Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
24
35%
4) St.Pauli
16
23%
5) Mainz
9
13%
6) Augsburg
9
13%
7) Union Berlin
3
4%

Ukupno glasova: 69

moustapha
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la moustapha » 14 jun 2013, 12:51

Lokos19 je napisao/la:Zasto je Buy€ern dozovolio da mladi talentovani njem. reprezentativac, da nekazem zvijezda, ode van BL. Ipak se oni brinu za jaku ligu i tako to ... :idea: :?:
Nije dovoljno dobar za Bayerna!
#divovi

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 jun 2013, 15:46

Ne može svako u Bayern. Schurrle bi možda imao mjesta no šta će nam kada smo popunjeni maksimalno na tim pozicijama.

Ja ću uvijek biti za to da najbolji igrači Bundeslige (Nijemac) mora ostati u toj ligi.

7:1 mi ide žestoko na živce. Imaju oni oduvijek keša, a razvijali su godinu dana desnog beka koji ode za mizerne pare u Real. Bravo Rudi, bravo "znalci".

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 14 jun 2013, 15:55

Lokos19 je napisao/la:Zasto je Buy€ern dozovolio da mladi talentovani njem. reprezentativac, da nekazem zvijezda, ode van BL. Ipak se oni brinu za jaku ligu i tako to ... :idea: :?:
Ne treba nam.Ribery ce jos barem 2 godine igrat na top razini a u buducnosti vidim Gotzea na toj poziciji,Shaqa na 10-tki a Mullera na desnom krilu.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Neutral
Kontakt:

Re: BL kviz

Post Postao/la Neutral » 14 jun 2013, 16:46

Vladimir But 8-)

Da. Sezoni 2000\2001 Bayern je odigrao 1:1 protiv Freiburga na strani. Gledao sam direktno tu utakmicu i But je zabio majstorski gol iz slobodnjaka.

Čestitam.

Next.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 jun 2013, 00:10

Lever se raspada. Poslije Schurrlea ide i Kaldec. :roll:

Tacno su debili ovi u Leveru.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jun 2013, 00:22

HSV želi nadomjestiti odlazak Sona sa Santa Cruzom. :|
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 jun 2013, 01:42

Saurman je napisao/la:HSV želi nadomjestiti odlazak Sona sa Santa Cruzom. :|
Ova tvrdnja uopste nije tacna/istinita...
HSV je vec rekao da ce zamjena za Son-a biti Beister, ali pored toga zele dovesti jos jednog iskusnog napadaca koji ima odlicnu tehniku i gradjenje, te eventualno jednog talenta. Kao taj iskusni napadac se spominje Santa Cruz i ja iskreno trenutno za nas ne vidim bolje rijesenje, dok se kod talenata spominje ime Zoue - navijacima Bayerna bi isti trebao biti poznat. :) :)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 15 jun 2013, 10:32

Omerbavarac je napisao/la:Lever se raspada. Poslije Schurrlea ide i Kaldec. :roll:

Tacno su debili ovi u Leveru.
Kadlec nije igrao bitnu ulogu u prosloj sezoni i cak kada se vratio posle povrede imao je dovoljno vremena da Benisa izbaci iz prve postave sto nije uspeo.Ovo je meni bio ocekivan splet okolnosti, po meni su trebali da ga prodaju jos pre godinu dana nakon EP kada mu je porasla cena.Ovako su ga prodali za duplo manje novca.Covek ima 29 godina i ovo je bila jedna od poslednji sansi da se proda po nekoj ceni, a cisto sumnjam da bi ga za ovu sumu prodali za godinu dana.Ovo je samo znak da ce se na Grka Stafilidisa ozbiljno racunati sledece sezone i da mu se vec napravio neki prostor u timu tako da ga pretpostavljam da ga nece nikom pozajmiti. I jedan od razloga je sigurno sto ce tamo imati vecu platu nego u Kuzenu.Ni tamo mu mesto u prvoj postavi nije zagarantovano.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 15 jun 2013, 18:49

Prvo kolo kupa za sezonu 2013/14.

http://mediadb.kicker.de/live/auslosung ... e2013.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 15 jun 2013, 22:38

Neutral je napisao/la: Ja ću uvijek biti za to da najbolji igrači Bundeslige (Nijemac) mora ostati u toj ligi.
Samo sto uglavnom ne ostaju. Da nema Bayerna ne bi nikako ostajali.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 jun 2013, 23:25

Ko je to otišao od boljih igrača iz Bundeslige ?

Ballack otišao iz Bayern-a jer mu je bio potreban novi izazov a imao je i 29 godina.
Polovnjak Marko Marin za 8 miliona.
Santa Cruz grijao klupu u Bayernu a u Engleskoj bio u prvoj sezoni u idealnih 11.

Te sada Schurrle.

;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jun 2013, 01:36

Neki klubovi spremaju tuzbu protiv DFB-a i traze ponovno izvlacenje parova kupa, jer je ona foka nehotice kuglicu iz drugog sesira (sesir sa ekipama koje nisu nosioci) prebacila u prvi sesir, nakon cega je morao reagovati kontrolor DFB-a prilikom izvlacenja.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

1909
Kontakt:

Post Postao/la 1909 » 16 jun 2013, 01:59

Greivis je napisao/la:
Neutral je napisao/la: Ja ću uvijek biti za to da najbolji igrači Bundeslige (Nijemac) mora ostati u toj ligi.
Samo sto uglavnom ne ostaju. Da nema Bayerna ne bi nikako ostajali.
Marketing je jedno, a kvaliteta drugo ;)

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 17 jun 2013, 00:48

Neutral je napisao/la:Ko je to otišao od boljih igrača iz Bundeslige ?

Ballack otišao iz Bayern-a jer mu je bio potreban novi izazov a imao je i 29 godina.
Polovnjak Marko Marin za 8 miliona.
Santa Cruz grijao klupu u Bayernu a u Engleskoj bio u prvoj sezoni u idealnih 11.

Te sada Schurrle.

;)
Otisao ti je jedne sezone najbolji igrac Bundeslige Diego, i to nakon sto je ispalio Bayern, jer se zelio okusati van Njemacke.....
Otisao ti je Vidal, koji je takodje ispalio Bayern..... Tako da nije malo ovakvih primjera... To su mi onako 2 na prvu loptu.......
Pa eto ima i Ozil i Khedira..... Nije da ih nema..... Ima toga jos samo treba malo razmisliti....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jun 2013, 01:51

Vidal je otišao radi Leverkusena jer nisu htjeli prihvatiti veću ponudu Bayerna. Isto kao Diego, naveo sam da nisam za to da najbolji Nijemci idu iz Bundeslige.

Ozil nije u tom trenutku bio potreban Bayernu, zato je i otišao za mizerne pare u Real.
General Gal je ocjenio da je Khedira nepotreban Bayernu i zato ga nisu doveli iako je skoro sve bilo riješeno.

Diego i Bayern su bila puka nagađanja i on nije Nijemac, jer sam naveo samo Nijemci.

Lokos19
Kontakt:

Re: BL kviz

Post Postao/la Lokos19 » 17 jun 2013, 08:56

Uhh...

Koji igrac je postigao najvise "Jokertore" (gol posle ulazka sa klupe) u 50 godina BL?
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 17 jun 2013, 09:00

Ehh sad,
pa da je i Götze napr. otiso u real ti bi sad ovdje reko "Pep procijenio da mu netreba".
bezze

Eto ode Gomez u italiju. Prvi napadac elfa.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 17 jun 2013, 10:48

Neutral je napisao/la:Vidal je otišao radi Leverkusena jer nisu htjeli prihvatiti veću ponudu Bayerna. Isto kao Diego, naveo sam da nisam za to da najbolji Nijemci idu iz Bundeslige.

Ozil nije u tom trenutku bio potreban Bayernu, zato je i otišao za mizerne pare u Real.
General Gal je ocjenio da je Khedira nepotreban Bayernu i zato ga nisu doveli iako je skoro sve bilo riješeno.

Diego i Bayern su bila puka nagađanja i on nije Nijemac, jer sam naveo samo Nijemci.
Jah vecu ponudu odbili, sta ima... Juventus dao 12,5-13mil za Vidala, Bayern davao oko 10mil (vjerovatno procijenili da ne vrijedi vise, i grdno se zaebali), i logicno je na kakvu ce ponudu pristati klub kakav je Bayer kome trebaju novci jer nisu ni priblizno mocni kao recimo Bayern....
I za Diega je Juventus dao vise para nego li je Bayern davao, a i on je sam izjavio da zeli da se okusa u inozemstvu i zato je presao u Juve, mada je mogao i u Real i jos neke klubove koji su ga trazili..... Al' je otisao u Juve jer je navijac tog kluba od malih nogu, a i meni je samo krivo jer je majstor dosao u pogresno vrijeme kad su klade obicne imale prednost u odnosu na njega, a i trenercina del Neri ga nije imao u viziji svoje igre sa kojom je cak na 8. mjestu zavrsio....

Naveo si Nijemci kad bum na onoj tvojoj listi Santa Cruz, rodjeni Berlinac je l' de :D , zato sam ja naveo i strane igrace ;) .....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 jun 2013, 11:01

Neutral je napisao/la:Vidal je otišao radi Leverkusena jer nisu htjeli prihvatiti veću ponudu Bayerna. Isto kao Diego, naveo sam da nisam za to da najbolji Nijemci idu iz Bundeslige.
Ovo svakako stoji. Za Diega Bayern nikad nije pravo bio zainteresovan, Uli je jednom to objašnjavao, kako se razmišljalo o tom igraču, ali da nisu se pravo angažovali, jer jednostavno u tom trenutku je postojao rizik da Diego bude flop (govorim o periodu prije Werdera).
Što se Vidala tiče, tu izgleda ljudima treba sto puta ponavljat da nije Vidal ispalio Bayern, nego da ga Leverkusen nije htio prodat Bayernu (čovjek je jedino mogao čekat isticanje ugovora, ali evidentno je kod Čileanca bilo da je samo htio preći u veći klub...).
Neutral je napisao/la: Ozil nije u tom trenutku bio potreban Bayernu, zato je i otišao za mizerne pare u Real.
Nije bio Gaal ni za Ozila ni za Khediru, on je bio protiv dovođenja obojice. Bar bi jednog tada doveli.
Tada sam žalio za tim propustom, ali danas je ispalo dobro, čak i bolje nego što se očekivalo kad pogledamo kadar, zato žaljenja više i nema. Sada bi se obojica žestoko borila da uđu u prvih 11.....Posebno Khedira....

U suštini ja se i ne zamaram toliko tim nekim odlascima, nakon ovako fantastične sezone za njemački klubski fudbal (da Bog da se samo uskoro ponovila).
Iako neki u tim pojedinim odlascima vide slabost BuLi, bitno je da ona rezultatski nije vidljiva. Bayern je evo sad osvajača, a evo 3 finala u 4 godine ima, Borussia finalista, Schalke ne tako davno bio polufinalista, ove sezone u osmini finala, Leverkusen u stanju proći određene runde u LP (sve za 10).

E sad naravno nije odmah sve zlato što sija. Bitno je da sad bundesligaše ne snađe neka neuspješna sezona ili dosta lošija od ove. Njemačko finale se možda neće brzo ponovit (možda i bude brže nego što očekujemo, nikad se ne zna :) ), ali zato je bitno da svi koji budu nastupali u Lp (nadat se 4 tima), u grupnoj fazi već pokažu kvalitet i da mogu proći dalje (2-3 vrlo bitno, a o 4 tek da ne govorimo kad je osmina u pitanju).

Nadat se i dobrom ljetnom prelaznom roku, prošlo ljeto je bilo fantastično. Tada sam govorio kako se već na transfer tržištu osjeti napredak BuLi i značajan skok (neki su to osporavali), ali sve je poslije potvrđeno i dobrom sezonom u Ligi prvaka.

I još nešto je bitno, kada su Ozil i Khedira napustili ligu, to jeste tada slabljenje lige, ali kada je napusti Schurlle nije u tolikoj mjeri ko ova dvojica prvih. A pričao sam zašto je to tako.
Po meni bi gore bilo i bio bi onako značajan minus da odu npr: Draxler, Hummels, Gundogan, Reus. Od stranaca je naravno dobro zadržat jednog Huntelaara. Ovo su neka od značajni imena. Bayernove zvijezde nisam ni spominjao jer tu opasnosti od odlaska i nema..... :)
Za ove nabrojane je tim klubovima teško pronaći zamjene (ono 100 % zamjenu), ali npr jednog Schurllea možeš zamjenit.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 17 jun 2013, 12:29

Ma činjenica je da BL gubi fin broj dobrih i odličnih igrača. ali to se dešava faktički svim ligama. Osim toga, to nužno ne mora biti minus, jer se time može otvoriti prostor nekom drugom igraču. Npr. kad je Dortmund izgubio Sahina, to je bio težak udarac za svakog navijača BVB-a iz tadašnje perspektive, ali iz sadašnje perspektive ne možemo žaliti, jer smo dobili Gunda koji je ove sezone odigrao naprosto maestralno.

Dakako, liga bi bila jača kad bi u njoj i danas bili Ozil, Khedira, Schurrle, Džeko, Kompany ili Vidal, ali to nije realno za očekivati, jer se takvi igrači vide u najvećim/najbogatijim/najambicioznijim klubovima, a takvih većina liga (jedino Prem možda ima 4) ima maksimalno 2-3. U prijevodu "Khedira u Stuttgartu" ili "Ozil u Wolfsburgu" ni nisu realne opcije, a i da se ovi spomenuti igrači zadrže u ovim najjačim (Bayern, BVB) to bi samo stvorilo preveliku gužvu unutar njihovih kadrova i rezultiralo stagniranjem solidnog broja jakih imena (dobar je primjer ovosezonski Gomez, a ako ćemo ići van granica BL, u Cityju ili Chelskyju ima masa finih primjera te teorije).
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []