Vaha uoči Zagreba: Sve osim pobjede će me razočarati
Vahid Halilhodžić trenutačno je jedna od najtraženijih osoba u Maksimirskoj 128. I stoga je danas bilo dinamično u klupskim prostorijama. S Vahom razgovarali i novinari i obožavatelji od kojih je na poklon dobio i dres sa svojim imenom. A između svih tih intervjua „ugurala“ se i koneferencija za novinare na kojoj je trener progovorio o nedjeljnom gradskom derbiju u Maksimiru. Dinamo očekuje Zagreb, a ulaz na utakmicu (početak u 19h) je besplatan za sve gledatelje.
- Ova euforija me malo zatekla, no u svakom slučaju događa mi se puno finih stvari, ali poznajem nogomet i ne zavaram se, treba biti hladne glave, a ovakvi su lijepi trenuci rijetki – rekao je odmah na početku te upozorio kako se borba za dobre rezultate nastavlja.
- Teško se vratiti nakon velikog emocionalnog pražnjenja u normalu. Poslije euforije često dolazi razočaranje, a nedjeljna utakmica je lijepa zamka za nas, zato joj pristupam s puno pozornosti. I sve osim pobjede će me razočarati! – naglašava Vaha nakon čega se osvrnuo i na sastav ekipe u nedjelju.
- Otkako sam došao u Maksimir nisam isprobao samo Barbarića, dobit će i on prigodu, a protiv Zagreba za sastav konkurira i slovački napadač Jakub Sylvester. Dečko ima dobar njuh za gol i doprinjet će našoj realizaciji – otkrio je Halilhodžić dodavši kako se nakon pobjede nad Villarrealom bacio i na gledanje Zagrebovih snimki utakmica.
- Vidio sam nekoliko igrača koji zaslužuju pozornost, no bez obzira s kime Zagreb nastupio to je derbi u kojem slabiji uvijek ima želju i motiv pobijediti u tom trenutku jačega. Zato u derbijima i nema favorita. No, svojim ću igračima jasno reći da ne bi bilo dobro da nam se dogodi neko iznenađenje - rekao je Halilhodžić.
Vaha: Zašto u državnoj selekciji ne bi bio Bišćan, neka mi netko odgovori....zašto!?
Zbog čega me stalno pitate za Sammira, pa ja nisam izbornik Hrvatske nego trener Dinama - brani se Vahid Halilhodžić zagonetnim smiješkom, ne dvojeći da je brazilski Hrvat odnosno hrvatski Brazilac odavno trebao navući ‘kockasti’ dres. - Dopustite da odluči Slaven Bilić, vjerojatno je gledao našu utakmicu s Villarrealom...
Vaha kaže i ovo:
- Nije reprezentativni kandidat samo Sammir, imamo mi nekoliko pravih koji zaslužuju punu pozornost.
Bit će da misli na Badelja i Rukavinu, nisu daleko ni Vrsaljko ni Ademi...?
- Zašto u državnoj selekciji ne bi bio Bišćan, neka mi netko uistinu odgovori - zašto? Sad je u najboljim godinama, car na terenu. Trenerova produžena ruka. A i vratari, Lončarić i Kelava, imaju potencijal za nacionalni sastav.
Spada li Sammir među petoricu, u najlošijoj varijanti: desetoricu, najvećih igrača koje je trenirao Halilhodžić?
- On je ekstra klasa. Sjajan i kao osoba. Zato sam ga i imenovao zamjenikom kapetana Bišćana, njega i Badelja. Za stranca je to veliko priznanje.
Očito nije upoznat sa pričom Bišćan i reprezentacija.
Iako Bišćan sigurno nije loš kao zamjena, bolji je od **** Schildenfelda anonimusa kojeg Bilić forsira jer su mu igrači kod Ladića.

...što je više lome to je volim jače...