FK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Gledaj modnih gurua pa jbt dan isfeminizirani koga boli kita za kombinaciju dresa proljeće ljeto 2022, druže mi se ne možemo gledati koliko jadno igramo , teren nam je ko oranica, onaj Žižović je kako vrijeme prolazi sve lošiji i lošiji a oni o boji gaća i čarapa 
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Pa jbg, isto mislim, ali eto kad se već priča o tome, da kažem koju.Slobodas je napisao/la: ↑20 feb 2022, 19:40Gledaj modnih gurua pa jbt dan isfeminizirani koga boli kita za kombinaciju dresa proljeće ljeto 2022, druže mi se ne možemo gledati koliko jadno igramo , teren nam je ko oranica, onaj Žižović je kako vrijeme prolazi sve lošiji i lošiji a oni o boji gaća i čarapa![]()
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
O tim stvarima ima ko da brine, naše je da se zabavimo malo lakšim temama pred nastavak sezone.Sky9 je napisao/la: ↑20 feb 2022, 19:42Pa jbg, isto mislim, ali eto kad se već priča o tome, da kažem koju.Slobodas je napisao/la: ↑20 feb 2022, 19:40Gledaj modnih gurua pa jbt dan isfeminizirani koga boli kita za kombinaciju dresa proljeće ljeto 2022, druže mi se ne možemo gledati koliko jadno igramo , teren nam je ko oranica, onaj Žižović je kako vrijeme prolazi sve lošiji i lošiji a oni o boji gaća i čarapa![]()
![]()
Elmir Šećerbegović: Niko nije znao koliki je dug Slobode, trebala je samo neka budala da dođe i kaže ugasi svjetlo
Predsjednik FK Sloboda Elmir Šećerbegović govori za O kanal i Oslobođenje o funkcionisanju kluba
Elmir Šećerbegović, predsjednik FK Sloboda Tuzla, gost je ovosedmičnog izdanja emisije “Derbi”, koja se emituje na O kanalu.
Veliki broj pitanja odnosio se konkretno na funkcionisanje kluba, s obzirom na to da se pojavila informacija o velikom poreznom dugu, ali i mnogo drugih stvari oko samog kluba i odnosa u njemu i oko njega. Već dvije i po godine Šećerbegović se nalazi na čelu kluba sa Tušnja.
- Sada kada se okrenem oko sebe, prošle su dvije i po godine, a vjerujte mi kao da je to bilo jučer. Baš smo u nekom internom razgovoru pričali, još malo pa će ovo biti najdugovječnija uprava. Imam osjećaj kao da smo jučer krenuli sa poslom. Nažalost, malo trpe prijatelji, porodica i posao, ali imam razumijevanja od njih. Svi koji smo u klubu i taj tim koji smo formirali, ekipa jako i predano radi. Mislim da polako počinju rezultati da budu vidljivi. Ne mogu sportski rezultati biti vidljivi dok se stvari ne poslože, onda će ti sportski rezultati biti posljedica onih stvari koje uprava radi.
O ljudima koji čine upravu aktuelni predsjednik Tuzlaka kaže da su rijetki na početku htjeli biti dio projekta.
- Niko nije ni htio, ni čuo, a niti je imao želju da bude u upravi, a kamoli da bude u tom momentu predsjednik Slobode. Trebala je samo neka, kako mi kažemo kolokvijalno između nas, budala da dođe i kaže ugasi svjetlo. Tu apsolutno ne pretjerujem iako se često dolazi sa tezom da je sve gotovo. Bilo je dosta problema, ali ono što je najgore od svega jeste nedostatak vizije da se to riješi. Mi kada smo došli tamo, nismo zatekli apsolutno ništa. Došli smo da napravimo neku promjenu jer, da smo radili kao prethodnici, došli bismo na isto, odnosno samo bismo odgodili problem. Radili smo izmjenu Statuta i odlučili da proširimo tu skupštinu na način da neko plati kako bi mogao biti tu, jer smo tako računali. Međutim, mi smo mislili da će tu biti oko 50 ljudi, ali na kraju se sve svelo na njih osam. Ali, evo, i nas osam, koji smo tu već dvije i po godine, uspjeli smo preživjeti taj prvi val koji je bio za gašenje kluba, jer su bile razne priče da će FK Sloboda postati OKK Sloboda, krenut će se iz posljednjeg ranga itd. Međutim, zakačila nas je korona, ali smo prošli mnogo toga i nadam se da ćemo konačno moći dočekati te sportske rezultate, ističe Šećerbegović, koji se osvrnuo i na utvrđivanje duga.
- Prvo niko nije ni znao koliki je dug, jer nije bilo moguće da se sazna. Mi smo bukvalno angažovali tri studenta koji su mjesec samo papir po papir vadili, odnosno slagali na jedno mjesto kako bi se znalo gdje smo i šta smo. Baratalo se sa cifrom od tri do šest miliona, ali se zna ko je bio. Nakon što smo 90 posto papira uspjeli da skupimo, onda smo 1. januara imali taj veliki pres na kojem smo rekli kako je bilo preko pet miliona duga i sa tim smo krenuli. Može biti pet do deset posto, jer se dešavalo da u posljednje dvije godine dođe neka tužba, ali smo se oko toga vrtjeli.
Veliki problem za Slobodu je i porezni dug.
- Prema podacima Porezne uprave FBiH, Sloboda je dužna 3,3 miliona KM, 2,4 miliona je glavnica i 900 hiljada KM je kamata, a 200 hiljada KM je u protekloj godini duga vraćeno. Ko hoće da vidi i pročita to, reći će da smo mi redovno plaćali obaveze i još vratili dug. Međutim, često se u medijima, nažalost, potencira da je Sloboda u problemima. Ne vidim razlog zbog čega se to radi, a vjerovatno nema to veze sa Slobodom. Ovim putem apelujem na sve da se o tim stvarima govori onako kako jeste, kaže Šećerbegović i dodaje:
- Jako su bitni igrači koji treba da igraju, jer oni ti trebaju da ostaneš u ligi. Tu imaš problem. Ako ne igraš dobro, onda ispadaš i gubiš finansije. Drugo, ima Porezna koja je uvijek prioritet i koja ne pita za fudbal, već samo da li si ti izvršio svoje obaveze prema njima. Imaš tu i dobavljače koji te svojim metodama ucjenjuju, tuže i traže svoje pare. To bi bilo sve kako treba da mi pričamo o zarađenim parama, ali je tu bilo veliki broj nelegalnih para, odnosno pokušaja da se neke stvari rade na takav način.
Predsjednik FK Sloboda Elmir Šećerbegović govori za O kanal i Oslobođenje o funkcionisanju kluba
Elmir Šećerbegović, predsjednik FK Sloboda Tuzla, gost je ovosedmičnog izdanja emisije “Derbi”, koja se emituje na O kanalu.
Veliki broj pitanja odnosio se konkretno na funkcionisanje kluba, s obzirom na to da se pojavila informacija o velikom poreznom dugu, ali i mnogo drugih stvari oko samog kluba i odnosa u njemu i oko njega. Već dvije i po godine Šećerbegović se nalazi na čelu kluba sa Tušnja.
- Sada kada se okrenem oko sebe, prošle su dvije i po godine, a vjerujte mi kao da je to bilo jučer. Baš smo u nekom internom razgovoru pričali, još malo pa će ovo biti najdugovječnija uprava. Imam osjećaj kao da smo jučer krenuli sa poslom. Nažalost, malo trpe prijatelji, porodica i posao, ali imam razumijevanja od njih. Svi koji smo u klubu i taj tim koji smo formirali, ekipa jako i predano radi. Mislim da polako počinju rezultati da budu vidljivi. Ne mogu sportski rezultati biti vidljivi dok se stvari ne poslože, onda će ti sportski rezultati biti posljedica onih stvari koje uprava radi.
O ljudima koji čine upravu aktuelni predsjednik Tuzlaka kaže da su rijetki na početku htjeli biti dio projekta.
- Niko nije ni htio, ni čuo, a niti je imao želju da bude u upravi, a kamoli da bude u tom momentu predsjednik Slobode. Trebala je samo neka, kako mi kažemo kolokvijalno između nas, budala da dođe i kaže ugasi svjetlo. Tu apsolutno ne pretjerujem iako se često dolazi sa tezom da je sve gotovo. Bilo je dosta problema, ali ono što je najgore od svega jeste nedostatak vizije da se to riješi. Mi kada smo došli tamo, nismo zatekli apsolutno ništa. Došli smo da napravimo neku promjenu jer, da smo radili kao prethodnici, došli bismo na isto, odnosno samo bismo odgodili problem. Radili smo izmjenu Statuta i odlučili da proširimo tu skupštinu na način da neko plati kako bi mogao biti tu, jer smo tako računali. Međutim, mi smo mislili da će tu biti oko 50 ljudi, ali na kraju se sve svelo na njih osam. Ali, evo, i nas osam, koji smo tu već dvije i po godine, uspjeli smo preživjeti taj prvi val koji je bio za gašenje kluba, jer su bile razne priče da će FK Sloboda postati OKK Sloboda, krenut će se iz posljednjeg ranga itd. Međutim, zakačila nas je korona, ali smo prošli mnogo toga i nadam se da ćemo konačno moći dočekati te sportske rezultate, ističe Šećerbegović, koji se osvrnuo i na utvrđivanje duga.
- Prvo niko nije ni znao koliki je dug, jer nije bilo moguće da se sazna. Mi smo bukvalno angažovali tri studenta koji su mjesec samo papir po papir vadili, odnosno slagali na jedno mjesto kako bi se znalo gdje smo i šta smo. Baratalo se sa cifrom od tri do šest miliona, ali se zna ko je bio. Nakon što smo 90 posto papira uspjeli da skupimo, onda smo 1. januara imali taj veliki pres na kojem smo rekli kako je bilo preko pet miliona duga i sa tim smo krenuli. Može biti pet do deset posto, jer se dešavalo da u posljednje dvije godine dođe neka tužba, ali smo se oko toga vrtjeli.
Veliki problem za Slobodu je i porezni dug.
- Prema podacima Porezne uprave FBiH, Sloboda je dužna 3,3 miliona KM, 2,4 miliona je glavnica i 900 hiljada KM je kamata, a 200 hiljada KM je u protekloj godini duga vraćeno. Ko hoće da vidi i pročita to, reći će da smo mi redovno plaćali obaveze i još vratili dug. Međutim, često se u medijima, nažalost, potencira da je Sloboda u problemima. Ne vidim razlog zbog čega se to radi, a vjerovatno nema to veze sa Slobodom. Ovim putem apelujem na sve da se o tim stvarima govori onako kako jeste, kaže Šećerbegović i dodaje:
- Jako su bitni igrači koji treba da igraju, jer oni ti trebaju da ostaneš u ligi. Tu imaš problem. Ako ne igraš dobro, onda ispadaš i gubiš finansije. Drugo, ima Porezna koja je uvijek prioritet i koja ne pita za fudbal, već samo da li si ti izvršio svoje obaveze prema njima. Imaš tu i dobavljače koji te svojim metodama ucjenjuju, tuže i traže svoje pare. To bi bilo sve kako treba da mi pričamo o zarađenim parama, ali je tu bilo veliki broj nelegalnih para, odnosno pokušaja da se neke stvari rade na takav način.
-
antisisoja1919
- Kontakt:
Izgleda zlatan i macak planirali hajrovati dobre pare na stetu Slobode dok su imali svoje mandate, udruzenim snagama
Volim tebe, više od sebe
-
desperados
- Kontakt:
Tako je Nalicu, nek si ti tuzbu podigao, mamu ti ****
-
antisisoja1919
- Kontakt:
Da li je realno da se ovo se desavalo zadnjih 4-5 godina... Svaka cast za trenutnu ekipu u upravi. Ako je i 50% tacno od ovog sto Secer govori da su napravili, to je super. A mislim da je sve istina ovo sto govori, da nista ne krije i tako je trenutno i realno stanje
Volim tebe, više od sebe
Cinjenica jest da plate znaju kasnit, al uglavnom igracima to pristigne i ispostuje se sve. Al sam cuo da se "pomocnom osoblju" ne isplacuje bas redovno, pa je to izmedju ostalog jedan od razloga sto smo ovako zakinuti sa izvjestajima jer nema trenutno ko radit taj posao.antisisoja1919 je napisao/la: ↑21 feb 2022, 17:26Da li je realno da se ovo se desavalo zadnjih 4-5 godina... Svaka cast za trenutnu ekipu u upravi. Ako je i 50% tacno od ovog sto Secer govori da su napravili, to je super. A mislim da je sve istina ovo sto govori, da nista ne krije i tako je trenutno i realno stanje
Isto tako cuo sam da se na konkurs za fizioterapeuta niko nije javio, tako da smo tu ostali na jednom momku (Alen Altumbabic) onaj drugi momak je valjda se zaputio kod Angele.
Al bez obzira na sve to cini mi se da je trenutno stanje i atmosfera u klubu dosta zdravija.
-
antisisoja1919
- Kontakt:
To je i sam Secer naglasio da znaju da kasne sa platom, ali da na kraju sve ispostuju.klasik je napisao/la: ↑21 feb 2022, 18:14Cinjenica jest da plate znaju kasnit, al uglavnom igracima to pristigne i ispostuje se sve. Al sam cuo da se "pomocnom osoblju" ne isplacuje bas redovno, pa je to izmedju ostalog jedan od razloga sto smo ovako zakinuti sa izvjestajima jer nema trenutno ko radit taj posao.antisisoja1919 je napisao/la: ↑21 feb 2022, 17:26Da li je realno da se ovo se desavalo zadnjih 4-5 godina... Svaka cast za trenutnu ekipu u upravi. Ako je i 50% tacno od ovog sto Secer govori da su napravili, to je super. A mislim da je sve istina ovo sto govori, da nista ne krije i tako je trenutno i realno stanje
Isto tako cuo sam da se na konkurs za fizioterapeuta niko nije javio, tako da smo tu ostali na jednom momku (Alen Altumbabic) onaj drugi momak je valjda se zaputio kod Angele.
Al bez obzira na sve to cini mi se da je trenutno stanje i atmosfera u klubu dosta zdravija.
Ostalog sto se tice, po pitanju marketinga i ostalih stavri sto im mi zamjeramo, imam osjecaj da na to gledaju kao na manju bitnu stvar i da su usmjereni na to da "krupne" stavri rjesavaju.
Volim tebe, više od sebe
Nakon završenih pripremnih utakmica, Fudbalski klub „Sloboda“ počinje s treninzima za gradski derbi protiv Fudbalskog kluba „Tuzla City“.
Ekipi FK Sloboda su se nedavno priključila i dva nova pojačanja- Nemanja Dragutinović i Nedim Hadžić. „Ciljano smo na ove dvije pozicije doveli dva fudbalera za koja mislimo da nam mogu pomoći. Radi se o dva poznata imena, fudbalera koji su igrali zajedno u jednom dijelu svoje karijere tako da se jako dobro dopunjuju“, izjavio je trener FK Sloboda, Mladen Žižović.
Timu se priključio i Abid Mujagić, koji je bio na višemjesečnoj pauzi zbog teške povrede. Trener Žižović navodi da je zadovoljan njegovim napretkom, „Abid je u boljem stanju nego što sam očekivao. Trebat će mu malo vremena da uđe u formu, ali očekujem da u toku polusezone ravnopravno konkuriše za prvih 11, odnosno 20 igrača“.
Naposljetku, Slobodu na startu prvenstva očekuje utakmica protiv gradskog rivala. „Ono što je sigurno je da će momci davati svoj maksimum u datim okolnostima. Svi smo se uželjeli fudbala i zaista jedva čekamo da počne proljetni dio sezone“, zaključuje Žižović.
Ekipi FK Sloboda su se nedavno priključila i dva nova pojačanja- Nemanja Dragutinović i Nedim Hadžić. „Ciljano smo na ove dvije pozicije doveli dva fudbalera za koja mislimo da nam mogu pomoći. Radi se o dva poznata imena, fudbalera koji su igrali zajedno u jednom dijelu svoje karijere tako da se jako dobro dopunjuju“, izjavio je trener FK Sloboda, Mladen Žižović.
Timu se priključio i Abid Mujagić, koji je bio na višemjesečnoj pauzi zbog teške povrede. Trener Žižović navodi da je zadovoljan njegovim napretkom, „Abid je u boljem stanju nego što sam očekivao. Trebat će mu malo vremena da uđe u formu, ali očekujem da u toku polusezone ravnopravno konkuriše za prvih 11, odnosno 20 igrača“.
Naposljetku, Slobodu na startu prvenstva očekuje utakmica protiv gradskog rivala. „Ono što je sigurno je da će momci davati svoj maksimum u datim okolnostima. Svi smo se uželjeli fudbala i zaista jedva čekamo da počne proljetni dio sezone“, zaključuje Žižović.
Evo dobili smo PR tim, reprezentativan, hvala upravi, ocekujem sad dosta njihovih videa i reportaza 
-
Stabilizoni
- Kontakt:
Za Zlatana Nalica se znalo i prije se pisalo o tome kako baca klasicnu suplju pricu. Da je kvalitetan trener, borili bi se klubovi za njega, tako da ili on ima previsoko misljenje o sebi ili nije kalibar ni za bh. ligu. A ovo sa odstetnim klauzulama je cirkus. Ne zna se ko je ludji, ili onaj sto je pristao na to ili onaj koji je to trazio od jednog bh. kluba.
Sta bi sa onog turcina sto je ovaj portal pisao ili je prazna prica samo bila?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- Beduin
- Kontakt:
Nalic da je dobar/kvalitetan trener ne bi smrdio po BHPL, nego trazio i nalazio posao u ozbiljnijim sredinama, usavrsavao se i prenosio znanje na terenima, a ne u studio.
Nista od Mahmica?
Nista od Mahmica?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Budžet za 2022. je zvanično 1.7M KM... 790.000 KM je od Grada, što je 48%. Ostalo je donijela uprava.
Naliću neću psovati zbog respekta prema njegovom ocu, inače...
Naliću neću psovati zbog respekta prema njegovom ocu, inače...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
-
simonknows
- Kontakt:
Mahmić čeka nešto vani. Ako to propadne potpisuje kod nas.
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!
- RollingPaper
- Kontakt:
-
Stabilizoni
- Kontakt:
Evo karte spustene na 5 KM za sjever. Treba ovo podrzati i animirati ljude da kupuju. Turcin bi vec u petak trebao biti u Tuzli.
Slijedeći korak bi trebao biti spuštanje zapada na 6-7 KM...Stabilizoni je napisao/la: ↑22 feb 2022, 16:54Evo karte spustene na 5 KM za sjever. Treba ovo podrzati i animirati ljude da kupuju. Turcin bi vec u petak trebao biti u Tuzli.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Ma PL BiH je skupa i 5 km da covjek dadne kada pogledas sve igru, terene...
Ali eto za nas standard 5 km je sasvim uredu.
Ulaznice trebaju biti dodatak, a ne izvor prihoda.
Uzmi koliko klubovi "zarade "od ulaznica u evropi, i koliko plate godisnje igraca. Niko ne zivi od ulaznica prosta matematika.
Meni je onako zbog stimunga zao sto nema par hiljada uvjek ljudi.
Malo je i korona umrtvila sve valjda se to pokrene.
Ali eto za nas standard 5 km je sasvim uredu.
Ulaznice trebaju biti dodatak, a ne izvor prihoda.
Uzmi koliko klubovi "zarade "od ulaznica u evropi, i koliko plate godisnje igraca. Niko ne zivi od ulaznica prosta matematika.
Meni je onako zbog stimunga zao sto nema par hiljada uvjek ljudi.
Malo je i korona umrtvila sve valjda se to pokrene.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.