Bakir je Sekretar državnog Ministarstva sigurnosti, praktično drugi čovjek tog ministarstva.exbabilon je napisao/la:Zbog toga je danas formirana komisija koja će pokušati do Skupštine pronaći njegovog nasljednika. Saznajemo da komisija broji pet članova, a to su: Sabahudin Žujo, Amar Osim, Bakir Dautbašić, Almir Gredić i Džemo Bisić.
Ova petroka će biti zadužena da u narednom periodu pregovara i razgovara sa potencijalnim kandidatima za novog predsjednika najtrofejnijeg kluba u BiH.
Džemo, znam ga godinama i to dobro, stari je to Željovac, ali nisam mišljenja da bio dobro rješenje umjesto Žuje kao što Bistrik reče. Ima ljudi, ali vrlo je malo pravih kapaciteta za jedno takvo mjesto. Drag mi je Džemo, ali nije on kapacitet, prije svega mislim na finansijski aspekt. Drugo, čovjek već radi. Generalno, problem je vremena. Za ovakvu funkciju treba profesionalac koji svoje kompletno vrijeme može posvetiti Klubu.
Međutim, mislim da je komisija OK, komisija koja bi trebala prepoznati pravog čovjeka, komisija kojoj je sigurno u interesu dobrobit kluba.