Kvalifikacije za Eurobasket 2011
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
- majestic24
- Kontakt:
Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2011
Da li smo mi najslabija cetvtoplasirana ekipa u kvalifikacijama u ove 3 grupe. Ustvari nismo,pregledao sam. Mi ili Latvija. Imamo isti omjer. Ako ide 6 u baraz,znaci 3 posljednje ekipe u svakoj grupi ispadaju i jedna cetvrtoplasirana. Latvija i Bosna imaju omjer 3/5,dok Poljska ima 4/4.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Latvija ima najlosiju kos razliku...Tako da mi idemo...Kako god se okrene..Ili 6 ili 10...majestic24 je napisao/la:Da li smo mi najslabija cetvtoplasirana ekipa u kvalifikacijama u ove 3 grupe. Ustvari nismo,pregledao sam. Mi ili Latvija. Imamo isti omjer. Ako ide 6 u baraz,znaci 3 posljednje ekipe u svakoj grupi ispadaju i jedna cetvrtoplasirana. Latvija i Bosna imaju omjer 3/5,dok Poljska ima 4/4.
Nema B divizije kao sto sam i rekao na pocetku, ukida se...
Zadnja izmjena: neno#4, dana/u 30 avg 2010, 13:38, ukupno mijenjano 1 put.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
O moj Bože, patnje se nastavljaju. 

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
U baraž idu svi, pa i mi
Trijumf nad Makedonijom slaba nam je utjeha za treći uzastopni neodlazak na EP
Sa sinoćnjeg meča: Naši bolji od Makedonaca (Foto: S. Saletović) Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trijumfalno je završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, savladavši u posljednjem kolu grupe B Makedoniju sa 83:71.
No, kako ta dva boda nisu promijenila ništa dramatično (izuzev što su nas izbacila na četvrtu, umjesto petu poziciju u grupi), malobrojnim gledaocima u dvorani "Mirza Delibašić" vjerovatno bi bilo zanimljivije ono što nam je po završetku meča rekao zvaničnik makedonskog saveza, istvoremeno i predsjednik Takmičarske komisije Evropske košarkaše federacije (FIBA Europe).
Naime, odlučeno je da će svih deset selekcija iz kvalifikacija (pet direktno ide na EP), uključujući i BiH, iduće godine razigravati za posljednjeg putnika u Litvaniji.
Što se tiče sinoćnjeg duela, u koji su Makedonci ušli bez povrijeđenog ponajboljeg igrača Todora Gečevskog, početak je pripao gostima (2:9, 13:21), posebno njihovim centrima Peri Antiću i Predragu Samardžiskom.
"Trojkom" Nihada Đedovića i polaganjem Ratka Varde prvi put smo stigli do vodstva (34:32). Finiš prvog dijela pripao je našem timu (40:34).
Posebno su efikasni bili Đedović (11), Edin Bavčić (9), Varda (8 poena, 7 skokova), dok je plej Aleksej Nešović imao čak šest skokova (do kraja 7 uz 4 asistencije). Antić je predvodio goste sa 13 poena.
U nastavku, vodili smo i sa plus 18 (82:64) i mirno priveli meč kraju. No, slaba nam je to utjeha, jer smo treći put zaredom kvalifikacije završili bez EP-a.
Trijumf nad Makedonijom slaba nam je utjeha za treći uzastopni neodlazak na EP
Sa sinoćnjeg meča: Naši bolji od Makedonaca (Foto: S. Saletović) Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trijumfalno je završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, savladavši u posljednjem kolu grupe B Makedoniju sa 83:71.
No, kako ta dva boda nisu promijenila ništa dramatično (izuzev što su nas izbacila na četvrtu, umjesto petu poziciju u grupi), malobrojnim gledaocima u dvorani "Mirza Delibašić" vjerovatno bi bilo zanimljivije ono što nam je po završetku meča rekao zvaničnik makedonskog saveza, istvoremeno i predsjednik Takmičarske komisije Evropske košarkaše federacije (FIBA Europe).
Naime, odlučeno je da će svih deset selekcija iz kvalifikacija (pet direktno ide na EP), uključujući i BiH, iduće godine razigravati za posljednjeg putnika u Litvaniji.
Što se tiče sinoćnjeg duela, u koji su Makedonci ušli bez povrijeđenog ponajboljeg igrača Todora Gečevskog, početak je pripao gostima (2:9, 13:21), posebno njihovim centrima Peri Antiću i Predragu Samardžiskom.
"Trojkom" Nihada Đedovića i polaganjem Ratka Varde prvi put smo stigli do vodstva (34:32). Finiš prvog dijela pripao je našem timu (40:34).
Posebno su efikasni bili Đedović (11), Edin Bavčić (9), Varda (8 poena, 7 skokova), dok je plej Aleksej Nešović imao čak šest skokova (do kraja 7 uz 4 asistencije). Antić je predvodio goste sa 13 poena.
U nastavku, vodili smo i sa plus 18 (82:64) i mirno priveli meč kraju. No, slaba nam je to utjeha, jer smo treći put zaredom kvalifikacije završili bez EP-a.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Taj se baraz igra nekoliko dana prije EP-a ?
i jos jedno pitanje..
Mogu li se opet praviti spiskovi ili moraju igrati ovi igraci sto su igrali u ovim kvalifikacijama ?
Kad bi igrali Teletovic, Kikanovic, Ikonic, Vasiljevic i Gordic mozda bi smo i mogli nesto uradit
i jos jedno pitanje..
Mogu li se opet praviti spiskovi ili moraju igrati ovi igraci sto su igrali u ovim kvalifikacijama ?
Kad bi igrali Teletovic, Kikanovic, Ikonic, Vasiljevic i Gordic mozda bi smo i mogli nesto uradit

Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
koliko ja znam napraviće se novi spisak poslije izvlačenja grupa za baraž.EdinTM87 je napisao/la:Taj se baraz igra nekoliko dana prije EP-a ?
i jos jedno pitanje..
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
- majestic24
- Kontakt:
Na Kikanovica nemamo sta racunati,on ce popusiti suspenziju na 2 godine zbog dopinga. Definitivno Ikonica i Teletovica treba vratiti u repku,takodjer i jednog centra jer onaj Jazvin je ko bandera.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Kikan je kaznjen na 8 mjeseci...majestic24 je napisao/la:Na Kikanovica nemamo sta racunati,on ce popusiti suspenziju na 2 godine zbog dopinga. Definitivno Ikonica i Teletovica treba vratiti u repku,takodjer i jednog centra jer onaj Jazvin je ko bandera.
sto nebi zvali adnana hodzica, ima dobre statistike u ncaa-ligi. i kod njemaca igra elias harris iz ncaa, a oni igraju na sp-u.
Sva sreca pa ti INFORMISAN, eto Kikana nazad u februaru caremajestic24 je napisao/la:Na Kikanovica nemamo sta racunati,on ce popusiti suspenziju na 2 godine zbog dopinga. Definitivno Ikonica i Teletovica treba vratiti u repku,takodjer i jednog centra jer onaj Jazvin je ko bandera.

Messi zipa, eto Spahe ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Stim sto harris igra za jedan od najacih collega u usa...A ovaj drugi upravo suprotno...Krupalija,ikonic,mirza,opacak,i mozda zimic kao 3 centar...dino-92 je napisao/la:sto nebi zvali adnana hodzica, ima dobre statistike u ncaa-ligi. i kod njemaca igra elias harris iz ncaa, a oni igraju na sp-u.
Ma evo jedan pofin spisak:
Plejmejkeri - Gordic, Nesovic, Vasiljevic.
Bekovi - Djedovic, Domerkant, Kojadinovic (samo da popuni mjesto)
Niska krila - Ikonic, Milosevic, Durasovic.
Krilni centri - Teletovic, Bavcic, Bajramovic.
Centri - Varda, Kikanovic, Zimic ili Jazvin (samo da popune mjesto)
Nismo losi vako, vjerovatno se pola se nece odazvat, al ovo je najbolje sto imamo!
Nismo losi vako, vjerovatno se pola se nece odazvat, al ovo je najbolje sto imamo!
Pa ako cemo realno, jedini za kojeg se spekulisalo odavdje da se nije htio odazvati je Teletovic, a ovi ostali il su igrali ove kvalifikacije ili ih je nesto drugo sprijecilo, gordic se npr. povrijedio, kikan doping afera itd. Mislim da bi mogli imati ovaj tim na okupu ukoliko bude malo sreceEdinTM87 je napisao/la:Ma evo jedan pofin spisak:

Vasiljevic i Ikonic jos nisu htjeli. Sa ovim timom bi mogli na EP.guber90 je napisao/la:Pa ako cemo realno, jedini za kojeg se spekulisalo odavdje da se nije htio odazvati je Teletovic, a ovi ostali il su igrali ove kvalifikacije ili ih je nesto drugo sprijecilo, gordic se npr. povrijedio, kikan doping afera itd. Mislim da bi mogli imati ovaj tim na okupu ukoliko bude malo sreceEdinTM87 je napisao/la:Ma evo jedan pofin spisak:
Nismo losi vako, vjerovatno se pola se nece odazvat, al ovo je najbolje sto imamo!.
Eventualno ako bi se okupila ova ekipa:
PG: Gordic, Princ(posto Sale vjerovatno nece), Nesovic
SG/SF: Domercant, Djedovic, Ikonic, Opacak
PF: Teletovic, Bavcic
PF/C: Bajramovic
C Varda, Kikanovic (ako uhvati formu, vidio sam Gonluma nakon dvije godine suspenzije korektno igra, ako i ovaj bude radio mozda ostane u formi)
Onda bi se imala neka sansa, sve ostalo je iluzorno pricati..I naravno da svi dodju i daju sve od sebe...
C Varda, Kikanovic (ako uhvati formu, vidio sam Gonluma nakon dvije godine suspenzije korektno igra, ako i ovaj bude radio mozda ostane u formi)
Onda bi se imala neka sansa, sve ostalo je iluzorno pricati..I naravno da svi dodju i daju sve od sebe...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- Slatinash_7
- Kontakt:
Halilovic mora igrat ja doso sad iz Tuzle da ga podrzimneno#4 je napisao/la:Eventualno ako bi se okupila ova ekipa:

Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
- Facasplaca
- Kontakt:
Hoce li meni neko reci zbog cega Ikonic nece da igra za nas?
I hoce li Kikanovic imati dozvolu igranja u barazu zbog one doping afere?
Fin tim ako uspijemo dopeljati ikonu, kikana i teletovica
Sto se tice Ikonica ne znam mislio sam da je radi povrede, ali ocito pogrijesio.Facasplaca je napisao/la:Hoce li meni neko reci zbog cega Ikonic nece da igra za nas?
Nevidim razlog sto ne bi kikanovic mogao da se prikljuci, suspendovan je do februara iduce godine, odnosno na 8 mjeseci, kada istekne suspenzija mislim da nece biti nikakvih problema.
Igraci koji imaju pravo nastpa za BiH i koji se mogu smatrati manje-vise igracima za Reprezentaciju su:
pozicija 1: Gordic, Vasiljevic, Nesovic,Bremer, Jovanovic,Hodzic
pozicija 2:Domercant, Djedovic,Ikonic ( izmedju 2 i 3 )
pozicija 3:Hukic, Tuljkovic, Opacak, Milosevic, Djurasovic ( izmedju 3 i 4 )
pozicija 4: Bajramovic, Teletovic, Bavcic,Stevic
pozicija 5: Varda, Kikanovic, Jazvin, Rizvic
E sad od ovih zaboravimo Vasiljevica, Hukica i Stevica( nece da igraju ), Bremera ( ne mogu 2 stranca igrati ), Hodzica,Jovanovica,Milosevica,Rizvica i Djurasovca ( realno nemaju kvalitet ).
E to sto ostane je nasa najbolja ekipa ( ako se svi odazovu ), Dakle:
Gordic, Nesovic, Domercant, Djedovic,Ikonic, Opacak, Tuljkovic, Bajramovic,Teletovic, Bávcic, Varda, Kikanovic, Jazvin
To je 13 igraca, ovo je nazalost samo jedan tim malo iznad Evropskog prosjeka i pitanje je da li bi i sa ovi timom otisli na Evropsko prvenstvo. Ja mislim da ne bi. Nazalost to je nasa realnost sa timom koji trenutno imamo
pozicija 1: Gordic, Vasiljevic, Nesovic,Bremer, Jovanovic,Hodzic
pozicija 2:Domercant, Djedovic,Ikonic ( izmedju 2 i 3 )
pozicija 3:Hukic, Tuljkovic, Opacak, Milosevic, Djurasovic ( izmedju 3 i 4 )
pozicija 4: Bajramovic, Teletovic, Bavcic,Stevic
pozicija 5: Varda, Kikanovic, Jazvin, Rizvic
E sad od ovih zaboravimo Vasiljevica, Hukica i Stevica( nece da igraju ), Bremera ( ne mogu 2 stranca igrati ), Hodzica,Jovanovica,Milosevica,Rizvica i Djurasovca ( realno nemaju kvalitet ).
E to sto ostane je nasa najbolja ekipa ( ako se svi odazovu ), Dakle:
Gordic, Nesovic, Domercant, Djedovic,Ikonic, Opacak, Tuljkovic, Bajramovic,Teletovic, Bávcic, Varda, Kikanovic, Jazvin
To je 13 igraca, ovo je nazalost samo jedan tim malo iznad Evropskog prosjeka i pitanje je da li bi i sa ovi timom otisli na Evropsko prvenstvo. Ja mislim da ne bi. Nazalost to je nasa realnost sa timom koji trenutno imamo
FKS❤️1946
Svaka cast momcima, iako smo zauzeli 4 poziciju koja je daleko ispod nasih ocekivalja ja sam zadovoljan. Momci su se borili i ginuli na terenu. Kolko su puta se samo bacili za loptu i vidi se da im je stalo do uspijeha. Nama je samo jedno falilo i sigurno bi se plasirali na EP a to je sreca. Nikako, ama bas nikako nismo imali srece u ovim kvalifikacijama. Kad pogledam citav rasplet tj. sve nase utakmice samo smo trebali izgubit onu u Ukrajini, ostale smo sve bili na -3 tj. blizu pobjede i onda se desi to da nas sreca nausti kad je najvise trebamo. Plus kad dodamo u kakvim su uslovima radili nasi momci ovo je super. Sad nek se ovi papci Teletovic, Ikonic i Hukic vrate i da osvjetle nasu kosarku, zar je samo bitan im licni interes??? Ja ne razumijem takve ljude, ova drzava im je sve dala a oni ovako vracaju. Skontao bi nekako da su rodjeni u nekoj drugoj drzavi i da nisu neki patrioti pa i neduguju drzavi tj. reprezentaciji. Zato molim Hukica, Ikonica i Teletovica da se vrate i da se svi igraci odazovu, jer oni su jedini koji mogu donijeti radosti ovom narodu nasem koji je napacen trenutno. Oni su ti koji opet mogu biti ponosni dio naseg sporta koji nema nikakve uspjehe. MOLIM VAS JOS JEDNOM!
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.