FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

SiamoNoi
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la SiamoNoi » 24 okt 2018, 23:12

Jbg sad,niste ipak Cavsi od prije par sezona :kafa:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 okt 2018, 23:13

Osim13 je napisao/la:Guši vas Messi samo, upravu je Romario klupa majka
Mogli su strucnjaci i veceras vidjeti da se moze igrati bez mesija, pogotovo bez mesija koji je cesce neraspolozen nego raspolozen za igru, izgubi se nesto magije i majstorije ako ne igra, al dobije se dosta trke,presinga i timske igre, al idealna stvar je da mesi igra al u slicu i onda bi imali i jedno i drugo

Veceras sto je najbitnije je da smo dobili igraca, sta igraca, igracinu, kakvu smo godinama trazili u veznom redu, artur je igracina samo takva i drago mi je i zbog nasih strucnjaka forumskih koji su ga unaprijed proglasavali brazilskom prevarom novom, poslije tri rakijice sve sam mislio vidi xavija reinkarnirao se, kako je frajer dobar i siguran na lopti, nakon svih koji su se izredali uveznom redu konacno igrac koji ima i mozak, i trku i muda sto je najvaznije da se ne boji igrati

Coutinjo los veceras, roberto isto tako dizel bek, suarez dobar al u zavrsnici lige prvaka mora mesi igrat spica ako mislimo nesto

Valverde kretenski ziheras i mogli smo zbog njeg i nepobijediti da je inter imo malo znanja u zavrsnici , ne bi me cudilo da sad i artura klupira jedno pet utakmica i shebe mu samopouzdanje ko i semedu i dembi, ja sam konto on ce ko trener u barci napredovati kako vrijeme prolazi, a frajer nazaduje
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 24 okt 2018, 23:16

messilla je napisao/la:
izuzev Coutinha koji je bio baš loš.
Iako je @messilla rekao da će odsustvo Messija značiti više slobode za Brazilca.
Ovo ti nema veze jedno s drugim.
Kako nema :think:
TonySosa je napisao/la:Mokes na drogama. To sto publika na Campu ima tendenciju da pushi qrac za svaki prosječan potez ne mora značiti da su najbolji ikad na svojoj poziciji.
Ja na drogama, a ti spominješ nešto što nisam napisao :damn: :damn:
I nije ti prvi put da spominješ neke Barcine igrače u sarkastičnom tonu kao najbolje ikad. ;)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 24 okt 2018, 23:20

Arthur vanbracni sin Xavija. Vratio me u mladost.

Ter Stegen se hladno pisa po Nojeru.
Roberto nista konretno jedna solidna partija.
Pique dobar inspirisan i solidno vodio odbranu.
Lenglet bolji u fazi napada neko odbrane gdje imao par zakasnjeli reakcija.
Alba otac igre i igrac koji drzi godinama visok nivo igre.

Busquets pravo dobra partija jedan od zapazenijih.
Rakitic nazalost najlosiji pojedinac veceras.
Arthur pa SINEEEE !!! Kad Nou Camp zvizdi zbog tvog izlaska sve JASNO.

Coutinho trudio se da se nametne kao lider ali slabije izdanje.
Rafinja izuzev gola los. Oni padovdi i netacna dodavanja ....
Suarez vrlo dobar bio je jedan od lidera i pozitivno kanalisao svoju energiju.

Vidal ima strasnu zelju ali je totalno nedisciplinovan.
Semedo konacno pocinje liciti na beka.
Munir nista.
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 24 okt 2018, 23:21

Smiješno je naspram ovakvog Intera praviti neke dugoročne zaključke. Ljudi se nudili za petardu samo tako. Svaka čast za presing i to, ali da je Inter odigrao ostatak tekme kao onaj početak drugog, pitanje bi bilo na šta bi ovo sve izašlo. Ima još tekmi, pa ćemo vidjeti. Za sada, čitavoj ekipi :salut:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 24 okt 2018, 23:27

Imam osjecaj da je pojedinim krivo sto je Barcelona veceras dobila i odigrala jednu odlicnu i dominantnu utakmicu :rol: :rol: :rol:

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 24 okt 2018, 23:29

JoeBlack ode na tekmu,ni slike nam ne postavi ovdje :mrgreen:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 okt 2018, 23:31

U ovih prvih 12 utakmica (9 kola Primere + 3 kola LP) se izdvajaju par igraca koji su znatno bolji od ostalih : Messi, Alba, Ter Stegen...ovi ostali igraju po principu toplo-hladno, s tim što se Arthur ozbiljno namece da se pridruži pomenutnoj trojici :thumbup: ima momak nešto u svojoj igri....fali Umtiti koji je ubjedljivo najbolji stoper i koji bi najvjerovatnije bio u toj grupi nabrojanih.
Suarez se pati od pocetka, Coutinho toplo hladno, Roberto izgubljen u nekom međuprostoru između beka i veznog, Semedo propuh u glavi, Busquets van forme (iako je veceras bio dobar), Pique se prebacio u rekreativne fudbalere, Dembele jednu vrlo dobar a vec drugu katastrofa itd...krivo mi što je govedo sa klupe prekrižilo Malcoma, mislim da bi momak pokazao nešto....Munira svakako ne racunam u ozbiljne igrace.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 24 okt 2018, 23:32, ukupno mijenjano 1 put.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 24 okt 2018, 23:31

Evander je napisao/la:Imam osjecaj da je pojedinim krivo sto je Barcelona veceras dobila i odigrala jednu odlicnu i dominantnu utakmicu :rol: :rol: :rol:
Odličnu jok, dominantu svakako.

Problem je što on uvodi Semeda i Vidala umjesto napadačkih krila. Kao da ništa nije naučio od Rome. Ziheraštvo ne prolazi u današnjem nogometu, eno ti primjer Simeonea. Kad dođe ozbiljna ekipa u LP, bojim se da ovakav sistem ne padne bez ispaljenog metka, opet.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 24 okt 2018, 23:32

Mokes je napisao/la:Kako nema :think:
Pa mislio sam čisto na zadatke na terenu, da će morati da manje radi u defanzivi i to stoji.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 24 okt 2018, 23:32

Nismo ni zaslužili da nam sliku postavi :mrgreen:

Elem, solidna partija, ne treba se pretjerivati u hvalospjevima.
Inter očajan, mada će biti u Milanu puno teže.

Suarez ako bude ovako igrao do kraja sezone, biće sjajno.
Artur prekucao.
Semedo mora biti bek majka mu stara, ali ajd, nek odmori jednu utakmicu.

Izmjena Semedo - Rafinja za šamara.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 24 okt 2018, 23:33

Treba spomenuti da smo dvije ozbiljne tekme u ligi prvaka prekucali. I obje su imale odličan pristup igrača.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 24 okt 2018, 23:41

Blejzer10 je napisao/la:JoeBlack ode na tekmu,ni slike nam ne postavi ovdje :mrgreen:
Da se on slucajno Arman ne zove? :)

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 24 okt 2018, 23:43

Evander je napisao/la:
Blejzer10 je napisao/la:JoeBlack ode na tekmu,ni slike nam ne postavi ovdje :mrgreen:
Da se on slucajno Arman ne zove? :)
Ne znam ga lično, ali sam upratio da je pisao da ide večeras. Za vikend je psovao što se Messi povrijedio i što ga neće gledat

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 24 okt 2018, 23:44

Znam jednog momka koji je otisao veceras na utakmicu. Moguce da je on taj :)

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 25 okt 2018, 00:24

Da je Valverde uveo Dembelea ovaj bi otvorio prostor za bar dvije dobre šanse Intera, nema logike kad imaš igru i rezultat.
Vezni red danas odličan, yebeno predominantan i pored prosjecnog Rakitica. Razlog je jednostavan, imaš Rafinhu i Coutinha koji se krecu pametno i pomažu stalno pa veznjaci imaju više prostora i opcija.
Za razliku od uobicajenih situacija zadnjih godina gdje je vezni red ostavljen na vjetrometini, razvucena tri igraca na ogromnom prostoru i onda se neko nađe pisati fali kreativnosti.

I da, Arthur je pokazatelj. Ko god se žali na minutažu nek uradi isto kao i brazilac kad dobije priliku i imat će podršku navijača. Može se tu nešto prigovoriti za Malcoma jer on nije ni dobio priliku. Mada ne vjerujem da je kod njega razlog što ga mrzi učiteljica.
Don't hate what you don't understand.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 25 okt 2018, 00:52

Veceras sam polovicno ostvario svoj san , konacno odgledao utakmicu uzivo.

Manjak Messija na terenu se extremno osjetio jer se ovaj Inter zazelio petardi.

Od samog dolaska na stadion ostao sam frapiran da je 40% stadiona do zadnjih 3-4 minute bilo prazno,a onda kabumm dupke pun.ulazak je protekao bez ikakve guzve jer ima 20 kapija i jedno 80 sektora.Kontrola pri ulasku veca u Barlotiju bila , mogao sam bazuku unijeti niko me pogledao ne bi.

Sjedio sam na juznoj tribini u drugom sloju(ko je pratilac Barca bih grupe na FB ima sliku koja je njima proslijedjena).
Na prvu me bilo ‘hastra’ da nije visoko,medjutim prizor je famozan i svaki detalj na utakmici vidljiv.

Sto se same utakmice tice , na mene impresije i sve moguce pozitivne kritike je ostavio Artur.Nevjerovatan je!
Koliko kvalitetno carini loptu,razmislja.Nisam gledao Xavija uzivo,ali ovaj momak je Xavi.
Navijaci ga obozavaju,ljudi su impresionirani sa njegovim nacinom igre i tim Barca DNK koji je vidljiv pri svakom kontaktu sa loptom.
Drugo ime koje bih istakao je Jordi Alba , nehuman je kada ga gledas citavu utakmicu kako koristi atleticizam kombinovan sa brain gameom.
Busquets je svrsavanje i svakom pogledu ,bio je onaj detalj kada je fauliran na cca 30 metara od MATSa kada je 2x prebacivao igrace Intera.Lucidan jednostavno.
Ivan je klasa , htjeli ili ne priznati,covjek je masina i igrac koji sa razlogom nosi dres Barce.

Suarez je drvo ali je zaista veliki borac.Da li ce se nekada vratiti ,ne vjerujem ali cijenim njegovu srcanost iako je to jedino sto je ostalo od onakvog igraca.Jako lose se krece kao 9ka, glumi neku free rolu a ne zna gdje ce prije.

Cou,los.Previse davi loptu i previse je mekan kada ga rival sasjece.Ne koristi svoje kvalitete maximalno,kasni sa predajom,kasni sa odlukom...

Sve u svemu,prezadovoljan sam.Barca je galaksija za ovaj Inter.Kvalitet je u klasama na strani Barce.Presing iz prvog poluvremena i drugog dijela-drugog poluvremena je nesto sto je Barcin DNK , nevjerovatno je gledati uzivo tu sinhronizaciju svih 11 na terenu kako suzavaju prostor za manevar.

Poyy

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 25 okt 2018, 01:02

xaviesta je napisao/la:Da je Valverde uveo Dembelea ovaj bi otvorio prostor za bar dvije dobre šanse Intera, nema logike kad imaš igru i rezultat.
Vezni red danas odličan, yebeno predominantan i pored prosjecnog Rakitica. Razlog je jednostavan, imaš Rafinhu i Coutinha koji se krecu pametno i pomažu stalno pa veznjaci imaju više prostora i opcija.
Za razliku od uobicajenih situacija zadnjih godina gdje je vezni red ostavljen na vjetrometini, razvucena tri igraca na ogromnom prostoru i onda se neko nađe pisati fali kreativnosti.

I da, Arthur je pokazatelj. Ko god se žali na minutažu nek uradi isto kao i brazilac kad dobije priliku i imat će podršku navijača. Može se tu nešto prigovoriti za Malcoma jer on nije ni dobio priliku. Mada ne vjerujem da je kod njega razlog što ga mrzi učiteljica.
Je, zato su izviždali navijači njegovu izmjenu. Pa Dembele zabio koliko, 7 golova ove sezone, šta je trebao lik napravit da zavrijedi više povjerena od trenera?? Jer navijači ga vole, on ima njihovu podršku.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 25 okt 2018, 01:03

Uhvaćen na granici sa Hrvatskom kako pokušava preći sa migrantima.
:mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 25 okt 2018, 02:05

Blejzer10 je napisao/la:Smiješno je naspram ovakvog Intera praviti neke dugoročne zaključke. Ljudi se nudili za petardu samo tako. Svaka čast za presing i to, ali da je Inter odigrao ostatak tekme kao onaj početak drugog, pitanje bi bilo na šta bi ovo sve izašlo. Ima još tekmi, pa ćemo vidjeti. Za sada, čitavoj ekipi :salut:
Pa samo ovaj presing i zelju i hocu da vidim, makar i ne osvojili.

Kada ovako igras opet ne mora znacit da ces osvojti, ali sigurno neces primiti 3-4 komada u 2 tekme kao zadnje 2 godine.

Ovo hocu da gledam, jer znanja i tehniku smo uvijek imali. Trka, presing, i ono najvaznije ZELJA.
27.10.2020

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.