Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

0oo0
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la 0oo0 » 24 jan 2013, 20:39

thuglife je napisao/la:Išao sam u teretanu nekih 5-6 mjeseci, i nisam osjetio nikakv veći progres. Sad sam na pauzi pa ću opet krenuti.
Jos sam i radio sa vecim tezinama, do cega je?
1 pitanje: Zašto si odusto, tj. pauzirao.
Progres na izgledu se ne može ni osjetit za 5 mjeseci osim u iznimim situacijama (premršave osobe i gojazne osobe)
A i sam kažeš da si povećavao kilaže, zar to nije napredak? Povećanje kilaže = povećanju snage => povećanje mišića, al to ne ide preko noći. Plus ko što si napisao jeo si "sve što ti padne pod ruku" tako da uz takvu ishranu nećeš osjetiti napredak u izgledu ni za 2 godine :) Ishrana + trening = napredak a samo trening je vrlo spori napredak al ga ima :) I naravno ne pauziraj već treniraj i biće progresa :) Sretno!
🔵⚪

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 24 jan 2013, 20:59

Bosniacum Lilium je napisao/la: sklekovi su sad za tebe majka
Sklekovi su tu, rade se. ;)
0oo0 je napisao/la: Ja da sam na tvom mjestu počeo bih samo sa bučicama (vrlo male kilaže, dok svaku vježbu ne naučiš pravilno izvesti) i vježbama sa svojim tijelom (sklekovi, vratilo, propadanje). Sretno!
Hvala, svaki savjet je dobro došao. Bučice ću sebi nabaviti, a i ove vježbe radim. ;)
Bosniacum Lilium je napisao/la:ma 15 godina. Jos mu kosti rastu. Samo da zezne hrskavicu. Bolje ti je upisi plivanje, neki sport (fudbal,kosarka,rukomet) ako imas nekog predznanja :lol: Ma tebi je sad najbolje da radis s vlasitim tijelom
To mene yebe druže sudija. :mrgreen:

Znači ostajem još na sklekovima, trbušnjacima, zgibovima..
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 jan 2013, 21:06

i kreni oko 18te, 19te u teretanu, taman ti je, nemas gdje Bgm. Jedino ako sebi da zeznes zglobove.

@ za ostale pametnjakovice

Sad ce se javit neko i reci da je to laz i da ti nece biti nista sa zglobovima i hrskavicom :lol:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Trooper
Kontakt:

Post Postao/la Trooper » 24 jan 2013, 21:33

Imam 17 godina viskon 187 cm i imam 82 kg. Idem u teretanu nekih 4-5 mjeseci i dosta sam napredovao, nema šta :D Imam od rođenja problem s desnim ramenom tj. nemam čitav rameni zglob pa mi je samim tim komplet desna strana tijela slabija (osim nogu ofc :D ). Zanima me kako da nabijem što više mase na to desno rame, radim ja sve živo za ramena; smitova, bučice, arnoldova, srednje, prednje, zadnje ... :mrgreen: Nikakvi proteini ili neka "hemija" ne dolazi u obzir, jednostavno nije to za mene xD Na nogama sam među najjačim u gym, fakat tu mogu izgurat šta god hoć bilo na listovim bila to presa, čučanj ili pak ona opružanja nogu :D Eto samo me zanima savjet vas iskusnijih šta treba da radim :mrgreen:

P.S

Zbog ramena ne smijem radit zgibove i te vježbe u kojima se visi

P.P.S

Kako je najlakše skinut one "jastučiće" s bokova ? Imam ih malo a nemam stomaka :mrgreen: pomaže li išta onaj pojas za stomak ?

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 24 jan 2013, 21:36

@Semsudine, 15 godina, na plivanje, vjeruj mi. plivaj godinu dana, ako imaš gdje naravno i u 17-toj ćeš izgledati ko ja :P

Plivanje pokreće svaki mišić i to nečeš zažaliti ako pokušaš ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 24 jan 2013, 22:30

Šta brat Gunner kaže, to se poštuje. :lol:

Kontao sam i ja to, ne bi bilo loše, iskreno, sramota me, bazen Hotela Tuzla mi pred nosom ovdje, nisam 3 puta otišao kako treba. :roll:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 25 jan 2013, 04:51

Ma samo pravilno radi i nemoj ledja pretrpavat, izbjegavaj teske vjezbe za donja ledja i to je to. Evo i meni je 15 ali ima me masala 182 82 kg :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 jan 2013, 15:23

Trooper je napisao/la:Imam 17 godina viskon 187 cm i imam 82 kg. Idem u teretanu nekih 4-5 mjeseci i dosta sam napredovao, nema šta :D Imam od rođenja problem s desnim ramenom tj. nemam čitav rameni zglob pa mi je samim tim komplet desna strana tijela slabija (osim nogu ofc :D ). Zanima me kako da nabijem što više mase na to desno rame, radim ja sve živo za ramena; smitova, bučice, arnoldova, srednje, prednje, zadnje ... :mrgreen: Nikakvi proteini ili neka "hemija" ne dolazi u obzir, jednostavno nije to za mene xD Na nogama sam među najjačim u gym, fakat tu mogu izgurat šta god hoć bilo na listovim bila to presa, čučanj ili pak ona opružanja nogu :D Eto samo me zanima savjet vas iskusnijih šta treba da radim :mrgreen:

P.S

Zbog ramena ne smijem radit zgibove i te vježbe u kojima se visi

P.P.S

Kako je najlakše skinut one "jastučiće" s bokova ? Imam ih malo a nemam stomaka :mrgreen: pomaže li išta onaj pojas za stomak ?

Bitno za napredak bio kojeg misica je ono boldirano ;) Bez proteina ces napredovati jedan period ,pa ces primejtiti da nema vise napredovanja .Ne govorim ti da kupujes,kante,kutije ali pazi da jedes barem neke stvari.

Zadnje pitanje ;)Teg od 15 kg u ruku,i naginji se sa jedne na drugu stranu..Imas te vjezbe na netu ,samo ih potrazi.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 25 jan 2013, 15:30

Bosniacum Lilium je napisao/la:

Sad ce se javit neko i reci da je to laz i da ti nece biti nista sa zglobovima i hrskavicom :lol:
nije da pametujem, al imam prijatelja 96godiste, ide u teretano malo vise od dvije godine
kad bi ga prvi put vidio nebi vjerovao da ima 17 godina
da je imao kakvih problema nebih rekao, jer se s njim druzim odavno

sto fali da ide u teretanu, neka radi vjezbe za noge, i neka se pocne baviti sportom, fudbal, to bi odlicno za njega bilo

vidio si i sam neke fudbalere, recimo Romelu Lukaku kakav je bio dok je bio u Anderlechtu

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 25 jan 2013, 16:14

QUARESMA 18<<< je napisao/la:

nije da pametujem, al imam prijatelja 96godiste, ide u teretano malo vise od dvije godine

sto fali da ide u teretanu, neka radi vjezbe za noge, i neka se pocne baviti sportom, fudbal, to bi odlicno za njega bilo

vidio si i sam neke fudbalere, recimo Romelu Lukaku kakav je bio dok je bio u Anderlechtu
Pa normalna stvar. Pogledaj program koji srednjoskolski timovi Americkog fudbala koriste, kosarkasi ili hrvaci

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 25 jan 2013, 19:15

slika

Samo vježbajte :mrgreen: .

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 jan 2013, 01:06

slika
1946

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 26 jan 2013, 01:15

za ovu djecicu, ostavite se teretane. zavisi od osobe do osobe, meni je jaran krenuo tako mlad u 7 razredu osnove godine, pa stagnirau u rastu. jest on porastao, ali je ostao manji u odnosu na vrsnjake.

Sta ce ti misici u 15oj godini?

sto rece forumas iznad, ufati se plivanja, piletine, hrane koja ima dosta proteina. Kikiriki puter, ukusan a pun proteina, dobar je pravo.

Razvijajte se kako je priroda odredila :)

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 26 jan 2013, 10:50

Edin.- je napisao/la:za ovu djecicu, ostavite se teretane. zavisi od osobe do osobe, meni je jaran krenuo tako mlad u 7 razredu osnove godine, pa stagnirau u rastu. jest on porastao, ali je ostao manji u odnosu na vrsnjake.

sto rece forumas iznad, ufati se plivanja, piletine, hrane koja ima dosta proteina. Kikiriki puter, ukusan a pun proteina, dobar je pravo.

Ostao je mali jer mu je otac bio mali to nema veze s tegovima jedino ako nije sjebo kicmu. A kikiriki puter je najlosiji protein ubjedljivo u hrani odnosno u poređenju sa ostalim izvorima najmanje kvalitete ima.

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 26 jan 2013, 11:51

Edin.- je napisao/la:za ovu djecicu, ostavite se teretane. zavisi od osobe do osobe, meni je jaran krenuo tako mlad u 7 razredu osnove godine, pa stagnirau u rastu. jest on porastao, ali je ostao manji u odnosu na vrsnjake.
Ziva istina,ja sam rano poceo sa teretanom,pocetkom 7 razreda(radio 4 godine),i mogu reci da sam od tada porastao nevjerovatnih 2-3 cm.Tad sam bio visok 1,74m,a moja trenutna visina je 1,76 m.Pored toga,za par godina(meni je sad 23),jave se posljedice tog preranog opterecavanja organizma(prije svega kicme).
Zato preporuka svim mladima koji misle se bavit time,da sacekaju da im se organizam u potpunosti razvije,najbolje posle 20 god,i nek onda pocnu radit,ali naravno po najboljim programima a ne samovoljno i na svoju ruku.
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 jan 2013, 11:58

Visina djeteta nema nista sa teretanom ;) ;)Kakva familija takva djeca,Chromosom xy ;) Otac bez kose,sanse za djete 50% da bude bez ;) Otac malen,Mama malena,Djed povelik,sansa da djete bude na djeda ;)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 26 jan 2013, 12:09

QUARESMA 18<<< je napisao/la:

pa jesi ti vidio fudbalere inace? E moj jarane, znas ti da se kroz noge najvise oslobadja testosteron. Fudbaleri ce imati bilo kakvu definiciju iako ne idu u teretanu. Nema sad problema, ali imat ce ih kad tad. Plivanje je zakon ba. Ima vremena da dize zeljezo. Ali ljudi ne shvataju. Izgleda da se ne ide u teretanu da budes zdrav, ide se ono samo da budes napuhanko bez zrna kuveta :roll:
peppo_owen je napisao/la:
Ziva istina,ja sam rano poceo sa teretanom,pocetkom 7 razreda(radio 4 godine),i mogu reci da sam od tada porastao nevjerovatnih 2-3 cm.Tad sam bio visok 1,74m,a moja trenutna visina je 1,76 m.Pored toga,za par godina(meni je sad 23),jave se posljedice tog preranog opterecavanja organizma(prije svega kicme).
Zato preporuka svim mladima koji misle se bavit time,da sacekaju da im se organizam u potpunosti razvije,najbolje posle 20 god,i nek onda pocnu radit,ali naravno po najboljim programima a ne samovoljno i na svoju ruku.
evo nisam ni vidio ovaj post, ali posto se meni ne vjeruje vise zbog pojedinih pridoslica, evo sta vam kaze momak iz prve ruke, a sto i ja znam, i sto zna 90% raje.

A teretana nema veze s visinom, ali treba se klonit odredjenih vjezbi. I mene je teratana izvukla par cm :)

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 26 jan 2013, 12:44

Bosniacum Lilium je napisao/la: pa jesi ti vidio fudbalere inace? E moj jarane, znas ti da se kroz noge najvise oslobadja testosteron. Fudbaleri ce imati bilo kakvu definiciju iako ne idu u teretanu. Nema sad problema, ali imat ce ih kad tad. Plivanje je zakon ba. Ima vremena da dize zeljezo. Ali ljudi ne shvataju. Izgleda da se ne ide u teretanu da budes zdrav, ide se ono samo da budes napuhanko bez zrna kuveta :roll:
Eh vidiš, ja zbog zdravlja hoću da idem u teretanu. Ovako sam žgoljav, slabašan. Hoću da idem da izgledam malo ljepše, ali i da se lijepo razvijem. Možda sam ipak još premlad, ali definitvno ne bih išao u teretanu da bih slikao mišiće i stavljao slike po društvenim mrežama, već isključivo zbog sebe i svog tijela. ;)
Zadnja izmjena: Semsudin, dana/u 26 jan 2013, 12:50, ukupno mijenjano 1 put.

patriot
Kontakt:

Post Postao/la patriot » 26 jan 2013, 12:50

ja sam tek poceo koristiti l-karnitin, u tecnom stanju, pola prije, pola poslije treninga, posto zelim da smrsam a za nekih mjesec sam skinuo tek cirka 3-4kg prirodno, pa eto kazu da je ovaj l-karnitin dosta dobar, jel ga neko jos koristi!?
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 26 jan 2013, 13:13

Semsudin je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la: pa jesi ti vidio fudbalere inace? E moj jarane, znas ti da se kroz noge najvise oslobadja testosteron. Fudbaleri ce imati bilo kakvu definiciju iako ne idu u teretanu. Nema sad problema, ali imat ce ih kad tad. Plivanje je zakon ba. Ima vremena da dize zeljezo. Ali ljudi ne shvataju. Izgleda da se ne ide u teretanu da budes zdrav, ide se ono samo da budes napuhanko bez zrna kuveta :roll:
Eh vidiš, ja zbog zdravlja hoću da idem u teretanu. Ovako sam žgoljav, slabašan. Hoću da idem da izgledam malo ljepše, ali i da se lijepo razvijem. Možda sam ipak još premlad, ali definitvno ne bih išao u teretanu da bih slikao mišiće i stavljao slike po društvenim mrežama, već isključivo zbog sebe i svog tijela. ;)
To se postuje. Radi neke lagane vjezbice da ne stetis zglobove, ali opet moja prva preporuka je plivanje. Nema nikakvog opterecenja na zglobove a razvijas se prirodno

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.