Premijer liga BiH - aktuelno

stendardo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la stendardo » 08 nov 2023, 20:53

A sljedeca stanica - Seher Banja Luka, jedan od najljepsih bosanskohercegovackih gradova.
Utakmica gdje FK Zeljeznicar dolazi u goste ekipi koja gotovo svaku utakmicu ima igraca vise na terenu, i to onog u zutom dresu.

"O, dobra noc Banja Luko,
ne, ne dolazim,
samo prolazim,
nismo se vidjeli dugo..."

Nismo se vidjeli dugo, bijase li to od ovog dana? -Nije.
Tada je policija na nekih 50-tak kilometara od Banja Luke, nakon duzeg zadrzavanja, alkotestiranja, pretresa i represije, vratila 400 Manijaka nazad u Sarajevo. Razlog tome je, kako su rekli iz policije, jer se "cijeli grad digao na noge te da nije moguće garantovati sigurnost". :hmmmmm:

Drugim rijecima, razlog tome je upravo ovo sto pise na zastavi u videu ispod.

Za nadati se da ovaj put nece biti slicnih besmislica :wave:

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 08 nov 2023, 20:57

fks74 je napisao/la:
08 nov 2023, 16:31
Juniori Sarajeva duplo bolji od Benfike, utrpali levatima 6 komada a ovi samo 3.😁
Ovaj turnir igraju rezervne ekipe Benfike i ostalih timova.
Juniori ovih ekipa igraju danas i sutra ligu prvaka.
Samo pokazatelj koliko smo daleko od europe nažalost.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 nov 2023, 21:09

Ovaj turnir je odlicna prilika ili benchmark da fakticki vidis gdje si i koliko moras da radis da postanes profesionalan fudbaler, kao klub, a naravno i na individualnom nivou. Vjerujem da veliki broj klinaca nije nikad ni ozbiljno putovalo negdje van BiH, tako da je to sigurno novo iskustvo kroz koje mozes da steknes neke nove navike. Nadam se da ce ovo nastaviti, bas fina inicijativa.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 08 nov 2023, 21:12

Hoćete li se ikako odlučiti koliko vas je krenulo tada za Banja Luku, 350, 400 ili 500?
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 08 nov 2023, 21:20

AvantiBL je napisao/la:
08 nov 2023, 21:12
Hoćete li se ikako odlučiti koliko vas je krenulo tada za Banja Luku, 350, 400 ili 500?
Znate vi dobro
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 08 nov 2023, 21:21

AvantiBL je napisao/la:
Ide opet zajednicka fotka na autoputu

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 08 nov 2023, 21:21

Strasno gostovanje ali cemu laganje da je bilo 400 ljudi? Na ovom klipu oko 250 sto je strasna brojka

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 08 nov 2023, 21:24

Hansestadt je napisao/la:
08 nov 2023, 21:09
Ovaj turnir je odlicna prilika ili benchmark da fakticki vidis gdje si i koliko moras da radis da postanes profesionalan fudbaler, kao klub, a naravno i na individualnom nivou. Vjerujem da veliki broj klinaca nije nikad ni ozbiljno putovalo negdje van BiH, tako da je to sigurno novo iskustvo kroz koje mozes da steknes neke nove navike. Nadam se da ce ovo nastaviti, bas fina inicijativa.
Ako nismo za prosli 30 godina skontali da nam je fudbal na svim omladinskim nivoima ispod svakog dna ne treba ni sad da vide to.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 08 nov 2023, 21:24

AvantiBL je napisao/la:
Bilo ih 1000, pretukli policiju i pola BL. :urnebes:

letsgofighter
Kontakt:

Post Postao/la letsgofighter » 08 nov 2023, 21:26

stendardo je napisao/la:
08 nov 2023, 20:53

A sljedeca stanica - Seher Banja Luka, jedan od najljepsih bosanskohercegovackih gradova.
Utakmica gdje FK Zeljeznicar dolazi u goste ekipi koja gotovo svaku utakmicu ima igraca vise na terenu, i to onog u zutom dresu.

"O, dobra noc Banja Luko,
ne, ne dolazim,
samo prolazim,
nismo se vidjeli dugo..."

Nismo se vidjeli dugo, bijase li to od ovog dana? -Nije.
Tada je policija na nekih 50-tak kilometara od Banja Luke, nakon duzeg zadrzavanja, alkotestiranja, pretresa i represije, vratila 400 Manijaka nazad u Sarajevo. Razlog tome je, kako su rekli iz policije, jer se "cijeli grad digao na noge te da nije moguće garantovati sigurnost". :hmmmmm:

Drugim rijecima, razlog tome je upravo ovo sto pise na zastavi u videu ispod.

Za nadati se da ovaj put nece biti slicnih besmislica :wave:
Vi ste internet grupa to svi znaju, pravite belaj da snimate kamerama :)
Welcome to Banja Luka :salut:

slika

slika

slika
BANJA LUKA U SRCU VRBAS U VENAMA

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 nov 2023, 21:27

Pitaristok je napisao/la:
08 nov 2023, 21:24
Ako nismo za prosli 30 godina skontali da nam je fudbal na svim omladinskim nivoima ispod svakog dna ne treba ni sad da vide to.
Pa dobro, meni je ovo odlicno da se konkretno u Spaniji takmicis protiv top ekipa. Da vidis da taj pokraj tebe je fizicki spremniji, brzi, bolje se krece itd. Odlicno za trenere i igrace. Za svaku pohvalu.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 08 nov 2023, 21:34

08 nov 2023, 21:27
Pa dobro, meni je ovo odlicno da se konkretno u Spaniji takmicis protiv top ekipa. Da vidis da taj pokraj tebe je fizicki spremniji, brzi, bolje se krece itd. Odlicno za trenere i igrace. Za svaku pohvalu.
Fula druze, nema se tu sta vidjeti na par utakmica. Igrali su zeljini ligu sampiona pa sta se promjenilo il naucilo. Nista, cak je skola i pala nakon toga. Kad se napravio kamp Sarajeva isli su godinu po raznim turnirima po evropi.
Dzabe ti to sve kad ti ne rade strucni ljudi u skoli, kad ti stojnic odreduje ko ce igrati.
Struka i talenat ifrastruktura itd itd pravi od djeteta igraca, ne par utakmica sa jacim od tebe.
Prije par godina Pasic doveo trenere struku Intera u kamp Bubamara, vrsili jludi razna testiranja, preko hiljadu djece doslo iz BiH, samo jedan malac proso testove. To je meni na neki nacim nekim postotkom pokazalo da mi mozda i nismo neka fudbalska nacija.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 nov 2023, 21:39

08 nov 2023, 21:34

Fula druze, nema se tu sta vidjeti na par utakmica. Igrali su zeljini ligu sampiona pa sta se promjenilo il naucilo. Nista, cak je skola i pala nakon toga. Dzabe ti to sve kad ti ne rade stucni ljudi u skoli, kad ti stojnic odreduje ko ce igrati.
Struka i talenat ifrastruktura itd itd pravi od djeteta igraca, ne par utakmica sa jacim od tebe.
Prije par godina Pasic doveo trenere struku Intera u kamp Bubamara, vrsili jludi razna testiranja, preko hiljadu djece doslo iz BiH, samo jedan malac proso testove. To je meni na neki nacim nekim postokom pokazalo da mi mozda i nismo neka fudbalska nacija.
Sta je tvoj prijedlog? Opet odlicna prilika i za igrace i trenere da se vidi kako se negdje drugo radi. Naravno je bitan kontinuitet.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 08 nov 2023, 21:49

08 nov 2023, 21:39

Fula druze, nema se tu sta vidjeti na par utakmica. Igrali su zeljini ligu sampiona pa sta se promjenilo il naucilo. Nista, cak je skola i pala nakon toga. Dzabe ti to sve kad ti ne rade stucni ljudi u skoli, kad ti stojnic odreduje ko ce igrati.
Prije par godina Pasic doveo trenere struku Intera u kamp Bubamara, vrsili jludi razna testiranja, preko hiljadu djece doslo iz BiH, samo jedan malac proso testove. To je meni na neki nacim nekim postokom pokazalo da mi mozda i nismo neka fudbalska nacija.
Sta je tvoj prijedlog? Opet odlicna prilika i za igrace i trenere da se vidi kako se negdje drugo radi. Naravno je bitan kontinuitet.
Znaju oni i u Zelji i u Sarajevu kako se radi u evropi. Obilazili su iz Sarajeva razne kampove. Po meni najveca greska je nestrucni kadar. Posaljes trenera na skolovanje pa ga ostavis da radi kod tebe barem 10god za normalnu platu par hiljada.. Kod nas dovedu trenera za mlade nade i daju mu 8stoja platu, naravno da ce otici u npr Katar da zaraduje za platu. Imao sam druga proso skolu njemacke za trenere doso u zelju dali mu 750km platu, naravno on otisao u Katar za 5k $.
Ima tu vise problema, nije samo struka. Mahala, korupcija, petljanje bogatih roditelja, svega tu ima. Puno problema kilava djeca. Nema kod nas popravke vjeruj, nismo mi dobri ljudi pa sve ostalo.
Naj bolji primjer je Dzeko. Kloc kod nas u evropi masina.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 nov 2023, 21:51

NeJma vise Sanje :kafa:

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 08 nov 2023, 22:00

ako se kaze moze 200, ne moze biti 250. ako se kaze nema alkoholisanih onda ih ne moze biti. plus sportski rekviziti kao sto su pronadjeni nedavno za/pred doboj.

opet se napravite pametni i uradite kontra instrukcija pa kukajte kada vas vrate iz klasnica.

do tad bi vam bilo pametnije da se bavite registracijom svog trenera jer je sramota da lik dodje dzaba da vam radi a vi ne mozete ni ugovor u savezu da mu ovjerite pa da vam vodi ekipu...

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 nov 2023, 22:02

08 nov 2023, 21:49
08 nov 2023, 21:39

Znaju oni i u Zelji i u Sarajevu kako se radi u evropi. Obilazili su iz Sarajeva razne kampove. Po meni najveca greska je nestrucni kadar. Posaljes trenera na skolovanje pa ga ostavis da radi kod tebe barem 10god za normalnu platu par hiljada.. Kod nas dovedu trenera za mlade nade i daju mu 8stoja platu, naravno da ce otici u npr Katar da zaraduje za platu. Imao sam druga proso skolu njemacke za trenere doso u zelju dali mu 750km platu, naravno on otisao u Katar za 5k $.
Ima tu vise problema, nije samo struka. Mahala, korupcija, petljanje bogatih roditelja, svega tu ima. Puno problema kilava djeca. Nema kod nas popravke vjeruj, nismo mi dobri ljudi pa sve ostalo.
Naj bolji primjer je Dzeko. Kloc kod nas u evropi masina.
Mozda ovo bude interesantna prica. Za trenere a naravno i za klince bude interesantnije ako imas mogucnost par puta da ides na kvalitetne inostrane turnire. To je sigurno konkretan benefit. Samo je bitan kontinuitet.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 08 nov 2023, 22:03

CampobelloDiMazara je napisao/la:
08 nov 2023, 21:21
Strasno gostovanje ali cemu laganje da je bilo 400 ljudi? Na ovom klipu oko 250 sto je strasna brojka
Nije im strano da dodaju kad treba da se "foliraju" :kafa:
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 nov 2023, 22:10

vlakanje je napisao/la:
08 nov 2023, 22:00

do tad bi vam bilo pametnije da se bavite registracijom svog trenera jer je sramota da lik dodje dzaba da vam radi a vi ne mozete ni ugovor u savezu da mu ovjerite pa da vam vodi ekipu...
Nismo mi Borac da registrujemo igrače i trenere za 24 sata. Imaju neke zakonske procedure koje se moraju ispoštovati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 08 nov 2023, 22:15

ako imas ciste papire, da registrujes, tj da ovjeris ugovor i zavrsis papirologiju ti treba dva sata.

u redu, prihvatam da nisu svi isti. neko to uradi brzo i efikasno a nekome problem predstavlja i najobicnije popunjavanje uplatnice/naloga za banku...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.