije sad neki izbor ,ali ima 2-3 sigurno jako dobra igraca,među kojim sigurno pripada i Edin.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 01 dec 2014, 17:54

Treba početi dovoditi juznoamerikance.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 01 dec 2014, 18:34

Dobro doso edine-Dino...
Ja Sam za dovodzenje igraca prvo Iz nase lige Ako tu nema odredeni kvalitet onda siptari pa crnogorci srbi pa hrvati pa afrikanci pa onda Juzna amerika pa po potrebi liga petica :mrgreen:

Razlog sto bi igrace Iz nase lige doveo je ; dzaba su (uvecini slucajeva) plata manja od bilo kojeg koji dodze sa strane zna po kakom oranju se igra (jezik) itd..

Skoro Iz svakog kluba Iz nase lige osim mozda sirokog mi mozemo da dovedemo igraca dzaba mozda ne odma al recimo za pola god ili za godinu...Evo kako primjer crnov Iz zrinje covjek igra za pola hljeba mi odemo dole I kazemo imas 5-6 hiljada km mjesecnu platu nemoj produzit sa zrinjskim on pristaje zrinjskiga posalje na trbinu pola sezone Nama igrac free..Igraci Iz slabi ekipa ( kao sto su zeljo rudar slavije zvijezda obarske itd :lolno: ) tu je mnogo lakse Posto njima klubovi duguju u 95% slucajeva plate I premije sto Im daje mogucnost da raskinu ugovor..

Nadam se da ce nam Cardiff dat kakvog Afrikanca stopera koji je brz jak visok I koji moze da trci bar 5puta vise od dupovca I tatka zajedno..

AvdoMurga
Kontakt:

Post Postao/la AvdoMurga » 01 dec 2014, 18:41

Ermin Zec: Nikad ne bih obukao dres Sarajeva

Koje ovog majmuna zvao u FK svetinju :nene: :nene: :nene:
Ako je abdulah dajte mu otkaz odmah

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 01 dec 2014, 18:44

AvdoMurga je napisao/la:Ermin Zec: Nikad ne bih obukao dres Sarajeva

Kakav papak,daleko mu kuća od naše bila :puke:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 dec 2014, 18:45

ma koje rekao da mi njeg hocemo

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 01 dec 2014, 18:45

Pitar6785 je napisao/la:Dobro doso edine-Dino...
Ja Sam za dovodzenje igraca prvo Iz nase lige Ako tu nema odredeni kvalitet onda siptari pa crnogorci srbi pa hrvati pa afrikanci pa onda Juzna amerika pa po potrebi liga petica :mrgreen:

Razlog sto bi igrace Iz nase lige doveo je ; dzaba su (uvecini slucajeva) plata manja od bilo kojeg koji dodze sa strane zna po kakom oranju se igra (jezik) itd..

Skoro Iz svakog kluba Iz nase lige osim mozda sirokog mi mozemo da dovedemo igraca dzaba mozda ne odma al recimo za pola god ili za godinu...Evo kako primjer crnov Iz zrinje covjek igra za pola hljeba mi odemo dole I kazemo imas 5-6 hiljada km mjesecnu platu nemoj produzit sa zrinjskim on pristaje zrinjskiga posalje na trbinu pola sezone Nama igrac free..Igraci Iz slabi ekipa ( kao sto su zeljo rudar slavije zvijezda obarske itd :lolno: ) tu je mnogo lakse Posto njima klubovi duguju u 95% slucajeva plate I premije sto Im daje mogucnost da raskinu ugovor..

Nadam se da ce nam Cardiff dat kakvog Afrikanca stopera koji je brz jak visok I koji moze da trci bar 5puta vise od dupovca I tatka zajedno..
puno tražiš paša :zviz:

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 01 dec 2014, 18:47

AvdoMurga je napisao/la:Ermin Zec: Nikad ne bih obukao dres Sarajeva

Nije niko, zato je papku i krivo

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 01 dec 2014, 18:51

Vidim po fb grupama nasim neka raja nije zadovoljna sto smo doveli ovog momka! Malo im je previse udarila ova prica o igracima tipa Misimovic u glavu, pa kontaju sad cemo dovoditi samo takve! :rol: Dobro dosao Rustemovicu, nadam se da ces postati kod nas masina ko Cimi!
Bahati, bahati Željkan!
1946

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 01 dec 2014, 19:03

joker90 je napisao/la:Vidim po fb grupama nasim neka raja nije zadovoljna sto smo doveli ovog momka! Malo im je previse udarila ova prica o igracima tipa Misimovic u glavu, pa kontaju sad cemo dovoditi samo takve! :rol: Dobro dosao Rustemovicu, nadam se da ces postati kod nas masina ko Cimi!
Sreća je da njih niko i ne pita :kafa:

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 01 dec 2014, 19:13

joker90 je napisao/la:Vidim po fb grupama nasim neka raja nije zadovoljna sto smo doveli ovog momka! Malo im je previse udarila ova prica o igracima tipa Misimovic u glavu, pa kontaju sad cemo dovoditi samo takve! :rol: Dobro dosao Rustemovicu, nadam se da ces postati kod nas masina ko Cimi!
Klasični derbi navijači i balavci, ignorisati! :kafa:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 01 dec 2014, 19:48

Neki su se umislili previše. Neka poslušaju ovaj Dinin interviju za Alfa TV, pročitaju interviju na radio sarajevo, i vidjet će da mi dobro stojimo ali daleko smo od onoga što nastojimo biti.

Naravno da ne možemo za Edina reći da je pojačanje, ali možemo vjerovati da će opravdati povjerenje koje smo mu ukazali. Dole je bio jedan od boljih igrača, ali znamo da u takvim klubovima kvalitet igrača ne izađe na vidjelo u potpunosti.
Ja zaista vjerujem da će se on kod nas dobro uklopiti, sačekat ćemo i vidjeti šta će biti od odlazaka pa onda možemo komentarisati njegove šanse za prvih 11.
Ima sve uslove da radi, a na njemu je da se potrudi. Moju podršku ima.

Prije par dana sam govorio da prvo trebamo prečešljati ovu našu ligu jer tu ima potencijala za nas. Pogotovo se bazirati na dovođenje ovih mlađih igrača do 22 godine. Jeftini su, napredovat će, a možemo ih na kraju i prodati za koju kintu.

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 01 dec 2014, 20:26

Evo recimo Hebibovic iz Veleza,mislim da nema vise od 22 godine.Sigurno dobar i provjeren igrac.Igra krilo u Velezu,a moze igrati i beka.Sto bi nama sigurno odgovaralo. Ordagić iz Zvijezda itd.itd Nije sad neki izbor ,ali ima 2-3 sigurno jako dobra igraca,među kojim sigurno pripada i Edin.[/quote]

eh bravooo za Hebibovica sam upoznat, i da su bili neki kontakti, protiv nas je bio dobar, i znam da im je najbolji igrac, ali vidi ovako, ako ga dovedes kao "beka" to je 4-i bek, ako ga dovedes kao "krilo" ( pod uslovom da je Stevanovic dogovoren ) onda imas Sevku, Duljevica, Stevanovica, Stojceva, Purica, Velkoskog, i Hebibovica, aa svaki od ovih igraca moze igrati lijevo i desno, Stojcev naravno i u sredini i Krste u spicu.., Ordagica zaista ne znam, ako ima neki igrac Zvijezde da kaze sta kakav i slicno... Po meni bi bilo najbitnije dovesti golmana ( opet prica da je Borjan zavrsen ), i stopera, jer vjerujem da ce Meho ponekad odmoriti Amera ( ako ne napusti klub ) i Ivana, za kvalitete Mitrevskog ne smijem nista da pricam jer nisam upoznat, dok Kovacevic je po meni bolji na poziciji zadnjeg veznog... Ako i Protic odlazi / otisao, fali onda i zamjena Puziju, s obzirom da on gine apsolutno svaku utakmicu, potreban mu je odmor cesce nego Sevki ili Krsti..

p.s. pozdrav za benku, cekam ga u vezi informacija o mogucim transferima :D
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 01 dec 2014, 21:02

malo ovdje raja previse sere oceukujuci neka ekstra imena, a jasno je da mi vec imamo kompletiranu ekipu i da je dovodjenje ovog momka investicija za buducnost a iskreno ne moze biti nista losija opcija od Kostica ili Kovacevica koji su ostali nedoreceni, sjetim se dolaska Okica u klub i to na mala vrata, potpiso i zdravo a Mitrevski i Kostic ko da su sa Marsa pali pa na kraju Okic se dokazao kao najbolje pojacanje tako da o ovom momku treba pricati kada zaigra !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

vatreni
Kontakt:

Post Postao/la vatreni » 01 dec 2014, 21:03

BeSha1992 je napisao/la:Evo recimo Hebibovic iz Veleza,mislim da nema vise od 22 godine.Sigurno dobar i provjeren igrac.Igra krilo u Velezu,a moze igrati i beka.Sto bi nama sigurno odgovaralo. Ordagić iz Zvijezda itd.itd Nije sad neki izbor ,ali ima 2-3 sigurno jako dobra igraca,među kojim sigurno pripada i Edin.
eh bravooo za Hebibovica sam upoznat, i da su bili neki kontakti, protiv nas je bio dobar, i znam da im je najbolji igrac, ali vidi ovako, ako ga dovedes kao "beka" to je 4-i bek, ako ga dovedes kao "krilo" ( pod uslovom da je Stevanovic dogovoren ) onda imas Sevku, Duljevica, Stevanovica, Stojceva, Purica, Velkoskog, i Hebibovica, aa svaki od ovih igraca moze igrati lijevo i desno, Stojcev naravno i u sredini i Krste u spicu.., Ordagica zaista ne znam, ako ima neki igrac Zvijezde da kaze sta kakav i slicno... Po meni bi bilo najbitnije dovesti golmana ( opet prica da je Borjan zavrsen ), i stopera, jer vjerujem da ce Meho ponekad odmoriti Amera ( ako ne napusti klub ) i Ivana, za kvalitete Mitrevskog ne smijem nista da pricam jer nisam upoznat, dok Kovacevic je po meni bolji na poziciji zadnjeg veznog... Ako i Protic odlazi / otisao, fali onda i zamjena Puziju, s obzirom da on gine apsolutno svaku utakmicu, potreban mu je odmor cesce nego Sevki ili Krsti..

p.s. pozdrav za benku, cekam ga u vezi informacija o mogucim transferima :D[/quote]
Ordagić,ako nije onda će sigurno biti jedan od najboljih veznjaka lige.Da su ga povrede zaobišle ko zna gdje bi do sada završio.Vise ne igra,već sto igra.Zvijezda je druga ekipa sa njim.Ja sam ubjeđen da su se bolje igre Zvijezde vratile njegovim povratkom.Jedina mana sklonost povredama.Međutim,obzirom da Sarajevo ima dosta dobrih igrača na tim pozicijama vjerovatno tokom igre ne bi se sve karte i cijela igra vrtjela oko njega tako da bi bio rasterećeniji,manje sklon povredama a i time veću mogućnost za manevar.Iskreno,lično bi ga do penzije ostavio u Zvijezdi,momak zlata vrijedi.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 01 dec 2014, 21:43

Ako se bilo čim možemo hvaliti to je onda marketing kluba. :cool:
http://www.fcsarajevo.ba/vijesti/dodite ... abavu/2004" onclick="window.open(this.href);return false;

Gledam ovaj interviju direktora, kako je čovjek pun vizija a sve iz ljubavi, s puno elana.
Odavno razmišljam o jednoj ideji koju bi vjerovatno većina vas podržala, daleko je od realizacije ali zašto ne bi razmišljali i u tom pravcu. Radi se o formiranju škole košarke a kasnije i KK Sarajevo.
Žao mi je Bosne što je neslavno završila, jer su Horde zla činile 60% publike i navijača košarkaškog velikana, Royal i nije neka alternativa, Sparsi nešto pokušavaju ali mi više djeluju kao vještački klub, bez uvrede naravno. Mislim da bi se nedotatak košarkaškog kluba sa većom bazom navijača trebalo iskoristiti i oformiti nešto na tom polju.
Košarka u Sarajevu je skoro izumrla a vjerujem da bi Dino Selimović sa sličnim ljudima za kratko vrijeme mogli napraviti dobar posao.

Naravno da je cilj ove uprave jak FK Sarajevo, ali zašto ne okupiti ljude koji imaju sličnu viziju i krenuti sa nekim takvim poslom. Vjerujem da bi se za najviše četiti pet godina stvorio respektabilan kolektiv koji bi bio član elitnog ranga takmičenja u našoj državi.

bakehz87
Kontakt:

Post Postao/la bakehz87 » 01 dec 2014, 21:46

FIFA uvažila Benkinu tužbu protiv Kineza

Navijači bordo kluba željno očekuju debi Leona Benke u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo. Nekadašnji hrvatski reprezentativac stigao je sredinom septembra na Koševo kao jedno od najvećih poslijeratnih pojačanja, ali je, zbog spora s bivšim klubom iz Kine Dalijanom, propustio jesenji dio polusezone.

Obavezna isplata

Ipak, na radost svih ljubitelja nogometa u našoj zemlji, ovog vrhunskog napadača i nekada najboljeg strijelca i igrača hrvatske lige uskoro bi trebali vidjeti na djelu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Kako "Dnevni avaz" saznaje, komisija FIFA-e je na svojoj redovnoj sjednici 27. novembra u Nionu djelimično uvažila žalbu i zahtjev za raskid ugovora Benke protiv Dalijana tako da je kineski klub obavezan isplatiti Benki dio dugovanja. Istovremeno, u potpunosti je odbačena kontratužba kineskog kluba, čime je u velikoj mjeri riješena neizvjesnost u vezi s Benkom i njegovim nastavkom karijere. Konačni preduvjet Na tragu te informacije, kontaktirali smo direktora Sarajeva Dinu Selimovića, koji je potvrdio ovu informaciju do koje smo došli. - Kineski savez i dalje može odbiti da prenese certifikat u Nogometni savez BiH. No, ova odluka stvorila je konačni preduvjet za privremenu registraciju. Nadamo se da će ovaj proces proći nesmetano i vjerujem da ćemo u proljetni dio sezone ući jači za ovog sjajnog napadača - kazao je Selimović.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 01 dec 2014, 22:02

bakehz87 je napisao/la:FIFA uvažila Benkinu tužbu protiv Kineza

Navijači bordo kluba željno očekuju debi Leona Benke u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo. Nekadašnji hrvatski reprezentativac stigao je sredinom septembra na Koševo kao jedno od najvećih poslijeratnih pojačanja, ali je, zbog spora s bivšim klubom iz Kine Dalijanom, propustio jesenji dio polusezone.

Obavezna isplata

Ipak, na radost svih ljubitelja nogometa u našoj zemlji, ovog vrhunskog napadača i nekada najboljeg strijelca i igrača hrvatske lige uskoro bi trebali vidjeti na djelu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Kako "Dnevni avaz" saznaje, komisija FIFA-e je na svojoj redovnoj sjednici 27. novembra u Nionu djelimično uvažila žalbu i zahtjev za raskid ugovora Benke protiv Dalijana tako da je kineski klub obavezan isplatiti Benki dio dugovanja. Istovremeno, u potpunosti je odbačena kontratužba kineskog kluba, čime je u velikoj mjeri riješena neizvjesnost u vezi s Benkom i njegovim nastavkom karijere. Konačni preduvjet Na tragu te informacije, kontaktirali smo direktora Sarajeva Dinu Selimovića, koji je potvrdio ovu informaciju do koje smo došli. - Kineski savez i dalje može odbiti da prenese certifikat u Nogometni savez BiH. No, ova odluka stvorila je konačni preduvjet za privremenu registraciju. Nadamo se da će ovaj proces proći nesmetano i vjerujem da ćemo u proljetni dio sezone ući jači za ovog sjajnog napadača - kazao je Selimović.

Sve super ,i onda na kraju ova recenica.Nadam se i vjerujem. :idea: :?: :idea:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.