Ma ni ja mu ne dajem šansu da će osvojiti RG. Sad, nisam mu vala davao ni za WB -> isključivo zbog tog mentaliteta gubitnika (recimo), koji ga je pratio do te sezone. Nije nikad bila problem igra (dobro, ne može se reći nikad), već činjenica da se vazda u najvažnijim mečevima nije vidio. Kao da se i sam pitao "šta ću ja ovdje".
Nego, odgledao sam 2 meča. Uživao sam u meču između Robreda i Benneteaua. Kakav forehand iz trka je ubacio Robredo da vrati break u četvrtom setu.

Nevjerovatno. Stvarno su nam priuštili dobar meč. I, drago mi je što je Robredo prošao dalje (ovog Benneteaua ne mogu ni s kajmakom).
Dobar (ili sam ja kroz polusan to gledao, pa mi je tako izgledalo) meč su igrali i Dolgopolov - Chardy. Istina, išao je uporedo sa gorenavedenim, pa sam ovaj malo gledao. No, bilo je dobrih poena. Na tom meču mi se i učinilo da je podloga brža negoli uistinu jeste. Opet, moguće da je to i zbog sna, tako da...
Žao mi je što je Gulbis ispao.

Al' eto, haman mu se nije igralo.
Jah, da ne zaboravim kako je Gasquet u tri seta prošao nezgodnog Davydenka. Nisam gledao taj meč, bio sam u svijetu snova.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”