FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Dokle smo s kartama
U prodaji sam jako dugo Drug. Proces bi trebao izgledati ovako (Vendor, u ovom slučaju Adidas - Distributer - FK Sarajevo klub - krajnji korisnik, odnosno navijač) i u ovom slučaju najviše ima Vendor, pa onda distributer, a klub bi trebao imati zarade cca 10% - 15% marže od svoje ulazne cijene. Nek je ulazna cijena prema klubu 90,00 KM neto + 15 % marže izlaz = 103.50 KM neto, zarada 13,50 KM. 103,50 KM + PDV 17% = 121,095 KMado-hz je napisao/la: ↑18 jul 2023, 17:48Real Madrid ima 10% zaradu od prodaje dresova.Zutti je napisao/la: ↑18 jul 2023, 17:43Tako je kad klub direktno s tehnickim sponzorom ima ugovor, to imaju samo najveci svjetski klubovi, a ne znam kako se dijeli zarada od prodaje dresova u nasem slucaju. Ne znam da li mi placamo nesto za te dresove pa da onda zarada ide nama (ili barem neki veci postotak). Ako ima ko da zna kako funkcionise kad nemas direktno s tehnickim sponzorom ugovor nek objasni jbg
Ljudi misle da ako je dres 119KM da nama ide 50KM...malo sutra.
Najbolji svijetski klubovi imaju 10% zaradu od prodaje dresova. Ja sam stavio 5-10KM da imamo od prodje dresa i to da se udaramo nogom u zicigu.
Mislim cak da je moguca varijanta da smo dobili dzaba opremu a da nemamo mozda nista zaradu od prodaje.
Ne bih ni ja ovo sve ne bih znao da mi drug ne radi u sjedistu NIKE i sve mi ispricao kako ide zarada od dresova.
Ja sam mislio da od 119KM nama ide npr 40-50KM...qurko drugovi![]()

Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
Add...što si jači klub manje plačaš dresove koje ćeš prodavati pa imaš kvalitetnu zaradu. U našem slučaju to je minorno za euro okvire a Boga mi i za npr Dinamo, pa na uloženih (lupam) 100 milja eura izvućićeš 120-130 kada bi sve prodao. A većinom se sve ne proda.Thasos je napisao/la: ↑18 jul 2023, 17:56Mi platimo dresove koji su za prodaju. Plaćamo nekih 60% njihove cijene. Onda Klub formira svoju cijenu.
Sve ostalo, prvi tim, juniori stručni štab itd dobijamo kao sponzorstvo i ništa se ne plaća.
Na tom principu fercera sponzorstvo u banama ligama kao što je naša
Provjerena info i znam da je tačna
Nego bitno je to što je uopšte Adidas sjeo sa tobom da pravi neki deal. Jbo Arrea i nake druge. Nike nikada ne bi došao kao i Turkish Airlines da nismo dobili Tana za gazdu.
Mirva je dobar posao uradio sa Adidasom i čujem da mu čak nije ni važno hoće li svu lovu izvaditi a zna da neće...
-
- Kontakt:
Ima jos karti.
Jel nam Celtic dolazi? Kakav je ovo hajc 

FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
-
- Kontakt:
Upravo to. Ako mislis da neko trpa lovu u dzep neces kupiti ni da je pola marke.bordobijeli je napisao/la: ↑18 jul 2023, 13:51Kupovina dresa je jedan vid pomoci klubu. Ko ne zeli i ne mora kupiti i zavrsena prica. Ako misliš da pare idu Ajli onda nije bitna cijena, ako si tog ubjedjenja onda neces kupiti ni da je 30 km. Adidas dres voljenog kluba stotinjak KM po meni sasvim ok.
Dres kupujes upravo zbog tog grba koji je eto prisiven. Zna li se koji tip konca je koristen????
Covjece osjecaj pripadnosti placas,nesto zbog cega bi bio spreman glavu izgubiti,i istu rizikujes upravo zbog tog grba.
Ne placas dres,hebo vas dres vise.
Nismo mi za nista kakvi smo,sreca opet pa ne svi.
Kakav smo mi narod pa to je za izucavanje
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
-
- Kontakt:
Odavno veci hajc za kartu nisam vidio 

Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ljudi pozeljeli Evropske utakmice, Milsami 2021 godina, Bate u Zenici 2019 godine i Atalanta i Banants 2018, znaci u 5 godina samo 3 puta na Kosevu.
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 18 jul 2023, 18:29, ukupno mijenjano 2 puta.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- muhamedhulk
- Kontakt:
Cijena prava, ocekivao sam i skuplje. Ako bude velicine, kupicu sigurno jedan bordo.
Sto se ljudi bune oko printanja; svi klubovi sami sebi printaju imena, brojeve (ove dresove sto ljudi kupuju). Normala sve.
PS. Bio u Sa prosle sedmice, kupio majicu, upaljac i hemijsku. Jbg nije bilo dresova, sad moram sacekati kad cu opet dole…
Sto se ljudi bune oko printanja; svi klubovi sami sebi printaju imena, brojeve (ove dresove sto ljudi kupuju). Normala sve.
PS. Bio u Sa prosle sedmice, kupio majicu, upaljac i hemijsku. Jbg nije bilo dresova, sad moram sacekati kad cu opet dole…
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Čuj šta se bune. Bune jer ne znaju debili. Čuj Bošnjo se ima nešto buniti.
- napoleon72
- Kontakt:
Mogu razumjet i raspravu o bojkotu, i o Dalu, Mirzi, ekipi, tribini, stadionu... Al ovoliko polemisat oko neceg sto mozes kupit a i ne moras... Fascinantno. Ako ti se dres svidja i imas 120 KM kupit ces, ako ne svidja ili nemas pare neces. Meni licno je dres prelijep i kupujem prvom prilikom, imam i Nike i Erreu, hocu da nastavim niz. Cijena realno top za Adidas, ocekivao sam da ce bit 150.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Hrđavom qurcu i dlake smetaju.napoleon72 je napisao/la: ↑18 jul 2023, 18:47Mogu razumjet i raspravu o bojkotu, i o Dalu, Mirzi, ekipi, tribini, stadionu... Al ovoliko polemisat oko neceg sto mozes kupit a i ne moras... Fascinantno. Ako ti se dres svidja i imas 120 KM kupit ces, ako ne svidja ili nemas pare neces. Meni licno je dres prelijep i kupujem prvom prilikom, imam i Nike i Erreu, hocu da nastavim niz. Cijena realno top za Adidas, ocekivao sam da ce bit 150.
Mene je cijena baš iznenadila. Dres izgleda top, kvalitet mene lično nešto posebno i ne interesuje - na posao u njemu ne mogu, za trening ili termin mi ga je žao, tako da će svakako služiti čisto onako da imam.
Vjerujem da dosta ljudi tako razmišlja pa pretpostavljam da kritike većinom dolaze od onih koji ga svakako ne bi kupili.
The saddest thing in life is wasted talent.
- napoleon72
- Kontakt:
Upravo to, ti dresovi su mi onako u kolekciji, necu ga ni obuc nikad osim na tekmu.scholsey je napisao/la: ↑18 jul 2023, 19:03Hrđavom qurcu i dlake smetaju.napoleon72 je napisao/la: ↑18 jul 2023, 18:47Mogu razumjet i raspravu o bojkotu, i o Dalu, Mirzi, ekipi, tribini, stadionu... Al ovoliko polemisat oko neceg sto mozes kupit a i ne moras... Fascinantno. Ako ti se dres svidja i imas 120 KM kupit ces, ako ne svidja ili nemas pare neces. Meni licno je dres prelijep i kupujem prvom prilikom, imam i Nike i Erreu, hocu da nastavim niz. Cijena realno top za Adidas, ocekivao sam da ce bit 150.
Mene je cijena baš iznenadila. Dres izgleda top, kvalitet mene lično nešto posebno i ne interesuje - na posao u njemu ne mogu, za trening ili termin mi ga je žao, tako da će svakako služiti čisto onako da imam.
Vjerujem da dosta ljudi tako razmišlja pa pretpostavljam da kritike većinom dolaze od onih koji ga svakako ne bi kupili.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Normalno da se ne nose, ja kad zovem na termin, vazda umro ovaj, umro onaj, dolaze gosti...napoleon72 je napisao/la: ↑18 jul 2023, 19:17Upravo to, ti dresovi su mi onako u kolekciji, necu ga ni obuc nikad osim na tekmu.scholsey je napisao/la: ↑18 jul 2023, 19:03Hrđavom qurcu i dlake smetaju.napoleon72 je napisao/la: ↑18 jul 2023, 18:47Mogu razumjet i raspravu o bojkotu, i o Dalu, Mirzi, ekipi, tribini, stadionu... Al ovoliko polemisat oko neceg sto mozes kupit a i ne moras... Fascinantno. Ako ti se dres svidja i imas 120 KM kupit ces, ako ne svidja ili nemas pare neces. Meni licno je dres prelijep i kupujem prvom prilikom, imam i Nike i Erreu, hocu da nastavim niz. Cijena realno top za Adidas, ocekivao sam da ce bit 150.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- napoleon72
- Kontakt:
"Yebo Fatu, hajte vi bez mene..."joker90 je napisao/la: ↑18 jul 2023, 19:28Normalno da se ne nose, ja kad zovem na termin, vazda umro ovaj, umro onaj, dolaze gosti...napoleon72 je napisao/la: ↑18 jul 2023, 19:17Upravo to, ti dresovi su mi onako u kolekciji, necu ga ni obuc nikad osim na tekmu.scholsey je napisao/la: ↑18 jul 2023, 19:03
Hrđavom qurcu i dlake smetaju.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
U tuzli sam braćo ako Bog da 4 kolo
Za bordo bijele za bordo bijele
Za bordo bijele za bordo bijele
Ima da gori Koševo . 15 k je minimalno što će biti. Ova tekma se mora uzeti
FC United Of Manchester !
Ne mozes ti jarane objasniti ljudima koliko sta kosta jer ih vecina ovdje nije nikad ni platila struju ni frizider napunila a ti im pokusavas objasnit koliko kosta kirija za jedan fan shop pa drzavi sto ide pa min. 2 radnika a samo jedan shop !!!Evander je napisao/la: ↑18 jul 2023, 15:29Sasvim koreknta cijena dresa. Razumijem da je nekome to puno, ali puno je u za kafu 3KM dati. Kupit ce ko zeli i ko ima. Nije fan shop humanitarna, nego ekonomska ustanova. Zna li neko koliko samo najam prostora na aerodromu kosta?
Sto se bojkota tice, neka bojkotuje ko zeli. Meni je presmjesno traziti da ode ovaj, onaj, a da se u tu pricu ne uvede Mirvic. Pojedini moraju shvatiti da je klub privatno vlasnistvo jednog covjeka i da on moze raditi sta zeli. On je postavio one koje je zelio na tim mjestima i drzat ce ih do kad mu je volja, svidjalo se to nekome ili ne. Mirvic je jedini odgovoran za sve dobro i za sve lose u klubu.
A zamisli klub koji broji cca 50ljudi, trening centar itd...
Cilj svakog kluba je SAMOODRZIVOST !
Ljudi ne razumiju koliko kostaju igraci na mjesecnom nivou.
Plus silno osoblje, treneri, odrzavanje Butmira, fan shopovi itd.
To se sve mora finansirati od necega.
Ti kupovinom tog dresa, majice, karte, privjeska, clanske karte ma whatever pomazes klubu da finansira to sve.
Ja ne mogu da vjerujem da citam iz stranice u stranicu stalno neko pljuvanje !!!!!
Pa dragi ljudi valja li vama ista ?!
Neki dolaze ovdje iskaljivat licne frustracije i nezadovoljstva iz privatnog zivota pa im sve smeta.... strasno majke mi....
Nevjerovatno koliko toksicnih ljudi ima ovdje on moli Boga da ispadnemo iz evrope da ode Mirza heeeeeeeej ...MA YEBO TE MIRZA U DUPE.... KO JE MIRZA?.... KO JE AJLA ? zaposlenik klub isto ko cistacica. Kad ne obave svoj posao kad treba bit ce pedala i cao.
Nikad se vise oko kluba nije radilo al stvarno ove godine more pozitivnih stvari ovdje negativa nista ne valja.
Yebe Mirvica kaze ublehas bolje nam na virslama bilo nema 120km za dres i sere ovdje MA MRSSSSSSSS !!!!!!
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.
Leon Benko
Leon Benko
DBR1987 je napisao/la: ↑18 jul 2023, 19:48Ne mozes ti jarane objasniti ljudima koliko sta kosta jer ih vecina ovdje nije nikad ni platila struju ni frizider napunila a ti im pokusavas objasnit koliko kosta kirija za jedan fan shop pa drzavi sto ide pa min. 2 radnika a samo jedan shop !!!Evander je napisao/la: ↑18 jul 2023, 15:29Sasvim koreknta cijena dresa. Razumijem da je nekome to puno, ali puno je u za kafu 3KM dati. Kupit ce ko zeli i ko ima. Nije fan shop humanitarna, nego ekonomska ustanova. Zna li neko koliko samo najam prostora na aerodromu kosta?
Sto se bojkota tice, neka bojkotuje ko zeli. Meni je presmjesno traziti da ode ovaj, onaj, a da se u tu pricu ne uvede Mirvic. Pojedini moraju shvatiti da je klub privatno vlasnistvo jednog covjeka i da on moze raditi sta zeli. On je postavio one koje je zelio na tim mjestima i drzat ce ih do kad mu je volja, svidjalo se to nekome ili ne. Mirvic je jedini odgovoran za sve dobro i za sve lose u klubu.
A zamisli klub koji broji cca 50ljudi, trening centar itd...
Cilj svakog kluba je SAMOODRZIVOST !
Ljudi ne razumiju koliko kostaju igraci na mjesecnom nivou.
Plus silno osoblje, treneri, odrzavanje Butmira, fan shopovi itd.
To se sve mora finansirati od necega.
Ti kupovinom tog dresa, majice, karte, privjeska, clanske karte ma whatever pomazes klubu da finansira to sve.
Ja ne mogu da vjerujem da citam iz stranice u stranicu stalno neko pljuvanje !!!!!
Pa dragi ljudi valja li vama ista ?!
Neki dolaze ovdje iskaljivat licne frustracije i nezadovoljstva iz privatnog zivota pa im sve smeta.... strasno majke mi....
Nevjerovatno koliko toksicnih ljudi ima ovdje on moli Boga da ispadnemo iz evrope da ode Mirza heeeeeeeej ...MA YEBO TE MIRZA U DUPE.... KO JE MIRZA?.... KO JE AJLA ? zaposlenik klub isto ko cistacica. Kad ne obave svoj posao kad treba bit ce pedala i cao.
Nikad se vise oko kluba nije radilo al stvarno ove godine more pozitivnih stvari ovdje negativa nista ne valja.
Yebe Mirvica kaze ublehas bolje nam na virslama bilo nema 120km za dres i sere ovdje MA MRSSSSSSSS !!!!!!

Zna li ko kakva je situacija sa kartama? Cega ima vise istoka/zapada ? I hoce li stampati jos ulaznica?
Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, Hightower i 41 gost.