Mene je pravo strah na sta cemo liciti slijedecih godina kad doktora vise ne bude. Ok, los je fakat ovih zadnjih godina od kidanja ahilove al opet svi smo se bar tom svakom novom povratku Kobea veselili iako smo znali da nema nista vise od njega i onog ubice. Slijedece sezone (jos pogotovo ako izgubimo pick) ja vise nemam pojma kako ce to izgledat sve. Ne daj mi Boze jos da Scott ostane trener jer nam moze unistit i ono malo potencijala sto imamo. U Russella sve vise i vise sumnjam, ne znam hocel ikad opravdat ono sto sam ocekivao od njega, Randle mi izgleda ko divljak, a Clarkson je ogranicen talentom i vise nije uopce mlad (92. godiste). Molim Boga il da puknemo neki veliki trade i sastavimo contendera preko ljeta (Boogie tradeom, a KD i Horford npr kao FA) ili bar da onog Simmonsa na draftu pokupimo jer samo tako se imamo neku perspektivu ...Kobe Bryant je napisao/la:[youtube][/youtube]
LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
[youtube][/youtube]
Babuka.

Babuka.
Ma za Simmonsa nemamo nikakvih šansi. Jedino ako bude na fazon Kobija i bude izričito zahtijevao da dođe u Lakerse. 
a da Kobaja uspori malo, mogli bi vi lako ostati bez pika 
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
mali pregled dosadašnje sezone.
Timski omjer:
11-41, što znači da je još 30 utakmica u igri. Najlošija sezona Lakersa, od kada se igra u ovom 82-season formatu jeste, pogađate, prošlogodišnja. Kad smo skupili 21 pobjedu. Iako mi je iskreno na početku bilo nezamislivo da može gore, nego prošle sezone, izgleda da može.
Doduše, dosta je lagodnije pratiti LAL ove sezone, negoli prošle, no deficit pobjeda je očigledan. Da bi izbjegli tu najgoru sezonu, u narednih 30 mečeva, nam je potrebno 10 pobjeda da izjednačimo, 11 da izbjegnemo taj negativni rekord. U zadnje dvije tekme, Kobe nam je donio dvije pobjede, očekivati od njega da sa 37 godina još koji put povuće ekipu je nerealno (inače je i sam Kobe dao izjavu u vezi broja pobjeda, da se ne opterećava time).
Kobe Bryant:
33.183 - and still counting. U januaru je usporio totalno, zbog povrede većinom, ali se izgleda KB ponovo budi. U zadnje tri tekme bilježi 29.3 ppg, 8.3 rpg, 3.3 apg uz 2 ukradene po meču. Neloše za jednog starca. Ja se ipak, duboko u sebi nadam, da će Kobe, ipak shvatiti da ne može bez košarke, i možda nekako, nekud, ne mora niti u Lakerse, vratiti se i sljedeće sezone. I da ćemo uživati u majstorovim partijama.
Rukiji:
Julius Randle: 11 ppg, 9.7 rpg; 19 double-doubleova, na suho reklo bi se vrhunski, no u stvarnosti to je dosta drugačije. Bezidejno, na silu, na snagu, mislim da pola od šuteva koje ubaci, ni on sam ne zna kako uđu. Snaga, atletika je tu, ali mu jednostavno fali poteza.
D'Angelo Russell: 12.1 ppg, 3.3 apg, 3.6 rpg; ne znam šta napisati... traži se. Na bljeskove odličan, na bljeskove užasan... da li smo pogriješili? rano je reći.
Timski omjer:
11-41, što znači da je još 30 utakmica u igri. Najlošija sezona Lakersa, od kada se igra u ovom 82-season formatu jeste, pogađate, prošlogodišnja. Kad smo skupili 21 pobjedu. Iako mi je iskreno na početku bilo nezamislivo da može gore, nego prošle sezone, izgleda da može.
Doduše, dosta je lagodnije pratiti LAL ove sezone, negoli prošle, no deficit pobjeda je očigledan. Da bi izbjegli tu najgoru sezonu, u narednih 30 mečeva, nam je potrebno 10 pobjeda da izjednačimo, 11 da izbjegnemo taj negativni rekord. U zadnje dvije tekme, Kobe nam je donio dvije pobjede, očekivati od njega da sa 37 godina još koji put povuće ekipu je nerealno (inače je i sam Kobe dao izjavu u vezi broja pobjeda, da se ne opterećava time).
Kobe Bryant:
33.183 - and still counting. U januaru je usporio totalno, zbog povrede većinom, ali se izgleda KB ponovo budi. U zadnje tri tekme bilježi 29.3 ppg, 8.3 rpg, 3.3 apg uz 2 ukradene po meču. Neloše za jednog starca. Ja se ipak, duboko u sebi nadam, da će Kobe, ipak shvatiti da ne može bez košarke, i možda nekako, nekud, ne mora niti u Lakerse, vratiti se i sljedeće sezone. I da ćemo uživati u majstorovim partijama.
Rukiji:
Julius Randle: 11 ppg, 9.7 rpg; 19 double-doubleova, na suho reklo bi se vrhunski, no u stvarnosti to je dosta drugačije. Bezidejno, na silu, na snagu, mislim da pola od šuteva koje ubaci, ni on sam ne zna kako uđu. Snaga, atletika je tu, ali mu jednostavno fali poteza.
D'Angelo Russell: 12.1 ppg, 3.3 apg, 3.6 rpg; ne znam šta napisati... traži se. Na bljeskove odličan, na bljeskove užasan... da li smo pogriješili? rano je reći.
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Ma bilo bi totalno bezveze od njega da ostane i narednu sezonu, koliko god ja želio da baš tako bude... NBA od iduće sezone jednostavno neće biti isti i to je to. Treba uživati u ovim preostalim tekmama. 
Mislim da će zadnja Kobeova tekma ove sezone biti jedna od najgledanijih ikad, vrlo vjerovatno će biti gledanija od bilo koje tekme playoffa zadnjih godina. Ne mogu ni zamislit kako ću se osjećat kad to budem gledo ...
I ja sam svjestan svega toga... Bilo bi totalno nepravedno i glupo, da citavu sezonu radi ove oprostajne tekme, a da bude tu sl sezone...ali i jordan je dva puta odlazio pa se vracao..ja mislim da ce kobe tesko izdrzati bez kosarke, prevelik je to natjecatelj..ja vidim kobea (ako kojim slucajem ne ode u europu il kinu) sredinom sljedece, ili cak sezone poslije ponovo u nba dresu..pa na 10 dana, 10 dana...
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Ma sastavit kontendera ovo ili slijedeće ljeto i onda samo aktivirat Kobea da uzme taj 6. prsten. Valjda su ovi u upravi toliko sposobni da sastave ekipu kroz FA jer Lakersi nisu franšiza koja se gradi kroz rebuildinge i slično.kokuz je napisao/la:I ja sam svjestan svega toga... Bilo bi totalno nepravedno i glupo, da citavu sezonu radi ove oprostajne tekme, a da bude tu sl sezone...ali i jordan je dva puta odlazio pa se vracao..ja mislim da ce kobe tesko izdrzati bez kosarke, prevelik je to natjecatelj..ja vidim kobea (ako kojim slucajem ne ode u europu il kinu) sredinom sljedece, ili cak sezone poslije ponovo u nba dresu..pa na 10 dana, 10 dana...
Ako želite da Kobe ostane invalid do kraja života, onda je ispravna ta vaša ideja da igra i naredne sezone. Pa on je sam rekao da u svakoj tekmi koju igra trpi užasne bolove koje samo on može razumjeti. Biće dobro ako sve bude išlo po planu i da zadnja utakmica ove sezone bude i njegova posljednja u karijeri.
Koliko god mi voljeli Kobija, povrede su na žalost pokazale da je vrijeme da okači patike o klin. U svakom slučaju, za nadati se da će Lakersi ispoštovati svoju legendu i zadržati ga u klubu, nebitno u kojoj ulozi. Mali Russell može napredovati samo ako uz njega bude učitelj kakav je Kobe. Ako Jabbar može učiti centre svom poslu, može i Kobe to isto raditi sa bekovima.
Koliko god mi voljeli Kobija, povrede su na žalost pokazale da je vrijeme da okači patike o klin. U svakom slučaju, za nadati se da će Lakersi ispoštovati svoju legendu i zadržati ga u klubu, nebitno u kojoj ulozi. Mali Russell može napredovati samo ako uz njega bude učitelj kakav je Kobe. Ako Jabbar može učiti centre svom poslu, može i Kobe to isto raditi sa bekovima.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Može mi neko objasniti ti situaciju oko picka na narednom draftu? Je li protected do nekog mjesta ili šta? Ne pratim više kao nekad, mada se svim srcem nadam da će Lakersi naredne sezone opet biti contenderi, tipa dobar pick plus top FA i onda samo složiti kockice oko toga. Začas 
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
Zadržavamo pick ako bude u top 3, ako bude 4. ili niže ond ga gubimo. Contendera možemo sastavit ako trejdamo za Boogiea te potpišemo Duranta i još jednog jakog FA (moja želja Horford). Za Boogiea bi vjerovatno trebali dati svu trojicu mladih igrača i vjerovatno još i pick.HankMoody je napisao/la:Može mi neko objasniti ti situaciju oko picka na narednom draftu? Je li protected do nekog mjesta ili šta? Ne pratim više kao nekad, mada se svim srcem nadam da će Lakersi naredne sezone opet biti contenderi, tipa dobar pick plus top FA i onda samo složiti kockice oko toga. Začas
Pa tek onda nema ekipeEpidaurus je napisao/la:Zadržavamo pick ako bude u top 3, ako bude 4. ili niže ond ga gubimo. Contendera možemo sastavit ako trejdamo za Boogiea te potpišemo Duranta i još jednog jakog FA (moja želja Horford). Za Boogiea bi vjerovatno trebali dati svu trojicu mladih igrača i vjerovatno još i pick.HankMoody je napisao/la:Može mi neko objasniti ti situaciju oko picka na narednom draftu? Je li protected do nekog mjesta ili šta? Ne pratim više kao nekad, mada se svim srcem nadam da će Lakersi naredne sezone opet biti contenderi, tipa dobar pick plus top FA i onda samo složiti kockice oko toga. Začas
Na draftu, ako dobijemo prvi pick biramo Simmonsa (najbolji all round talent još od pojave Jamesa 2003.), a ako dobijemo drugi pick biramo Ingrama (najbolja komparacija light Kevin Durant). Samo su prva dva picka vrijedna jer su samo njih dvojica potencijalne franšizne klase. Ostali su daleko daleko iza. Za napast titulu nam treba atomska ekipa jer se ovaj ovakav Golden State samo bolesno jakim timom može dobit.HankMoody je napisao/la: Pa tek onda nema ekipe. Hvala na objašnjenju, nadam se da će biti kako treba. Ja bih ostavio ove mlade plus KD i još dva-tri dobra igrača u klasi Williamsa iz FA i to bi bilo to. Pickao bih centra na draftu.
Ili da se da zadatak Panda Friendu da slomi ruku Stephu i eto ga.Epidaurus je napisao/la:Na draftu, ako dobijemo prvi pick biramo Simmonsa (najbolji all round talent još od pojave Jamesa 2003.), a ako dobijemo drugi pick biramo Ingrama (najbolja komparacija light Kevin Durant). Samo su prva dva picka vrijedna jer su samo njih dvojica potencijalne franšizne klase. Ostali su daleko daleko iza. Za napast titulu nam treba atomska ekipa jer se ovaj ovakav Golden State samo bolesno jakim timom može dobit.HankMoody je napisao/la: Pa tek onda nema ekipe. Hvala na objašnjenju, nadam se da će biti kako treba. Ja bih ostavio ove mlade plus KD i još dva-tri dobra igrača u klasi Williamsa iz FA i to bi bilo to. Pickao bih centra na draftu.
Pa eto ako bi uspjeli dovesti Boogiea i Horforda (što definitivno nije nerealno) mislim da bi bili najozbiljniji kandidat za Durantov potpis obzirom da sam skoro siguran da će napustit OKC u slučaju neosvajanja titule (što je vrlo izvjesno). Sad imam opet tu izbor da idemo na polagano stvaranje rostera koji će napadat titulu kroz ovaj naredna 2 drafta ili ići na instant uspjeh. Obzirom da smo mi Lakersi i da baš i nemamo vremena za rebuildinge, vjerujem da ćemo sastaviti kontendera kroz jedan FA period, a ovaj i slijedeći FA donose Duranta i Westbrooka kao UFA tako da su jaki Lakersi vrlo mogući u skorije vrijeme.HankMoody je napisao/la:Ili da se da zadatak Panda Friendu da slomi ruku Stephu i eto ga.Epidaurus je napisao/la:Na draftu, ako dobijemo prvi pick biramo Simmonsa (najbolji all round talent još od pojave Jamesa 2003.), a ako dobijemo drugi pick biramo Ingrama (najbolja komparacija light Kevin Durant). Samo su prva dva picka vrijedna jer su samo njih dvojica potencijalne franšizne klase. Ostali su daleko daleko iza. Za napast titulu nam treba atomska ekipa jer se ovaj ovakav Golden State samo bolesno jakim timom može dobit.HankMoody je napisao/la: Pa tek onda nema ekipe. Hvala na objašnjenju, nadam se da će biti kako treba. Ja bih ostavio ove mlade plus KD i još dva-tri dobra igrača u klasi Williamsa iz FA i to bi bilo to. Pickao bih centra na draftu.
Kažem, ispao sam iz fazona, nemam volje ni snage da pratim dokasno, ali bilo bi super da najveća franšiza ikad ponovo zabljesne. Mada veliko je pitanje želi li KD otići?
Koliko je realno da se može dovesti Cousins, Horford i Durant što se salary capa tiče? Ne vjerujem da će Kobe toliko osloboditi, a i ono povećanje naredne godine ne bi trebalo biti toliko da ekipa može podnijeti tri tolika ugovora...
Dogodine imamo samo 23 miliona na capu i vjerovatno će tu biti nekih 50-ak miliona slobodnog prostora. Cousinsa bi doveli u tradeu i tu bi vjerovatno omjer primljenih i poslanih plata bio relativno jednak. Durant bi uzeo nekih 20-25 miliona, a Horford vjerujem do 20 miliona. Nisam sad baš ekspert što se računanja capa tiče al mislim da uglavnom imamo prostora za dva velika ugovora i za sastaviti tu jaku jezgru koja je ipak osnova za napad na titulu.HankMoody je napisao/la:Koliko je realno da se može dovesti Cousins, Horford i Durant što se salary capa tiče? Ne vjerujem da će Kobe toliko osloboditi, a i ono povećanje naredne godine ne bi trebalo biti toliko da ekipa može podnijeti tri tolika ugovora...
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 3 gosta.