FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ja nisam rekao da Kelava potpisuje za nas, niti imam info da se pregovara s njim nego mi nisu jasni bili pojedini komentari. Do jucer, su nam pojacanja bili Sunjevarici, Melunovici, Radosevici i sl, a sad nam ne valja covjek koji je igrao Lp i bio reprezentativac. Komentari tipa on je 4 golman u svom klubu, sta ce nam on, po meni nemaju smisla. Da je tako lako biti 3 ili 4 golman nekog kluba iz liga petice, onda bi svaki golman iz nase lige tamo branio. Dosao ili ne dosao Kelava, samo sam htjeo da kazem poentu svega, a to je da bi on bio pojacanje za nas.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Re: Odg: FK Sarajevo
Kako je nekad bio dobar onaj Napredkov Bozicni turnir u fudbalu, odrzavao se sredinom decembra. Dinamo, Hajduk, mi, Zeljo i to u ponajacim sastavima. Skenderija redovno puna bila.
Ne znam da li se neko sjeca, malo poslije rata je odrzano jedno takmicenje u Skenderiji u malom fudbali, Sarajevo-Zeljo, kadeti, juniori, veterani i prve ekipe. Dvorana krcata, atmosfera ludnica. Manijaci na zapadu, mi na istoku, sve puno ko oko. Jos da je postaviti one terene kao u Njemackoj sto je bilo, bez auta i sa vecim golovima. Lijepo bi bilo to ponoviti.
Ne znam da li se neko sjeca, malo poslije rata je odrzano jedno takmicenje u Skenderiji u malom fudbali, Sarajevo-Zeljo, kadeti, juniori, veterani i prve ekipe. Dvorana krcata, atmosfera ludnica. Manijaci na zapadu, mi na istoku, sve puno ko oko. Jos da je postaviti one terene kao u Njemackoj sto je bilo, bez auta i sa vecim golovima. Lijepo bi bilo to ponoviti.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"
Raspadom KK Bosne mislim da bi mogli postati najjaci klub u gradu.Samo malo treba volje,da se okupi fina ekipa ljudi,i da se cudo napravi.Svi ti veci klubovi imaju ta SD,sto ne i mi.Cak mislim da bi svima FK.Sarajevo bilo kao neka vodilja da se moze i u BiH nesto pozitivno desiti.
Trebali bi to pokušati iskoristiti, mada ne bi bilo lako, Sparsi se ne šale. Ne znam samo koliko oni imaju podršku publike, mi bi odmah u startu bili tu u prednosti, jer nije da imamo publiku nego i Horde zlaamypitar je napisao/la:Raspadom KK Bosne mislim da bi mogli postati najjaci klub u gradu.Samo malo treba volje,da se okupi fina ekipa ljudi,i da se cudo napravi.Svi ti veci klubovi imaju ta SD,sto ne i mi.Cak mislim da bi svima FK.Sarajevo bilo kao neka vodilja da se moze i u BiH nesto pozitivno desiti.

Ja jebote sve polako gubi tu neku draz.Kod ljudi neka depresija nije im vise ni do cega.
-
- Kontakt:
mislim da je sarajevo dobilo 5-0 djeno uscuplic briljirao ako se dobro sjecamAragon je napisao/la:Kako je nekad bio dobar onaj Napredkov Bozicni turnir u fudbalu, odrzavao se sredinom decembra. Dinamo, Hajduk, mi, Zeljo i to u ponajacim sastavima. Skenderija redovno puna bila.
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Dobro si me posjetio, zna li se sta je sada sa tim SASK-ovim turnirom ? Znam da sam bio redovni posjetilac, i dan danas imam sacuvane karte sa svih tih turnira sto bajramskih sto bozicnih, ali u zadnjih nekoliko godina nema bozicnog (bar ja ne znam da se i jedan odrzao).Aragon je napisao/la:Kako je nekad bio dobar onaj Napredkov Bozicni turnir u fudbalu, odrzavao se sredinom decembra. Dinamo, Hajduk, mi, Zeljo i to u ponajacim sastavima. Skenderija redovno puna bila.
Zadnja izmjena: BitiSrcemVezan, dana/u 07 dec 2014, 23:49, ukupno mijenjano 2 puta.
1946
Dobili jesmo, prvi tim, ali ne sjecam se sad rezultata.bordobijeli je napisao/la:mislim da je sarajevo dobilo 5-0 djeno uscuplic briljirao ako se dobro sjecamAragon je napisao/la:Kako je nekad bio dobar onaj Napredkov Bozicni turnir u fudbalu, odrzavao se sredinom decembra. Dinamo, Hajduk, mi, Zeljo i to u ponajacim sastavima. Skenderija redovno puna bila.
Ali nikad neci zaboraviti onu utakmici u finalu protiv Dinama na Napredkovom turniri 4:2 za njih, Dzeno zabio oba gola za nas i to projektili sa onog mjesta za kaznene udarce kad se skupi pet prekrsaja ili kako je vec to pravilo islo.
Za dinamo sjecam se da su tad igrali Cvitanovic i Tomo Sokota.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"
Ma Sparsi vjestacki klub kakvi oni i podrska.Ja sam ubjeđen da neko pokrene kos.klub da bi uspjeli.
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
I ne znam zasto vise FK Sarajevo ne preuzme organizaciju Hasetovog turnira, pa majku mu daj da se to bar kako treba organizuje. Vec godinama mala dvorana bude krcata, raja se pozeli lopte, a organizacija nula. Prosli ili predprosli put sa Zeljom kad smo igrali ja i jaran kupili karte i kaze ne moze vise puno
Moja ideja bi bila recimo da se taj Hasetov turnir iskoristi recimo i kao promocija ekipe, da se igra u Zetri ili recimo cak i velikoj sali, ali da ne igraju juniori i kadeti nego da ekipu cine sva nova pojacanja koja su dosla do tog trenutka uz svakako par igraca iz prvog tima te pokoji zanimljiv junior kao sto su sad Mihojevic i Andjusic. Ja garantujem da bi krcata bila svaka dvorana u kojoj god da se igra, eventualno osim velike Skenderije.

Moja ideja bi bila recimo da se taj Hasetov turnir iskoristi recimo i kao promocija ekipe, da se igra u Zetri ili recimo cak i velikoj sali, ali da ne igraju juniori i kadeti nego da ekipu cine sva nova pojacanja koja su dosla do tog trenutka uz svakako par igraca iz prvog tima te pokoji zanimljiv junior kao sto su sad Mihojevic i Andjusic. Ja garantujem da bi krcata bila svaka dvorana u kojoj god da se igra, eventualno osim velike Skenderije.
1946
-
- Kontakt:
kad vec spominjes dinamo edo mujcin je ubijao na tom turniru ,lobovao Gusu iz slobodnjaka
na malom fudbalu

- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Nego kad smo vec kod tih turnira, ima li iko onaj klip sto je bio na yt, ugl. bajramski turnir je, Zeba igrao za nas, zabio strumfovima par komada i to finih onako, oni sa zapada Zajko Zeba picka pitarska
Bio je na yt 100000%, ja sam sad evo trazio ali ne mogu da nadjem, izgleda da je uklonjen ili sta vec.

1946
Ma Hasetov turnir organizovati na Kosevu.Pozvati Cardif,Fener,i malene.
off cujem srce kako mi kuca, sta se desava ????
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Ma jok, ne bi veliki fudbal imao tu slast kao mali, pogotovo na onnolikom Kosevu. A i ko bi ti po zimi na Kosevo to dosao gledatiamypitar je napisao/la:Ma Hasetov turnir organizovati na Kosevu.Pozvati Cardif,Fener,i malene.

Zadnja izmjena: BitiSrcemVezan, dana/u 08 dec 2014, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.
1946
??macahz je napisao/la:off cujem srce kako mi kuca, sta se desava ????

E to to, prebaciti ga na ljeto kao generalnu probu pred početak sezone. Dići organizaciju na mnogo veći nivo. Svake godine pozvati nova dva kluba i mi i komšije.amypitar je napisao/la:Ma Hasetov turnir organizovati na Kosevu.Pozvati Cardif,Fener,i malene.
macahz je napisao/la:off cujem srce kako mi kuca, sta se desava ????
zivnula nasa tema od kad nema ovih paqdobranaca i slicno

RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Fakat nikad u istoriji ljepsi praznici sto se tice kluba.Sto kazu bez brige.Sad mozemo samo da pricamo o pojacanjima,titulama,grupnoj fazi.Lijepo je biti navijac Sarajeva.
hahahah... fkt jedno 3-4 min sam sluso srce kako kuca. Ima dobar ritam.
Sto se tice ekipe, da nam niko ne dodje mi amo duplo jaci samo zbog Benke. Pricam sa likom u teretani, a on dobar sa Dupovcom i pita ga on kakav je Benko.
Dupovac otpuhuje, jedno poluvrijeme igra u jednoj ekipi drugo u drugoj da se uzbalansira. Frajer ubica daje golove ko natraci, nevidjen rutiner i golgeter, nevidjeno na nasim terenima jos uvijek.
Zanaci on je ludilo, a ako tu dodje Stevanovic i neki golman a niko nam ne ode, sto je vrlo moguce, bit cemo jaci nego ikad, kroz historiju.
Sto se tice ekipe, da nam niko ne dodje mi amo duplo jaci samo zbog Benke. Pricam sa likom u teretani, a on dobar sa Dupovcom i pita ga on kakav je Benko.
Dupovac otpuhuje, jedno poluvrijeme igra u jednoj ekipi drugo u drugoj da se uzbalansira. Frajer ubica daje golove ko natraci, nevidjen rutiner i golgeter, nevidjeno na nasim terenima jos uvijek.
Zanaci on je ludilo, a ako tu dodje Stevanovic i neki golman a niko nam ne ode, sto je vrlo moguce, bit cemo jaci nego ikad, kroz historiju.