Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Chicago Bulls - Robin Lopez (mislim da bi se Bullsi odlucili razvijat Juku)
Portland Trail Blazers - Mason Plumlee (obicna klada)
Los Angeles Lakers - Timofey Mozgov (obicna klada)
Boston Celtics - Tyler Zeller (obicna klada, Al Horforda nisam naveo jer bi on vjerovatno igrao kao PF)
Minnesota Timberwolves - KAT (ne znam mozel KAT igrat PF, al njihovi navijaci smatraju da mogu igrat skupa)
uglavnom, ima fin izbor i vjerujem da ce dobro zavrsit po njega :salut:
Portland Trail Blazers - Mason Plumlee (obicna klada)
Los Angeles Lakers - Timofey Mozgov (obicna klada)
Boston Celtics - Tyler Zeller (obicna klada, Al Horforda nisam naveo jer bi on vjerovatno igrao kao PF)
Minnesota Timberwolves - KAT (ne znam mozel KAT igrat PF, al njihovi navijaci smatraju da mogu igrat skupa)
uglavnom, ima fin izbor i vjerujem da ce dobro zavrsit po njega :salut:
- AlphonseKauders
- Kontakt:
http://www.denverpost.com/2016/12/29/ju ... r-nuggets/
Evo iskazuje i tamo nezadovoljstvo, a Malone ga hvali kako se ubija na treningu iako je na klupi i da ga je zato nagradio ubacivanjem u igru protiv Minesote.
Prvih 5 utakmica sezone je imao oko 15 poena, 10 skokova i 2 bloka u prosjeku sa preko 50% iz igre, ali je sve ovo vrijeme samo jednom dobio preko 30 minuta (od 22 Novembra nije ni dobio više nikako 24+ min).

Evo iskazuje i tamo nezadovoljstvo, a Malone ga hvali kako se ubija na treningu iako je na klupi i da ga je zato nagradio ubacivanjem u igru protiv Minesote.
Prvih 5 utakmica sezone je imao oko 15 poena, 10 skokova i 2 bloka u prosjeku sa preko 50% iz igre, ali je sve ovo vrijeme samo jednom dobio preko 30 minuta (od 22 Novembra nije ni dobio više nikako 24+ min).
Bas ono o cemu se i pricalo, i on je evo potvrdio da se ne osjeca kao dio tima. Ima tu sigurno i do njegovog 'dizanja', ponasanja na terenu (a vjerovatno i van njega), popustanja i nekih neprihvatljivih greska u igri, medjutim, ovakvo tretiranje sigurno nije zasluzio. Prvih 10-ak utakmica je sigurno bio jedan od najboljih (ako ne i najbolji) u svome timu, a onda je, istina, i on popustio i bio primijetno losiji igrac.
Ne znam koliko je pametna ova reakcija i negodovanje tek nakon nekoliko utakmica (iako se ne vidi da ce biti nekih promjena), pitanje je kako ce Malone reagovati. Ja bih otprilike isto ovako postupio kao i on. Ako te vec neko nepravedno zapostavi i tretira kao neku budalu, zasto sutjeti? Jusuf je cekao dovoljno, vidi da se stanje ne mijenja i nema razloga da i dalje slijeze ramenima i sjedi tamo na klupi kao neko totalno odbacen od tima.
Mozda je sve ovo i dobro da se on malo spusti, ozbiljnije razmisli o sebi i svojoj karijeri. Najbitnije je da ne klone duhom i da ne prestaje trenirati, a evo hvala Bogu, vidimo da trenira punom parom - cak ni Malone ne moze reci suprotno (vjerovatno je i iznenadjem time, s obzirom na sve ovo). Bit' ce to dobro akoBogda.
Ne znam koliko je pametna ova reakcija i negodovanje tek nakon nekoliko utakmica (iako se ne vidi da ce biti nekih promjena), pitanje je kako ce Malone reagovati. Ja bih otprilike isto ovako postupio kao i on. Ako te vec neko nepravedno zapostavi i tretira kao neku budalu, zasto sutjeti? Jusuf je cekao dovoljno, vidi da se stanje ne mijenja i nema razloga da i dalje slijeze ramenima i sjedi tamo na klupi kao neko totalno odbacen od tima.
Mozda je sve ovo i dobro da se on malo spusti, ozbiljnije razmisli o sebi i svojoj karijeri. Najbitnije je da ne klone duhom i da ne prestaje trenirati, a evo hvala Bogu, vidimo da trenira punom parom - cak ni Malone ne moze reci suprotno (vjerovatno je i iznenadjem time, s obzirom na sve ovo). Bit' ce to dobro akoBogda.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ovo njegovo javno negodovanje je samo jos jedan dokaz njegove nezrelosti i pogresnih savjeta koje dobija.
Prvo,ti nisi nikakav superstar da dajes ovakve izjave.Fransiza uopste ne zavisi od tebe i sutra te se mogu rijesiti ili izabrati da sjedis na klupi stalni.Ne moraju te trejdovati.Ipak te oni placaju.
Drugo,saljes ruznu poruku ostalim organizacijama koje bi te mozda zeljele.Sad se i oni pitaju kako ces se ponasati ako i kod njih budes ostavljen na klupi na par tekmi!?
I trece,tvoje benciranje se poklopilo sa dobrim rezultatima ekipe,tako da tu ima malo i nesrece,ali u toj situaciji nikada nije dobro gledati samo sebe,posebno kad se DEN sad otvorila borba za PO.
Zelen si jos,Jusufe,mnogo zelen za NBA koji je masinerija u svakom pogledu,ali ocigledno toga nisi svjestan.
Prvo,ti nisi nikakav superstar da dajes ovakve izjave.Fransiza uopste ne zavisi od tebe i sutra te se mogu rijesiti ili izabrati da sjedis na klupi stalni.Ne moraju te trejdovati.Ipak te oni placaju.
Drugo,saljes ruznu poruku ostalim organizacijama koje bi te mozda zeljele.Sad se i oni pitaju kako ces se ponasati ako i kod njih budes ostavljen na klupi na par tekmi!?
I trece,tvoje benciranje se poklopilo sa dobrim rezultatima ekipe,tako da tu ima malo i nesrece,ali u toj situaciji nikada nije dobro gledati samo sebe,posebno kad se DEN sad otvorila borba za PO.
Zelen si jos,Jusufe,mnogo zelen za NBA koji je masinerija u svakom pogledu,ali ocigledno toga nisi svjestan.
-
- Kontakt:
Kratko. Neznam dali je pametno ili ne da je izasao sa ovim u javnost ali znam da je razbio status quo sa ovim izjavama. Napravio je potez poput Noela u philliu, nesto slicno utlimatumu. Dao je poruku ostatku lige, pozivajuci agenta da nije zadovoljan i da je otvoren za promjenu. To je pozitivno po meni. Negativno je da ako ne nadzu rijesenje da moze postati nesto poput Markieffa u Phoenixu, znaci pola sezone+ izgubljeno.
Sve sto Malone kaze treba se oprezno posmatrati. Tacno je isti govor davao prosle sezone kada ga je DNP 8 puta (kako dobro radi i trenira). Potrazite neke njegove izjave preko twittera o zasto nije Juka igrao u zadnje vrijeme, pa kome nebi pukao film, neznas koga pravi budalom, juku ili sebe. Velika bi bila tragedija bila da ostane i njegovim kandzama, i napokon mislim da je i Juka to shvatio. Ovo je Juka likovao preko twittera,
Sve sto Malone kaze treba se oprezno posmatrati. Tacno je isti govor davao prosle sezone kada ga je DNP 8 puta (kako dobro radi i trenira). Potrazite neke njegove izjave preko twittera o zasto nije Juka igrao u zadnje vrijeme, pa kome nebi pukao film, neznas koga pravi budalom, juku ili sebe. Velika bi bila tragedija bila da ostane i njegovim kandzama, i napokon mislim da je i Juka to shvatio. Ovo je Juka likovao preko twittera,
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Treneri uvijek daju takve izjave za medije.Svi,do jednog.Noel uradio isto i sta se desilo?Nista.Samo je benciran dodatno i igrace samo kad neko od dvojca Embiid-Okafor ne igra kao sto je to sinoc bio slucaj.Igrac koji je na rookie ugovoru nema sta davati ovakve izjave,a posebno ne Nurkic koji itekako ima nedostataka u svojoj igri(mnoge koje je imao i prije 3 god ima i sada sto mnogo govori o njemu) i posebno nema sta pricati protiv DEN u kojem je,kakav god taj DEN bio,dobio sansu da igra odmah i da postane startni C,iako nije bio top pik!Top pikovi su znali sjediti na klupi,ne igrati nikako i cekati svoju sansu.Ovaj je to dobio i da se ne lazemo,nije je najbolje iskoristio u ove 3 god iz x razloga.
Ova izjava mu je totalno nepotrebna. Ne iz razloga sto ce nakon ovoga imati neki gori tretman u Denveru (tesko da moze gore), vec sto na ovaj nacin salje ruznu sliku o sebi drugim ekipama koje bi eventualno bile zainteresovane da ga dovedu. Realno ima ovdje itekako Jusufovih gresaka, ali po meni je Malone nedorastao trenerskoj klupi nekog nba tima i jednako je 'kriv' za Nurkicevu trenutnu situaciju. Izgubili su X utakmica njegovom krivicom, a vecina njih je bilo na jednu loptu, gdje bi Denver imao prednost 45min. On je konstantno vrsio nekakve rokade i izmjene u ekipi, ali niti jednog igraca nije u potpunosti izbacio iz rotacije do evo sad Nurkica. Ok, Jokic igra 30min, ali gdje je Jusufovih 18?! Da je Juka toliko kriv za lose rezultate, sigurno nije, jer je i vise nego korektno odradjivao svoje minute na parketu. Pa koji to centar u ligi ima skoro dabl-dabl prosjek za manje od 20min na parketu?! Na stranu njegov oskudan napadacki arsenal, on se nekako uvijek izborio za tih 10ak poena. Na stranu i sto u ekipi nema postenog PG, s kojom bi mogao vrtiti pikenrol (u tome je sasvim solidan) i na taj nacin izvuci neke poene. Jusufu na ruku ne idu ove nekakve pobjede Denvera, koje su pocele pristizati upravo njegovim ostranjivanjem iz ekipe. Ne moze se reci da su oni preko noci poceli da igraju bolju kosarku, jer to sigurno nije slucaj, ali jednostavno je splet okolnosti takav.
Ja se iskreno nadam da ce se Nurkic konacno opametiti, da ce poceti da se ponasa zrelo i u skladu svojih godina, ali i da ce sto prije promijeniti sredinu.
Ja se iskreno nadam da ce se Nurkic konacno opametiti, da ce poceti da se ponasa zrelo i u skladu svojih godina, ali i da ce sto prije promijeniti sredinu.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
To je to @kobe.Vrlo slicno misljenje imamo.
-
- Kontakt:
ne žali se Juka samo sto je ostavljen na klupi nego sto mu nije dato nikakvo obrazlozenje
ovamo te hvale da treniras ubijas se i tako te stvari a i dalje si na klupi
valjda trener treba bit covjek pozvat igraca i popricat slusaj ovako stoje stvari
strpi se malo bla bla bla a ne.....
p.s. evo gledam zagrijavanje Jokic baca slobodna
Juka udara loptu od pod i pokusava ubacit u koš

ovamo te hvale da treniras ubijas se i tako te stvari a i dalje si na klupi
valjda trener treba bit covjek pozvat igraca i popricat slusaj ovako stoje stvari
strpi se malo bla bla bla a ne.....
p.s. evo gledam zagrijavanje Jokic baca slobodna
Juka udara loptu od pod i pokusava ubacit u koš

Juka u igri, garant ce mu opet dati nekih bijednih 7-8 minuta
12 min za pol, smecar smecarski
@NEZALAGANJE, ma generalno se ja slazem s tobom, ali mi se ne da pisati nekakva objasnjenja..
@Chinaglia, zasto smecar, nije mogao vise igrati (jest da je na kraju usao zbog 3 licne Jokica)?
Bas ga je bodrio nakon onog alley-oop-a, prije cega je promasio cist zicer i imao izgubljenu loptu (ako se ne varam). U odbrani vise nego solidan. Vidi se zar i borba, u napadu pod hitno mora mijenjati nacin igre.

@Chinaglia, zasto smecar, nije mogao vise igrati (jest da je na kraju usao zbog 3 licne Jokica)?
Bas ga je bodrio nakon onog alley-oop-a, prije cega je promasio cist zicer i imao izgubljenu loptu (ako se ne varam). U odbrani vise nego solidan. Vidi se zar i borba, u napadu pod hitno mora mijenjati nacin igre.
ne znam na koji nacin si shvatio moj post, tj na koga se odnosilo, odnosilo se na Malonea, jer ga handri u zdrav mozak i sada mu odjednom da 12 min za pol, ne kontam sta je poenta
Pretpostavljao sam da se na njega odnosi, samo sam mislio da si ti ocekivao vise minuta...Chinaglia je napisao/la:ne znam na koji nacin si shvatio moj post, tj na koga se odnosilo, odnosilo se na Malonea, jer ga handri u zdrav mozak i sada mu odjednom da 12 min za pol, ne kontam sta je poenta

Ma ne bi ni igrao 12 da Jokic ne dobi 3. licnu negdje 4-5 min pred kraj druge cetvrtine.
EDIT: Kao da je dobio koju kilu kako ne igra?

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@Federer Ma znas da imamo slicno misljenje.
Evo veceras Juka ima vise minuta i generalno su djelovali dobro sa njim,samo sto je individualno slabiji veceras.

- BenjooJutub
- Kontakt:
Teskog srca priznajem da je Jokic bolji od njega. Sinoc je proveo 3 minute vise od njega na parketu i imao je 23 poena više, 3 skoka i 3 asistencije više. Mnogi ce reci pod pritiskom je i izvan takmicarske forme je. Ok, ali ne sjecam se da je uvezao 3-4 utakmice u kojima je zabio 20+ poena u vrijeme dok je igrao više od Jokića.
Bolji Nurkić, samo igra takvu poziciju, pa je uvijek zanemaran. Ne vidiš njegovu ulogu u ekipi. Nešto kao DMF u fudbalu, svi ga trebaju, a niko ga ne cijeni.BenjooJutub je napisao/la:Teskog srca priznajem da je Jokic bolji od njega. Sinoc je proveo 3 minute vise od njega na parketu i imao je 23 poena više, 3 skoka i 3 asistencije više. Mnogi ce reci pod pritiskom je i izvan takmicarske forme je. Ok, ali ne sjecam se da je uvezao 3-4 utakmice u kojima je zabio 20+ poena u vrijeme dok je igrao više od Jokića.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- BenjooJutub
- Kontakt:
Pročitaj intervju menadžera Ražnatovića, kaže da je u današnje vrijeme veoma teško prodati "old skul" centra ( kao primjer je naveo Samardzinskog) ukoliko dotični ne pokaže raznovrstan napadački asortiman. To je govorio za Evropu, gdje jos uvjek postoji nekakva odbrana, a da ne spominjem NBA.Otelo je napisao/la:Bolji Nurkić, samo igra takvu poziciju, pa je uvijek zanemaran. Ne vidiš njegovu ulogu u ekipi. Nešto kao DMF u fudbalu, svi ga trebaju, a niko ga ne cijeni.BenjooJutub je napisao/la:Teskog srca priznajem da je Jokic bolji od njega. Sinoc je proveo 3 minute vise od njega na parketu i imao je 23 poena više, 3 skoka i 3 asistencije više. Mnogi ce reci pod pritiskom je i izvan takmicarske forme je. Ok, ali ne sjecam se da je uvezao 3-4 utakmice u kojima je zabio 20+ poena u vrijeme dok je igrao više od Jokića.
Teorije zavjere: Zato što je iz Bosne Juki ne daju loptu.
Nurkić u današnjem svijetu košarke može biti samo epizodista, nažalost, tipa Zaza Pachulia, McGee.. U Jordanovo vrijeme ,(1996-2000) svaki centar Bullsa je bio takav, onda recimo Ostertag i slicni (tad se igrala kosarka slicna danasnjoj) itd. Bilo je i tad all star centara, al si morao bit j.ebeni Olajuwon ili Shak, Robinson, što Nurkic svakako nikad nece biti.. Ovakav Nurkic bi uspio u vrijeme kad su centri harali ligom i kad su bili na cjeni pa su se čak i prvi pickovi davali za centre. Mislim, mozes ti i danas bit all star centar ako si Cousins ili Gasol.
Ja bi bio najsretniji kad bi griješio, ali kako stvari stoje teško..
Nema Nurkic nikakve veze ni sa tom izjavom, ni sa Samardzinskim (koji je sigurno blizu deset godina stariji od Jusufa i koji se nikad nije ni dovodio u vezu sa NBA ligom). Prvo sto se njegova izjava odnosila na Evropu, gdje trenutno poprilicno cijene niske i atleticne petice i ima puno primjera gdje se Ameri od 203cm guraju na centarsku poziciju. Medjutim, to nema nikakve veze sa NBA ligom, gdje takvih primjera gotovo da nema. Sa tih 203cm u Americi tesko da mozes igrati i cetvorku. U NBA ce se uvijek cijeniti visoki i snazni centri. Dovoljno govori cinjenica da se puno lakse visoki Evropljani probiju i nametnu tamo, nego ovi sto igraju pozicije od 1-3. Drugo sto je Jusuf i ovakav miljama daleko od Predraga, bez obzira na limitiranu centarsku tehniku. Plus, kako sam vec naveo, velika razlika u godinama (iako znam da nisi ciljao na to da uporedis kvalitet njih dvojice). Najveci problem za Nurkica trenutno je sto se on osjeca odbaceno i sto je svjestan da nema povjerenja ni u trenerima, ni u saigracima (sto je 95% njegova krivica). Kod Jokica je totalno suprotna situacija, svi ga hvale, svi mu daju podrsku i to je odmah velika razlika. Igra sa velikim samopouzdanjem, mnogo rasterecenije i opustenije, a to ne moze da ne donese kvalitetniju igru na parketu. Ne mislim da je Nurkic bolji od Jokica, ali ne mislim ni obrnuto. Ni jedan od njih nema neku centarsku tehniku (Jokic nikako nema igru ledjima, a Jusuf igru licem i tesko da ce obojica to ikad imati). Trenutno je Nikola u prednosti jer realno ima veci BB IQ, brze igra i brze razmislja, a tako bez ikakvog koristenja snage puno lakse dolazi do poena. Ja sam ubijedjen da Juka ima vecu perspektivu u NBA ligi, jer se trenutno na prste jedne ruke mogu nabrojati snazniji centri od njega, a i u stanju je igrati neuporedivo bolju odbranu od Jokera. Ali, AKO se on bude dozvao pameti i AKO bude izvukao pouke iz svega ovoga i AKO bude radio kao lud da nauci tehniku za svoju poziciju i AKO bude ostavio stvari koje ga se ne ticu, itekako je moguce nadomjestiti i neutralizirati taj manjak kosarkaske inteligencije (jer on nije PG, pa da mora nesto pretjerano razmisljati), plus sto neke stvari neminovno dolaze sa iskustvom. Aposlutno sve je do njega! Isto tako, presmijesno ga je porediti sa centrima GSW-a, jer on i ovakav njih moze nositi na ledjima i zabijati koseve.BenjooJutub je napisao/la: Pročitaj intervju menadžera Ražnatovića, kaže da je u današnje vrijeme veoma teško prodati "old skul" centra ( kao primjer je naveo Samardzinskog) ukoliko dotični ne pokaže raznovrstan napadački asortiman. To je govorio za Evropu, gdje jos uvjek postoji nekakva odbrana, a da ne spominjem NBA.
Nurkić u današnjem svijetu košarke može biti samo epizodista, nažalost, tipa Zaza Pachulia, McGee.. U Jordanovo vrijeme ,(1996-2000) svaki centar Bullsa je bio takav, onda recimo Ostertag i slicni (tad se igrala kosarka slicna danasnjoj) itd. Bilo je i tad all star centara, al si morao bit j.ebeni Olajuwon ili Shak, Robinson, što Nurkic svakako nikad nece biti.. Ovakav Nurkic bi uspio u vrijeme kad su centri harali ligom i kad su bili na cjeni pa su se čak i prvi pickovi davali za centre. Mislim, mozes ti i danas bit all star centar ako si Cousins ili Gasol.
Ja bi bio najsretniji kad bi griješio, ali kako stvari stoje teško..
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."