FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

savatihotece
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la savatihotece » 05 sep 2012, 15:28

Rios je napisao/la:Ocekujem samo novcanu kaznu,tamo negdje do 3 hiljade km zbog desavanja protiv Slavije..Utakmice bez navijaca ne dolaze u obzir!!! Pa niti je bila ugrozena sigurnost igraca na terenu,ni sluzbenih lica,ni gostujucih navijaca,nisu se ubacivale baklje u teren,nije bilo vrijedjanja na rasnoj ni vjerskoj osnovi..Transparent regularan,izuzev onog mozda oko Nyona,ali sustina poruke je bila korektna i niko nas zbog toga ne smije kazniti!! Znaci 3 hiljade,eto eventualno 4 hiljade km zbog paljenja baklji,paljenja zastave i bacanja one jedne baklje na gostujuce navijace koja nije ni dosla do njih,ali je bacena..
Rios, zašto poistovjećuješ ponašanje koje će biti kažnjeno sa samim plaćanjem kazne ("niko nas zbog toga ne smije kazniti"). Neće oni koji su ovo zasrali platit kaznu, već će komitet otrest klupsku blagajnu. Zato pamet u glavu ako želite dobro klubu kojeg volite.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

Feudalizam
Kontakt:

Post Postao/la Feudalizam » 05 sep 2012, 15:30

Amar_TM87 je napisao/la:Serete o manijacima a ne znate kako je bilo onima sto su bili u BL kada su stijenama krenuli na nas, ne znate kako je bilo dok na himnu BiH pjevaju "Boze pravde" , ne znate kako je kad cujes povike "Ratko Mladic" i "Noz,zica, Srebrenica" .. Ja sam protiv paljenja zastave i protiv onakvih skandiranja ali sta sad hocete!? Sve na navijace koji su tu bili kada ste vi muda hladili po zimi prije nekoliko godina kada je Zeljo u kurcu bio? Fuj..

Niko ne sere po skupini nego po pojedincima, sve to sto si nabrojao je istina i ima jos toga puno ali to netreba da bude nikakvo opravdanje za stvari koje se desavaju u zadnje vrijeme, malo procitaj sastav zelje malo se okreni oko sebe ima dosta srba koji vole zelju i bosnu tu zive, ali se osjecaju nelagodno i ruzno zbog pojedinaca koji su sramota, pogledaj kolika se steta nanosi zelji kroz kazne, kroz medije i td.... platili smo kazni 20 hiljada u prva 4 kola, na ovakom vaktu kada sponzore moras moliti za svaki dinar to su ogromne pare za prva 4 kola ....

Rios

Post Postao/la Rios » 05 sep 2012, 15:36

savatihotece je napisao/la:
Rios je napisao/la:Ocekujem samo novcanu kaznu,tamo negdje do 3 hiljade km zbog desavanja protiv Slavije..Utakmice bez navijaca ne dolaze u obzir!!! Pa niti je bila ugrozena sigurnost igraca na terenu,ni sluzbenih lica,ni gostujucih navijaca,nisu se ubacivale baklje u teren,nije bilo vrijedjanja na rasnoj ni vjerskoj osnovi..Transparent regularan,izuzev onog mozda oko Nyona,ali sustina poruke je bila korektna i niko nas zbog toga ne smije kazniti!! Znaci 3 hiljade,eto eventualno 4 hiljade km zbog paljenja baklji,paljenja zastave i bacanja one jedne baklje na gostujuce navijace koja nije ni dosla do njih,ali je bacena..
Rios, zašto poistovjećuješ ponašanje koje će biti kažnjeno sa samim plaćanjem kazne ("niko nas zbog toga ne smije kazniti"). Neće oni koji su ovo zasrali platit kaznu, već će komitet otrest klupsku blagajnu. Zato pamet u glavu ako želite dobro klubu kojeg volite.
Ovo sto si citirao,ovo "da nas niko zbog toga ne smije kazniti" se odnosilo na transparent koji je bio rasiren na jugu u 2 pol. i koji je rekao da Manijaci nece zaboraviti Srebrenicu ni za kakve pare..I to je bilo gromoglasno pozdravljeno sa sjevera na kojem sam ja bio..I zasto bi nas neko kaznio sto kazemo da necemo zaboraviti genocid? Ili bi mozda neko zelio da bas to uradimo!? E pa necemo..A bio bi lud kad bi opravdavao ponasanje navijaca koje dovodi do placanja kazni,to nikako..Recimo baklje izbaciti,ne mora brate svaka tekma biti bakljada..Paljenja zastava bilo cijih takodjer..Politicke poruke i sl isto ne treba biti na stadionu..O vrijedjanjima na rasnoj,etnickoj i vjerskoj osnovi necu ni da govorim..To nikako ne smije da se cuje na Grbavici..Da je srece ne bi smijelo nigdje u BiH..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Veracruz
Kontakt:

Post Postao/la Veracruz » 05 sep 2012, 15:43

Amar_TM87 je napisao/la:Serete o manijacima a ne znate kako je bilo onima sto su bili u BL kada su stijenama krenuli na nas, ne znate kako je bilo dok na himnu BiH pjevaju "Boze pravde" , ne znate kako je kad cujes povike "Ratko Mladic" i "Noz,zica, Srebrenica" .. Ja sam protiv paljenja zastave i protiv onakvih skandiranja ali sta sad hocete!? Sve na navijace koji su tu bili kada ste vi muda hladili po zimi prije nekoliko godina kada je Zeljo u kurcu bio? Fuj..
I gdje je tu razlika ? Oni pjevaju "Boze pravde", a ovamo pjevaju "Jednu jedinu", obje himne danas neregularne u BiH, istina ta prva pogotovo nema sta raditi u BiH jer i nema veze sa ovom drzavom. Oni skandiraju "Mladicu",a ovdje "Caci". Oni skandiraju za Srebrenicu, ovamo skandiraju "ubij neki narod". Zalosno je kako Manijaci za kratko vrijeme unistise nesto sto ih je krasilo. Pa i do prije par mjeseci nisi mogao uporediti Manijake sa nekom drugom navijackom grupom u BiH jer smo bili kilometar ispred (a da i ne govorim o vremenu od prije 10 god). Dok danas ja kao bivsi Manijak i dozivotni navijac Zeljeznicara mogu staviti skoro znak jednakosti izmedju svih vecih grupa u drzavi. (moje licno misljenje).
Soy de la calle

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 05 sep 2012, 15:47

mija je napisao/la: Pa dodzi ti na JUG u kop pa to reci,ma mojne vise sranja i dodvoravanja hebale te isprike k se nama kada ko ispricao kada ti pusta pjesme mars na drinui sl.
Ti ako mislis da mi trebamo biti kao drugi navijaci tj Lesinari, Sokoli...... pa da se ne ispricamo za ovo sto se desilo, onda ne znam sta je s tobom. Ovo je za Slaviju, Borac i normalno jer nisu oni bas u rangu Zelje ni po cemu pa tako ni po navijanju s tribina, za nas ovo nije normalno i ovog nikad nije bilo do pred izbore sad i jos na to sve ce klub ispastat, moraju platit veliku sumu novca zbog navijaca i onda ti isti bi da se napravi stadion ili nesto tako, Boze sacuvaj.
Zadnja izmjena: asunsao, dana/u 05 sep 2012, 15:48, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 05 sep 2012, 15:47

Veracruz je napisao/la:I gdje je tu razlika ? Oni pjevaju "Boze pravde", a ovamo pjevaju "Jednu jedinu", obje himne danas neregularne u BiH, istina ta prva pogotovo nema sta raditi u BiH jer i nema veze sa ovom drzavom. Oni skandiraju "Mladicu",a ovdje "Caci". Oni skandiraju za Srebrenicu, ovamo skandiraju "ubij neki narod". Zalosno je kako Manijaci za kratko vrijeme unistise nesto sto ih je krasilo. Pa i do prije par mjeseci nisi mogao uporediti Manijake sa nekom drugom navijackom grupom u BiH jer smo bili kilometar ispred (a da i ne govorim o vremenu od prije 10 god). Dok danas ja kao bivsi Manijak i dozivotni navijac Zeljeznicara mogu staviti skoro znak jednakosti izmedju svih vecih grupa u drzavi. (moje licno misljenje).
Meni nije jasno koga to "Jedna si Jedina" moze vrijedjati? Nije danas himna, ali jednostavno jedna lijepa pjesma, nit koga vrijedja nit bilo sta.
Mene ni "Boze pravde" ne dotice, mada nema veze sa ovom zemljom, al eto.
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 05 sep 2012, 15:58

Veracruz je napisao/la:
I gdje je tu razlika ? Oni pjevaju "Boze pravde", a ovamo pjevaju "Jednu jedinu", obje himne danas neregularne u BiH, istina ta prva pogotovo nema sta raditi u BiH jer i nema veze sa ovom drzavom. Oni skandiraju "Mladicu",a ovdje "Caci". Oni skandiraju za Srebrenicu, ovamo skandiraju "ubij neki narod". Zalosno je kako Manijaci za kratko vrijeme unistise nesto sto ih je krasilo. Pa i do prije par mjeseci nisi mogao uporediti Manijake sa nekom drugom navijackom grupom u BiH jer smo bili kilometar ispred (a da i ne govorim o vremenu od prije 10 god). Dok danas ja kao bivsi Manijak i dozivotni navijac Zeljeznicara mogu staviti skoro znak jednakosti izmedju svih vecih grupa u drzavi. (moje licno misljenje).
Znaš šta je jedino čudno? Što vas je mnogo koji imaju po 20-tak postova i baš ste se aktivirali sad kad treba malo potpaliti vatru u našem dvorištu!

A mogu ti reći još i ovo, jednom ako si manijak, manijak si do groba, tako da ti baš nešto i ne vjerujem da si ikad i navijao za Želju!

Veracruz
Kontakt:

Post Postao/la Veracruz » 05 sep 2012, 16:02

hamo_pipa je napisao/la: Meni nije jasno koga to "Jedna si Jedina" moze vrijedjati? Nije danas himna, ali jednostavno jedna lijepa pjesma, nit koga vrijedja nit bilo sta.
Mene ni "Boze pravde" ne dotice, mada nema veze sa ovom zemljom, al eto.
A jarane, znas na sta se odnosi. Naravno da tekst nikoga ne vrijedja, ali ta himna je uglavnom priznata kod samo jednog naroda, a ujedno i nevazeca danas. Ocito to druga dva naroda shvacaju provokaciju ili sta ti ja znam sta.
pinki je napisao/la:Znaš šta je jedino čudno? Što vas je mnogo koji imaju po 20-tak postova i baš ste se aktivirali sad kad treba malo potpaliti vatru u našem dvorištu!

A mogu ti reći još i ovo, jednom ako si manijak, manijak si do groba, tako da ti baš nešto i ne vjerujem da si ikad i navijao za Želju!
Neam se ja kume sta ovdje opravdavati ili nesto slicno. Samo sam htio da kazem da je u poslijeratnom periodu Zeljo zajedno za Manijacima bio mozda i jedina svijetla tacka BH fudbala, ne uvijek po dobrim rezultatima ali se uvijek drzao neki nivo. Danas su tu rezultati, ali je ostalo otislo u neku stvar.
Soy de la calle

CARSON

Post Postao/la CARSON » 05 sep 2012, 16:11

Sabahudin Žujo podnio je danas ostavku na mjesto predsjednika Fudbalskog kluba Željezničar. Iznenadnu ostavku Žujo je članovima klupskog Predsjedništva podnio u pisanoj formi pojasnivši kako je razlog za ostavku „poslovna prezauzetost“.

Reakcije na Žujinu (iznenadnu) ostavku su podijeljene. Dok su mu neki zahvalni na angažmanu u klubu koji je nakon njegovog i povratka Amara Osima osvojio nekoliko trofeja i postao dominantan u bh. nogometu, oni koji su sretni što mu vide leđa ipak su brojniji.

Podsjećaju na njegova brojna neispunjena obećanja o izgradnji ili rekonstrukciji stadiona Grbavica koji se, kako je pričao, trebao zvati Mercedes Arena, pa je onda trebao biti građen u kooperaciji sa Slovencima po uzoru na ljubljanske Stožice, da bi se malo kasnije ispostavilo kako je, tipično za slovenske investitore u BiH, riječ o običnim varalicama.

Najavljivao je grupnu fazu Lige prvaka, igranje u grupama Europa lige, gostovanja Milana ili Galatasaraya na Grbavici, otvaranje trening centara i kampova... Ništa od toga u njegovom mandatu nije realizirano.

Tolerirao je izlaske i pijanke svojih nogometaša do duboko u noć, međusobne fizičke sukobe u kafićima koji su okončavani dolaskom policije i medicinara hitne pomoći, no zato se, nakon poraza od Maribora u pretkolu Lige prvaka, okomio na Amara Osima ui njegovu taktiku. U isto vrijeme niti u jednom od javnih istupa nije osudio skandalozno nevaspitano ponašanje svojih nogometaša na tim utakmicama.

Iako je kazao kako nije bilo nikakvih nesuglasica sa klupskim rukovodstvom, Žujinoj ostavci je prethodila žestoka svađa sa Dinom Pekićem poslije prvenstvene utakmice sa Slavijom proteklog vikenda.

Verbalni sukob Žuje i Pekića, uz povišene tonove i razmjenu teških riječi ispred službenog ulaza na stadion Grbavica, nastavljen je i na društvenoj mreži Facebook, gdje je Pekić nastavio obračun “postovima” i postavljanjem na uvid klupskog statuta. Ma šta god to značilo

Ipak, teško je reći da se Žujo odlučio na pisanu ostavku zbog sukoba sa Pekićem, iako je malo čudno da se na takav korak odlučio u vrijeme dok je Amar Osim van Sarajeva, na kratkom odmoru na Jadranu.

Razloge njegovog odlaska treba prije svega tražiti u lošem finansijskom stanju u klubu u kojem su do sada jedini novac donosili Amar Osim (iz vlastitog džepa), nešto svojim angažmanom upravo Žujo dok je ostatak stizao od obeštećenja u inozemstvo transferiranih igrača.

Nije tajna da je Žujo dugo bio nezadovoljan angažmanom članova klupske uprave, odnosno članova klupskog Predsjedništva koji nisu bili u stanju u klub donijeti “ni dvije hiljade maraka”. Smetao mu je, također, i sve jači uticaj političkih stranaka u i oko kluba, posebice izražen pred predstojeće lokalne izbore.

O Žujinoj ostavci raspravljat će se u četvrtak na sjednici klupskog Predsjedništva. Rano je govoriti o eventualnim kandidatima za njegovog nasljednika, no ako je slušati glas navijača, onda je favorit za preuzimanje te dužnosti nekadašnji nogometaš ovoga tima, danas bankar Almir Gredić. (N.H.)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 05 sep 2012, 16:13

Veracruz je napisao/la:
prvo bih te podsjetio da se nekoliko dana pred proslavu titule se nije znalo hoće li biti kopa uopšte, i veliki problemi su trajali haman godinu i po dana prije toga s manjim prekidima. sjeti se prošle utakmice sa slavijom i kakve su scene bile na njoj, iako potpuno nevezane za nacionalizam.

drugo, porediti bože pravde koja je himna jedne druge zemlje, i jednu jedinu koja je bila zvanična himna ove zemlje (i u kojoj nema nijedne uvredljive riječi za bilo koju naciju, ako ne smatramo uvredom samu činjenicu da bosna i hercegovina postoji :roll: ) je u najmanju ruku neukusno.

treće, također je krajnje neukusno porediti cacu sa mladićem, iako je i on ratni zločinac, pa postoje valjda neke gradacije, pobogu.

i četvrto, pa valjda ima nešto i u kontinuitetu ponašanja kroz godine i decenije da bi mogao sad staviti znak jednakosti između nas, ultrasa mostar i lešinara?

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 05 sep 2012, 16:20

http://zaslike.com/files/l7r1emq6kaig845a9ipq.png" onclick="window.open(this.href);return false;

;) ;)
Zadnja izmjena: nime_tm87, dana/u 05 sep 2012, 16:26, ukupno mijenjano 1 put.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 sep 2012, 16:23

Nime postavi samo link !

Edituj se.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Veracruz
Kontakt:

Post Postao/la Veracruz » 05 sep 2012, 16:34

@chvila

Iskren da budem, ja od sredine 2009. godine nisam krocio na Grbavicu, ne znam sta se nakon toga desava na jugu, a i nije me ni zanimalo. Znam da je par puta mogao da bude "raspad sistema", ali i to sam vise slucajno cuo od raje. Neda mi se vise pisati ni o pjesmama, ni o zlocincima jer nije mjesto za to (samo da kazem da je mene najvise zaprepastilo to sto je na istoj tribini razvucen transparent putem kojeg' se osudjuje zlocin, a nedugo nakon toga se skandiralo covjeku koji vrsio zlocine). Sto se tice tvoje zadnje recenice, sve zavisi od daljnjeg razvoja situacije, ili jednostavnije receno, sve je na Manijacima.
Soy de la calle

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 05 sep 2012, 16:39

I dalje mlatite u praznu slamu .Zastava jeste zapaljena,skandiralo se Cacino ime i sta sad..jbt ko da nas docekuju sa cvijecem.Po Sirokom pucaju,to nema veze.Pod Bijelim Brijegom publika ganja igrace Veleza,ma nema veze.U Banja Luci jure te sa kamenjem,sudiju gadjau kamenjem,ma nema veze.U I.Sarajevo ulijecu u teren navijaci udaraju igrace,nema veze.Pjevaju nije Bosna nasa drzava,to su pravi Bosanci i nema veze.Oni dole pjevaju da hebu Bosnu i Federaciju i to nema veze.E Manijaci zapalili zastavo drzave koja je izvrsila agresiju na NASU JEDINU ,e to ima veze.Nikad mi drzave necemo imati sve dok mi ceh placamo.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 05 sep 2012, 16:42

Sto se tice Zuje..hvala njemu na njegovom trudu,al nama neko treba ko ce 24 sata biti vezan za nasu svetinju.

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 05 sep 2012, 16:45

Veracruz je napisao/la:@chvila

Iskren da budem, ja od sredine 2009. godine nisam krocio na Grbavicu, ne znam sta se nakon toga desava na jugu, a i nije me ni zanimalo. Znam da je par puta mogao da bude "raspad sistema", ali i to sam vise slucajno cuo od raje. Neda mi se vise pisati ni o pjesmama, ni o zlocincima jer nije mjesto za to (samo da kazem da je mene najvise zaprepastilo to sto je na istoj tribini razvucen transparent putem kojeg' se osudjuje zlocin, a nedugo nakon toga se skandiralo covjeku koji vrsio zlocine). Sto se tice tvoje zadnje recenice, sve zavisi od daljnjeg razvoja situacije, ili jednostavnije receno, sve je na Manijacima.
Ako nisi krocio vec 3 godine ,znaci da te ne zanima nista u vezi zelje i manijaka i koji k... imas pisati i pametovati.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 05 sep 2012, 16:48

Drz se ti haveru pozorista,kina i ostalih manifestacija :lol:

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 05 sep 2012, 16:53

damirfile je napisao/la:

Ako nisi krocio vec 3 godine ,znaci da te ne zanima nista u vezi zelje i manijaka i koji k... imas pisati i pametovati.
A ako ti mislis da je Zeljo samo oni sto su na Jugu grdno se varas.Ima nas bolesnika i na drugim tribinama ili i kod kuce al volimo Zelju vise vec pola Juga.Naravno nikada ne stavljam u isti kos al ono skandiranje i onako ponasanje mene kao navijaca Zeljeznicara i kao bivsega borca ARBiH je stid pa ti pricaj sta te je volja.Al eto dosla takva vremena :oops: :oops: :oops:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

BlingBling
Kontakt:

Post Postao/la BlingBling » 05 sep 2012, 16:53

Trening 18:00
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!

Veracruz
Kontakt:

Post Postao/la Veracruz » 05 sep 2012, 17:11

damirfile je napisao/la: Ako nisi krocio vec 3 godine ,znaci da te ne zanima nista u vezi zelje i manijaka i koji k... imas pisati i pametovati.
Dok sam ja stajao na tribini, ti i tvoji vrsnjaci niste mogli bez pratnje uci na stadion. Naucio sam da se kontrolisem, pa ti necu odgovoriti.
Klub nece daleko dogurati ako se stvari budu odvijale u ovom smijeru, Ivica se bori da neke stvari u ligi dovede u red i onda mu njegovi navijaci zabijaju noz u ledja. Neki ce se smijati na ovo, ali upitno je do kada ce Amar imati zivaca za sve ovo, a i razlog Zujine iznenadne ostavke je u najmanju ruku sumnjiv. Ovo je ujedno i moja posljednja poruka na ovoj temi s' obzirom da ovaj gore kaze da ne smijes ni pisati ako nisi tek dosao sa utakmice. Vozdra!
Soy de la calle

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Pablo11 i 17 gostiju.