Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Chinaglia
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Chinaglia » 22 dec 2016, 12:59

bilo bi sjajno kada bi mogao u Buckse kako biti trejdovan, nemaju oni bogom danog centra
imali bi veliki trojku u nastajanju (Giannis, Jabari, Nurkic), ekipa koja obecava u buducnosti

a stil igre Bucksa mu savrseno odgovara :salut:

a sto se tice Celticsa, uvijek postoji mogucnost da mu se desi ista stvar kao s Jokicem, posto naredne godine dolazi Zizic, tako da bi mu opet bila velika borba za mjesto prvog centra

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 22 dec 2016, 13:05

Chinaglia je napisao/la:bilo bi sjajno kada bi mogao u Buckse kako biti trejdovan, nemaju oni bogom danog centra
imali bi veliki trojku u nastajanju (Giannis, Jabari, Nurkic), ekipa koja obecava u buducnosti

Jedna od rijetkih ekipa koja ima sta ponuditi Denveru.
Idealna sredina,mislim cak da se i spominjala ta mogucnost u americkim medijama :pray:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 dec 2016, 14:24

Chinaglia je napisao/la:bilo bi sjajno kada bi mogao u Buckse kako biti trejdovan, nemaju oni bogom danog centra

a sto se tice Celticsa, uvijek postoji mogucnost da mu se desi ista stvar kao s Jokicem, posto naredne godine dolazi Zizic, tako da bi mu opet bila velika borba za mjesto prvog centra
nebi se slozio jer jusufu je jokic problem zato sto je jokic takozvani moderni centar, a sto smo mi nekada zvali teska cetvorka jer on u odbrani igra centra i zbog svoje velike pokretljivosti odgovara kao odgovor na sve vise zastupljenu smal ball kosarku dok u napadu vise igra kao 4 (igra locem prema kosu 3-5 metara od kosa) nego kao klasicni centar
Dok je zizic klasicni centar i jusuf je od njega na ovom nivou bolji i iskusniji, a iskreno nisam siguran da ce on biti nesto bolji od jusufa, ali tu je isto puno vazno ds budes u pravo vrijeme na pravom mjesto kao sto se desilo jokicu prosle sezone
I ja sam misljenja da bi jusufu vise odgovarali bucksi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 dec 2016, 14:44

imas pravo za to da je Jokic tzv moderni centar i da su takvi pozeljniji danas, slazem se da je to Jukin problem, eh sad, sto se tice Zizica, on dominira ABA ligu vise nego sto su Juka i Jokic, medjutim, Juka nikada nije bio prva opcija u Cedeviti i Zadru, kao sto je Zizic u Ciboni, za Jokica ne znam, njega nisam pratio

naravno, to apsolutno nista ne mora da znaci, NBA je sasvim drugi svijet, tamo se igraci iz druge runde picka pokazu bolje od visokih pickova iz prve runde, pa je sve stvar treninga, napretka, prilagodbe na tu ligu, a imas pravo i za to da ce Juki biti lakse borit se sa Zizicem, nego sa Jokicem, bas jer su isti tip igraca

eh, sto se tice trejda, cisto sumnjam da ce Celticsi doci do DeMarcusa, tako da im najrealnije ostaju Juka i Noel, obzirom da se njih trojica spominju kao najvece mete Celticsa, a Juka se vec od ranije pominje kao moguca akvizija Celticsa, tako da je to sasvim realna opcija, a Bucksi bi mu bili savrsen fit, stil igre koji mu savrseno odgovara, a i njima treba centar, dal jedan stariji, kvalitetniji, il jedan prospect kao Juka, to je vec do njih i onoga sta planiraju, al cinjenica je da da imaju tri centra (Monroe, Plumlee, Hanson) gdje ne znas koji je gori :lol:

bar meni ovako, trojka Giannis-Jabari-Juka, djeluje uzbudjujuce gledajuci na njihov potencijal i buducnost kakvu bi Bucski mogli imat s njima trojicom :salut:

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 22 dec 2016, 14:46

ako cu iskreno pricat gdje bih ga volio vidjeti u eventualnom tradeu iako je to vjervatno nemoguce, jeste u Portlandu.. mislim Mason Plumlee? come on.. sto bi rekli ameri :mrgreen:

em bi se kvalitetno mogao rotirati s njim umjesto Ed Davisa em bi uvjeren sam izborio mjesto prvog centra u Blazersima.. :D

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 dec 2016, 14:55

ma ima tih ekipa koji bi bile dobar izbor za Juku, nadamo se da ce u jednoj takvoj i zavrsit
al ja bih ga volio gledat na istoku, tako da il Bucski il Celticsi

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 22 dec 2016, 15:04

nisam siguran kako ste došli do toga da bi Bucksi bili dobra opcija?

Oni su već imali centra sa skillom i dobrom završnicom oko obruča, Monroea, i prebacili su ga na klupu jer im je u udarnim postavama potrebniji defanzivni tip centra kao što je John Henson.

Trenutno gledam puno utakmica Bucksa, i tu jednostavno nema lopti na low post, njima odgovara što rašireniji teren da bi Jabari i Giannis napadali licem prema košu i u tranziciji. Henson je samo dugoruki pokretni rim protector, i zato mislim da Bucksi više trebaju taj tip centra, Capela, Noel, ili na nekom Al star nivou DeAndre, Gobert.

Stoga, mislim da bi Nurkić tu imao ulogu Monroea, dakle jedna od udarnih igli druge postave. Mislim da za njega ima puno boljih scenarija, a to su ove ekipe u razvoju koje još nisu formirale rotaciju. Npr. Dallas, tamo je poluraspadnuti Bogut na centru, i mediokriteti poput Powella i Mejrija. Tu bi Jusuf upao u petorku lagano, a radi se o ozbiljnoj franšizi koja dobro razvija igrače.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 22 dec 2016, 15:46

nerminh74 je napisao/la:
save je napisao/la:Jusufov problem je uvijek bila glava i mentalni sklop. Treniraš, šutis, radiš, trudiš se, a ne FB, poziranje, kreveljenje, nepotrebne rekacije itd.
ovo on itekako radi
problem je što se u zadnje vrijeme počeo previše folirati i na terenu
a to što neki žele da imaju klimoglave a da oni rade šta hoće je njihov problem
e sada malo je i jusf pretjerao kada je našao za shodno da se mješa u posao selektora U18 reprezentacije ipak to je već pretjerivanje
Da, ali sve to ide u bunar sa nepotrebnim, djetinjastim i nezrelim ponasanjem, stavovima i balkanskim mentalitetom. jedno drugo ponistava. Da bi uspio na jednom takvom nivou i najmanje greske se skupo plačaju. Igranje na tom nivou zahtijeva ne samo igrački potencijal već i psihu i karakter, koji on nažalost nema.

Čovjek nema glave, jer njegova glava je Enes, spoljna politika, FB postovi, trenutni i aktuelni događaji i trendovi.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 dec 2016, 16:38

save je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
save je napisao/la:Jusufov problem je uvijek bila glava i mentalni sklop. Treniraš, šutis, radiš, trudiš se, a ne FB, poziranje, kreveljenje, nepotrebne rekacije itd.
ovo on itekako radi
problem je što se u zadnje vrijeme počeo previše folirati i na terenu
a to što neki žele da imaju klimoglave a da oni rade šta hoće je njihov problem
e sada malo je i jusf pretjerao kada je našao za shodno da se mješa u posao selektora U18 reprezentacije ipak to je već pretjerivanje
Da, ali sve to ide u bunar sa nepotrebnim, djetinjastim i nezrelim ponasanjem, stavovima i balkanskim mentalitetom. jedno drugo ponistava. Da bi uspio na jednom takvom nivou i najmanje greske se skupo plačaju. Igranje na tom nivou zahtijeva ne samo igrački potencijal već i psihu i karakter, koji on nažalost nema.

Čovjek nema glave, jer njegova glava je Enes, spoljna politika, FB postovi, trenutni i aktuelni događaji i trendovi.
ne znam šta si ti gledao ali on ovo dok je na parketu ima, jedino mu je donekle problem trash talk i donekle ponašanje, ali njegovoj igri se malo šta ima zamjeriti za njegove godine

a to enes, FB, ..., to je već druge prirode i to me iskreno ne zanima dok ne šteti kompletnoj reprezentaciji, zbog čega sam reagovao na njegov odlazak radi proslave rodžendana i onaj komentar za pandžu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 22 dec 2016, 17:42

Nije samo utakmica pokazatelj onoga šta Jusuf radi ili ne radi. Govorim ti da glava i mentalitet koji ima u sebi, njegov karakter odreduje ono što je na terenu i što je u svlačionici i na treninzima. Kada sve saberes dobijes da je ovo njegova treca sezona i da je i dalje na početku i da i dalje sjedi umjesto da igra iako je imao prilike, pa ti misli sta hoces.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 dec 2016, 18:16

save je napisao/la:Nije samo utakmica pokazatelj onoga šta Jusuf radi ili ne radi. Govorim ti da glava i mentalitet koji ima u sebi, njegov karakter odreduje ono što je na terenu i što je u svlačionici i na treninzima. Kada sve saberes dobijes da je ovo njegova treca sezona i da je i dalje na početku i da i dalje sjedi umjesto da igra iako je imao prilike, pa ti misli hoces.
isto tako dosta nas misli da sjedi radi jokica i prozivanja malonea od strane novina jer smo mi svojim ocima vidjeli da je na parketu bio konkretan, a ti imas pravo da mislis drugacije

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2016, 19:58

Pa sta je bio konkretan ,a ekipa nije mogla nikoga pobijediti!Valjda se gleda ucinak tima,ispred svega!?To je Malone i radio,pa je prvo mijenjao krila,pa bekove,te je doslo vrijeme i za C.I gle cuda,kad to uradi,ekipa uveza neke pobjede i trenutno su u borbi za 8.poziciju i PO.Mislim da ce morati opet uci u seriju nekih bas slabih rezultata da bi mijenjali ovu petorku. ;)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 dec 2016, 20:26

NEZALAGANJE je napisao/la:Pa sta je bio konkretan ,a ekipa nije mogla nikoga pobijediti!Valjda se gleda ucinak tima,ispred svega!?To je Malone i radio,pa je prvo mijenjao krila,pa bekove,te je doslo vrijeme i za C.I gle cuda,kad to uradi,ekipa uveza neke pobjede i trenutno su u borbi za 8.poziciju i PO.Mislim da ce morati opet uci u seriju nekih bas slabih rezultata da bi mijenjali ovu petorku. ;)
Zar Jusuf ima smanjenu minutažu/ne igra 4 utakmice o kojoj onda seriji pričamo ako su zadnju izgubili

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 22 dec 2016, 21:09

N1. Objavio da bi Juka karijeru mogao nastaviti u Bostonu... Šta mislite o tome koliko su realne šanse.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 22 dec 2016, 21:29

nerminh74 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Pa sta je bio konkretan ,a ekipa nije mogla nikoga pobijediti!Valjda se gleda ucinak tima,ispred svega!?To je Malone i radio,pa je prvo mijenjao krila,pa bekove,te je doslo vrijeme i za C.I gle cuda,kad to uradi,ekipa uveza neke pobjede i trenutno su u borbi za 8.poziciju i PO.Mislim da ce morati opet uci u seriju nekih bas slabih rezultata da bi mijenjali ovu petorku. ;)
Zar Jusuf ima smanjenu minutažu/ne igra 4 utakmice o kojoj onda seriji pričamo ako su zadnju izgubili
3 pobjede u te 4 utakmice...

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 22 dec 2016, 22:14

U ove 4 utakmice Clipersi su prva ekipa koja je malo ozbiljnije igrala odbranu i Denver se odmah raspao..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 dec 2016, 23:15

JHam je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
3 pobjede u te 4 utakmice...
Povezali 3 pobjede i odmah se bore za play off, a prije toga su bili na dnu?!
Dajte barem malu dozu realnosti

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 dec 2016, 00:10

Pa to je realnost prijatelju s obzirom da su oni uvezali pobjede uporedo sa porazima POR.Prije toga su bili 4-5 utakmica iza njih u koloni poraza sto nije mali zaostatak. ;)

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 23 dec 2016, 04:34

Evo Juke, trenira sam u dvorani. :D

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 24 dec 2016, 05:43

Izgubi Denver od Atlante još jednu u nizu "dobijenu" utakmicu. Niti im je do Nurkića niti do Jokića.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.